Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

412 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

2 minutes ago, mister-no said:

Air ball.

Koncepcija može biti mlad i jeftin tim, sa pogledom u budućnost, ili samo jeftin, ili samo mlad.

Ako je koncepcija važno je učestvovati.

Ako je koncepcija (kao nama) skup i širok roster sa ambicijom za plej of, onda jbg ne može da bude to je evropska košarka, svako svakog dobija, desi se u devojke dete..

Odnosno, može ali da "ne budemo uvek mi donji".

Nije ovo opravdanje nikakvo. Najbolji evropski timovi su oni koji uspeju u toku sezone da manje puta kiksnu, a vise puta uzmu brejk. Znam da ne zvuci kao da sam otkrio toplu vodu, ali stvarno ne postoje must win utakmice u evropi. Evo Oli ti je prosle godine gubio od Baskonije x2, od Valensije, od Virtusa, pa su i dalje otisli na F4. To sto se mi borimo od top 16 je sto vise takvih izgubimo nego sto dobijemo. Ali za sada smo u plusu, da vas je iko pre sezone pitao je l' prihvatate 5-6 u ovom trenutku, svi bi rekli da prihvataju verovatno. Sezona traje od Oktobra do Aprila, tu ce biti gomila uspona i padova, obaranja forme, dizanja forme, previse varijabli da bi se jedna utakmica gledala kao must win. 

• Like 3

Sveropulos ako ne dobije Bajern nisam siguran koliko mu je mesto sigurno. Zadnje tri utakmice bi bile , asvel,kkp,bajern,  skor 0-3...to su ekipe gde se očekivalo 2-1 ako ništa drugo.

Ako on ode u nekoj daljoj budućnosti, to ništa neće značiti ako sa njim ne ode teodosic,mitrovic i plavsic. Taj drugi trener koji bi dosao a ovaj trio ostane, bar da ih zakuca na klupu da ne vide terena, I da se zna ko je trener a ko igrač.

Teodosic da je bio pošten prvo prema sebi a onda prema klubu, još na kraju prošle sezone trebao je da okači patike o klin, da bude upamćen kao šampion, gde je uzeo tri trofeja i sve što ide uz to.

Ali jok, daj da guslam još, I ako se i prošle godine videlo da više ne može, on je ostao i sad je umislio da je iznad trenera koji mu podilazi.

Potpuno bi podržao ideju da dobije neku funkciju u stručnom štabu i verujem da bi mu klub izašao u susret.

To je tako kad čovek nema meru i granicu. Sad neka mu titraju neka se razvlači po terenu, svadja sa sudijama,  glumi trenera. 

• Like 2

Just now, No name said:

Sveropulos ako ne dobije Bajern nisam siguran koliko mu je mesto sigurno. Zadnje tri utakmice bi bile , asvel,kkp,bajern,  skor 0-3...to su ekipe gde se očekivalo 2-1 ako ništa drugo.

Taman da promenimo trenera, to je nesto sto do sad nismo radili.

• Thanks 1

U sustini mi smo samo bolji od Albe.Cak ni  nas domaci teren nema vise neku ulogu.  Svi smo svesni da smo odron ekipa bez ikakvog smisla i koncepcije al niko nece to javno da napise! 

Sto prije prihvatimo da mi imamo tim sastavljen od istrosenih veterana i granicnih eurokup igraca mozda ce nam sve lakse da pada. I ovo sto smo pobedili je bilo vise slucajnost i splet okolnisti nego nesto sto pokazuje nas kvalitet.

Mi najavljujemo iskorak u europi i idemo spistenih gaca u Madrid, Asvel nam je prejak,Partizan nas razvaljuje kao gost, Panata nas kod kuce rutinira sa 20% suta... i za sve imamo opravdanje.

