Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

477 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      112
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      89
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

homer-simpsons.gif

Još jedna teška utakmica protiv fmp-a. Dali su sve od sebe kao i uvek protiv nas. Baš bedak za njih ako nas ne dobiju u nekoj od narednih utakmica s obzirom na uložen trud.

• Ha-ha 6
Posted
4 minutes ago, Don Dusko said:

Da izgledamo kao puskom naterani na igru na kraju sezone.

Kod nas i domaci igraci tako izgledaju.

Posted
13 minutes ago, Don Dusko said:

Da izgledamo kao puskom naterani na igru na kraju sezone.

Tako izgleda vecina igraca, a za razliku od Partizana prosle sezone ovi nasi tesko da ce doci do finala lige.

• Like 1
Posted

Upalio TV malo da odgledam 2. poluvreme. 

Cerka (4 godine) samnom gleda.

Cim je pocelo pita "tata sto oni igraju u balonu? Je li ovo neka zgrada mozda?"

Gleda jos kratko, Teo u kadru... ona zakljucuje "vide, ovde i tate igraju kosarke".  

• Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 3
Posted
18 hours ago, aleksa7 said:

Не постоји ни теоретска шанса да би Огњен Добрић прихватио понуду Партизана таман била једина коју је имао као опцију, а није.

Neka razmisli o tome, samo da ga ne gledam vise kod nas. Da mu nije bilo Radonjica mlatio bi slamu po Belgijskom sampionatu 

• Like 3
Posted
13 minutes ago, Mile1 said:

Neka razmisli o tome, samo da ga ne gledam vise kod nas. Da mu nije bilo Radonjica mlatio bi slamu po Belgijskom sampionatu 

Sa takvim stavom ne da ne zasluzujemo bolje igrace od Dobrica, nego treba da smo osudjeni na gledanje Andrije Milutinovica i Ace Cvetkovica, to nam je nivo.

• Like 16
Posted
55 minutes ago, Nenadd said:

Sa takvim stavom ne da ne zasluzujemo bolje igrace od Dobrica, nego treba da smo osudjeni na gledanje Andrije Milutinovica i Ace Cvetkovica, to nam je nivo.

Slazem se,ovo je bas preterivanje ja prvi prozivam kad neko izgleda kao amater i sto se uvek gleda domaca osnova bilz ona dobra ili ne ali ovo je bas preterivanje.

Posted

U kom delu preterivanje,čovek je u evidentnom padu poslednjih godina,pritom nije više ni mlad igrač pa da ga čekaš jos par godina dok ne sazre,a ono oko Belgije je istina svidelo se nekom ili ne,plus da nam je bio budžet u ono vreme kao sada,pitanje da li bi imao mesta i u ono vreme ili bi bio poslat u neki MZT ili Igokeju.

Posted
18 minutes ago, Nini3112 said:

Slazem se,ovo je bas preterivanje ja prvi prozivam kad neko izgleda kao amater i sto se uvek gleda domaca osnova bilz ona dobra ili ne ali ovo je bas preterivanje.

Sta je preterivanje sta je tacno uvreda u mom postu?

Covek prima 700k po sezoni a doprinos pve sezone kao i prosle je nikakav tako da moze da se istrpi neka kritika 

• Like 3
Posted
2 minutes ago, Mile1 said:

Covek prima 700k po sezoni a doprinos pve sezone kao i prosle je nikakav tako da moze da se istrpi neka kritika 

Pa eto njegova plata je možda otišla na boljeg igrača od Brauna u toj doselekciji,možda bi imali onda para za Motlija ili prošle sezone za Birca da se nije bez veze plaćao Lazarevic koji je radio isto to sto radi sada i Dobric.

Posted (edited)

Често се играчи провлаче кроз топлог зеца на форуму. Ипак мислим да би део те оштрице требало усмерити ка управи. Заслужује и управа топлог зеца на форуму пре свега. Они креирају тим. Чини се да после толике критике се намеће наслов за следећу сезону  12 жигосаних. Слажем се да је Добрић непотребан, класичан вишак. Грешка је и продужетак Јага прошле године. Екипи је потребан баланс. Много је 3-4 милиона спуцати на играче од 10-15 места у ротацији.

