Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

443 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      33
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      346
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      179

Recommended Posts

Kad je na početku sezone pružao dobre partije bio je HIM, ovo je njegova sezona itd. Sad kad je vezao par loših sele ga u Dubaji. Sad će opet da veže 2 dobre pa će opet da ga produžuju i sledeće sezone. Ista je priča sa Davidovcem i sa svakim igračem uostalom. Ovde se pamte zadnje 2 partije i to je to. Ide se i dalje pa je Sferopulos na početku utakmice dunster, vreme je za rastanak, a na kraju meča je mastermind.

A istina je obično negde na sredini. Nedović je evroligaški igrač sa ozbiljnim napadačkim repertoarom, sa upitnom košarkaškom inteligencijom i motivacijom na nekim utakmicama. Uostalom to ga je i sprečilo da u ovom trenutku bude dugogodišnji igrač nekog plejof tima.

• Like 2

1 hour ago, Bogoljub Gagic said:

Недовић дербији у ЕЛ
Сезона 2022/23
Победа 73:76,  20 поена 4 асистенције, тројка за победу
Пораз 78:79, 23 поена, тројка за бољу кош разлику која је у том тренутку могла да значи
Сезона 2023/24
Победа 88:72,  16 поена 3 асистенције

Недовић дербији у АБА
Сезона 2022/23
Победа 90:74, 17 поена 5 асистенција
Пораз у другом мечу финала 87:78, 21 поен
Победа у трећем мечу финала 91:78, 19 поена 3 асистенције
Сезона 2023/24
Други меч финала победа 80:73, 21 поен

+ полуфинале купа 2023 у победи 83:75, 14 поена 3 асистенције

Једва набројах 3.

Moja greška, imao sam utisak da je imao više loših nego dobrih a nmg popamtiti sve.

Nije namera bila vređanje Nemanje

Једна занимљивост. Наш Џоел је најбољи скакач евролиге са 8.3 скока, па је иза њега Таварес са 8.1 али се то не види кад се уђе у статистику на сајту евролиге. Мислим да је то зато што је одиграо мање од 50% утакмица. 

• Like 11

Šta god da se dogovorite o Nedoviću sumnjam da on može da ode iz kluba. Iako nije u klubu onoliko sezona koliku su Lazić, Dobrić, Mitar ili Deda, i on je dio te tvrde domaće osnove koja ostaje u klubu dok može da stoji na nogama.

Pogledajte Lazu, uglavnom je neupotrebljiv i na ABA utakmicama, ali je uredno pod ugovorom.

Guduru ćemo sigurno pokušati da dovedemo, ali ne vjerujem da će to uticati na Nedu. Prije na nekog od stranih bekova.  

• Like 10

Nedovic kao druga opcija na svojoj poziciji je privilegija. Igraci koji za 15 minuta mogu da strpaju 20ak poena ne rastu da drvetu, a Nemanja je pokazao vise puta da moze to da uradi. Ove sezone vidimo da elitni el bekovi koji su duplo skuplji od Nedovica imaju jos gore padove forme. Panter je bio mvp Oktobra pa naredna dva meseca nije vezao dve dobre utakmice, Howard je imao onu sutersku krizu gde je imao oko 40 uzastupnih promasaja za tri, Boldvin ne zna gde bije cele sezone. Argument da ne igra odbranu isto ne pije vodu jer ovi nabrojani su mozda i gori od njega u odbrani za duplo vece pare. Pogledas onda ostale bekove u ligi i vidis da svi igraju toplo hladno i imaju dobre i lose utakmice, jedini koji konstatno isporucuju svaku utakmicu kao sto su Maldeon, Sorts i Edvards su apsolutni lideri svojih ekipa i imaju potpunu slobodu u igri.

Da na mestu startnog beka imamo nekog Elajdzu Brajanta ili Lojda koji primaju max 500k vise od Kenana bili bi legitiman kandidat za F4. Tako da ne vidim uopste kako je Nedovic bilo kakav problem u ovoj ekipi pogotovu posto igra sasvim dobru sezonu. Ne bih iskljucio ni opciju da posto Davidovac igra sjajno u poslednje vreme a Mitrovic polako gubi minutazu da mora neko biti usual suspect, a Nedovic je najlaksi izbor.

