KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni! - Page 901 - Košarka - VOX92 Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

471 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      45
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, JPM said:

@Čočo kako misliš da pobedimo u Pireju ako nemamo ni jednog centra? 

Jedino sa recimo 60% šuta za tri na nekom ogromnom uzorku od 30+ pokušaja. Jer skoka neće biti.

Nisam rekao da ćemo da pobedimo. Već da ove sezone smo dobijali nemoguće i gubili nemoguće. Šansa za pobedu gotovo da ne postoje ali isto tako veće su šanse da dobijemo Olimpijakos u gostima nego Virtusa kod kuće po svemu viđenom do sada u sezoni. 

Što se tiče samog meča sinoć smo videli kako će to izgledati bez Petruševa. Brown će biti na 5 ili sa niskom petorkom Deda - Kalina u reketu. Značio bi povratak Dauma na parket. Što zbog visine, što zbog šuta. Nadam se kao kolega gore samo da nećemo izaći sa belom zastavom od starta pa neka budu 15 razlike bolje nego 30. Ta jedina mizerna šansa za pobedu nam je da Kodi, Nedović i Kenan daju po 20 poena. 

Posted

Protiv Olimpijakosa će biti teško stradanje.

Onda protiv Virtusa moramo da umremo na terenu da bismo dobili.

Koje su šanse za to?

Jasno je da postoje, ali kolike su? Kada se sagleda realno jasno je i zašto ljudi sada kukaju. Šansa je propuštena. Ovo sa Bokijem je samo so na ranu.

• Like 5
Posted (edited)

Ljudi kukaju jer sa porazom u Pireju i ako izgubi Milano a pobedi Real mi smo na 11 mestu. A imamo do kraja Virtus kao moguću pobedu i Panatu, Real i Efes. Kao što rekoh veće su šanse da budemo 11 i 12 nego 10. Prosuli nešto što je retko ko ikada prosuo sa rasporedom koji ni sami ne bi sebi napravili da bude bolji. 

Edited by Čočo
  • Like 13
Posted

Može ova sezona lako da se pretvori u košmar pa da sferovih 16-10 okačimo mačku o rep. 

Plasman u plej in bi bio neki iskorak ali sumnjam da bi iko bio zadovoljan s obzirom u kakvoj smo poziciji bili na pomenutih 16-10. Pogotovo ako bi taj plej in vodio na Olimpijakos.

Takođe ne vidim način ni da bi osvajanje aba lige povadilo ovu sezonu nakon svega, iako i tamo ne stojimo dobro, igrom ni pozicijom na tabeli.

• Like 7
Posted
6 minutes ago, Sector said:

Može ova sezona lako da se pretvori u košmar pa da sferovih 16-10 okačimo mačku o rep. 

Plasman u plej in bi bio neki iskorak ali sumnjam da bi iko bio zadovoljan s obzirom u kakvoj smo poziciji bili na pomenutih 16-10. Pogotovo ako bi taj plej in vodio na Olimpijakos.

Takođe ne vidim način ni da bi osvajanje aba lige povadilo ovu sezonu nakon svega, iako i tamo ne stojimo dobro, igrom ni pozicijom na tabeli.

Mi ako uspemo da budemo ispod 10.mesta i ispadnemo i iz plej ina možemo i od ABA lige da se oprostimo. Možemo samo da čekamo totalni remont na leto jer ova ekipa je izduvan balon kao i komšije prošle sezone. 

• Like 2
Posted (edited)

16:13 je lep skor ako se gleda samo kao skor. Međutim, ako se setimo da smo imali 16:10 i tri utakmice koje spadaju u lakše, pa sve tri izgubili, onda se naočare ipak malo zacrne. Plus raspored do kraja i povreda najvažnijeg igrača.

I 12. mesto sa skorom 17:17 je upgrade u odnosu na prošlu sezonu, ali bi to ipak bio veliki neuspeh, s obzirom na tok sezone i vrednost tima.