Edited by suptil
слова
Posted
17 minutes ago, Mile1 said:

Dobric ipak ima neke zasluge u rastu naseg kluba,bio je tu od malena a ne samo kad je tu sada novac,ja bi pre ovo za Teodosica napisao,koji ako je istina da sada prima milion a i pola od toga je velika sramota,ima tacno 0 zasluga oko rasta ili bilo cega u nasem klubu,dosao da uzme jos koji evro i bas ga zabole.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Nenadd said:

Ovo je greska 

Zasluzujemo bolje igrace od Dobrica, jel ja Zvezdu dozivljavam kao ozbiljan klub i kojoj ne prilici da igraju igraci koji odavno nemaju kvalitet za evroligu, ali su tu na talasu starih zasluga. Odavno sam rekao da nema mesta emociji u donosenju nekih odluka, tako da i ako Bolomboj ne bude na kvalitetu na kom treba da bude prvi centar EL ekipe isto cu napisati. Mozda cemo uvek biti ekipa za borbu od 10-18 mesta samo kada vidim sta se pise ovde

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Iako je bilo jasno da je Dobrić potpuni višak i da je na silu uglavljen na roster (što Dozet i potvrđuje eksplicitno u onom intervjuu), ipak je on imao neke zasluge za lokalne uspehe, dobar je fizički i atletski i ekstremno je coachable, pa tu i nalazim zrnce rezona za njegovo angažovanje iako je jasno da se nijedan ozbiljan klub nije otimao za njegove usluge. Međutim, mislim da smo svi, na čelu sa njim lično, razočarani time kako je izgledao najvećim delom ove sezone, baš je delovao kao vezara i sve njegove tehničke mane su došle do izražaja na ovoj minutaži gde nam pravo na grešku. Posebno je smešno bilo kako je Janis koristio kao nekog defanzivnog specijalca a ako je jedna stvar sigurna sa Dobrićem to je da će na prvu fintu ispasti kao iz voza. 

• Like 11
Posted
5 hours ago, harmonajzer said:

Delim mišljenje sa @MarioKempes. S obzirom na sve okolnosti, bio bih zadovoljan da se na postojeći roster (sa Petruševim) dodaju 2 vrhunska igrača (1 na bekovskim pozicijama i jedan na poziciji 4). Mislim da je i Dozet rekao da i uprava razmišlja u tom pravcu i da neće biti velikih promena. Na primer:

1 - Kodi, Jago

1-2 - Gudurić

2 - Kenan, Nedović

3 - Kalina, Gidra

4 - Šengelija, DeDa

5 - Bolomboj, Petrušev, Mitrović

plus

Dobrić + par mlađih "mačaka u džaku" (što domaćih, što stranih)

Idealno bi bilo kada bi još trampili Nedovića za recimo Lojda ili nekog drugog beka koji igra u oba pravca.

Stanje sa ugovorima?

• CMM (2026.), Yago (2027.), Teodosic (istice)
  • Kenan (2026.), Nedovic (istice), Lazic (2026.), Kostic (odlazi u NCAA)
  • Kalinic (2027.), Dobric (2027.), Gidra (2026.)
  • Daum (istice), DeDa (2026.), Braun (istice uz opciju da se produzi)
  • Bolomboj (2026.), Petrusev (istice pozajmica), Mitrovic (istice uz opciju da se produzi)
  • Pozajmice: Ilic (2026), Plavsic (2027), Lazarevic (2026), Simonovic (istice valjda, ako nije otkupljen vec) u zagradi su godine po poslednjim informacijama koje imam, mozda smo nesto uspeli da skratimo... sta jos placamo a nema vajde od toga? 

Sta sa ovim igracima?

Nemaju ugovor:

• Teodosica ostaviti da bude pomocni trener, ako mu je to ideja. Kad moze Spanulis, moze i on. Godinu-dve kao pomocni u KKCZ, 2 godine u FMPu da vidimo ima li tu materijala za trenera, pa onda dalje...  
  • Brauna i Dauma nema potrebe produzavati. Hvala im.
  • Sa Mitrovicem dogovoriti neki minimalni produzetak, uz minimalni iznos, da bude backup-backup centar. Ako nece, hvala mu za sve, nek zavrsi karijeru u FMPu ili gde vec hoce, kod nekih Arapa mozda.  
  • Nedovic ako nece da prihvati smanjenje ugovora i redukovanu ulogu (dolaskom Gudurica?), ne treba ga produzavati pod istim uslovima. 