Jbt nekad sa rosterom od 5M nismo nikome davali za pravo da nas moze dobiti kuci a sad drhtimo pred Bajernom,Parisom,Asvelom... egal porazi kod kuce se prikazuju kao neko cudo i fantastican uspjeh.

Kad se mi navijaci  ne mozemo prebaciti iz ovog moda prosecnosti zasto to onda ocekujemo od uprave,trenera,igraca?!

• Like 3

15 minutes ago, elmulinho said:

Nije ovo opravdanje nikakvo. Najbolji evropski timovi su oni koji uspeju u toku sezone da manje puta kiksnu, a vise puta uzmu brejk. Znam da ne zvuci kao da sam otkrio toplu vodu, ali stvarno ne postoje must win utakmice u evropi. Evo Oli ti je prosle godine gubio od Baskonije x2, od Valensije, od Virtusa, pa su i dalje otisli na F4. To sto se mi borimo od top 16 je sto vise takvih izgubimo nego sto dobijemo. Ali za sada smo u plusu, da vas je iko pre sezone pitao je l' prihvatate 5-6 u ovom trenutku, svi bi rekli da prihvataju verovatno. Sezona traje od Oktobra do Aprila, tu ce biti gomila uspona i padova, obaranja forme, dizanja forme, previse varijabli da bi se jedna utakmica gledala kao must win. 

Saglasan sam sa prvim delom posta.

Sa drugim nisam..

Raspored u zadnje tri utakmice je idealan Asvel, Partizan i Bajern od toga dve kući i ako tu nemaš nijednu pobedu..

Gde ćeš da se vadiš u Atini ili Barseloni, pa možeš jednom ali svaki put neće se desiti.

Ovo je put korak napred, nazad dva..

Traje sezona do aprila ali smo morali iskoristiti ovaj deo da uđemo sa većom zalihom. Kao Virtus prošle godine i na konto nje je i došao u razigravanje. Ili kao Pariz i Bajern ove, i verujem da će ako ne oba, onda barem jedan ući u razigravanje. Kako su oni tu onda neko drugi ispada a sve mi miriše da smo mi jedni od kandidata. Ovi jaki se konsoliduju kako sezona odmiče.

Edited by mister-no
  • Like 1

1 minute ago, mister-no said:

Saglasan sam sa prvim delom posta.

Sa drugim nisam..

Raspored u zadnje tri utakmice je idealan Asvel, Partizan i Bajern od toga dve kući i ako tu nemaš nijednu pobedu..

Gde ćeš da se vadiš u Atini ili Barseloni pa možeš jednom ali svaki put neće se desiti.

Ovo je put korak napred, nazad dva..

Traje sezona do aprila ali smo morali iskoristiti ovaj deo da uđemo sa većom zalihom. Kao Virtus prošle godine i na konto nje je i došao u razigravanje. Ili kao Pariz i Bajern ove, i verujem da će ako ne oba, onda barem jedan ući u razigravanje. Kako su oni tu onda neko drugi ispada a sve mi miriše da smo mi jedni od kandidata. Ovi jaki se konsoliduju kako sezona odmiče.

Ja se apsolutno slazem da bi bilo bas bas lepo pobediti Bajern, i da bi bilo bas bas lepo da smo pobedili Asvel i Partizan, ali opet, kazem da te tri utakmice nisu indikator nase sezone, predugacka je sezona, to je sve

• Like 1

Sad nakon ohladjene glave, citam upise drugih i razmisljam i gledam na ovo sve pozitivno. Koliko god da smo lose odigrali derbi, ima jos da se igra. 

Kad pogledate, mi imamo odlicne utakmice dobijene na strani, EL je ove sezone takva da svako ali bas svako moze da dobije svakog osim eto recimo te Albe koja je bas kvalitet ispod cele EL. Kada pogledamo koliko jos ima da se igra i protiv koga igramo u skorijoj buducnosti, nisu to ekipe bauk. Ja smatram za taj Bajern npr, igraju trenutno lepo ali smatram da ce vremenom pasti, vreme ce i samo pokazati da li sam u pravu. Dosta zive od suta kao ekipa, ali otom potom. Najbitnije je da mi u mec protiv njih udjemo skoncentrisani i da probamo da eksploatisemo njihove mane. 

