Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

415 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      102
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      328
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      70
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      13
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      168

Recommended Posts

55 minutes ago, Steve Gerrard said:

Fun fact - u gostima smo pobijedili Fenerbahce koji ima 2 poraza i prvi na tabeli, Pariz koji su nazvani levacima a imaju 7-8 pobjeda, Monako koji ima kvalitetniju ekipu (makar po mom misljenju) od nas i igrali na loptu sa svima osim Real i Partizan, nekoliko pokradenih sudijskih odluka i mi smo dotakli dupetom dno? Interesantno. Svaka ekipa je do sada imala i mnogo vise utakmica dje su bili raspad sistema, izgubili jesmo utakmicu koju smo trebali da dobijemo,al isto tako smo dobili neke koje smontrebali da izgubimo. Partizan jebpo meni neuigrana kvalitetna ekipa i pitanje je bilo kad ce da odcepe, ne vidim toliku potrebu za epskom dramom i pravljenje toliko uzasne situacije jer po meni zaista nije. 

Istina, stvarno pojedini navijaci preteruju sa kritikama i stvaranjem negativne atmosfere. Na pocetku sezone smo se uglavnom svi slozili da je ovaj tim, uz mane koje svakako postoje, nesto najbolje sto smo uspeli da sastavimo godinama unazad, i rezultati to i pokazuju (i to ne samo trenutni skor, nego upravo i ovo sto si naveo gde smo na gotovo svim utakmicama bili konkurentni i nekoliko pobeda nam je ukradeno). Sad se malo uslo u losiji ritam, poraz u derbiju je stvarno bio bolan, ali mislim da ljudi valjda iz straha i navika od prethodnih sezona u ovom timu vide neke proslosezonske i plase se slicnog ishoda. Deluje mi da mi svi kolektivno nismo spremni na oscijalacije koje prosto moraju da se dogode tokom sezone jer je ritam utakmica takav kakav je, povrede su nezaobilazne (ne samo za nas), a bez obzira na povecana ulaganja i dalje nismo bas u samom vrhu pa da mozemo iz nedelje u nedelju da rutiniramo ekipe koje su kvaliteta slicnog nasem. 

Danas je jako bitna i teska utakmica i moramo svi da budemo na nivou. Naravno, pocevsi od trenera i igraca, ali i mi moramo da se trgnemo a ne da budemo mrtva puvala. Ono u derbiju je stvarno bilo mlako, nema zivota u navijacima na tribinama. Naravno, najveci deo krivice snose trener i igraci, ali opet kazem, vreme je da se i mi trgnemo, da doprinesemo da se napravi dobra atmosfera i da pomognemo momcima da danas pobede. Evroliga je takva da jedna pobeda/poraz znatno menja sliku o trenutnoj situaciji. 6:6 skor bi bio sasvim dobar u ovom momentu uzimajuci u obzir raspored. 

• Like 3

8 hours ago, Cavani said:

O kakvoj najvecoj bruci u poslednjih 10 godina pricate? Samo prosle sezone smo pukli 45 razlike od Efesa, da ne idem dalje unazad. 

Nekima smeta sto smo tako mlitavo delovali bas protiv Partizana, ali to je samo jedna lose odigrana utakmica.

Najvece opravdanje za preplacivanje domace osnove bilo je-Znaju kako se igra aba,kup,domace prvenstvo i DERBI mecevi.E,pa,ako je tako,onda ne mogu da udju u derbi sa kurcoboljom.Poredjenje derbija i utakmice sa Efesom ti je nekorektno po vise osnova,pa ti necu replicirati.

• Like 1

Mnogi nikako da se pomire sa porazom od Partizana. :classic_biggrin: To je jedna utakmica, spremio je Željko bolje utakmicu od Janisa, razbili nas i to je to. Sledeća utakmica biće druga priča. Prošle sezone smo izgubili prva dva derbija, posle toga nanizali osam pobeda. Utakmica sa Partizanom ide u zaborav kad večeras dobijemo Bajern. Imali smo dovoljno lufta za luftiguzovanje, pripremu utakmicu. Siguran sam da će  i igrači izaći motivisani, naoštreni, spremni da žestoko naguze Bajern. :smiley53:

• Like 2

Šta vi pišete leb vas jebo. Trademark cigani, nema šta.

