Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      23
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      100
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      14
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      15
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

Faul u napadu Nedovića je klasičan bezobrazluk, nit je Mitchell bio postavljen kako treba, nit se Nedović zaleteo kao sivonja, imao je sasvim prirodnu kretnju i bez ikakve namere za nekim rukometnim probijanjem, pri čemu je ovaj Mitchell mnogo snažniji igrač i prelako je pao.

• Like 26

27 minutes ago, YAO said:

Ne moze se kaznjavati i jedno i drugo. Samo jedna kazna i to ona koja se prvo dogodila. Ili je faul Kalinica ili je faul u napadu Smajlija ili je nesportska Smajlija. Kos moze da vazi samo u slucaju faula Kalinica,ove dve ostale situacije bez kosa,osim u slucaju da je lopta prvo napustila ruke Smajlija pa se desio lakat. Sto nije slucaj

Situacija onakva kakvu sam opisao u svom komentaru se već događala u Evroligi. Mislim da su sudije imale pravo da priznaju koš i dodele nesportsku Smailagiću. Nek me ispravi neko ako grešim (Sharp)

Edited by Volter
  • Like 1

17 minutes ago, Chaos Is Me said:

Faul u napadu Nedovića je klasičan bezobrazluk, nit je Mitchell bio postavljen kako treba, nit se Nedović zaleteo kao sivonja, imao je sasvim prirodnu kretnju i bez ikakve namere za nekim rukometnim probijanjem, pri čemu je ovaj Mitchell mnogo snažniji igrač i prelako je pao.

S obzirom kako su olako sudili flop Kananu, imalo je prostora da to učine i u slučaju Mičela. Najpoštenije je bilo da ne sviraju ništa i da se nastavi sa igrom. Ono što je alen uradio Kalini je svakako namjeran faul, i mogli su, kao kompromis, da mu priznaju koš i daju faul, nama dva slobodna i loptu. Ono što su oni uradili je sramota...

Bojim se da šta god da uradimo nećemo promijeniti ništa kada su u pitanju sudije. Oni nemaju straha ni od publike, znaju da su zaštićeni, duvaju povlašćenim ekipama sa A licencom sve, jedino na čemu treba insistirati jeste da kada se uhvate u očiglednim greškama, pauziraju makar deset mečeva ili budu suspendovani do kraja sezone. Ako imamo bilo kakvog ugleda, a vjerujem da je tanak, treba da insistiramo na tome da ovi majmuni od sinoć ništa ne sviraju makar do Nove.

Edited by Erik Kartmen
  • Like 2

Evo Sharp objasnio:

Malo da pojasnim situaciju oko lakta Smajlija, da se svirala nesportska nakon pregleda snimke za act of violence ostao bi koš i dodatno, ne bi se poništavalo. Izvelo bi se to jedno bacanje i onda bi Kalinić šutirao dva i Zvezda bi imala loptu u prednjem polju radi nesportske. 

Dakle, bio sam u pravu. :smiley53:

Edited by Volter
  • Like 3

5 minutes ago, Volter said:

Evo Sharp objasnio:

Dakle, bio sam u pravu. :smiley53:

Pa pazi, oni bi tu dobili 2 poena i bacanje, koje bi ovaj promasio ali ne bi bilo 4 poena jer bi bilo u mrtvom vremenu. Onda bismo mi imali dva bacanja i loptu sa strane. Dakle, osteceni smo za 2 poena (nakon promasaja Smailagica), plus 2 bacanja koje bismo mozda promasili. dakle izmedju 2 i 4 poena u toj situaciji samo. 

• Like 1

2 minutes ago, JPM said:

Pa pazi, oni bi tu dobili 2 poena i bacanje, koje bi ovaj promasio ali ne bi bilo 4 poena jer bi bilo u mrtvom vremenu. Onda bismo mi imali dva bacanja i loptu sa strane. Dakle, osteceni smo za 2 poena (nakon promasaja Smailagica), plus 2 bacanja koje bismo mozda promasili. dakle izmedju 2 i 4 poena u toj situaciji samo. 