Ne treba gledati previse unapred, sto kaze nas trener game by game. Ocigledno je da neke stvari ne stimaju, ali tu su da dokazu da neki ljudi sa foruma nisu u pravu. Uostalom svaka ekipa je jmala i imace kikseve.

• Ha-ha 1

18 minutes ago, Borky said:

U sustini mi smo samo bolji od Albe.Cak ni  nas domaci teren nema vise neku ulogu.  Svi smo svesni da smo odron ekipa bez ikakvog smisla i koncepcije al niko nece to javno da napise! 

Sto prije prihvatimo da mi imamo tim sastavljen od istrosenih veterana i granicnih eurokup igraca mozda ce nam sve lakse da pada. I ovo sto smo pobedili je bilo vise slucajnost i splet okolnisti nego nesto sto pokazuje nas kvalitet.

Mi najavljujemo iskorak u europi i idemo spistenih gaca u Madrid, Asvel nam je prejak,Partizan nas razvaljuje kao gost, Panata nas kod kuce rutinira sa 20% suta... i za sve imamo opravdanje.

Jbt nekad sa rosterom od 5M nismo nikome davali za pravo da nas moze dobiti kuci a sad drhtimo pred Bajernom,Parisom,Asvelom... egal porazi kod kuce se prikazuju kao neko cudo i fantastican uspjeh.

Kad se mi navijaci  ne mozemo prebaciti iz ovog moda prosecnosti zasto to onda ocekujemo od uprave,trenera,igraca?!

?

Nisam bio oduševljen Sferom ni kad je ređao pobede protiv Željka i kada se većina divila njegovim doktorskim disertacijama. Neko je dobro primetio da nismo spojili dve nedelje dobre košarke i bez poraza od kad je on trener. Jednostavno nisam video u našoj igri nešto što bi dugoročno donelo veliki rezultat, imao je par bljeskova i to je to. Tome svakako kumuje i tako napravljena ekipa da ne može igrati dobru i čvrstu odbranu u kontinuitetu već na bljeskove, a takvi su i rezultati što je i realno na osnovu koncepcije tima. To ne znači da sam za smenu trenera jer to ne rade velike ekipe, ali mi svakako nismo to tako da... Ima on svog udela u sastavljanju ekipe i prihvatanju kompromisa tako da nek kusa što je sa ekipom koja vodi klub skuvao.

Neki pišu da se treba zahvaliti četvorici, petorici igrača pa da se dovedu još 1-2 nova, naravno da ni to nije iz finansijske perspektive kao i iz svake druge normalno, a ne kažem da to ne bi donelo neki pomak i bolje rezultate. Neke stvari su se godinama pogrešno radile i to se ne može ispraviti preko noći.

Nije ni sve tako crno nakon izgubljenog derbija pa da se izvrši kolektivni harakiri, ali na to smo već navikli na ovoj temi.

U svakom slučaju, kao što sam već pisao, da održimo glavu iznad vode dok se ne vrati Boki pa da vidimo šta možemo uraditi kada smo kompletni. I naravno da Sfero prekine sa rotiranjem svih 12 igrača u prvoj četvrtini.

