Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

475 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      87
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Zanima me kog li su naciljali nasi na pleju? Koliko su novca planirali da daju za obestecenje kao ove godine za Kodija. Nadam se da nece placati obestecenja za igrace u predstojecem prelaznom roku.

Posted
14 minutes ago, suptil said:

Zanima me kog li su naciljali nasi na pleju? Koliko su novca planirali da daju za obestecenje kao ove godine za Kodija. Nadam se da nece placati obestecenja za igrace u predstojecem prelaznom roku.

Valjda neko treba da ode?

Posted
1 hour ago, Markoss said:

Mislim da su nas bekovi najvise kostali ove sezone u EL i nadam se da ni Kenan, ni Nedovic nece ostati sledece godine.

Sve drugo bih mogao da podnesem, ali da ponovo imamo kvazi sutere kojima se ruka svaku drugu utakmicu zaledi, i koji su u odbrani bukvalno cunjevi - ne mogu. Bukvalno je gledanje u pasulj kad je koji raspolozen i kad koji nece ujebati ekipu laganim stavom (Nedovic) ili nekim glupim odlukama (Kenan). Bravo za procente, verujem da to statisticki i nije tako lose, ali po eye testu - obojica su potpuno nesigurni igraci kad se lomi i vrlo cesce ce da povuku ekipu na drugu stranu. Bilo je partija i gde su izdominirali, ali neozbiljno je da imamo dva beka koja su toliko nekonstanta da stvarno ne mozes da se pouzdas ni u jednog. 

Ok, treba nam i bolji bekap na PG i startna PF, ali bih preziveo i dogodine da gledam Jaga, Brauna i Dauma, ako je to cena da na bekovima zaista imamo igrace sa mozgom i mudima. Jedan pametan, drugi suter. Ne mora nista vise.

Slazem se sve, ali verovatno i sam znas da su male sanse da Nedovic ne ostane...

• Ha-ha 1
Posted (edited)
2 hours ago, Markoss said:

Ok, treba nam i bolji bekap na PG i startna PF, ali bih preziveo i dogodine da gledam Jaga, Brauna i Dauma, ako je to cena da na bekovima zaista imamo igrace sa mozgom i mudima. Jedan pametan, drugi suter. Ne mora nista vise.

Pa Kenan u EL ima karijernih 40.2% za tri na skoro 5 šutnutih trojki po meču, ne znam šta je on ako ne šuter... Zlobnici bi rekli da mu je kao beku od 180 cm to i jedini kvalitet. 

EDIT: Kvalitet mu je svakako i to što nije propustio nijedan meč. 

Edited by Guru
  • Like 7
Posted
35 minutes ago, Guru said:

Pa Kenan u EL ima karijernih 40.2% za tri na skoro 5 šutnutih trojki po meču, ne znam šta je on ako ne šuter... Zlobnici bi rekli da mu je kao beku od 180 cm to i jedini kvalitet. 

Moguce da mi licni dojam ne prati statistiku i da sam nerealan, ali meni on uopste nije pouzdan suter. Zapali se, pa veze 2,3. Al onda se resetuje i omasi trojku kad je potpuno sam u momentu kad treba da prelomimo utakmicu. Pa onda udje u neku crnu fazu i veze par promasaja, iz bas dobrih pozicija. Pa onda da preko ruke nesto skroz random. 

Meni je Nedovic pouzdaniji napadac od Kenana. Ne mnogo, ali za nijansu. A opet, ni on mi nije rilajabl.

• Like 1
Posted

Igraci koje ne bi zeleo da gledam sl.sezone u klubu...

Teodosic,dobric,jedan od kenan/nedovic,brown...koliko god cudno zvucalo ostavio bi davidovca i mitra kao trece opcije

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Webad said:

Teodosic,dobric,jedan od kenan/nedovic,brown...koliko god cudno zvucalo ostavio bi davidovca i mitra kao trece opcije

Mitrovicu istice ugovor. Redefinisanje plate za manje para pa da se prica. Davidovac isto malo da smanji novcana potrazivanja mada ima ugovor.

• Like 1
Posted

Osnovni napadački problem kod Nedović/Kenan tandema ove sezone je drastična promena načina igre Nedovića.

Prethodne sezone je imao  94/172 za dva i 58/142 za tri, dok je ove sezone imao 37/77 za dva i 45/115 za tri. Umesto da se dopunjuju u napadu dobili smo dva igrača kojima je primarna opcija u napadu šut za tri poena. 

