Jump to content

Recommended Posts

Posted
18 minutes ago, Luchifer89 said:

Pa može se reći da smo probali sa Denzelom - igrački nismo dobili puno, al zato je sam sebe isplatio sa onim sranjem na početku sezone.

Čovek je samo januar i februar odigrao kako treba, sve ostalo mrka kapa, al valjda ima dobar rating u battle royal na fortnite serverima

Videcemo, on jos nije sastavio punu sezonu u Evropi. Mozda se ispostavi da nam kuglica nije sletela gde smo stavili zetone. No to ne znaci da ne treba traziti igrace van ove lokalne bare koja je vec ustajala, uzegla. Zapravo, upucuje na to da treba vise obracati paznju na taj deo trzista i odvojiti vise resursa za adekvatno pracenje i procenu, kako bi se povecao procenat 'zaboda' na nivo koji daje nekakvu sigurnost bar na srednji rok. Uz to, pisao sam vec, bez obzira na to sto ja jesam bio fan dovodjenja Dwiza, uvek sam pre za varijantu u kojoj dovodis igraca koji je zavrsio koledz sto pre, po mogucstvu odmah nakon sto izadje na draft jer je lakse raditi sa takvim momkom, ne dozvoljavas da izgubi samopouzdanje, razvije neke lose navike ili se utopi u sivilo 2waya ili sedenja u trenerci 99% sezone. To je uradjeno sa Gossom. Pritom, ne advokatisem da se dovode klinci samo da bi se doveli, random, nego oni koji stvarno ostave jak utisak nakon sto si ih pratio neko vreme od kako su te zaintrigirali, a vidis da se otvorio makar mali prozor mogucnosti da uradis nesto kako bi zavrsili kod tebe. 

10 minutes ago, DameTime said:

@SteveFrancis#3, ovaj Partizan među projektovanim nosiocima (mada nije bilo nekog jasnog alfe na početku sezone) bukvalno nema jednog igrača koji je bio proveren, sigurica. Najprovereniji su oni koje si naveo, a oni su igrači uloge, manje ili više važni. Poprilično se kockalo sa ovim rosterom. 

Upravo je ovo sto pises ilustracija 'mrvice sa stola' problematike. Probrali smo od ostataka i zavrsili sa ne bas sjajnim do solidnim role-playerima. Van toga su nam pored Dwiza out-of-the box resenja bili Carlik i foken Mike. Carlik se moze reci da nije promasaj (nije me ubedio da ce nas nekud odvesti kao prva violina, ni blizu), a Mike je alibi totalni. Mislim da se moze i mora mnogo bolje tu i da to sto se sad uglavnom zasralo na tom planu nije dokaz da je to losa strategija, vec da mi kao klub ne radimo bas dobar posao u njenom sprovodjenju.

Posted

To je vec stvar selekcije. Ako imas 15m za igracki budzet da li ces dovesti 3 mamojeba za po 2+m i ostalo prosek ili ces dovesti 15 osrednjih igraca. Manje vise videli smo obe varijante za ove 3 sezone, ova prva je jednom za malo prosla. Ja sam recimo za tu prvu varijantu. Dovedes 3-4 top igraca i gradis tim oko njih. Proslogodisnja selekcija je bacila tu varijantu u vodu. Mi sad bukvalno moramo da trazimo top igrace koji bi se uklopili na postojeci kostur tima. To je teska rabota.

A sto se tice Aba lige mislim da je sada kasno za izlazak. Ne bi me cudilo da su nas za igranje EL ( i za dobijanje ove licence) uslovili da igramo Aba jer znam da ima neko pravilo da ne mozes da igras samo EL (a svi znamo na sta je spala KLS i moze li se uopste nazvati ligom).

• Like 1
Posted

Nemam ja nista protiv mamojeba, ali koga od takvih ti stvarno mozes da dovedes? Mi mozemo da damo Hezonji tipa 2.5mil, Real, Pao, Oly, Fener mogu skoro duplo. Sustinski nam ostaju ovi na zalasku karijere koji vec produkcijski nisu ono sto su bili, uz veci rizik od povreda. I sta smo dobili? Uz to, koliko zapravo ima tih koji vrede te pare i donose toliku prevagu, da maltene garantuju neke uspehe? Uzasno malo u ovom trenutku.

• Like 1
Posted
8 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Nemam ja nista protiv mamojeba, ali koga od takvih ti stvarno mozes da dovedes? Mi mozemo da damo Hezonji tipa 2.5mil, Real, Pao, Oly, Fener mogu skoro duplo. Sustinski nam ostaju ovi na zalasku karijere koji vec produkcijski nisu ono sto su bili, uz veci rizik od povreda. I sta smo dobili? Uz to, koliko zapravo ima tih koji vrede te pare i donose toliku prevagu, da maltene garantuju neke uspehe? Uzasno malo u ovom trenutku.

e o ovome ja pricam... 