• Like 9
  • Ha-ha 1

Razumem nezadovoljstvo, ali ne treba ni preterivati u ovom trenutku. Vec se lako zaboravlja da su nam pobede protiv Zalgirisa i Barse ukradene, da su protiv Pao i Asvela sudije magicno izgubile vid na par sekundi i propustile da sviraju korake Slukasu i Madelonu u kljucnim momentima tih utakmica. Mogu slobodno da kazem da minimum dva poraza idu na dusu sudija, a ne ekipe. I to ne sme da se zaboravi, jer bi sada sa skorom 7-4 cekali Bajern sto bi dalo potpuno drugaciju sliku. Sve ostalo sam i sam kritikovao kada su u pitanju uprava, trener i pojedini igraci, ali ovosezonski tim je daleko od nekih iz proslih sezona, mnogo je konkurentniji uz sve mane koje poseduje. U suprotnom ne bi pobedio Monako i Fener u gostima, niti igrao egal sa Barsom i Pao. Iz danasnje perspektive je cak i pobeda u Parizu i egal sa Zalgirisom potvrda konkurentnosti, s obzirom na rezultate tih klubova. A utakmice kao sto je ova sa Partizanom se mogu svima desiti.

Edited by СтелаРоса
  • Like 1

2 minutes ago, Papanikolesku said:

Jbt šta bi pisali za ekipu da je skor 3/8 uz 6 poraza u nizu, kad ste ovakvi na 5/6 sa ne baš toliko laganim rasporedom

U principu, pisalo bi se isto. Ovde može da se piše pozitivno kad dobijemo favorita u gostima. I to nekih dan-dva, onda nazad na stare teme.

Mi ionako živimo EL dan mrmota 10 godina.

Izduvan sam balon nakon poraza ali hladne glave, sve je to normalno. Mi smo granična plejofplejin ekipa. Ne po budžetu nego po kvalitetu rostera. Biće pobeda i razbijanja na papiru i jačih timova. Biće ovih antiklimaksa kao protiv Asvela i Grobara. Ne bi me čudilo sad sledeću da nam se poklope kockice pa da odvalimo Bajern 20 razlike. Pa da se pobijemo na jednu loptu sa braćom pa onda da izgubimo lagano. 

Nemamo dovoljno kvaliteta ni na terenu ni na klupi da bi imali kontinuitet igara i rezultata. 

• Like 3

Sferopulos nije ni hteo Dobrica, u skladu s tim je sasvim legit da ga nema u planovima. Dobric je sam kriv sto je odlucio da mu je pametnije da bude 15. igrac u Zvezdi nego da ode negde i igra kosarku u najboljim igrackim godinama. 

Opet nije ni hteo Mitrovica, pa mu eto ovaj igra, a ni Dauminator mu se nije dojmio mnogo.

Zato je za Plavsica agitovao da jos u martu ove godine bude dogovoren, da nam ga slucajno neko ne digne.

Edited by Markoss
  • Like 3

Na strani ta domaca osnova za koju moze da se kaze da je nametnuta, ja ne vidim da ni Kodi, Kenan, Daum imaju uloge uz poremecenu ulogu Gidre, pa i Jaga

Da se covek zapita koga je Sfero hteo i ko je sada sem Tea team Sfero :classic_laugh:

• Thanks 1

5 minutes ago, Markoss said:

Zato je za Plavsica agitovao da jos u martu ove godine bude dogovoren, da nam ga slucajno neko ne digne.

Koja je Mega ergela majko mila. Štancuješ igrače, nabijaš statistiku. I, iako znaš da je tako, uvek imaš crva sumnje šta ako ovaj sa ovim statsima nije samo jer je tu da se proda. Kao Simonović ili Plavšić. Dodaš na to fizikalije, kako je izgledao na terenu i pomisliš, ovakvi ne rastu na svakom drvetu, pakuj. 6 meseci kasnije ga pune Kamenjaš i Đorđije Jovanović

3 hours ago, No name said:

Ako već Sveropulos insistira na tri niska igraca na spoljnim pozicijama, onda neka igra sa CMM, Cannan I Dobric...Ovim si pokrio pozicije od 1 do 3, sva tri igraca igraju dobru defanzivu, prave dobar pritisak na protivnika, a kroz takav pritisak docice do ukradenih lopti , lakih poena u kontri, a poznato je da i CMM i Dobric žive od tranzicije i brže igre, pa i Cannan..