• Like 11
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1

Sve tobož ljubitelji trofeja koji bi sve dali samo da se u ABA bude najbolji i osvoji titula. Da tog Nedovića nije bilo u Podgorici sad bi se češkali po glavi za prednost domaćeg terena koji fakat ima ogroman uticaj na osvajanje tog jednog trofeja. Ali bitno da se pljuje i tera. Može da ga volimo ili ne ali njemu je mana samo konstantnost koju da poseduje bio bi u top EL ekipama. 

Edited by Čočo
  • Like 4

14 minutes ago, Creed Bratton said:

Nedovic kao druga opcija na svojoj poziciji je privilegija. Igraci koji za 15 minuta mogu da strpaju 20ak poena ne rastu da drvetu, a Nemanja je pokazao vise puta da moze to da uradi. 

Ove sezone je to uradio cca jednom u EL protiv Pariza i jednom u Aba ligi protiv Buducnosti, oba puta na pocetku sezone. Imao je jos 2-3 solidne utakmice (Zalgiris, Fener, Oli) i podosta na kojima nije igrao ili se nije pojavio, a bilo je i kojih je poceo pa nije zavrsio.

• Like 1
  • Thanks 1

18 minutes ago, Cavani said:

Ove sezone je to uradio cca jednom u EL protiv Pariza i jednom u Aba ligi protiv Buducnosti, oba puta na pocetku sezone. Imao je jos 2-3 solidne utakmice (Zalgiris, Fener, Oli) i podosta na kojima nije igrao ili se nije pojavio, a bilo je i kojih je poceo pa nije zavrsio.

Na 3,4 utakmice je igrao oko 10 minuta, derbi i verovatno jos neku igrao rovit itd..

Utakmice 15+ poena uz dobre procente su vrlo dobre, odlicne za sestog igraca tima. Ako te ne mrzi udji u statistiku svih timova i pogledaj koliko igraca ima bar dve ovakve utakmice a da ima prosecno 17 minuta po mecu. Ja bih mogao da se kladim da na prste jedne ruke ne mogu da se nabroje.

Mnogo veci problem ove ekipe je CMM i pozicija prvog pleja nego nedovic. Nedovic i Canaan nisu bas najsrecnija kombinacija. Nedovic je odlicno poceo sezonu, mozda ne igra najbolju, ali sigurno najzreliju sezonu u karijeri. Cak i kad nije poentirao ima je najbolju saradnju sa nasim visokim igracima. Ok, imao je i neke tipicno njegove low bbiq momente, ali i bez njegovih i bez canaanovih poena mozemo ziveti. Cak smo i od canaana dobili partiju protiv virtusa koja nam je donela pobedu. Nisam ocekivao previse od canaana, ali ipak pricamo o igracu koji je prosle godine u olyu igrao 50, 40, 90 sezonu. I pored svega, Imamo produkciju na drugim pozicijama koja to moze da pokpri, ali organizaciju nemamo.

CMM je prilicno limitiran po pitanju plejmejkinga. Meni je broj njegovih asistencija i dalje misterija. Pozicioni napad je za njega rak rana. Igra 2 na 2 mu je bedna. Asistencije ili kasne ili alibi nabije loptu o parket koja najcesce ne zavrsi u rukama nasih centara. Sut ne bih ni komentarisao. Raduje sto pogadja onu poludistancu, ali daleko od toga da je to neka kinseyevska sigurnost. Recju, bedan EC igrac koji je imao srece da pred kraj karijere dopadnebaskonije koja se tad raspadala ali igrala kosarku koja je njemu vrlo odgovarala.

19 minutes ago, Creed Bratton said:

Na 3,4 utakmice je igrao oko 10 minuta, derbi i verovatno jos neku igrao rovit itd..

Utakmice 15+ poena uz dobre procente su vrlo dobre, odlicne za sestog igraca tima. Ako te ne mrzi udji u statistiku svih timova i pogledaj koliko igraca ima bar dve ovakve utakmice a da ima prosecno 17 minuta po mecu. Ja bih mogao da se kladim da na prste jedne ruke ne mogu da se nabroje.

To je i glavni problem, dosta utakmica je preskocio ili igrao rovit. Kada se zapali to je lepota gledati, ali to je sve redje, sve redje ide na ulaze, ima i do godina.