Imaju ugovor:

• Lazic... jbg ima ugovor. Ako mu se bas igra, neka ide u FMP to da odradi i oslobodi mesto nekom.  
  • Ako bi Yago opet da ide, i pored ugovora, mislim da sada ne treba da ga zadrzavamo, posebno ne sa povecanjem ugovora. Idi druze, realno, nisi zaradio ni ovaj svoj ugovor (za sada). 
  • Sa Kenanom imamo ugovor... Kao i sa Dobricem, Gidrom i DeDom, bice druga ili treca opcija na svojim pozicijama. Neka ostanu. Ja se stvarno nadam da Dobric jos moze dobrih partija da isporuci, najmladji je od tih domacih (ne racunajuci Petruseva i mlade).

Upitno sta ce biti sa ugovorom: 

• Ako Petrusev ne ode u taj NBA, u sta cisto sumnjam, videti da se otkupi od Olimpijakosa po nekoj normalnoj ceni (meni i milion deluje previse). Ako ne mozemo da ga zadrzimo onda bas moramo da se otvorimo za pozicije visokih igraca. 

Imaju ugovor i treba da ostanu:

• Ostaju onda CMM, Kalinic i Bolomboj koji mi nisu upitni. 

Sta dalje?

• Guduric bi bio fina nadogradnja na bekovsku liniju. Posebno na mesto Nedovica.
  • Ukoliko se rastanemo i sa Yagom moramo dovesti jos jednog pleja i pored toga sto i Gudura to povremeno moze da izgura.
  • Ja bih voleo da se Djurisic vrati iz NBA i da popuni poziciju 2/3, po cenu toga da na pleju onda imamo CMM-a, Yaga i Gudurica kao pomoc. Dakle Guduric i Djurisic umesto Tea, Nedovica, Kostica, Lazica. 
  • Ostaje boljka kao i svake godine - centarske pozicije. Velika pobeda bi bila da ostanu Bolomboj i Petrusev. Svakako moramo dovesti prvu cetvorku (molim samo da bude sa pristojnim sutem za 3p) a valjao bi i jedan 4/5 kombo ili centar, moze i u nekoj cuvenoj doselekciji, final cut itd... DeDa i Mitrovic kao 5. i 6. opcija na mestu visokih. 
  • Ukoliko ne zadrzimo Petruseva onda moramo dovesti oba visoka odmah bez da se tu nesto stedi i rizikuje. 
  • Za poziciju visokog nisam za Shengeliju, dosta bre vise tih matorih igraca, jedinog matorog kojeg bih gledao je Vucevic... Moneke moze na 4. Maledon iz Asvela na dvojci ako ne dovucemo Gudurica... itd. da ne pretvaram post u "zelje, cestitke, pozdrave"... 

1. CMM, Yago/zamena???

1/2. Guduric???

2. Kenan, Djurisic/Nedovic???

3. Kalinic, Gidra, (Dobric)

4. ???, (DeDa)

4/5. Petrusev

5. Bolomboj, ???, (Mitrovic)

Gde se Dobric, DeDa i Mitrovic bore za 12. mesto u timu zavisno od zdravstvenog bilansa. 

Ali pre svega, da zavrsimo ovaj ABA playoff i KLS. 

• Like 1
Posted

Postoje nepotrebni igraci, postoje stetni igraci. Naravno da je vrlo bitna visina ugovora. Kada bi, hipoteticki, Jago i Dobric igrali za 1000 eura mesecno, pre bih zadrzao Dobrica. Jago je vrlo cesto stetan po ekipu i bilo koji klub za ozbiljnijim ambicijama ne bi smeo da ima njega na mestu pleja. Dobric i moze da se zamisli kao neki deseti igrac u osrednjem EL klubu, igrac za 5-6 minuta, Jago tesko.

Posted (edited)
42 minutes ago, Mile1 said:

Ovo je greska 

Zasluzujemo bolje igrace od Dobrica, jel ja Zvezdu dozivljavam kao ozbiljan klub i kojoj ne prilici da igraju igraci koji odavno nemaju kvalitet za evroligu, ali su tu na talasu starih zasluga. Odavno sam rekao da nema mesta emociji u donosenju nekih odluka, tako da i ako Bolomboj ne bude na kvalitetu na kom treba da bude prvi centar EL ekipe isto cu napisati. Mozda cemo uvek biti ekipa za borbu od 10-18 mesta samo kada vidim sta se pise ovde

Ovo je po meni pravi stav. Vodjenje kluba se radi sa veoma drugacijim premisama od prostih navijackih emocija i prethodnih zasluga (koje u slucaju Dobrica i nisu bas neke, ali ajde...). Meni zasluge od starosedeoca Zvezde imaju Mitrovic i Lazic, igraci koji jesu bili ozbiljan faktor ondasnje masinerije Radonjica. Ali ok, ajde dobro... 

