Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

466 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      130
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      21
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted

Nema potrebe za bilo kakvim kalkulacijama.

Imamo dovoljno dugačak roster da možemo da iznesemo uspešno sledeće tri utakmice.

Naši se sigurno sećaju te utakmice iz prvog dela i verujem da će biti na maksimumu večeras, a i sigurno neće dozvoliti Anđušiću od svih ljudi da dođe na njihov teren i pobedi.

Inače Fener ima isto težak meč danas protiv Bešiktaša i biće dosta interesantno videti koga će oni odmarati od stranaca pošto imaju ograničenje u turskoj ligi.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Kosjan Willavić said:

Kakav je ovo tim bez Fakua i Vildoze? 🙂 Jeste da su bili kratko, narocito Faku, i da ta ekipa nije uzela ABA jer nije imala prednost domaceg terena protiv nikad jaceg KKP, ali legitimno mogu da se pominju u ovakvim diskusijama. Markus, pa i npr Volters , Jagisa su ostvarili vise od Fakua u CZ, ali je kvalitet na strani Argentinca

Razmatrao sam ih i po kvalitetu Campazzo je možda i najbolji stranac koji je igrao u klubu, ali bio je baš kratko i izostao je veći uspeh. Ja čak mislim da je cela ta #freeFacu situacija poremetila ekipu te sezone u EL i posle dobre serije imali smo neke bezveze poraze u tom periodu.

Vildoza je slabiji igrač, odličan početak, ali baš je loše priveo tu sezonu kraju.

Individualno su u 10 sigurno, ali uzimao sam i ekipni uspeh u obzir. Ako to izbacimo, onda je Facu umesto Omara Cook-a kojeg sam morao da stavim jer sam ga obožavao kao klinac 😄 Umesto Marcusa u prvi tim nema šanse

https://www.youtube.com/watch?v=I-mhZ-YSOhg

Posted (edited)

ne sumnjam da naši neće biti motivirani za revanš Dubajčanima sa samog početka sezona pa u kojem god sastavu izašli na teren i kakva god podela minutaža bude. mi smo tim pravljen za pobede a ne kalkulacije. a šta se tiče duplog kola moguće su sve tri varijante s tim da sam mišljenja da ćemo lakše sa Fenerom nego Monakom. a eventualne obe pobede nas  dižu pred vrata košarkaškog raja. nešto šta nam je verovatno bilo SF nakon poraza od Splita. sad mi se i ovo ćekanje od 2,3 dana izmeđa dva naša meče čini kao večnost.

Edited by bodo
  • Like 2
  • Thanks 1
Posted
12 minutes ago, Cavani said:

Dati Teodosicu 20 minuta danas, bez zajebavanja.

Treba Kosticu ako nema utakmicu sa dinamikom

Posted

Kostiću je najvažnije da igra, ne treba ga cimati za ovo, imamo dovoljno igrača i pretpostavljam da će Teo igrati. Biće sigurno minuta za Dobrića, a i nadam se Mitrović što više umesto Bolomboja. Ne znam samo ko će van 12, možda baš Jago jer je i on imao neku povredu, možda Nedović/Canaan ako se planira veća minutaža za Kobru.

• Like 2
Posted

Ovaj Dubai je među ozbiljnijim protivnicima u ABA, tako da ne vjerujem da će biti prostora za neke kalkulacije i naročita odmaranja nosilaca.

To jest, osim ako ne izvedemo neki čovićevski stejtment potez i pokažemo da nam puca patka za ABA ligu.

• Like 3
Posted (edited)

Samo da zamolim da se u nastavku sezone kao i njegove karijere u KKCZ Nikola Kalinić ne stavlja u istu rečenicu sa terminom "dužan".

Hvala lepo.

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Posted

Ne znam kakve su to liste najboljih stranaca u KKCZ bez Campazza na PG. Još jedan brutalno potcenjen bivši KKCZ stranac je Taylor Rochestie, bacao je magiju maltene kao Marcus a bio 100 puta konstantniji. Takođe, Loyd je značajno kvalitetniji igrač od Đenke. 

