Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

476 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      88
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Mile1 said:

Nema ranijih zasluga makar ne kod mene. Real se odrekao i najurio Kasiljasa i Raula koja su svetska imena i sta su sve doneli realu tih godina, ovo je sport nema mesta emocijama i ko nema kvalitet za Zvezdu makar se on zvao i Nikola Vucevic nema sta da trazi u klubu.Za 700k koliko prima po sezoni a ucinak mu je kao kanta za smece, svakako taj igrac i treba da bude polivan govnima. Dok se taj tvoj stav ne promeni dugo ce nas jahati davidovci, nedovici, mitrovici, dobrici i ostali koji su umislili da im je Zvezda dedovina 

Jeste njegov stav je ključan da se promeni i kad se on promeni Zvezda će opet osvojiti EL kao nekad.

Nismo Real jbg, nismo nikad bili i moram ti reći da nećemo nikad ni biti.

Mene Kenan nervira cele sezone, ali jbg nije bio nerezonski potez dovesti ga, igrač i dalje u dobrim godinama sa dobre 2 sezone iza sebe u top EL klubu.

U svakom slučaju i borderline prosečan fan košarke je letos znao da su nam bekovi nekompatibilni, nikakva iznenadjenja velika nismo doživeli kad se podvuče crta, jeste u jednom trenutku izgledalo bolje od očekivanog ali na kraju to je to što smo i predvidjali. 

Nije smak sveta, ali nije ni EL elita. Ni ekipa ni trener. 

Posted
3 minutes ago, Sokmeniki said:

sta reci tek za ABA ligu koju zavrsavamo na 4. mjestu sa 8 poraza.

Mislim da je pred pocetak plej ofa ekipi potrebna sok terapija, da ih malo razdrma, jer ovo trenutno lici ni na sta, a cast pojedincima vecina izgleda kao da ih ta cinjenica mnogo i ne dotice.

Ja bih rekao da si se malo zabrojao ili neki od poraza računaš duplo.

Šteta što Čović, veliki košarkaški znalac od koga je deo navijača Zvezde očigledno naučio i ono malo što zna o košarci, se više ne pita.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
19 minutes ago, Sokmeniki said:

Nadam se da ce odgovarati onaj koji je insistirao na njemu. Takodje i na produzetku ugovora Giedraitisa, Jaga, Teodosica, dovodjenju Brauna, Dauma...

Daum je sad kriv i sto je bio povredjen.. Treba oterati onda Wilbekina, Laprovitolu i one koji su ih doveli kako se usudjuju da se povrede na celu sezonu.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, Sokmeniki said:

Mislim da je pred pocetak plej ofa ekipi potrebna sok terapija, da ih malo razdrma, jer ovo trenutno lici ni na sta, a cast pojedincima vecina izgleda kao da ih ta cinjenica mnogo i ne dotice.

Predlažeš da promenimo trenera pred plej of?

Posted (edited)

Takođe, još jedna utakmica u nizu gdje su nam bacanja došla glave.

Pored toga, nevjerovatno mi je da jedan Kalina, s takvim iskustvom pomaže sa Sterlinga. Pa to su početničke greške. 

Nedović poenterski vrlo raspoložen. Generalno dobro igre derbije. Al opet u završnici gadjaju ga u piku. Karlik zove u blok igrača koga Nedovic čuva da bi ga ostavio s njim. Naravno, ili lagana egzekucija, ili mora doći do pomaganja gdje se pravi višak i čista situacija. 

Prepuni smo igrača koji igraju samo u jednom smjeru. Braun, Gidra, Laza (koji i ne igra) samo odbrana, s druge strane Nedo, Kenan, Jago, Teo, Mitar, pa i Filip defanzivno loši do krateri. 

Kodi, Kalina, Bolomboy su igrači koji daju u oba smjera, s tim da i Kodi ima utakmica kad ofanzivno ne može ništa, kao što je večeras. 