To svakako, da je bila nesportska mi smo mogli već tada da preokrenemo rezultat posle bacanja i lopte sa strane. Al gotovo sada, što više mislimo o tome, to je još gore. :classic_biggrin:

Edited by Volter
  • Like 1

5 minutes ago, JPM said:

Nismo oštećeni za 2 poena, već opet za njihova 4 i naša 2 bacanja, jer...iako posle gledanja snimka bi ostao faul na Smajliju, ko kaže da je to bila ispravna odluka? Faul u napadu je bio i to nesportski. Znači greška sudija u startu. 

To što nisu videli odmah je...opet, njihova greška. 

Gledanje snimka je tehnikalija koja je samo mogla da donese Žalgirisu poene, nezaslužene. 

• Like 8

Šteta da su sudije pokvarile dobar utisak o odlično odigranom drugom poluvremenu gde je Žalgiris bio nadigran. Šteta šta su na taj način pokvarile i jednu sjajnu partiju Plavšića koji bi se da je bilo pravde prometnuo u junaka utakmice. Istina grešili smo i sami i to u ključnim trenucima ali ostaje gorak ukus da nam nisu dali da uzmemo ono šta smo i zaslužili na terenu. 

• Like 1

Ima li neko info oko ulaza sutra?

Ko na kraju može na utakmicu? Sinoć su trebali da jave, šta se dešava ako je prijavljeno preko kapaciteta hale, a jeste sigurno??

Ili Drčela sprema oprobanu atmosferu linča i 10 000 ljudi u Pionir....

U svakom slučaju, treba da jave, da mogu da planiraju ljudi,ne žive svi u Bg.

Just now, bodo said:

Šteta da su sudije pokvarile dobar utisak o odlično odigranom drugom poluvremenu gde je Žalgiris bio nadigran. Šteta šta su na taj način pokvarile i jednu sjajnu partiju Plavšića koji bi se da je bilo pravde prometnuo u junaka utakmice. Istina grešili smo i sami i to u ključnim trenucima ali ostaje gorak ukus da nam nisu dali da uzmemo ono šta smo i zaslužili na terenu. 

Meni je najzalije sto su ovde mnogi jedva sacekali onu gresku u markiranju Plavsica na kraju kad je Danston dao kos, da bi istovarili kofu govana na decka bez cijeg ucinka mi ne bismo ni bili u prilici da dobijemo utakmicu.

To mi je prosto neverovatno bilo da citam. Nije to vecina, ali video sam nekoliko zajedljivih komentara.

• Thanks 1

28 minutes ago, Volter said:

Situacija onakva kakvu sam opisao u svom komentaru se već događala u Evroligi. Mislim da su sudije imale pravo da priznaju koš i dodele nesportsku Smailagiću. Nek me ispravi neko ako grešim (Sharp)

Nesto slicno ovome je sudjeno Musi, cini mi se protiv Efesa prosle godine. Priznali mu kos, dobio bacanje dodatno, ali i nesportsku zbog lakta.

• Like 1

2 minutes ago, JPM said:

Meni je najzalije sto su ovde mnogi jedva sacekali onu gresku u markiranju Plavsica na kraju kad je Danston dao kos, da bi istovarili kofu govana na decka bez cijeg ucinka mi ne bismo ni bili u prilici da dobijemo utakmicu.

To mi je prosto neverovatno bilo da citam. Nije to vecina, ali video sam nekoliko zajedljivih komentara.

Nisam bas siguran, trebao bi usporeni snimak da se to vidi, ali mi je delovalo da je Plavsic zapeo na neciju nogu, mozda Dobricevu, i izgubio ravnotezu. 

