Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

442 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      345
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      179

Recommended Posts

Mislim da nema potrebe za ovim kombinatorikama, ko upada ko ispada iz 12. Sezona do sada nas je naucila da je ritam takav da je tesko imati istih 12 u kontinuitetu duzem od 3-4 utakmice. Kukali smo dve godine kako grobari eto imaju jezgro tima svih 80 utakmica u sezoni a zapravo je to bio izuzetak a ne pravilo. Sto vidimo i sa svim drugim evroligasima ove sezone. Preveliki su napori, previse takmicenja i putovanja.

Tako da ovaj preglomazan roster ipak ima neke svoje prednosti. 

Jasno je da odlaskom Plavše, na kraj klupe ide Laza. Pored njega Teo. I onda nam ostaju

CMM, Jago

Neda, Kenan

Kalina, Rokas, Dobric

Filip, Daum, Deda, Brown

Boki, Luka

Odmaraće neko uvek. I to je ok. 

Izgleda da zalizana grčka prevara ipak zna malo bolje od nas što se rotacija igrača tiče, ma koliko sumanute delovale. 

• Like 2

Ne bih se ni ja iznenadio da od JB III ne dobijemo ništa jer je čovjek poslije duge pauze upao u sred sezone u EL ekipu a pri tom nije neki skil igrač već neko ko dobrano zavisi od fizičkog stanja. Ali srećom nije da nešto zavisimo od toga kako će on odigrati u budućnosti.

Mi kad bismo više dobijali od spoljne linije bili bismo na konju i vrlo izvijesno na kraju igrali plej of. Ali trenutno je situacija takva da CMM nema ni šut ni ulaz i da mu se odmiču na šutu lagano po 3 metra jer nije ni blizu da ubaci, dok Kenan ubacuje svaku petu utakmicu. Od Nedovića i ne očekujem više od trenutnog, velike oscilacije i neizvijesnost igranja pred svaku utakmicu su nešto što ga prati kroz cijelu karijeru. Svijetla tačka je Yago koji je prilično digao formu ali na kraju dana ipak ne bih volio da zavisimo od njega.

A Miša samo neka je zdravo, nije nam potreban ni u ovakvoj situaciji.

• Like 7

8 minutes ago, СтелаРоса said:

Misa se vraca za F4 u Abu Dabiju. Ulazi kao dzoker u finalu u poslednjoj cetvrtini, pogadja dve trojke i baca dva alej apa za Bolomboja. Pobedjujemo, a on se penzionise sa trofejom EL u omiljenom dresu. 

Samo još da vidimo ko će biti naš Čilders hehe

21 minutes ago, Cavani said:

Jbg sad, malo bi glupo bilo da se Kostic sad na silu uvodi umesto verovatno masno placenog Brauna ili Davidovca koji nam je znacajno doprineo u nekim vaznim pobedama u poslednji mesec dana. Romantiku na stranu, em je kontraproduktivno, em bi se  stavio prevelik teret na kilnca, em nema nikakve logike ni smisla. Neka njega gde je sada, polako da se uvodi ove godine u sistem, a dogodine ful tajm u ekipu.

Slažem se, ali bilo mi je čudno i što su ga poslali da se klacka do Novog Mesta da bi bio sa ekipom.

Izgleda da postoji ideja da on ipak dobije neke minute. Možda i zbog ove očajne forme bekova.

• Like 2

Рокас,Коди,Кенан,па и Недовић сви у банани реално а Цзв ипак добија и хрли ка плејофу Кобра не игра ,не знам само замишљам где би били да уместо ове 4ке играча имамо 2ицу који стандардно испоручују.Јаго нам је тренутно главна узданица и носилац на 1/2,Деда и Калинари на 3/4 а 5ица тренутно на највишем нивоу стандардности.