Kao sto si rekao privilegija je imati takvog igraca kao bekapa, pitanje je da li mi zelimo i da li nam je potrebna takva privilegija.

Problem sa Nemanjom je nastao od njegovog dolaska, tada ga je većina navijača videla kao vođu, nekog ko će u stani pani trenucima pogađati, tako su ga izgleda videli i u klubu, a on to nikada nije bio. Nikada nije imao ni konstantnost. I dalje ga mnogi vide kao takvog i nikako da se pomire da on nije taj kalibar. Svakako je igrač koga je poželjno imati u timu. Jedan je od onih igrača koji koliko god da mu ne ide u toku utakmice, nikada ga protivnik neće potceniti i ostavljati mu prostora provocirajući mu šut, jer dobro znaju da je takav igrač koji u bilo kom trenutku može da se zapali i sprži protivnika. Na kraju krajeva nije on nama ove sezone problem.

• Like 5

17 minutes ago, Čočo said:

S obzirom da su mi naprsno otkazali isporuku dresa sa imenom igrača i brojem, zna li neko od vas da li postoji mogućnost da se onda kupi klot dres a da mi onda oni odštamapaju to šta želim?

Mislim da moze,ako ne odneses i odstampaju ti

• Thanks 1

43 minutes ago, Volter said:

Problem sa Nemanjom je nastao od njegovog dolaska, tada ga je većina navijača videla kao vođu, nekog ko će u stani pani trenucima pogađati, tako su ga izgleda videli i u klubu, a on to nikada nije bio. Nikada nije imao ni konstantnost. I dalje ga mnogi vide kao takvog i nikako da se pomire da on nije taj kalibar. Svakako je igrač koga je poželjno imati u timu. Jedan je od onih igrača koji koliko god da mu ne ide u toku utakmice, nikada ga protivnik neće potceniti i ostavljati mu prostora provocirajući mu šut, jer dobro znaju da je takav igrač koji u bilo kom trenutku može da se zapali i sprži protivnika. Na kraju krajeva nije on nama ove sezone problem.

Ruku na srce on je kada je tek dosao zajedno sa Vildozom cinio u tom periodu mozda i najjaci bekovski tandem u celoj EL. Njih dvojica su jedan prosecni tim pretvorili u tim koji igra najlepsu kosarku i ostvaruje pobede u nizu. Kasnije se desilo sta se desilo sa slucajem Kampaco sto je poremetilo i njih dvojicu i ceo tim, ali niko ne moze da ospori da je Nemanja bio jedan od dvojice vodja te ekipe u pravom smislu. Pogotovo kada se Vildoza povredio pa je igrao i na kecu i pruzio brutalne partije protiv Barse, Valensije i Reala. Prosla sezona je vec bila losija, ali od onakvog disfunkcionalnog tima koji je promasio sa najbitnijim igracem se nije moglo izvuci nista vise. 

Inace Nedovic je ove sezone na parketu prosecno 17 minuta. Znaci ne pricamo uopste o starteru niti o prvom izboru na bekovskoj poziciji. Rekao bih da on i Kenan imaju 50:50 rasporedu tereta na toj poziciji. U slucaju da Nedovic ostane i sledece sezone, ocekujem da mu se minutaza jos vise redukuje, ali da onda na poziciji 2 imamo fizicki snaznog beka spremnog na riljanje 25+ minuta svaku utakmicu, kao sto je slucaj sa Kalinom na 3.

I dodao bih jos da u ovakvom nasem rosteru gde na gotovo svakoj poziciji imamo po tri opcije ne treba previse da lomimo glavu oko toga zasto jedan igrac igra losije. Mi u poslednjih mesec dana imamo 4-1 skor u EL, pobedjen Aba derbi i pobedjenih jos nekoliko Aba utakmica, i to sve sa neubedljivim Kodijem, Kenanom koji ne moze vola da ubode i Nedovicem u losijoj formi. Da mi neko pre bilo koje EL utakmice kaze da ce njih trojica odigrati lose ja bih bio siguran da gubimo, ali mi pobedjujemo Oli i Barsu u gostima. Zato smo dobili dosta od nekih drugih igraca koji su pre toga bili u kanalu. Jbg to je sirok roster koji nas je na pocetku sezone mozda kostao u nekim momentima zbog velikih rotacija, ali u poslednje vreme definitivno donosi mnogo dobrih stvari. 

