KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni! - Page 923 - Košarka - VOX92 Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

471 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      45
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, mister-no said:

Mi ove tri utakmice kući moramo da shvatimo kao da je plej of krenuo. Bukvalno tri finala.

Jeste ali ako osvojiš tri finala, Lazić će da traži da diže pehar. A pehara nema...

Posted
11 hours ago, Kosjan Willavić said:

Ne pamtim da sam vise jedva cekao duplo kolo od ovog sad 😄 imamo realnu mogucnost da sebi obezbedimo ove sedmice nastavak takmicenja, plus jednog od direktnih rivala mozemo ritnuti nogom na ivicu litice

Ritnemo Real pa nek se snalaze u poslednjem kolu hehe

Spoiler

:izgubimo obe:

• Ha-ha 1
Posted

Zanimljivo kolo sutra.

Fener će nadam se ugasiti ovaj projekat evrolige, sutra.

Takođe se nadam i porazu Bajerna.

Ne znam za koga navijamo u duelu Reala i Milana? To mi je nedoumica.

Posted
55 minutes ago, JPM said:

Zanimljivo kolo sutra.

Fener će nadam se ugasiti ovaj projekat evrolige, sutra.

Takođe se nadam i porazu Bajerna.

Ne znam za koga navijamo u duelu Reala i Milana? To mi je nedoumica.

Za Milan. Real ima priliku za bolji međusobni od komšije.

• Ha-ha 2
Posted (edited)
4 hours ago, BojanaCZV said:

Virtus prosto moramo dobiti.

Ne smem ni da zamislim drugaciji ishod.

Mozda budem samo pratio rezultat, ne mogu gledat onog sa kacketom pa jos ako budu vodili, tacno cu se upucat🤦‍♂️

Edited by Miki28 Teoljub
typo
  • Love 3
Posted
44 minutes ago, Placebo Lone star said:

Ispqde EL najzanimljivije takmicenje na svetu.

Definitivno najkompetitivnije. NBA je kvalitetniji ali tamo imaš uvek 20% timova koji tankuju sezonu zarad boljih pikova na draftu.

U Evroligi sem Albe koja ne znam kako opstaje svi timovi imaju ambicija. E sad, nekad bude loša nekad dobra sezona, ali niko ne ulazi u sezonu spuštenih gaća.

Što se tiče naših šansi ova tabela jasno pokazuje da ako dobijemo Efes i Real idemo direktno u plej of. AKo izgubimo jednu idemo u plej in. Ako izgubimo obe idemo ćao zdravo.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
53 minutes ago, Placebo Lone star said:

Ispqde EL najzanimljivije takmicenje na svetu.

Real ima veće šanse od nas da završi u top4 i top6, ali zato mi imamo veće šanse od njih da završimo u top10.

Zanimljiva matematika🤔

• Like 2
Posted

Unapred izvinjenje za kilometarski post, nisam se ozbiljnije oglasavao duze vreme a desavalo se svasta, stvarno smo jedna neverovatna grupa ljudi za pracenje, da ne kazem posmatranje.

Odsustvom Bolomboja ekipa je dobila sansu da kao malo puta ove sezone zaigra u petorkama sa 5 sutera ili sa 4+1 - Kodi(Jago)-Nedovic(Kenan)-Gidra-Kalina-Davidovac.

To nam je omogucilo da se rastrcimo, da sirimo igru, ubrzamo je i u situaciji bez velikog pritiska pogadjamo u jakim procentima.

Na duze staze ne bismo bili u mogucnosti da ovako igramo jer smo matori i skloni padovima koncentracije (koji su opet cesto posledica umora) ali bi Janis ozbiljno morao da porazmisli o tome da ovo postane standardni deo repertoara u pripremi utakmica, i to protiv pazljivo biranih protivnika gde ce to najpre dati rezultate.

Dovoljno smo inteligentna ekipa da mozemo brzo i kvalitetno usvojiti takve sisteme, videlo se u oba meca sa Olije, kao i protiv Barse u gostima.

Bonus je bila koncentracija sa kojom smo izasli a koja ni u jednom timu nije konstantna, zbog ogromnog broja utakmica, naravno.

Takodje, Davidovac je pokazao da je i kao petica korisniji i evroligaskiji igrac od Mitrovica, pre svega jer visinske nedostatke kompenzuje osecajem za skok, onda zato sto je vrlo pouzdan suter, sto sa bacanja sto iz popa ili mesta za 3, a naposletku i zato sto je neverovatno cvrst u odbrani niskog posta.

Da ima malo vise snage volje i karaktera bio bi neizostavan sraf svakog naseg tima. Ovako, dodeljena mu je opravdana uloga dzokera i igraca koji u idealnim uslovima varira oko 12. mesta u timu, a nedovoljno kvalitetno popunjenu poziciju 4 koja je i njemu primarna platili smo sa nekoliko poraza i time sto smo znacajno sebi spustili plafon mogucnosti.

Ovaj trend 5out igre mozemo da nastavimo i u narednom duplom kolu jer vracanje Filipa u tim sustinski ne menja mnogo, on i jeste prototip modernog centra koji trci, prevodi loptu, napada licem i sutem za 3. Buduci da Virtus ima cvrste ali spore momke na 4 i 5 u vidu Toka, Polonare i Zizica, ocekujem da privremeno zanemarimo post igru i guzicenje Petruseva. Iako to bez sumnje donosi koseve kada ne ide, takva igra nas znacajno usporava i cesto nismo u stanju da ekploatisemo otvorene suteve iz viska koji su rezultat post igre.