• Like 9
Posted (edited)

Papa Rouch je zasigurno bio bolji napadač od Markusa i konstantniji ali Markusovu magiju i uticaj na tu selekciju ne bi poredio ni sa kim i pored  činjenice da je neretko imao praznog hoda. 

Sa one statističke strane Ročesti je u prajmu bio znatno skuplji igrač od Markusa sa više sezona na EL levelu. 

edit: 

prošle sezone je matori igrao u Kini sa svojih 39g.

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Posted
6 minutes ago, MarioKempes said:

Markusovih 17 (ili koliko već) u nizu te aprilske večeri je nešto najlepše što je cigansko oko videlo u poslednjih 50god na košarkaškoj utakmici...

Mislim da tu ima i do subjektivnog dojma svih nas jer su nas Kalina,Djenka i Markus oslobodili jednog dugogodisnjeg, deceniju i po dugog baksuzluka. Ta titula je najvise slavljena, mozda ce eventualni odlazak na F4 ( titulu necu da spomenem ) da je tu pretekne ako se desi ove ili narednih godina 😄

• Like 10
Posted

Msm da se tu negleda na objektivni kvalitet igraca.Jeste Lojd po kvalitetu bolji igrac od Djenke ali Djenka je vise stvari uradio u Zvezdi sve gledano.

• Like 2
Posted

Markus bi u današnje vreme verovatno bio najpljuvaniji igrač Zvezde, čovek u EL šutirao 31.7% iz igre i 29.2% za tri (u Top 16 fazi 28.7% iz igre i 26.6% za tri)... Zamišljam kako bi gorela lajv tema da sada neki igrač šutne 4/16, ili izgubi 7 lopti na nekoj utakmici, cenim da bi bar trećina forumaša završila u banovini.

• Like 3
  • Love 1
Posted
21 minutes ago, Don Dusko said:

Msm da se tu negleda na objektivni kvalitet igraca.Jeste Lojd po kvalitetu bolji igrac od Djenke ali Djenka je vise stvari uradio u Zvezdi sve gledano.

Đenka je bio naš ubedljivo najbolji igrač u plejof derbijima. Uvek je išao u plus, postizao je preko 20p svaki put.

• Like 1
Posted
20 minutes ago, Guru said:

Markus bi u današnje vreme verovatno bio najpljuvaniji igrač Zvezde, čovek u EL šutirao 31.7% iz igre i 29.2% za tri (u Top 16 fazi 28.7% iz igre i 26.6% za tri)... Zamišljam kako bi gorela lajv tema da sada neki igrač šutne 4/16, ili izgubi 7 lopti na nekoj utakmici, cenim da bi bar trećina forumaša završila u banovini.

Je l imas neke narednije statse možda? Baš me zanima jer mi je ostalo u sećanju da je igrao 2 puta bolji odbranu od Lazica

Posted
2 minutes ago, Sinnerman said:

Đenka je bio naš ubedljivo najbolji igrač u plejof derbijima. Uvek je išao u plus, postizao je preko 20p svaki put.

Da, Dzenkins je imao grozne delove sezone,ali je bio cudoviste u oba pravca kada se poklope Mars i Saturn. Strasan plej of je tada odigrao. Uz benevolentan i lojalan karakter,zasluzeno klupska ikona. Sto se Lojda tice, ogroman sam fan, skoro kao @Chaos Is Me, steta sto nije imao bolji tim te godine , verujem da bi nam ostao u jos lepsem secanju. Po objektivnom kvalitetu, naravno ispred Carlsa, ali po zaslugama jok ( iako nije fer porediti jer je Dzenkins imao mnogo vise prilike za to ).

• Like 4
Posted
32 minutes ago, Guru said:

Nije do Markusa nego do danasnjih navijaca.

• Like 1