Čuj oživeli mrtvaca pa se povampirile komšije pa tresnule Oly. Zamišljam da mi otvorimo tekmu sa 5/5 trojkama kao Oly a do kraja meča šutiramo 2/26 i izgubimo. Pa Mali Kalemegdan bi goreo.

Manite se ćorava posla i komšiluka. 

Večeras će biti jedna jako teška ali jako važna pobeda. I prošle godine je, odmah po dolasku Sfera, bila jedna jako teška utakmica sa Bajernom. Dobismo je na kraju uz Jagovu trojku koja je konačno prelomila meč.

Nemamo čega da se plašimo. Ionako igramo po sistemu toplo hladno. Nema kontinuiteta dobrih ali ni loših igara. Trademark ovog tima. 

Dobijamo.

• Like 26
  • Love 2

Lepo je što neki sebe teše sa "to je samo jedna utakmica". To nije samo utakmica, to je po mom mišljenju prekretnica. Za nas i za njih. Koliko vidim odustalo se od centra (ako je uopšte neko i razmišljao ozbiljno o njemu) i nisam optimista po pitanju nastavka. Mi smo oživeli mrtvaka, dali mu impuls (što je kroz istoriju i naš ™) i nastavak sezone vidim da oni idu uzlaznom, a mi silaznom putanjom. Sada nam dolazi jako zajebana ekipa, jedno od najvećih iznenađenja ove sezone uz hit iz Pariza (ali dobro, njih još niko ne shvata ozbiljno i ne skautira ih kako kažu). Ne znam na osnovu čega ljudi upisuju pobedu unapred. Uglavnom, videćemo ko je u pravu u narednim nedeljama, ovi kojima je derbi samo jedna obična utakmica, nakon koje dobiješ i jedan Oly ili ja koji previše dramatizujem poraze od ekipa donjeg doma EL.

Edited by Sinnerman
  • Like 5

1 hour ago, СтелаРоса said:

Istina, stvarno pojedini navijaci preteruju sa kritikama i stvaranjem negativne atmosfere. Na pocetku sezone smo se uglavnom svi slozili da je ovaj tim, uz mane koje svakako postoje, nesto najbolje sto smo uspeli da sastavimo godinama unazad, i rezultati to i pokazuju (i to ne samo trenutni skor, nego upravo i ovo sto si naveo gde smo na gotovo svim utakmicama bili konkurentni i nekoliko pobeda nam je ukradeno). Sad se malo uslo u losiji ritam, poraz u derbiju je stvarno bio bolan, ali mislim da ljudi valjda iz straha i navika od prethodnih sezona u ovom timu vide neke proslosezonske i plase se slicnog ishoda. Deluje mi da mi svi kolektivno nismo spremni na oscijalacije koje prosto moraju da se dogode tokom sezone jer je ritam utakmica takav kakav je, povrede su nezaobilazne (ne samo za nas), a bez obzira na povecana ulaganja i dalje nismo bas u samom vrhu pa da mozemo iz nedelje u nedelju da rutiniramo ekipe koje su kvaliteta slicnog nasem. 

Danas je jako bitna i teska utakmica i moramo svi da budemo na nivou. Naravno, pocevsi od trenera i igraca, ali i mi moramo da se trgnemo a ne da budemo mrtva puvala. Ono u derbiju je stvarno bilo mlako, nema zivota u navijacima na tribinama. Naravno, najveci deo krivice snose trener i igraci, ali opet kazem, vreme je da se i mi trgnemo, da doprinesemo da se napravi dobra atmosfera i da pomognemo momcima da danas pobede. Evroliga je takva da jedna pobeda/poraz znatno menja sliku o trenutnoj situaciji. 6:6 skor bi bio sasvim dobar u ovom momentu uzimajuci u obzir raspored. 