Stare zasluge ti donesu poziv na neku gala veceru ili intervju u dokumentarcu ili secanje na rodjendan kluba. Ne donose ti 700k, ili koliko vec, godisnje. Ovo sto Dobric igra mnogi igraci igraju za vise nego duplo manje pare.

I da se ne shvati pogresno, isto mislim i za doprinos Giedraitisa ove sezone. A boga mi i Kenana i Nedovica.

EDIT: Hvala Berti, i Jago isto ima sramotnu sezonu.

Edited by JPM
Posted

Nije tema prelazni rok, ali možemo o trenutnom rosteru i statusu igrača. Da li Dobrić ima zasluga za titule i pobede? Ima, itekako. Ali to više nije onaj Dobrić, barem u poslednje dve sezone (kod Virtusa i kod nas). Da li ga treba udomiti negde? Da, jer nam ovakav ne koristi ničemu. Meni je bilo drago kada je potpisao za Virtus, ali ta sezona gde je bio epizodista u Italiji je pokazala da se on nije dokazao nigde van Zvezde, a sada ni kod nas više ne izgleda dobro. Davidovac je imao solidnu sezonu, od njeg i ne očekujemo ništa više. Tanka nam je pozicija 4 godinama, pa se za njega uvek nađe mesto. Lazić evidentno završava karijeru, ali je ipak počašćen još jednim dvogodišnjim ugovorom prošle godine. Gledanje onakvog majstora igre (Teodosić) u ovim njegovim godinama je sad već zaista mučenje, tako da ne verujem ni da će on više da se blamira. Da li bismo navijali za tim koji ima npr. 8-9 stranaca i 3-4 domaća igrača? Da li bismo se identifikovali sa tom ekipom? Meni je to ok, ako već imaš para i ambicija za veće domete van ABA lige, onda kupi kvalitetna pojačanja, bez obzira na pasoš (Panter excluded). E, sad, don Nebojša nije tek tako otišao, već nam je na grbači ostavio dugoročne ugovore svojoj "domaćoj osnovi", oko koje se sve vrti svih ovih godina. I mi na tu temu godinama raspravljamo kako da im vidimo leđa (videti pod Lazić, Mitrović, Dobrić, Davidovac, Plavšić...). A koga da dovedemo od domaćih igrača, a da je to u našoj platežnoj mogućnosti? Pominjemo Micića, on će debelo unovčiti svoj bogat EL CV u bogatom Hapoelu, ili Efesu, ili Milanu. Gudurić takođe. Koga još imamo od domaćih igrača, da su dovoljno kvalitetni da igraju EL, a da ih ne dovodimo iz NBA? Pa onda da ostavimo te Dobriće, Davidovce, Mitroviće da popune 12, kad već nemamo koga da dovedemo i da pravi skauting tim (Bagzi i Dozet stop) iskopa 2-3 fina pojačanja, koja bi mogla da zamene npr. Dauma, Rokasa, Jaga, Brauna... Ali opet, dali mso previsoke plate pojedinim strancima, kako ih sad utopiti negde, a da ne budemo u minusu? Da ne kažem da zaradimo od njihovog odlaska. 😁

Posted

Dobrić je otprilike 13. igrač u rosteru kada su svi zdravi i spremni, tako da to koliko će sezona biti uspešna vrlo malo zavisi od njega i njegovog učinka. Bavite se nebitnim stvarima i uvek su vam jedni te isti igrači na tapetu... Dosadno. 

• Like 8
  • Thanks 1
Posted (edited)

Retko ko ima prelaznu ocenu ove sezone zato je i veliki uspeh taj plej in Evrolige. Još ako osvojimo ABA ligu to će biti podvig s obzirom na individualne partije većeg dela ekipe. 

Od pozitivnih može da se izdvoji Petrušev. 

Bolomboj i ako povređen je uvek za prelaznu ocenu. 

Takođe može da se od pozitivnih a od kojih se nije mnogo očekivalo da se izdvoji Davidovac. 

Na granici pozitivnih je i Kalinić i Kodi. Mnogo više se od njih očekivalo. 

Svi ostali nisu ni blizu prelazne ocene. 

Tako da mi smo imali u ovoj sezoni 4 igrača i ostalo pomoćno osoblje. 

Treba nama ozbiljan remont na leto i sveža, mlada krv željna dokazivanja. 

Edited by Čočo