• Like 1

Pisao sam i ranije da je Nedović ove sezone najmotivisaniji. Problem je njegov karakter, njemu kad ne ide on uglavnom izgubi volju za borbom. Sinoć u prvoj četvrtini mi u bonusu, a on pravi onakav faul u želji da ga Janis što pre preseli na klupu jer se smorio. On je nama potreban, na treneru je samo da prepozna trenutak kad će biti koristan a kad štetan. Sinoć je Janis pametno reagovao i izveo ga posle minuta igre u trećoj četvrtini. Video je da je Neda nastavio tamo gde je stao. 

• Like 7

Kakvo klackanje do Novog Mesta, ljudi?

Ima avion do Zagreba (Novo Mesto na 45 minuta vožnje). Ima avion do Ljubljane (Novo mesto na 45 minuta vožnje).

Bukvalno kao da smo vodili klinca dedinim stojadinom 1000km a ne avionom. Sve i da smo išli busem, to je 5 sati lagane vožnje.

I to što je igrao u subotu, bukvalno je verovatno bio prvi na okupljanju pred polazak za Sloveniju, sav presrećan.

Meni samo žao što nije više igrao. Plus i meni deluje da se ozibljnije računa na njega. Samo se nadam da su iz slučaja Topić naučili koliko je ritam EL/ABA drugačiji od amaterske KLS i da su fizički zahtevi neuporedivi. A mali deluje dosta krhko.

• Like 14

18 minutes ago, quentin said:

Slažem se, ali bilo mi je čudno i što su ga poslali da se klacka do Novog Mesta da bi bio sa ekipom.

Izgleda da postoji ideja da on ipak dobije neke minute. Možda i zbog ove očajne forme bekova.

Pa dobro, on nije beba da se nesto posebno cuva nego sada vec profesionalni kosarkas, koji prima masne novce da bude na raspolaganju timu koji ga placa. Sem toga nije delovao nesto preterano nezadovoljan sto je u ekipi, nego srecan kao kuce. Ideja je ocigledno bila da odmori Kalina, sto je odlicno.

Ima i taj avion, sto kaze @NMX. Ja sam u tim godinama umeo da bancim do 4-5 ujutru sa drustvom, pa da ustanem u 7 svez kao boza i ceo dan da sljakam bez ikakvih problema. Neki su ocigledno zaboravili kako je kada imas 18 god 🙂

• Like 11
  • Thanks 1

Dobro, nisam ja mislio da se bukvalno klackao vozom preko Vrpolja i Capraga, nego da činjenica da se neko sjetio da kaže momku da dođe iz Bg u Novo Mesto pokazuje da imaju neku ideju za njegove minute.

Bilo je i do sada utakmica kad je moglo da ga se stavi u tim, a nisu to radili. Zanima me da li će ga sad više uključivati. 

Mislim da se prošlogodišnji slučaj Topić dosta razlikuje od situacije sa Kostićem ove sezone. Koliko se sećam kada je Topić došao mi smo praktično bili bez cele spoljne linije, pa je ideja bila da Topić igra dosta minuta u oba takmičenja.

Ove godine to svakako nije potrebno zbog opcija koje imamo spolja, ma koliko pojedini igrači bili u trenutnom kanalu. Očekujem da Kostić dobija minute protiv lakših protivnika u aba i na kupu. Ove godine ga ne očekujem u EL jer smo ipak u igri za što viši plasman i tu pored svih igrača za njega jednostavno nema mesta.

• Like 1

41 minutes ago, NMX said:

Meni samo žao što nije više igrao. Plus i meni deluje da se ozibljnije računa na njega. Samo se nadam da su iz slučaja Topić naučili koliko je ritam EL/ABA drugačiji od amaterske KLS i da su fizički zahtevi neuporedivi. A mali deluje dosta krhko.

Janis je pricao da igra kls i trenira sa nama da bi ojacao fizicki da bi mogao da igra abu i el.

• Like 2

5 minutes ago, JPM said:

Nema potrebe produzavati Nedu.

Dovesti Guduru.

Plus Kostic umesto Lazica.

Toeto.