• Ha-ha 1
Posted

Da li ima neki pregled trajanja ugovora nasih igraca, bilo bi dobro uzeti u obzir to pre nego sto pocnemo da se igramo Basketball Managera.

kad bismo se mogli igrati na amateur mode-u, zahvalio bih se celoj ekipi osim Kalinica Petruseva i Bolomboja

na nesto tezem mode-u preziveo bih da uz njih ostane i Kodi

od ostatka ekipe bukvalno nista nema vrednost za napad na plejof EL, a kandidati za plaketu bili bi po prioritetnim grupama:

1) Kenan, Yago, Teo

2) Giedraitis, Mitrovic

3) Nedovic, Dobric, Davidovac

Nije da zelim da vidim bilo koga iz grupe 3, ali sam svestan da nema novca niti potrebe za 12 stranih ubica, tako da jbg gledacemo verovatno nekoga od njih ponovo, i to nije toliko problem ako su ugovori pristojni i ako imamo kvalitetne strance kao prve opcije

• Like 1
Posted
4 hours ago, Guru said:

Čovek ne ide na prodor, nešto malo sad pri kraju, ali u većem delu sezone samo je tražio mesto gde će da šutne za tri. Za takvu igru možemo da vratimo i Simonovića iz penzije 🫣 Sećam se da sam se protiv Virtusa u gostima (gde je stvarno odigrao savršeno drugo poluvreme) iznenadio kad sam video da ide na prodor i kakvu kontrolu lopte ima. 

A kad je bio Virtus, kraj novembra ili početak decembra, tu negde..

Mi smo među poslednje 4 ekipe po datim poenima, nama je napad zbog bekovske linije, uključujući plejeve, krajnje infantilan. Nama treba scorer kakav je bio Loyd, Lorenco ili bar Beron. Neko sa malo raznovrsnijom igrom. 

I neko da Kodiju objasni, kad prevede loptu, doda prvom slobodnom igraču i skloni se u ćošak, da ili počne da vežba da pogađa te trojke iz ćoška ili da se izjasni da je krilo da ga ne mučimo više na poziciji pleja. 

Slažem se da je obojici veliki plus što su odigrali celu sezonu bez povrede, ali po meni je ovo dovoljno samo kao backup opcija.

Posted

Pojuriti pleja, Jago moze da ostane kao treci plej, ali objasniti mu da mu je bolje da ide, jer ce mu uloga biti umanjena.

Na bekovima imamo problem jer ne verujem da ce se nasi odreci Nedovica, a Kenan ima jos godinu ugovora.

Ne bih imao nista protiv da Nedovic ostane uz smanjenu platu, neko je pisao da mu nasi nude 450k, a da on nije zadovoljan sa tim. Nama je mnogo veci problem Kenan, jer ima ugovor, a nikako se ne nadopunjuje sa Nedovicem. Nedovic ima siri napadacki repertoar i moze da bude mnogo zahvalniji u kombinovanju igraca na parketu. Problem je sto njegova igra umnogome zavisi od eksplozivnosti, a on je sve stariji i samim tim sporiji. Gidra ima svoju defanzivnu ulogu, ali je jasno da za te novce mozemo dobiti mnogo pouzdanijeg igraca. Problem je isto ugovor. Braun i Daum na leto prestaju da nam budu na platnom spisku i verujem da za njihovu zbirnu platu mozemo dobiti kvalitetno resenje. Davidovac moze biti rezerva. Na petici mnogo toga zavisi od ostanka Petruseva. U sustini treba nam plej, mozda i bek, plus cetvorka.

• Like 5
Posted
11 hours ago, Webad said:

Ova dvojica na volseban nacin najpre budu druge opcije, pa posle imaju i po dvadesetak minuta po utakmici. 

Posted

Statistika kaže da Kenan karijerno šutira 40% trojke. Ali statistika ne može da otkrije da se Kenan usrao na većem broju bitnih utakmica i da ga nigde nije bilo. Dakle, statistika je kurac. 

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Kenan sam po sebi nije problem ovog tima. Odigrao je svoju standardnu sezonu, nekad porobi, nekad nestane. Čak je i većinu važnih utakmica solidno isporučio. Npr, u poslednjih 7 kola EL dva puta je nestao, a pet puta bio sasvim dobar, dvocifren uz šut za tri skoro 50% (16/33).

Problem je koncepcija spoljne linije, čijih 7 članova (Miler, Jago, Teo, Kenan, Nedović, Dobrić, Lazić) zbirno u repertoaru, osim pripaljivanja za 3 (a i to ispodprosečno), ima samo Kodijevu poludistancu (kačio je Guru statistiku da je to dosta nepouzdan šut) i Nedovićev ulaz (svake prestupne godine). Pri tom nam ni organizacija pozicionog napada nije jača strana, pa da šuter često bude u svojim dobrim pozicijama.

S tim u vezi, uz dve koncepcijske promene u bekovskoj liniji, koje su realne i neophodne, komotno bih ostavio Kenana i za sledeću sezonu. Plus ima ugovor, a i ne vidim na radaru adekvatnu alternativu.

Inače, generalno nema mnogo EL igrača koje bih rado gledao u Zvezdi, a da su iole realni.

U stvari, vidim samo trojicu ovako iz glave (pod uslovom da ostaje Petrušev): Gudurić, Hoard, Rogavopulos, tim redom. S tim što je i Hoard vrv nerealan.