Slazem se kolega, mislim da ljudi imaju problem sto ne mogu da se pomire da nema levaka u Evroligi, ovaj Asvel koji se osporava da je imao postenije sudjenje trebao je da dobije Olimpiakos u sred Atine,vidimo Pariz,Zalgiris,Bajern... Zaista ima previse kvalitetnih ekipa, i svaki mec ima svoju tezinu. U derbi je trebalo i moralo da se udje bolje,mudatije itd, rotacija je trebala da bude bez pojedinih igraca,odlicno sve vec ispricano 20000 puta, a mi kao navijaci prvi poslije 2-3 vezana poraza - posjeta sa 20k padne na 15... Meni je bitno da smo osim Partizana i Reala u svakoj utakmici pokazali karakter,u nekim smo gubili,u nekim smo oateceni, al smo u svakoj bili na jednu loptu, ima tu i trenerovih gresaka dosta jbg, mozemo da ga otjeramo ili da ga pustimo da izgura ovo do kraja... Komsije se raspadaju ove godine jbt pogledaj njima podrsku a gubili su od virtusa pa na dalje itd...da mi prezivljavamo njihov scenario, treci svjetski bi izbio ovdje dok komsije iz meca u mec sve jace podrzavaju svoje, sto je na zalost naucna fantastika za nas

• Like 1

17 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Fun fact - sad ne bismo dobili ni Pariz, ni Fener. 

Zlobnici bi rekli da je fener bio oslabljen a Parizu premijera u EL.Mozda da igramo veceras protiv Zalgirisa tamo dobili ili npr Asvel.Lepota kosarke i jeste u tome sto nekada dobijas nekada gubis u ligama koje su ujednacene.Da opet nismo napravili dobar posao kao npr. Pariz jer neko nije uvideo da je  Shorts bolji od Jaga.Ali moramo dalje sa ovim sto imamo.Imali smo i gore rostere i gore sezone.Samo da vam kazem kad vec pisete o komsijama da nikada ne bi menjao nas roster sa njihovim.

• Like 1

6 minutes ago, Placebo Lone star said:

Zlobnici bi rekli da je fener bio oslabljen a Parizu premijera u EL.

Pa pazi, i jedno i drugo je tacno.

Ali takve stvari se i drugima desavaju, zato je vazno imati i srece sa rasporedom ili rosterom i svojim i rivalovim.

Fener je bio ne oslabljen vec bas desetkovan, ali cini mi se kako smo tada odigrali dobili bi ih i kompletne.

• Like 1

1 hour ago, Volter said:

Mnogi nikako da se pomire sa porazom od Partizana. :classic_biggrin: To je jedna utakmica, spremio je Željko bolje utakmicu od Janisa, razbili nas i to je to. Sledeća utakmica biće druga priča. Prošle sezone smo izgubili prva dva derbija, posle toga nanizali osam pobeda. Utakmica sa Partizanom ide u zaborav kad večeras dobijemo Bajern. Imali smo dovoljno lufta za luftiguzovanje, pripremu utakmicu. Siguran sam da će  i igrači izaći motivisani, naoštreni, spremni da žestoko naguze Bajern. :smiley53:

Nije problem poraz,bice ih jos,problem.je sto su samo fizicki izasli na teren.Ali,dobro,mnogi su se pomirili sa tim.I,ne, nismo izgubili zbog nezainteresovanosti igraca,i nemanja centra,nego je "Zeljko nadmudrio Janisa".Pa,najbitniji uzrok sto smo 8 puta zaredom pobedili individualno kvalitetniju i bolje selektiranu ekipu je upravo to sto Partizan,poput Armanija,na klupi ima bivseg trenera.

Edited by liv7

Mi smo ekipa koja može da pobedi svakog i da izgubi od svakog - as simple as that.

Što se tiče Bolomboya, mislim da neki ovde ne shvataju da nije realno očekivati od njega ni kad se vrati na parket da odmah bude onaj stari. On je igrač koji ekstremno mnogo zavisi od atleticizma i beskompromisnosti, a teško je očekivati da će odmah ulaziti u meso i skakakti na vrh table. Moraće i ostali da doprinose i nema sakrivanja.