Ono što mora biti prioritet ovim iz uprave na ljeto, nešto kao sveto pismo:

1.  Igrači koji igraju u oba smjera

2. Da su pouzdani s penala

3. Da imaju ispod 30 godina

4. Da nisu ubijeni povredama

Edited by Dzo23
Posted
1 minute ago, Čvarkov said:

Poenta je da nismo izgubili zbog njih, Miki.

I na osnovu jedne utakmice sta treba da ih produzimo opet na 2 godine? 

Kao da se cela sezona prati parcijalno, a ne u globalu kako bi trebalo biti kada se izvlace ucinci igraca

• Like 1
Posted

Jeste da nema nebitnih derbija ali je cinjenica da je ovaj ubedljivo najmanje bitan ove sezone. Igrali smo kod njih i igrali  smo bez prvog centra i jednog od najboljih igraca i izgubili smo jedva. Hteli ljudi da priznaju ili ne, Aba liga je izgubila draz jer vise ne dosnsi EL i ocigledno da je Zvezda jos u toku sezone igrala pod rucnom ovu ligu. Liga je postala, liga prestiza nista vise to je realnost...

Posted (edited)
11 minutes ago, Čvarkov said:

Predlažeš da promenimo trenera pred plej of?

Ako je to ta sok terapija koja je potrebna ekipi onda DA.

Ni prvi ni posljednji tim koji je to uradio. Imas dva primjera u NBA ove sezone. Radonjic je zamjenio Vukoicica pred F4 u Laktasima i udjosmo u Evroligu tada.

Edited by Sokmeniki
Posted
2 minutes ago, Mile1 said:

I na osnovu jedne utakmice sta treba da ih produzimo opet na 2 godine? 

Kao da se cela sezona prati parcijalno, a ne u globalu kako bi trebalo biti kada se izvlace ucinci igraca

Nigde nisam napisao da ih treba produžiti i na koliko. Ti pratiš sezonu parcijalno i po običaju pišeš samo nakon poraza i time propuštaš dobre partije igrača koji su nam doneli pobede i onda nakon poraza napamet par igrača teraš iz kluba. Ne sećam se da si pohvalio nekog igrača ove sezone. 

• Like 3
Posted
2 minutes ago, Čvarkov said:

Nigde nisam napisao da ih treba produžiti i na koliko. Ti pratiš sezonu parcijalno i po običaju pišeš samo nakon poraza i time propuštaš dobre partije igrača koji su nam doneli pobede i onda nakon poraza napamet par igrača teraš iz kluba. Ne sećam se da si pohvalio nekog igrača ove sezone. 

Jesam Bolomboja, Petruseva, Kalinica, Cmma gle cuda igraca koji su nas odrzavali u odredjenom delu sezone. Nista nije napamet izvuci statse ove sto teram i videces zasto ih teram. Ali ako te odusevljava Nedoviceve partije gde u 15 utakmica odigra 3 postene partije a pritom ima million po sezoni onda je ok sve

Posted

4 minutes ago, Čvarkov said:

Apsolutno, covek se aktivira samo kad izgubimo i onda krece da pljuje po svima i zamenio bi 90% tima i trenera koji nista ne zna, a igrao 2 finala EL.

Uvek paljba po svima, a nikako o Laprovitoli i Dejvisu neka kritika i zasto pruzaju ovakve partije kakve pruzaju u Zvezdi

Posted
4 minutes ago, Sokmeniki said:

Radonjic je zamjenio Vukoicica pres F4 u Laktasima i udjosmo u Evroligu tada.

Kad neko čita ovo reklo bi se da je ta promena stvarno dovela odmah do velikog napretka u igri, a u stvarnosti smo se plasirali tako što je Radnički ispustio +7 pred kraj meča, Teriko Vajt promašio dva bacanja desetak sekundi pre kraja, a Mijatović otvorenu trojku na kraju meča, da bi zatim lagano izgubili finale ABA i KLS od Partizana (u KLS je prosečna razlika bila +17 za Partizan).