Ne bih ni ja volio da produžimo Nedovića, ali s obzirom na modus operandi naše uprave, 

i koliko potenciraju "domaću osnovu", veće su šanse da ga produžimo, i to poprilično.

Hajde znali smo da je staklen i da se svako malo povređuje, ali meni je on razočarenje

u svakom smislu. 

• Like 3
  • WOW 1

Za Guduru bi bili isti komentari kao za Nedovica. Pritisak vise sto su domaci igraci i deca kluba, dosli ovde kad ih niko nece po veliki ugovor. Jos kad Gudura krene one njegove finte suta, milina. Evo doveli smo prvog beka Olimpijakosa pa nije doneo nesto mnogo vise od Nedovica. Postoje elitni bekovi u EL koji kostaju 2+ miliona i oko kojih moras praviti tim. Onda ti takvi isporucuju 15-20 poena svaku utakmicu, a mi to ocekujemo od nasih Nedovica i Kenana da urade za 15ak minuta na terenu. 

• Like 3

Kako bre ljudi Nedović razočarenje u svakom smislu kad on možda ove godine igra i najbolju košarku u svojoj karijeri?

Uz to mislim da su mu i procenti jako dobri, pogotovo za 3 gde je 45% u EL. Još nas čovek sam izvukao protiv Budućnosti u PG

Mislim šta se očekuje od rezervnog beka?

• Like 18
  • Love 1

2 minutes ago, Estrella Roja said:

Kako bre ljudi Nedović razočarenje u svakom smislu kad on možda ove godine igra i najbolju košarku u svojoj karijeri?

Uz to mislim da su mu i procenti jako dobri, pogotovo za 3 gde je 45% u EL. Još nas čovek sam izvukao protiv Budućnosti u PG

Mislim šta se očekuje od rezervnog beka?

Prosto ima dosta ljudi koji ne vole Nedovića / igrače kao što je Nedović, pa će iskoristiti svaku priliku da ga verbalno napenale, bez obzira na to kako zapravo igra.

Ja npr. sa druge strane imam soft spot za talente koji nisu iskoristili svoj puni potencijal. :classic_smile:

Pritom, planiranu deonicu autoputa do crnogorske granice bih nazvao po Nedoviću samo zbog načina na koji je odgovorio na vređanje u Morači.

• Like 20
  • Thanks 2
  • Ha-ha 2

11 minutes ago, СтелаРоса said:

Za Guduru bi bili isti komentari kao za Nedovica. Pritisak vise sto su domaci igraci i deca kluba, dosli ovde kad ih niko nece po veliki ugovor. Jos kad Gudura krene one njegove finte suta, milina. Evo doveli smo prvog beka Olimpijakosa pa nije doneo nesto mnogo vise od Nedovica. Postoje elitni bekovi u EL koji kostaju 2+ miliona i oko kojih moras praviti tim. Onda ti takvi isporucuju 15-20 poena svaku utakmicu, a mi to ocekujemo od nasih Nedovica i Kenana da urade za 15ak minuta na terenu. 

OK. Ni Gidra ne isporučuje poenterski ali kako on rilja u obrani pa to je milina gledati. Ona petorka sa njim ovi nisu koš videli. E pa mislim da većina forumaša to traži od Nede. A kod Canaana se vidi želja i da mu je krivo šta ga ne ide ali zasad nije to ono čemu smo se nadali. Bar ja tako razmišljam. Nekonzistentni su obojica. Najblaže rečeno. 

Edited by bodo
  • Like 2
  • WOW 1

Sto's Nemanje tice on ce verovatno ostati ako pristane na revidiranje plate tj. ne nadje negde bolji angazman a u evroligi ce ga tesko naci.

Sasvim normalna stvar sa obzirom da vec ima 33 godine sto dalje implicira da ce ili kod nas ili neka daleka destinacija.

Nemam nikakav info samo razmisljanje ali sam gotovo siguran da ce produziti ugovor ili se eventualno odluciti za neku neobavezniju kosarku, sam ce odluciti sta mu je ciniti.