Edited by СтелаРоса
  • Like 1

53 minutes ago, Cavani said:

To je i glavni problem, dosta utakmica je preskocio ili igrao rovit. Kada se zapali to je lepota gledati, ali to je sve redje, sve redje ide na ulaze, ima i do godina.

Kao sto si rekao privilegija je imati takvog igraca kao bekapa, pitanje je da li mi zelimo i da li nam je potrebna takva privilegija.

Poenta je sto to uopste nije glavni problem, jeste mozda njemu licno ali ekipi ni blizu glavnog problema. Mi smo pokazali da imamo igrace koji mogu da pokrpe njegov izostanak, a to bi sve bilo jos bolje da nam se startni bek pokazao kao dobro pojacanje. Ja govorim kako je privilegija da kao sestog igraca imas nekoga ko moze sam da dobije utakmicu ili da odigra iz drugog plana dvocifren mec sa dobrim procentima. Da je konstantniji i da nema povrede celu karijeru bi u NBA proveo to je valjda svima jasno. 

Evo prosao sam kroz skoro sve bekove u EL i nisam jos nasao nikoga ko igra manje od 20 min u proseku da je imao vise od dve 15+ poena utakmice.

Takodje pored ovih gore koje si nabrojao odigrao je i odlicno prvo poluvreme protiv Monaka (pa se povredio) gde nas je sacuvao da Monako ne ode na nedostiznu prednost.

• Like 1
  • Thanks 1

koliko smo mi generalno sa kosarkom na "vi" moze se bas videti na primeru Nedovica...uvek dobra tema za izrazavanje nezadovoljstva, frustriranosti itd je Nedovic...prevashodno zato sto mnogo navijaca neke igrace maltene nije ni pratilo pre nego sto su dosli u Zvezdu i formiraju potpuno nerealna ocekivanja...

Nedovic celu karijeru igra toplo-hladno i to je nesto sto je potpuno ocekivano da igra i ovde...

Miler Mekintajer je poprilicno los napadacki ali nisam siguran da bismo dobili u Barseloni da je on igrao manje a Jago vise...ali kada bi stavili neku aneketu na drustvene mreze ili forum verujem da bi bio 80%-20% u korist Jaga...

isto tako moram da pohvalim Jagove igre u poslednje vreme, iskreno nisam verovao ali igra poprilicno pametno...

• Like 2

49 minutes ago, Čočo said:

S obzirom da su mi naprsno otkazali isporuku dresa sa imenom igrača i brojem, zna li neko od vas da li postoji mogućnost da se onda kupi klot dres a da mi onda oni odštamapaju to šta želim?

Ajo hoces dacu ti ja, imam jedan viska sa brojem 9🤪

• Love 1
  • Ha-ha 1

12 minutes ago, Clash said:

Ajo hoces dacu ti ja, imam jedan viska sa brojem 9🤪

Uh dobra ponuda. Moraću da razmislim ipak zaslužuje svako da ima bar dva ta dresa. Bio bih teška srca da ti uzmem taj jedan. Ne mogu to da ti uradim. 😄

Edited by Čočo

34 minutes ago, Creed Bratton said:

Poenta je sto to uopste nije glavni problem, jeste mozda njemu licno ali ekipi ni blizu glavnog problema. Mi smo pokazali da imamo igrace koji mogu da pokrpe njegov izostanak, a to bi sve bilo jos bolje da nam se startni bek pokazao kao dobro pojacanje. Ja govorim kako je privilegija da kao sestog igraca imas nekoga ko moze sam da dobije utakmicu ili da odigra iz drugog plana dvocifren mec sa dobrim procentima. Da je konstantniji i da nema povrede celu karijeru bi u NBA proveo to je valjda svima jasno. 

Evo prosao sam kroz skoro sve bekove u EL i nisam jos nasao nikoga ko igra manje od 20 min u proseku da je imao vise od dve 15+ poena utakmice.

Takodje pored ovih gore koje si nabrojao odigrao je i odlicno prvo poluvreme protiv Monaka (pa se povredio) gde nas je sacuvao da Monako ne ode na nedostiznu prednost.

Uopste nisam ubedjen da je Nedovic predvidjen za bekapa na beku, niti da je Kenan placeniji. Alal vera nama ako je tako.