• Like 9

Nije problem poraz protiv Partizana i ako je ono bilo baš razočaranje,a ni protiv Asvela,problem je što ne vidim kako će Teo,Nedović,Jago,Mitrović,Plavšić,Dobrić početi igrati odbranu jer to nisu u stanju,onda imamo i Kenana koji može ali ga zeza visina i Kodija koji Ima sve predispozicije ali prolaze pokraj njega kao pored čunja,igra neku alibi odbranu..

I još pored toga najbolji defanzivac Bolomboj ko zna kad će na teren..

E to je razlog te nekonstantne igre,jer mi stalno nešto krpimo,pokrivamo..

Ako gledamo rezultate nije to loše,mogli smo još nekoliko utakmica dobiti ali opet nekako nemam povjerenja u ovu ekipu, da kažem dobiće nekog lagano, pa i Albu, naročito u gostima.

• Like 3

Nema tu što da se priča, sa ovakvom centarskom linijom ne možemo biti favorit u EL utakmicama. Dok mi zavisimo od toga da li je Luki makar pristojan dan, da nas ne ukopa previše, i da li je Plavšić ukapirao osnove košarke i da sa 217cm ne smije da ne bude neko ko ne može da sačuva reket... prođe voz.

Do tada ćemo se oslanjati na to da li je CMM iskomunicirao sa duhovima predaka da li danas smije da šutne ili da ipak odustane od šuta dok sam stoji na trojci, da li treba da povuče kontru i završi je na obruču ili da uzaludno tapka loptu 20 sekundi bez rješenja, da li je Nedo on fire, ili je baš onakav na kakvog smo navikli u ove tri godine, da li će Gedra pogoditi trojku kada je sam, Kalinić slobodno bacanje, a Sfero ostaviti dobitnu petorku tri minuta duže, umjesto da izmjeni svih 12 igrača u momentima kada nam baš ide i kada ništa ne bi trebalo dirati.

Večeras, ako zaista mislimo da ostanemo u igri za taj plej of i pobjedimo jedan odličan tim, Petrušev mora igrati makar 30 minuta, isto toliko CMM, Kalina i Kenan. Suludo je mijenjati jedine ljude koji nešto mogu da odprinesu na obje strane terena. Ostali spram forme, Plavšić nadam se nimalo, Luka, ako je posjetio psihologa, 10 minuta kvalitetnih stvari i to je to!

Edited by Erik Kartmen
  • Like 5
  • Thanks 1

2 hours ago, liv7 said:

Najvece opravdanje za preplacivanje domace osnove bilo je-Znaju kako se igra aba,kup,domace prvenstvo i DERBI mecevi.E,pa,ako je tako,onda ne mogu da udju u derbi sa kurcoboljom.Poredjenje derbija i utakmice sa Efesom ti je nekorektno po vise osnova,pa ti necu replicirati.

Pa vec si replicirao 😆  

Dobric i Davidovac nisu ni igrali derbi ako se vec secira, a podjednako jadni su bili i domaci i stranci i trener sa njima.

Kao sto rekoh, to je samo jedna utakmica u nizu, a veceras je druga koju treba dobiti.

8 minutes ago, Mile1 said:

Kada budemo gostovali Virtusu koji ima 2-10 mogao bio sns konjska glava Drcelic da svakom iz uprave virtusa posalje po viski i 1000 gostujucih karata kada mi budemo bili domacini, a sto da ne i da ih casti pobedom

I nek ih stavi na nivo 400 da mogu da polivaju i gadjaju naše sa nivoa 200. To je najmanje sto može da uradi.

Ovih 8 dana kao vječnost bez KK. Momci su imali dovoljno vremena za trening i analize nakon bolnog poraza od komšija.

Ne zanima me ni Dozet, ni Drčelić, a ni Bagzi. Svi su oni prolazni. Nemamo ništa od kukumakanja.

Idemo da ponesemo momke do izuzetno bitne pobjede, i da se vratimo na pobjednički kolosjek. Aj Zvezda!

• Like 10
  • Tuzno 1