Po mom misljenju, to se pre svega desava jer su vecina nasih bekova igraci ritma i nemaju kvalitet da ubacuju suteve pri kraju napada, nakon sto je za 20 sekundi gotovo ne dotaknu. To im ne treba previse zameriti jer su igraci koji to mogu da pogode retki i kostaju ko suvo zlato.

I Kenanu i Nedovicu, kao i Jagu, Teu, Kodiju i Gidri, mnogo vise odgovora igra sa vise tempa i trcanja, tu se osecaju komforno da trpaju i to je razlog zbog kog su nam procenti za 3 opali onda kada smo se opredelili za hrkljus basketbal.

Recju, potrebno nam je nesto vise Dusko, a nesto manje Dejo, stajla u igri, pre svega jer imamo kvaliteta i sirine da igramo na taj nacin.

Kada se vrati Bolomboj to ce biti malo teze za izvesti, ali onda treba maksimalno limitirati Braunovu ulogu i minutazu, dok bi idealno bilo da sve minute na 4 pokriju igraci koji mogu da sire, pre svih Daum i Davidovac.

Petorke sa Braunom i Bockom u tandemu su luzerske i mogu da ih prihvatim samo u odredjenim specijalima kada ti je potrebno da odbranis napad ili sacuvas prednost par minuta na kraju utakmice. Previse smo kvalitetni da bismo igrali sa 0-0 petorkama, kod Radonje je to bilo opravdano, ovde nije.

Sustina svega je da krila i centri, kao i Janis, moraju da se potrude i olaksaju bekovima koji su najslabija karika ekipe da rade posao sto bolje mogu, a to je distribucija lopte i njeno ubacivanje kroz obruc.

• Like 25
Posted
2 hours ago, MarioKempes said:

Real ima veće šanse od nas da završi u top4 i top6, ali zato mi imamo veće šanse od njih da završimo u top10.

Zanimljiva matematika🤔

Verovatno se vode tim da sno mi trnutno blizi ali ako dodju do top 10 da ce dati gas.Nemam drugo objasnjenje.

Posted
2 minutes ago, Placebo Lone star said:

Verovatno se vode tim da sno mi trnutno blizi ali ako dodju do top 10 da ce dati gas.Nemam drugo objasnjenje.

Ne uzima se to u obzir, uzima se u obzir jačina ekipe u ovoj sezoni i ELO rejting ekipa na osnovu prethodne dve sezone. Onda se na osnovu toga radi veliki broj računarskih simulacija.

Ovaj rezultat može biti proizvod razlike u varijansi rezultata.

Da pojednostavim, zamisli da smo mi i Real u nekoj ligi sa istim brojem pobeda i dva kola do kraja. Sa dve pobede ide se u plej-of, sa jednom u plej-in, a sa dva poraza se ispada. Zvezda igra protiv KK Crnokose i protiv Boston Seltiksa. Real igra protiv Barse i Fenera.

Zvezda će skoro sigurno imati poraz i pobedu i ići u plej in. Rezultati Realovih mečeva nisu tako sigurni i oni imaju veće šanse da završe u plej-ofu, ali isto tako veće šanse da uopšte ne uđu u plej-in.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, Smrtokapa said:

Ne uzima se to u obzir, uzima se u obzir jačina ekipe u ovoj sezoni i ELO rejting ekipa na osnovu prethodne dve sezone. Onda se na osnovu toga radi veliki broj računarskih simulacija.

Da pojednostavim, zamisli da smo mi i Real u nekoj ligi sa istim brojem pobeda i dva kola do kraja. Sa dve pobede ide se u plej-of, sa jednom u plej-in, a sa dva poraza se ispada. Zvezda igra protiv KK Crnokose i protiv Boston Seltiksa. Real igra protiv Barse i Fenera.

Zvezda će skoro sigurno imati poraz i pobedu i ići u plej in. Rezultati Realovih mečeva nisu tako sigurni i oni imaju veće šanse da završe u plej-ofu, ali isto tako veće šanse da uopšte ne uđu u plej-in.

V.I.R.T.U.S.- kako cudno pisu na italijanskom Crnokosa🫣

• Ha-ha 1
Posted
3 hours ago, Smrtokapa said:

Znam cak i pise da je simulacija 10000 poseda ono na cemu prave pretpostavku.

Posted (edited)

Barsa sutra da otrese Bajern tako preterano

da nemcima to neko mora da plati već u narednom kolu.

U sredu dobijamo Virtus na svežinu, tr-čanje i neznatnu razliku u godinama ili nas (po komšijskoj verziji) garantovano i Duško pušta. Kako god. 

Istog dana Real dobija Armani u trećem produžetku...shodno tome na Teslu sleću kao da su spavali do zida i to bez Muse koji je zaboravio sošku pa sleće u petak nakon tri presedanja.

Za Pariz se ne bi mnogo mešao jer ako prodju gore preko Fenera, Panate i Reala...kapa dole za majstore.

Partizanu želim da u ABA finalnu seriju udju oladjeni kao mi onomad dok smo  čekali da se smiluju.

Tante za tante.

Edited by Wingwalker
  • Like 10
  • Ha-ha 2