Ponadali smo se da je ovo "ta" koju decenijama čekamo, a razočaranje je još već jer znamo da nismo neki klub sa planom, poput Pariza, koji će da raste u narednim godinama, nego šanse treba hvatamo kad se ukažu jer ih sutra (sledeće sezone) možda neće biti.

Edited by MarioKempes
  • Like 2
Posted
8 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Nisam pratio ništa od sporta prethodnih dana. Je l' se zalizani prodavac girosa prebacio na dilovanje čičkovog ulja ili je i dalje trener Zvezde? 

Čeka da krene sezona kukuruza na plažama Halkidikija.

• Thanks 1
Posted

Bajern u Minhenu nije bila nikakva sigurica pobeda, kako se ovde predstavlja. Žalgiris i Milano u Beogradu su već druga priča. Ja bih bio presrećan da dobijemo još "samo" Virtus i Efes pa šta nam bog da sa tih hipotetičkih 18-16.

• Like 11
Posted
1 minute ago, Chaos Is Me said:

Bajern u Minhenu nije bila nikakva sigurica pobeda, kako se ovde predstavlja. Žalgiris i Milano u Beogradu su već druga priča. Ja bih bio presrećan da dobijemo još "samo" Virtus i Efes pa šta nam bog da sa tih hipotetičkih 18-16.

Pa moraćemo, jer sa 17 pobeda nećemo ni u plej in.

Slažem se za Bajern, možda i najbolja domaćinska ekipa ove godine. Ali Žalgiris i Milano je moralo da se dobije.

Inače, ja Efes praktično nisam gledao ove godine, namerno sam propustio onu bruku našu tamo. Kako igraju u zadnje vreme?

• Like 1
Posted

Igraju tako da mogu da oderu OLY i PAO sa 20 razlike, ali i da izgube od Albe 20 razlike. Neverovatno nepredvidiva ekipa koja ima ozbiljan individualni kvalitet ali apsolutnu nulu kad je u pitanju kontinuitet. Utakmica protiv komšija će biti pravi pokazatelj gde su trenutno jer i njima "gori".

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Braćo jel ima neko onu sliku koja se sastoji iz 4 slike kao, neki lik je kao grobar i ima onako oblačić njegovih misli i tu je samo naš grb. Jedna slika je dok se vozi gradskim prevozom, jedna valjda dok jede i nz preostale 2

Nz gde drugde da pitam, često se vrti po tviteru kad krenu da se prepucavaju naši i njihovi navijači

• Ha-ha 1
Posted
12 hours ago, Guru said:

Nije izgovor to što će najbolji i koncepcijski najvažniji igrač propustiti 16 utakmica? Čovek je među najboljim igračima na svojoj poziciji u EL, esencijalan je za Zvezdinu odbranu i uz to je 3. strelac ekipe, sa njim ekipa ima 11-7 (61.1%) a bez njega 5-6 (45.5%)... Teško da je ovaj Zvezdin roster baš toliko prepun kvaliteta pa da se izostanak takvog igrača ne odrazi na rezultate. 

Ako ovo ne govori o tome kako je lose potroseno 23 miliona i kako je Sferopulos ziheraski i lose izabrao tim, onda ne znam sta govori. Kom timu na svetu je jos najvazniji i najbolji igrac zapravo "jednoipodimenzionalan" , ali naravno brutalan atleta i defanzivac koji krpi, preuzima, skace itd. Ne umanjujem brata Bolomboja nikako, ali njegov ucinak govori i o slabosti i nemoci drugih u mnogim stvarima. 

Kako je moguce braniti trenera kome Dobric ume da cuva najbolje igrace na lopti, kome Teodosic uopste igra a da to nije +-20 razlike, koji sklapa sulude petorke sa 3 preinferiorna fizicki beka itd itd itd. ? Nemoj samo da kazes pa doveo nas je do 16-10, to nije odgovor. Dobijali smo lep broj tesnih zavrsnica, sad smo neke pogubili i igra se 34, a ne 26 ili 16 kola. Nisam degenerik koji sad navija da se sve izgubi pa kao u pravu sam, nadam se da cemo vaskrsnuti nekako, ali nazalost ne vidim koga sem Virtusa mozemo da dobijemo.