Malo je pravih igraca koji prave razliku a da su nama dostupni finansijski i da pritom uppste zele da dodju kod nas jer pored para tim igracim je bitna konstrukcija tima, planovi i sl.a ne slucajno mozda play off i jos slucajnije F4

Posted
1 hour ago, SteveFrancis#3 said:

Nemam ja nista protiv mamojeba, ali koga od takvih ti stvarno mozes da dovedes? Mi mozemo da damo Hezonji tipa 2.5mil, Real, Pao, Oly, Fener mogu skoro duplo. Sustinski nam ostaju ovi na zalasku karijere koji vec produkcijski nisu ono sto su bili, uz veci rizik od povreda. I sta smo dobili? Uz to, koliko zapravo ima tih koji vrede te pare i donose toliku prevagu, da maltene garantuju neke uspehe? Uzasno malo u ovom trenutku.p

Sta treba da uradimo da dovedemo osrednje evroligaske igrace ili evrokup igrace sa vecim prostorom za napredak?

Posted

Ako pomenutih 5 ostanu (Karlik je i dalje najveci ? zbog nekosarkaskih stvari), osnova nam jeste dobra. Ali se mora nadograditi sa makar 2-3 igraca istog kvaliteta, nikako manjeg. Jer velicanstvenih 5 - ma koliko su dobri bili ove sezone, daleko su od garancije uspeha.

Posted (edited)
31 minutes ago, aleksandar2806 said:

Sta treba da uradimo da dovedemo osrednje evroligaske igrace ili evrokup igrace sa vecim prostorom za napredak?

Ne mislim da je put ka nekom vecem rezultatu dovoditi osrednje igrace, makar bili i evroligaski nivo osrednjosti. Medjutim, mi smo nekako, u skladu sa nasom solventnoscu, na njih prakticno osudjeni. Sto se tice EC igraca sa prostorom za napredak, tu je jako pipavo jer je bas stravicna razlika u kvalitetu te lige i EL. Cak ni neki surovi dominator tamo ne mora ispasti cak ni prosecan evroligaski kosarkas. Tim pre sto je vecina takvih igraca vec u prajmu. Nisam siguran da bi mi EC bio pri vrhu liste za odabir. U Duletovo vreme mi smo dovodili i iz Slovenije, Australije, Turske i uglavnom je broj promasaja bio na nivou statisticke greske. Mislim da se KKP ne bavi dovoljno ozbiljno ovom skauting pricom. Donekle mi je jasno da je Zeljko navikao da samo pokaze prstom na igraca koji mu treba koncepcijski i da ga dobije, da nije morao nikada da ih "kopa", ali od kako je u KKP i sam je svestan da to ne moze bas tako. Ne kazem da treba da radi to sam, naprotiv, mislim da je potreban tim od nekoliko ljudi koji ce raditi na tome i biti u stalnoj komunikaciji sa njim, ali ne moze se vise ovako lenjo graditi i voditi ekipa i ocekivati neki fantasticni rezultati.

Edited by SteveFrancis#3
  • Like 1
Posted
42 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Pa morao je. Sredili su mu 2 godine nanogicu 😂😂😂 Izvini mala sala. Bilo je jace od mene.

Kako bese ono, Kimani Frend sto je pijan kolima ubio devojku, dok je igrao za Metalac, odradio je nesto u zatvoru, nesto sa nanogicom i onda nastavio da igra kosarku u Srbiji. 

Cini mi se da nije mogao da igra dok je bio pod kaznom, tek posle. 

Posted
41 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Upravo je ovo sto pises ilustracija 'mrvice sa stola' problematike. Probrali smo od ostataka i zavrsili sa ne bas sjajnim do solidnim role-playerima. Van toga su nam pored Dwiza out-of-the box resenja bili Carlik i foken Mike. Carlik se moze reci da nije promasaj (nije me ubedio da ce nas nekud odvesti kao prva violina, ni blizu), a Mike je alibi totalni. Mislim da se moze i mora mnogo bolje tu i da to sto se sad uglavnom zasralo na tom planu nije dokaz da je to losa strategija, vec da mi kao klub ne radimo bas dobar posao u njenom sprovodjenju.

Kao što ne možemo da dovedemo proverene mamojebe, tipa Sloukas, kolika je verovatnoća da ćemo izvući mini-Sloukasa sa koledža ili nekog drugog mesta? Ta priča sa selekcijom je, naravno, važna, ali njen ishod zavisi od hiljadu različitih faktora. Mnogo više pratiš te stvari od mene, znaš koliko se situacija komplikuje sa pojačanim ulaganjima u koledž košarku i sl. Postoji odgovornost kluba, ali ima i do toga što Euroleague ohrabruje ovo takmičenje matoraca i likova koji u NBA ne mogu ništa, pa dođu ovde da budu nekakvi mamojebi. Dok projekat koji je drugačiji, npr. Paris, na kraju sezone bude očerupan od strane bogataša. Prilagoditi se tome je vraški teško, a ova every game matters mantra znači da te od (ne)uspešne sezone često deli utakmica ili dve. S tim u vezi, nisam nezadovoljna selekcijom na kraju prošle sezone, probalo se sa različitim rešenjima i profilima igrača, nešto se pokazalo manje, a nešto više uspešno. Ali nemamo u svojim redovima nekog proverenog top tier igrača, to nije ni Sterling, a kamoli Davies itd.  