• Like 7
Posted
4 minutes ago, Mile1 said:

Ali ako te odusevljava Nedoviceve partije gde u 15 utakmica odigra 3 postene partije a pritom ima million po sezoni onda je ok sve

Mislim da nije teško shvatiti da utakmicu u kojoj su Nedović i Mitrović odigrali dobro, Davidovac nije bio u protokolu nakon više vezanih dobrih utakmica, a Dobrić nije ni ulazio u igru nismo izgubili zbog njih i samim tim je tvoj post u kome se teraju navedeni, promašen.

Posted (edited)

Karlika da pitaju koji profil igrača bi voleo da ga čuva do kraja karijere...odabrao bi Nemanju Nebranića ne trepnuvši u medjuvremenu.

Edited by Wingwalker
  • Like 6
Posted
6 minutes ago, Čvarkov said:

Mislim da nije teško shvatiti da utakmicu u kojoj su Nedović i Mitrović odigrali dobro, Davidovac nije bio u protokolu nakon više vezanih dobrih utakmica, a Dobrić nije ni ulazio u igru nismo izgubili zbog njih i samim tim je tvoj post u kome se teraju navedeni, promašen.

Pricam ti na nivou CELE sezone jel mozes da razumes, apsolutno me ne interesuje jedna od 10 partija nekog igraca glorifikuje kao da je ubacio 30 poena

17 minutes ago, Krle said:

Apsolutno, covek se aktivira samo kad izgubimo i onda krece da pljuje po svima i zamenio bi 90% tima i trenera koji nista ne zna, a igrao 2 finala EL.

Uvek paljba po svima, a nikako o Laprovitoli i Dejvisu neka kritika i zasto pruzaju ovakve partije kakve pruzaju u Zvezdi

Krle mislim da ne mozes bolje od ovoga, a verujem da si bas napregnuo mozdane vijuge gde spominjes Laprovitolu

Posted

Na kraju je Nedović prokomentarisao koliko timu nedostaje Džoel Bolomboj:

"Ne znam šta se dešava, nedostaje nam, svi znaju koliko je bitan za nas. Ja ne znam ništa, nemam nikakve informacije o njemu."

Lol, na osnovu Nedarinog odgovora tacno bih pomislio da su ga pitali za Kvinsija Milera, a ne povredjenog saigraca koga vidja manje-vise svakodnevno...

• Like 12
  • Ha-ha 2
Posted
31 minutes ago, Wingwalker said:

Karlika da pitaju koji profil igrača bi voleo da ga čuva do kraja karijere...odabrao bi Nemanju Nebranića ne trepnuvši u medjuvremenu.

Ne bi se bunio ni da to bude Kenan...

• Ha-ha 1
Posted
21 minutes ago, Mile1 said:

Krle mislim da ne mozes bolje od ovoga, a verujem da si bas napregnuo mozdane vijuge gde spominjes Laprovitolu

Sad kao hoces da kazes da sam glup, a u stvari verujem da u zivotu nisi na kos sutnuo. Za Dobrica cele sezone pricas da je debil, da nista ne zna, itd... Kad ono Dobric lagano 30+ minuta u polufinalu protiv Amerikanaca. E sad to sto ne igra dobro je mozda i do toga sto mu ne odgovara ova uloga, a ne zato sto je Fiba LS igrac kao sto ti kazes

Posle svakog poraza mracis i svakoga pljujes do te mere da se covek zapita da li se ti ljudi uopste bave kosarkom.

Od predobre sezone nas je delilo ukupno par lopti protiv Reala, Efesa i Bajerna, ali tako je to u kosarci

• Ha-ha 3
Posted
15 minutes ago, fradler said:

Lol, na osnovu Nedarinog odgovora tacno bih pomislio da su ga pitali za Kvinsija Milera, a ne povredjenog saigraca koga vidja manje-vise svakodnevno...