Iz ove depresije može samo da me izvuče pobeda sutra.Da dokažemo svima gde nam je mesto. Obe ruke dajem za to da se uvedu roboti da sude utakmice, pa neka pogreše troduplo više puta, biće mi lakše nego da gledam ovaj kriminal svaki put.

Just now, Igor_ said:

Nisam bas siguran, trebao bi usporeni snimak da se to vidi, ali mi je delovalo da je Plavsic zapeo na neciju nogu, mozda Dobricevu, i izgubio ravnotezu. 

Ej, ma moguce je naravno. Mozda se i pogubio, ali on je odigrao utakmicu zivota sinoc i prosto ne prilici ljudskom bicu da njega kritikuju. Ono sto se od njega ocekuje, ovo sinoc je bilo 5 puta vise.

• Like 3

14 hours ago, PorodicneVrijednosti said:

Tehnicka Caananu je ispravna odluka bila, jasno izbacio nogu pri sutu da inicira kontakt. Faul u napadu Nede na kraju kod loba Plavsicu takodjer ispravna odluka, Mitchell s obje noge van polukruga na vrijeme. Dva slobodna Franciscu nakon Nedinog faula jesu bila, tacno se vidjelo da je usao u gather mrvicu prije nego je Nemanja napravio faul. 

Nedosudjena nesportska Smailagicu je vec ozbiljan cirkus, vidjelo se fino da je "zategao" lakat i udario Kalinu pri polaganju. 

Složio bi se za sve, osim za situaciju sa Cannanom. On nije izbacio noge kako bi inicirao kontakt, jer se njegov defanzivac zaglavio u bloku i nije ga ni bilo nigde. On tek posle Isacovog izbačaj pravi neki, ničim izazvan salto, kojeg sudije nagradjuju faulom u napadu.

Druga dva slučaja su više problem glupih pravila, nego pogrešne odluke sudija. Ono što je uradio Neović se redovno svira kao faul u napadu, mada je po mom mišljenju to čista glupost. Gledati kontakt posle momenta kad ograč doda loptu saigraču stvarno nema nikakvog smisla.

Takodje za Francisca. Nekada su bila bacanja za faul na drugom koraku u dvokoraku. Sad kao kreneš u prodor sa 7 metara, i dobiješ bacanja. Beži bre.

Smailagić kao što si rekao, cirkus. Nije tu čak ni išlo za bilokakvo gradjenje, pa kao nenameran kontakt. Nego je jasno zamahnuo prema Kalinićevoj faci i napravio čistu nesportsku

13 minutes ago, Todo said:

Ima li neko info oko ulaza sutra?

Ko na kraju može na utakmicu? Sinoć su trebali da jave, šta se dešava ako je prijavljeno preko kapaciteta hale, a jeste sigurno??

Ili Drčela sprema oprobanu atmosferu linča i 10 000 ljudi u Pionir....

U svakom slučaju, treba da jave, da mogu da planiraju ljudi,ne žive svi u Bg.

https://kkcrvenazvezda.rs/news/zvezdasi-u-petak-vetar-u-ledja-nasem-timu-raspored-ulaza-u-halu

• Like 1

13 minutes ago, TripleJ said:

Nesto slicno ovome je sudjeno Musi, cini mi se protiv Efesa prosle godine. Priznali mu kos, dobio bacanje dodatno, ali i nesportsku zbog lakta.

Jeste, u onoj utakmici sa 3 ili 4 produzetka.

17 minutes ago, JPM said:

Ja ne vidim da je neko pljuvao po Plavsicu zbog toga.

Plavšić je momački odigrao drugo poluvreme, mislim da je izneo svih 20 minuta. Jeste zajebao na kraju ali je pre toga pokrenuo ekipu na početku 3/4 sa one dve dobre odbrane kad je Žalgiris izgubio loptu a posle je doprineo i u napadu. Ako bi nastavio na nekom sličnom nivou mi smo u odličnoj situaciji što se tiče visokih igrača.

Edited by Урош19
  • Like 6