• Like 5
Posted

Očekujem da Olimpijakos igra na nekih 50% dovoljno da dobije, da neće biti neka velika razlika.Ove 3 kući su nam 50-50 šanse,a ako Panatenaikosu bude nebitna utakmica zadnje kolo,a moguće da neće moći ni gore ni dolje, očekujem i ta da bude 50-50, i ako ste vidim ovdje tu upisali poraz.

Tako da sve je otvoreno,i ako realno nismo ekipa za velika dijela.

Posted
1 hour ago, Dropkick Murphys said:

Nisam pratio ništa od sporta prethodnih dana. Je l' se zalizani prodavac girosa prebacio na dilovanje čičkovog ulja ili je i dalje trener Zvezde? 

Hteo da ode, ali mu nismo dali jer pravimo otklon od Covicevog sistema gde se smenjuju treneri bez razloga

• WOW 1
Posted

Sferopulos ukupno u EL 26-33, procenat pobjeda 44%

Prosjecan budzet 20 miliona

Prosla sezona 10-20; 33.333% pobjeda, 16. mjesto na tabeli (budzet 15-18 miliona)

Trenutna sezona 16-13; 55% pobjeda, 7. mjesto na tabeli (budzet ~ 25 miliona)

Dusko Ivanovic ukupno u EL 17-14, procenat pobjeda 55%

Prosjecan budzet ~16 miliona

Prva sezona 16-11; 59% pobjeda, 10 mjesto na tabeli (budzet 12-15 miliona)

Druga sezona; dobio otkaz nakon 4 kola sa skorom 1-3 u EL i bez poraza u ABA, (budzet 15-18 miliona)

Dejan Radonjic ukupno u EL 59-78, procenat pobjeda 43%

Prosjecan budzet 6.5 miliona

Sezona 13/14; 4-6 grupna faza, 40% pobjeda (budzet ~5 miliona)

Sezona 14/15; grupna faza 6-4, top 16 4-10, ukupno 10-14, 42% pobjeda (budzet ~ 8 miliona)

Sezona 15/16; grupna faza 5-5, top 16, 7-7, playoff 0-3, ukupno 12-15, 44% pobjeda (budzet ~ 8 miliona)

Sezona 16/17; 16-14, 53% pobjeda, 9. mjesto na tabeli (budzet ~ 6 miliona) 

Sezona 20/21; 5-14, 28% pobjeda, 17. mjesto na tabeli (budzet 5.5 miliona)

Sezona 21/22; 12-16, 43% pobjeda, 11. mjesto na tabeli (budzet 6.5 miliona) 

Dusan Alimpijevic u EL 11-19, 36% pobjeda, 14. mjesto na tabeli (budzet 5 miliona)

Uporedjivanjem sa drugim trenerima koji su Crvenu zvezdu u EL predvodili na malo vecem uzorku utakmica mozemo da zakljucimo sledece:

- Sferopulos u prosjeku raspolaze sa najvecim budzetom, ali mu je procenat pobjeda skoro identican kao Radonjicev koji je to uspio sa skoro 15 miliona (prosjecno) manjim budzetom

- Procentualno je prosle sezone imao drugu najgoru sezonu u istoriji naseg kluba u EL (najgoru je imao Radonjic u korona sezoni nakon sto je preuzeo tim nakon otkaza Sase Obradovica)

- Trenutni skor Sferopulosa nije najbolji nekog trenera u Crvenoj zvezdi, Dusko Ivanovic u prvoj sezoni je imao procentualno veci uspjeh

Ima dosta toga da se jos napise, ovo su samo neke od cinjenica koje sam izvukao, gore stoje statistike pa svako jos sebi moze izvuci sta ga zanima.