Bas... Kao da ne sme ni da kaze sta se zapravo zbiva

Posted

Sfero je dobar trener, koji i te kako može da izvuče iz rukava neke perfektno pripremljene i odlično vođene utakmice. Nije evroligaški top tier, ali nije ni kanta koju treba šutnuti da prodaje giros u Pefkohoriju, što bi rek'o NMX. 

I sasvim vam je dobar. Ne znam ko to treba i može da dođe u KKCZ, a da ste sigurni kako bi radio bolji posao?

Njegova najveća mana su ta in game prilagođavanja, što se eto videlo i večeras. Jbg, nije išlo da se vadiš s Teom koji je jednom nogom već u penziji, ili Yagom koji je večeras baš bio u minus fazi. Plus da klupiraš Nedovića koji ti je bio ubedljivo najkvalitetniji pojedinac.

Što se tiče Canaana, početkom sezone sam i ja imala utisak da mu se ne facilitiraju dovoljno ti šutevi, ali se vremenom i to sredilo, mnogo lakše je izlazio iz blokova. Odatle par tekmi na kojima je baš bio praćka i jedan od najzaslužnijih za pobedu. No, ne može Sferopulos da igrača koji je prešao 30. godinu da nauči nečemu što mu nikada nije bio forte, tj. to baš teško ide.

On je sam po sebi napadački pravolinijski igrač i npr. dosta limitiraniji od Nedovića, koji ima i dobar dribling, brz prvi korak (iako je usporio, još uvek može da pravi prednost), ume da iskreira i za sebe i za drugog. Canaan nema ništa od toga, pa kad ne šutira efikasno, izgleda još 3x gore na terenu. 

• Like 3
  • Ha-ha 1
Posted
1 hour ago, Wingwalker said:

Nedovic ispada kao da čuva prime Iversona.

• Like 4
Posted
2 hours ago, Markoss said:

Po kojoj logici ce Partizan tesko do pobede u Ljubljani, ali ce da izbaci Buducnost u semisu ABA lige toliko lagano da bi nam pobeda ovde donela prednost domaceg terena?

Po logici u kojoj bi KKP sa jos dva poraza bio cetvrti, a KKCZ treca. Inace, Buducnost je tu nebitna, oni ni u EC nisu mogli nista, to sto su dobijali KKP i KKCZ je zato sto ova dva kluba nisu ni shvatala te meceve ozbiljno.

2 hours ago, Markoss said:

Mislim, jasan mi je tvoj rezon i kalkulacija, ali tu je suvise sbbkbb. Ovo sad je realnost. Kiksali smo dosta u ABA ligi, moracemo da iznenadimo Buducnost dole i to je to. 

Da "iznenadimo"? Jaca je KKCZ za laganih 15 razlike, pricamo o timu koji lagano moze da strpa 100 poena u Atini, da dobija u gostima Barcu, Fener i Monaco i o timu koji na svom terenu nije mogao nista nekom Basceshiru, primao 90 poena i gubio od Besiktasa i GC.

Pa da je sve to realno kao sto neki pisu da jeste, pa onda bi pola EC (koji lagano otresu KKB) moglo da se ravnopravno takmici u EL (gde je KKCZ medju boljim timovima).

Na kraju krajeva, sama ABA liga ne znaci nista, kao sto ni domace lige sirom Evrope ne znace nista. Armani iz EL je iza raspalog Trenta kojeg svi zivi pobedjuju u EC. Barca je ove sezone debelo iza Tenerifea, Unicaje i Valencie, bas ih briga, ako izbore F4 EL oni su ispunili jedan od ciljeva (jos ako osvoje EL mogu i da ne udju u 8 u domacoj ligi).

ABA liga je bila bitna kada su i neki drugi klubovi mogli da izbace KKCZ iz EL. Ako samo KKP, KKCZ sa ovih prostora budu imali uvek najvece budzete i budu bili deo kluba trulih bogatasa, koga zabole za domaca takmicenja?