On ne insistira na bilo koja tri niska, već na tri niska od kojih jedan mora biti Teo, drugi plej koji služi za prevođenje lopte i treći klasičan bek, tako da je besmisleno baviti se varijacijama, kada  se postava izvodi isključivo zbog Tea.

• Like 3

3 hours ago, No name said:

Ako već Sveropulos insistira na tri niska igraca na spoljnim pozicijama, onda neka igra sa CMM, Cannan I Dobric...Ovim si pokrio pozicije od 1 do 3, sva tri igraca igraju dobru defanzivu, prave dobar pritisak na protivnika, a kroz takav pritisak docice do ukradenih lopti , lakih poena u kontri, a poznato je da i CMM i Dobric žive od tranzicije i brže igre, pa i Cannan..

To i jeste normalan raspored igrcaa, svako je na svojoj poziciji.

3 hours ago, Kosjan Willavić said:

Sferopulos se na neki nacin i ogresio o Dobrica,za razliku od ostalih domaceosnovasa. Smem ruku u vatru da stavim da bi pravilno koriscen i usmeren Dobric bio korisniji od Lazica,Dede,Mitra,Plavsica i Tea. Mene pored toga strasno nervira vazalni odnos koji Sferopulos ima prema Teu , koji je mogao otici kao heroj u penziju prosle godine, a sada polako prelazi u kancer ekipe.

Malo sam zakasnio jer je odgovor dao @Markoss.

Iz Sferovog intervjua od pre neki dan se jasno zakljucuje da je Dobric dosao bez ikakve garancije minuta sto mu je i receno kad je dolazio, mozda je trebao da ide negde a da to nije Zvezda, ovako je sam izabrao i dobijace prilike na kasicicu.

Edited by nunilo

8 minutes ago, NMX said:

Koja je Mega ergela majko mila. Štancuješ igrače, nabijaš statistiku. I, iako znaš da je tako, uvek imaš crva sumnje šta ako ovaj sa ovim statsima nije samo jer je tu da se proda. Kao Simonović ili Plavšić. Dodaš na to fizikalije, kako je izgledao na terenu i pomisliš, ovakvi ne rastu na svakom drvetu, pakuj. 6 meseci kasnije ga pune Kamenjaš i Đorđije Jovanović

Ali se dese i Jokic, Petrusev, Jovic. Tako da malo ozbiljniji pristup u skautingu i analizi moze mnogo toga dobrog da nam donese. (a iskreno mislim da od Simonovica jos uvek moze biti ozbiljan igrac, a kog je upropastila alavost agenta I NBA po svaki cenu. Da je poradio u Evropi na kosarkaskim fundamentima umesto sto je jurio slavu i novac, sad bi bio duplo bolji kosarkas).

• Like 1

35 minutes ago, Papanikolesku said:

Jbt šta bi pisali za ekipu da je skor 3/8 uz 6 poraza u nizu, kad ste ovakvi na 5/6 sa ne baš toliko laganim rasporedom. I to bez- uz Kalinića glavnog igrača. 

I Partizan je našamaran od raspalog Virtusa i Milana kući, pa se koprcamo

Koprcate se :)

Da nije Željko u pitanju izneli biste trenera iz Arene na vilama i spalili ga kod one lopte na lomači, da se ne lažemo..

I napravili zastavu sa Radom Nikolić kao sa Toletom.