Ne bih zanemario ni činjenicu da će se EL vrv proširiti, pa će biti još teže doći do dobrog igrača.

Edited by MarioKempes
  • Like 2
Posted

Da, nije problem Kenan kao Kenan, niti Jago kao Jago, ali je ogroman problem kad su ti 4 od 5 igrača u spoljnoj liniji krateri i igrači manje u odbrani. 

Ne donose toliko ofanzivno da bi moglo to da se kompenzuje. 

Jedan od njih u rotaciji (Jago, Kenan, Nedo, Teo) može da se istoleriše ali dva je već previše. 3 ili 4 što je kod nas slučaj je već suicid. 

Ubjedljivo najveći problem ovog tima je baš ta porozna spoljna linija.

Lično da sam trener ili sportski direktor po svaku cijenu bih gledao da sklonim iz tima fizički inferiorne igrače. 

Posted

za mene veci pr0blem k0d Kenana je 0dbrana, imam utisak da ne m0ze da zadrzi k0ncentraciju, relativn0 lak0 ga pr0bijaju, 0k D0bric je prvi na listi, pravi glupe faul0ve, nije bas da je sinhr0niz0van sa 0statk0m tima k0d preuzimanja, nije bas naj0dg0v0rniji kad uzima suteve, na basketu sm0 znali biti 0dg0v0rnij tak0 da...

Utisak iz utakmice sa Bajern0m mi je da sm0 u prv0m p0luvremenu igrali mn0g0 d0bru 0dbranu, cak je i Ned0vic t0 radi0, treca cetvrtina jeza, kak0 je K E pr0sa0 p0red D0brica da sam bi0 na njeg0v0m mestu sam bi izasa0.

Nemali pr0blem je t0 st0 igracima k0jima nism0 zad0v0ljni ug0v0ri ne prestaju sa zavrsetk0m sez0ne, b0lje ili iste ug0v0re tesk0 da bi zab0li, sa  njima u timu ce biti ka0 S0jiceva kravata, imas ga a ka0 da ga nemas, sve u svemu zajeban0

Posted
13 hours ago, Markoss said:

Moguce da mi licni dojam ne prati statistiku i da sam nerealan, ali meni on uopste nije pouzdan suter. Zapali se, pa veze 2,3. Al onda se resetuje i omasi trojku kad je potpuno sam u momentu kad treba da prelomimo utakmicu. Pa onda udje u neku crnu fazu i veze par promasaja, iz bas dobrih pozicija. Pa onda da preko ruke nesto skroz random. 

Meni je Nedovic pouzdaniji napadac od Kenana. Ne mnogo, ali za nijansu. A opet, ni on mi nije rilajabl.

To sto opisuješ važi za skoro svakog sutera na svetu. Kad neko šutira 40%, ti ne znaci da će ubaciti uvek dva od pet nego će imati faze u igri gde će da ubaci nula od pet i četiri od pet. To je jednostvano tako. Kenan ove sezone šutira 38% sto je nešto ispod svog proseka. Ako sledeće sezone to opet bude 40%, onda je on odradio svoj posao. Samo je potrebno da dolazi pravi startni bek i da onda nije problem ako Kenan igra ispod 10 minuta kad mu nije dan. 

• Like 1
Posted

Sto se tice pozicije broj dva u timu nama ne trebaju isti igrači. Ove godine Cannan 20 min prosečno i 10 poena...Nedovic 19 min..i 8-9 poena...procenti za tri poena 38% kod obojice....kao dva brata blizanca. Kada jedan ne dodje na meč obavezno i ovaj drugi se ne pojavi....

Obojica ekstremno loši u odbrani. Nedovica ne treba ni komentarisati....cannan je igrač koji pravi masu glupih faulova pri isteku napada protivnika, kada smo u bonusu itd.

Nama treba igrač sposoban da igra približno 30 min po meču kada se lomi kada se juri rezultat,neko ko će preuzeti odgovornost u napadu kada se lomi, neko ko će rešiti protivnika a ne da se krije i trpa na 20+ razlike.

Zadržao bi Nedovica samo iz razloga jer je domaci igrač,  ali kao opciju broj 2, sa ne više od 10-12 min prosečno na parketu.  Očekivanja od njega da se smanje, kao i plata ...Na opciji 2 bi doveo nekog konstantnog igraca koji nije sklon oscilacijama.

Posted

Nadam se da moderacija ne zamera, ali Bryant iz Efesa bi nam doneo sve sto fali spolja i sa njim i Kodijem bi zabetonirali pozicije 1/2. Ne bi onda bili problem ni Yago ni Kenan, jer bi mogli da kombinujemo kako nam je volja. Naravno, ne mora konkretno Bryant, ali takav profil. Moze da pomogne Kodiju u organizaciji napada, moze da igra i sam na kecu sa nekim bekom, moze 1 na 1, pristojan sut za tri, skoro dva metra visine i dobra odbrana. 

• Like 2