• Ha-ha 4
Posted

Daj da se nekako uguramo u 10, I to bi bio neki iskorak u odnosu na prošle sezone, da ne bude da smo još jednu sezonu procerdali. 

Ali igra, stav igrača,  apsolutno ne ulivaju nikakvo poverenje. Kao da svi pokazuju samo svoje lošije strane.

Sve se raspalo posle kupa, i 15 dana pauze. 

• Like 1
Posted (edited)

Sferopulos će ispadanjem iz plej ina da bude prvi trener u istoriji koji je od najboljeg od oktobra 2024 do februara 2025 (po rezultatima) a onda za dva meseca uspe da bude najgori (po rezultatima u odnosu na ulaganje) i ako je imao sve na svoju stranu pa čak i taj raspored na koji svake godine kukamo a koji je od Kupa bio nikad bolji za nas a verovatno i najbolji u EL od svih timova. Sa skorom 16:10, rasporedom za poželeti i odmornom ekipom nakon reprezentativne pauze, uspeo čovek nemoguće. Sa takvim raspletom u EL koji će sa sobom sigurno da povuče i krah u ABA ligi dolazimo ne samo do kraha jedne sezone nego i sigurno do jednog od najvećih krahova u poslednjih 10 godina. Neće dočekati sledeću sezonu. A mi ćemo po običaju morati da mu još i isplatimo naredne dve godine ugovora jer će sigurno kao i pre nas da bude bez angažmana u godinama pred njim.

P. S. A možda i ne dočeka kraj sezone. 

Edited by Čočo
  • Like 2
Posted
23 minutes ago, Čočo said:

Sferopulos će ispadanjem iz plej ina da bude prvi trener u istoriji koji je od najboljeg od oktobra 2024 do februara 2025 (po rezultatima) a onda za dva meseca uspe da bude najgori (po rezultatima u odnosu na ulaganje) i ako je imao sve na svoju stranu pa čak i taj raspored na koji svake godine kukamo a koji je od Kupa bio nikad bolji za nas a verovatno i najbolji u EL od svih timova. Sa skorom 16:10, rasporedom za poželeti i odmornom ekipom nakon reprezentativne pauze, uspeo čovek nemoguće. Sa takvim raspletom u EL koji će sa sobom sigurno da povuče i krah u ABA ligi dolazimo ne samo do kraha jedne sezone nego i sigurno do jednog od najvećih krahova u poslednjih 10 godina. Neće dočekati sledeću sezonu. A mi ćemo po običaju morati da mu još i isplatimo naredne dve godine ugovora jer će sigurno kao i pre nas da bude bez angažmana u godinama pred njim.

P. S. A možda i ne dočeka kraj sezone. 

Dušan Alimpijević Like this!

Taman mu ističe ugovor sa Bešiktašom. Na Čovićevu veliku radost, kockice će se napokon poklopiti!

Posted
9 minutes ago, The_Big_S said:

Dušan Alimpijević Like this!

Taman mu ističe ugovor sa Bešiktašom. Na Čovićevu veliku radost, kockice će se napokon poklopiti!

Kakav Alimpijević. Ovakav sklop tima treba neko sa autoritetom da može da hendluje. Znajući Alimpijevića i koliko je temperamentan on bi se na prvom treningu pobio sa Teodosićem a na drugom sa Kalinićem. Treći je rezervisan za Lazića. Zamislite jedan onaj njegov tajm aut gde im se najebe milosne majke, baca tablu i šutira stolice. 

• Like 1
Posted
4 hours ago, Chaos Is Me said:

Igraju tako da mogu da oderu OLY i PAO sa 20 razlike, ali i da izgube od Albe 20 razlike. Neverovatno nepredvidiva ekipa koja ima ozbiljan individualni kvalitet ali apsolutnu nulu kad je u pitanju kontinuitet. Utakmica protiv komšija će biti pravi pokazatelj gde su trenutno jer i njima "gori".

Tako jeste ako se gleda na nivou cele sezonu, međutim kako su se skockali i kompletirali u poslednjih 7 kola su samo izgubili dva puta u Atini, a sve preostale su pobedili.