• Like 1
Posted

Da se i ja umesam malo ako dozvolite. Meni se koncepcijski jako dopada partizanov roster ove sezone i nacin na koji je sklopljen. Mislim da je jedina greska bila  na poziciji cetri, ali napisacu i zasto to mislim da se desilo.

Meni ovaj roster deluje kao proces, za razliku od proslosezonskog.

Carlik je odlican zabod i tu nema dileme, da li on moze sam da nosi tim, sigurno ne, ali rekao bih da su to znali i zoc i karaici jer su u bekovskoj liniji doveli bukvalno sve ballhandlere. Svakako da je tu najvise podbacio lundberg. koji je taj neki predstavnik EL kvaliteta. Washington se lako moze pretvoriti u trpalicu za sezonu, dve, mozda ne kod vas, ali ima kvalitet za to mada je i u koledz karijeri bio sklon oscilacijama.

Za tyrique se ne moze reci da je neko etablirano el ime, kao recimo ni za bolomboya u zvezdi, a opet su obojca doneli instant kvalitet. Od trojca hoard, williams i mike vi ste se kladili na ovog poslednjeg. Sad deluje kao promasaj , ali sa jos jednom sezonom u nogama verujem da bi i mike vise doprineo. Siguran sam da nije planiran da bude startna cetvorka, ali kad je iskrsao poku, niste zeleli da ga propustite i to je koncepcijski po meni najveci problem, jer ni jedan ni drugi nemaju kvalitet za startnu cetvorku.

Bilo je suludo ocekivati bilo kakav ozbiljniji rezultat u sezoni u kojoj ste promenoli 90% rostera, a opwt ste do poslednjeg kola bili u igri za top 10. Pomeni ste cak i prebacili ocekivanja, bilo je odlicnih perioda, bilo je i padova ali to je bilo i za ocelivati. Vas sastav je sad mnogo zahvalniji za doselekciju od naseg. Fali mozda ta neka figura popit lucica, ali i bez njega mozete da zivite. Vi sa dva pazljivo odabrana visoka i mozda jednom rotacijim na bekovskim pozicijama resavate pitanje rostera. Ne mogu svi biti nosioci. Tj dolazimo do pitanja domacih vs. stranci. Mislim da za te neke role pozocije su zahvalniji domaci igraci koji i to dozivljavaju kao premiju od amerikanaca koji su mozda ocekivali uloge nosica jer nismo mi real  gde ce se neki role player zadrzati tri cetiri sezone i zbog toga nece finansijski ispastati.

• Like 1
Posted

Partizanu treba još neki igrač koji može da kreira za sebe a posebno za druge. Lundberg i Wahington su trebali biti ti ali prvi se totalno raspao a drugi je prvi put u Evropi a očito nije neko ko se lako adaptira + kreira samo za sebe. Bojim se da niste svesni kakve biste muke tantalove imali da je kojim slučajem Carlik propustio neku utakmicu (u EL odigrao svih 34, u ABA ligi propustio neke 2 bezvezne).

• Like 1
Posted

Ja kad sam pominjao neka imena iz nba ispalo je da sam nerealan. A time sam samo istakao da su potrebna nova imena u EL. A tesko da ce biti velikih promena u ovoj ekipi, a pod tim mislim ne vise od 30% - u prevodu 3-4 igraca. Balsu ne racunam, on nije igrac. Verovatno ce biti pozicija za poziciju i eventualno da se doda jos jedno ime posto ce sledece sezone biti vise utakmica. Nadam se da ce se u tih 4 imena naci Iffe, Duan i Rambo. Za Frenka sam ravnodusan, a Majka bi ostavio da bude ta neka treca opcija na 4. Odlaskom ovih igraca bi se napravio solidan pot za potpis zamena, jos ako se doda da je najavljen veci budzet ima li bi cime da pregovaramo.

Posted

Što šta fali?

Neno na poziciji Grobara do koske u ulozi drugog pleja, meni je to skroz ok. Naravno, bićemo slabotelesni u odbrani, ali ako ostane Frenki ili dođe neki kombo s jakom odbranom biće to sasvim ok

• Like 3
Posted
2 hours ago, ScepanScekicSto said:

@Stex

Videh...

Ne znam koja je uloga namenjena Nenu, sem velikog grobara y ekipi

Neno je dobar plej, intenzitet utakmica vtb lige prosle sezone je bio na dobrom nivou, al najgore moguće je da novajlija u el ode kog Mesine...

Verujem da na svim ostalim pozicijama cemo imati defanzivne igrace( two way), i da ce se pre svega gledati ostaviti Frenk.

Neno je takodje sut fino unapredio, dok Tajrik ce fino avanzovati od 2 pleja, kao i potencijalni novi centar.

Posted
4 minutes ago, Alek The Great said:

Koliko kosta Neno? U Rusiji i Milanu lepo placaju, a znamo i ko mu je agent. 

Ne mnogo, Hoard posle strasne sezone u Hapoelu je potpisao za 400k, Neno jeste bio u el ali cca 600k ja bi rekao( pogotovo na poreze u Srb i Italiji).