Edited by mister-no
  • Like 4

10 minutes ago, СтелаРоса said:

Razumem nezadovoljstvo, ali ne treba ni preterivati u ovom trenutku. Vec se lako zaboravlja da su nam pobede protiv Zalgirisa i Barse ukradene, da su protiv Pao i Asvela sudije magicno izgubile vid na par sekundi i propustile da sviraju korake Slukasu i Madelonu u kljucnim momentima tih utakmica. Mogu slobodno da kazem da minimum dva poraza idu na dusu sudija, a ne ekipe. I to ne sme da se zaboravi, jer bi sada sa skorom 7-4 cekali Bajern sto bi dalo potpuno drugaciju sliku. Sve ostalo sam i sam kritikovao kada su u pitanju uprava, trener i pojedini igraci, ali ovosezonski tim je daleko od nekih iz proslih sezona, mnogo je konkurentniji uz sve mane koje poseduje. U suprotnom ne bi pobedio Monako i Fener u gostima, niti igrao egal sa Barsom i Pao. Iz danasnje perspektive je cak i pobeda u Parizu i egal sa Zalgirisom potvrda konkurentnosti, s obzirom na rezultate tih klubova. A utakmice kao sto je ova sa Partizanom se mogu svima desiti.

Uz duzno postovanje nista ja ne vidim da je ove godine drugacije nego proslih. Eto samo malo drugaciji start zbog rasporeda. I prosle godine smo dobili Fener i Armani i igrali par egal utakmica sa favoritima,npr. u Madridu prilicno egal utakmica. Predprosle sezone isto imali par dobrih skalpova tipa Oli u gostima. Medjutim kao i ove godine gube se utakmice protiv Asvela, Albe,Bajerna,Partizana, Baskonije, Pante pre Ataman itd itd. Kradja je bilo svake godine i kad bi ih racunali kao ti mi smo svake godine osteceni za f4.

Evo vec se Bajern polako predstavlja kao favorit i to u sred BG a do petka ce biti ravno cudu odigrati egal sa njima. Cak je to razmisljanje i ok, jer evo mi nemamo ideju kako zaustaviti Bruksa i Edvarsa i mozemo se samo moliti da imaju usrano vece jer od nas nista ne zavisi. Niko ne pise ovaj ili onaj ce ustopati Obsta vec ide prica nema sanse da pogodi dvije za redom a najgore sto se mogu kladiti da i nasi igraci razmisljaju "ma nece valjda". 

Cak sam blizu misljenja da smo ove godine jos losiji nego proslih jer smo krs strance zamjenili sa isto krs strancima, domaci krsevi su sad jos veci krsevi jer su jos stariji. Sva ocekivanja nam se svode da Kalinic odigra triple-doubles sezonu (sto je bas onako realno sa obzirom na njegove godine) i da Petrusev svaku utakmicu odigra kao protiv Monaka.

10 minutes ago, djura.net said:

Ali se dese i Jokic, Petrusev, Jovic. Tako da malo ozbiljniji pristup u skautingu i analizi moze mnogo toga dobrog da nam donese. (a iskreno mislim da od Simonovica jos uvek moze biti ozbiljan igrac, a kog je upropastila alavost agenta I NBA po svaki cenu. Da je poradio u Evropi na kosarkaskim fundamentima umesto sto je jurio slavu i novac, sad bi bio duplo bolji kosarkas).

Dese se, naravno. Nego je moj komentar bio a propo Markosovog da smo hteli Plavšića još proletos. Pa kažem, naš skauting je na nivou "možda je nabijač statistike u ergeli, a šta ako nije? Da mi pakujemo to"

• Like 1

27 minutes ago, mister-no said:

Koprcate se 🙂

Da nije Željko u pitanju izneli biste trenera iz Arene na vilama i spalili ga kod one lopte na lomači, da se ne lažemo..

I napravili zastavu sa Radom Nikolić kao sa Toletom.

Moraš priznati da smo mnogo tolerantniji od vas. I nije u pitanju samo Želimir, iako nesporno niko drugi ne bi imao ovakvu podršku i poverenje. Što mi je @NMX replicirao, vama je pozitiva samo kad se krkne favorit u gostima, eventualno kući neka baš ozbiljna ekipa. Da ne zaboravim i prelazni rok 😄

A nemate baš ni neko pokriće za takav stav. Niste Real. 

• Like 2