Naravno, mogu da izgube u Areni, ali meni trenutno deluju prilično stabilno.

Posted
3 hours ago, Topgun said:

Nemoj samo da kazes pa doveo nas je do 16-10, to nije odgovor. Dobijali smo lep broj tesnih zavrsnica

Pa manje više slični lep broj neizvesnih završnica koje smo dobili, smo isto tako i izgubili. A tek je posebna priča da smo protiv Barse, Žalgirisa i Asvela izgubili direktnim sudijskim greškama u završnici. Dakle, komotno smo umesto 16-10 mogli da imamo i recimo 18-8, sa sve odsustvom Bolomboja, a ljudi sada pišu kao da je Sfero preuzeo ekipu na skoru 16-10 i upropastio sve. Isti ljudi koji sada van pameti pozivaju na smenu trenera u završnici EL sezone, bi tako terali i novog trenera posle par poraza u narednoj sezoni, a kukali za Sferom i njegovih 16-10, kao što se ovde provlačilo kukanje za Duškom npr. Jebiga, mora se čoveku suditi objektivno, i sa i pozitivnim i negativnim stvarima uzetim u obzir.

Što se ambicija za ovu EL sezonu tiče, ja sam se sa istima oprostio dok sam gledao kako Bolomboja iznose sa parketa protiv Armanija. Više se nisam ni nervirao ostalim neverovatnim stvarima u toj završnici jer je jasno i da uđemo u plejin ili plejof, nemamo šta tamo da tražimo bez njega. Sada sa ovim skorom i rasporedom koji imamo do kraja, kao i rosterom kojim raspolažemo, 18-16 i neko eventualno deveto ili deseto mesto nam jeste maksimum. S obzirom na to koje se ekipe muvaju oko plejina, sumnjam da su nam velike šanse da dobijemo dve utakmice u gostima tu, sve i da se vrati Bolomboj tada.

Jbg, imali smo zaista lepu priliku da budemo u top6, pa čak i da za rivala u PO dobijemo recimo Monako/Bajern/Pariz. Ne mogu da kažem da sam razočaran što nećemo biti u top6, bilo kakvim učestvovanjem u plejofu bih bio zadovoljan i to bi predstavljalo ozbiljan iskorak. Ipak, neki očekivani pad na 9. ili 10. mesto (realno u najboljem slučaju) i verovatno ispadanje u plejinu ne smatram nekim posebnim uspehom, pogotovo nakon situacije u kojoj smo bili i činjenice da budžetom i pripadamo tu. Ekipa očigledno jeste pročitana i upala u lošu formu u najbitnijem delu sezone, ali ima i do toga da smo očigledno proklet klub koji predstavlja socijalni eksperiment koliko bola mogu podneti njegovi navijači, jer je zaista neverovatno koliko nemamo sreće sa povredama iz sezone u sezonu. Najtužnije od svega mi je to što će mi stvarno kao glavni utisak ostati taj gorak ukus da ćemo prosuti nešto što je delovalo kao da ni mi ne možemo, a sezona se može završiti bar plasmanom u taj plejin što bi takođe činjenica bio neki iskorak.

Svakako puna podrška ekipi do kraja i nadam se da mogu da nas iznenade, ali miriše na ozbiljnu tugu.

• Like 1
Posted
19 hours ago, DameTime said:

Meni je poprilično lame da dođeš i podsećaš ljude da klub nema nijednu plej of pobedu, nije kao da to izgovara nakon što je prošao na F4. Većina trenera bi bila ispljuvana za takvu kzm da su salty (jedan pogotovo 😄) i razvučena na par strana.

Ponoviću, meni to ne menja mišljenje o Sferu jer...

... smo svi sujetni 😄 Neko manje, neko više i neko to samo bolje drži pod kontrolom.

Kako kaze Al Pacino u cuvenom Djavoljem advokatu,  hmmmm, gordost moj omiljeni....itd. Ali da, svi smo.

• Like 1