DameTime Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago Pa dobro, ono pogrešno u napisanom je prenebregnuta činjenica da bi se kod igrača koji se svaki treći dan alkoholiše i drogira do stanja tuposti to vrlo brzo videlo po performansu na treninzima.
TB Told Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Pa dobro, ono pogrešno u napisanom je prenebregnuta činjenica da bi se kod igrača koji se svaki treći dan alkoholiše i drogira do stanja tuposti to vrlo brzo videlo po performansu na treninzima. Ne može igrač u EL da bude kažnjen zbog učinka na treningu.
DameTime Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago Ne znam da li pišem na kineskom jeziku, pa se ne razumemo. Ne zbog učinka na treningu, nego ako ti igrač na trening dolazi pod isparenjima, malo ćeš se zapitati šta se s njim dešava.
ScepanScekicSto Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) 59 minutes ago, Knipex said: Koliko sam ispratio šta se pisalo ovde ovo se desilo nedelju na ponedeljak noć a trening je bio u ponedeljak ujutru. nisi dobro ispratio Edited 19 hours ago by ScepanScekicSto
NMX Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 5 minutes ago, ScepanScekicSto said: nisi dobro ispratio Rekao bih da jeste dobro ispratio. Vest je pritom sa SK a ne nekog kurcevog informerokurira Quote Karlik, Braun i Bonga – ujutru trenirali, popodne u policijuABA liga Autor: Nikola Novaković 6. maj 202512:19 Karlik Džons, Isak Bonga i Sterling Braun redovno su trenirali u ponedeljak pre podne u Beogradskoj areni, potvrđeno je za Sport klub.
TB Told Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 8 minutes ago, DameTime said: Ne znam da li pišem na kineskom jeziku, pa se ne razumemo. Ne zbog učinka na treningu, nego ako ti igrač na trening dolazi pod isparenjima, malo ćeš se zapitati šta se s njim dešava. Očigledno se ne razumemo. Klub ima pravo da kazni igrača koji se prekomerno opija ili drogira tokom svog slobodnog vremena. Takvo ponašanje ne mora da bude konstantno i uopšte ne mora da dođe pijan na trening. 1
ScepanScekicSto Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) 1 minute ago, NMX said: Rekao bih da jeste dobro ispratio. Vest je pritom sa SK a ne nekog kurcevog informerokurira jebote zivot to se desilo u noci iZmedju nedelje na ponedeljak trening je bio u utorak, sto bi mogao i sam da shvatis kad pogledas datum teksta koji je 06.05 Edited 19 hours ago by ScepanScekicSto 2
Knipex Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 8 minutes ago, ScepanScekicSto said: jebote zivot to se desilo u noci iZmedju nedelje na ponedeljak trening je bio u utorak, sto bi mogao i sam da shvatis kad pogledas datum teksta koji je 06.05 Izvini, ne razumem pa mi objasni lepo ako možeš. U tekstu piše da je trening bio u ponedeljak pre podne. Ponedeljak je bio 6. maj. Kako je onda trening bio u utorak?
TB Told Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 minute ago, Knipex said: Izvini, ne razumem pa mi objasni lepo ako možeš. U tekstu piše da je trening bio u ponedeljak pre podne. Ponedeljak je bio 6. maj. Kako je onda trening bio u utorak? 6. maj je utorak, a sport klub je greškom u vesti napisao da se tekst odnosi na ponedeljak.
ScepanScekicSto Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 2 minutes ago, Knipex said: Izvini, ne razumem pa mi objasni lepo ako možeš. U tekstu piše da je trening bio u ponedeljak pre podne. Ponedeljak je bio 6. maj. Kako je onda trening bio u utorak? Tako je ponedeljak je bio 6.maj u pravu si
Knipex Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 15 minutes ago, TB Told said: 6. maj je utorak, a sport klub je greškom u vesti napisao da se tekst odnosi na ponedeljak. 15 minutes ago, ScepanScekicSto said: Tako je ponedeljak je bio 6.maj u pravu si Excuse mua Kevi bio rođendan 4. maja i ja sam utripovao da je to bila subota i mozak ne prihvata nikako drugačije. Sada je sve jasno. 1
Shonewizard Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 46 minutes ago, ScepanScekicSto said: Tako je ponedeljak je bio 6.maj u pravu si Utorak 😂
Kooineeperk Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 hour ago, TB Told said: 6. maj je utorak, a sport klub je greškom u vesti napisao da se tekst odnosi na ponedeljak. 1 hour ago, ScepanScekicSto said: Tako je ponedeljak je bio 6.maj u pravu si Ponedeljak ili utorak?! 1 3
Eddard Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 2 hours ago, TB Told said: Naravno da pratim. On je kao dodatak svog stava napisao i Što je sasvim netačno. Dok sam ja napisao da klub ima pravo da kazni igrača koji se prekomerno napio i/ili učestvovao u tuči bez ikakvog problema. Drogu pominjem samo zato što je on napisao da može u slobodno vreme i da se drogira do mile volje. Za izlaske sam takođe jasno napisao da ne mogu da budu predmet zabrana. U pravu si. Moram generalno da se ispravim, malo sam istraživao sad i na moje veliko iznenađenje, u Nemačkoj (a samim tim i u EU) postoje igrački ugovori koji su drugačiji od normalnih radnih ugovora i kojima je dozvoljeno čak i ograničenje noćnih izlazaka u klubove (Znači ne generalno zabrana izlaska iz kuće, već na mesta koja mogu na ovaj ili onaj način biti štetna), a gotovo svi klubovi u BBL (košarkaška Liga Nemačke) imaju i klauzulu kojom se zabranjuje konzumiranje alkohola tokom sezone. Izvinjavam se na dezinformacijama, a obzirom da pretpostavljam da ni ugovori u Srbiji nisu drugačiji. Bilo mi je nekako nelogično, ali eto. 2 1 1
DameTime Posted 17 hours ago Author Posted 17 hours ago 2 hours ago, TB Told said: Očigledno se ne razumemo. Klub ima pravo da kazni igrača koji se prekomerno opija ili drogira tokom svog slobodnog vremena. Takvo ponašanje ne mora da bude konstantno i uopšte ne mora da dođe pijan na trening. Nelogično mi je ovo, klub svakako mora da sazna na neki način da je igrač nešto konzumirao. U svakom slučaju, svi oblici ekstremnog ponašanja su sigurno pokriveni ugovorom.
Smrtokapa Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Pa dobro, sad idemo u neku filozofiju o drvetu koje pada. Nekako se samo po sebi podrazumeva da igrač može da radi šta hoće ako ga ne uhvate. 1
Barkley#34 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 26 minutes ago, Eddard said: U pravu si. Moram generalno da se ispravim, malo sam istraživao sad i na moje veliko iznenađenje, u Nemačkoj (a samim tim i u EU) postoje igrački ugovori koji su drugačiji od normalnih radnih ugovora i kojima je dozvoljeno čak i ograničenje noćnih izlazaka u klubove (Znači ne generalno zabrana izlaska iz kuće, već na mesta koja mogu na ovaj ili onaj način biti štetna), a gotovo svi klubovi u BBL (košarkaška Liga Nemačke) imaju i klauzulu kojom se zabranjuje konzumiranje alkohola tokom sezone. Izvinjavam se na dezinformacijama, a obzirom da pretpostavljam da ni ugovori u Srbiji nisu drugačiji. Bilo mi je nekako nelogično, ali eto. Iskreno se pitam kako im ovo prolazi pošto poprilično zalazi u domen lilčnih sloboda i nije vezano za radno mesto.
Smrtokapa Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 4 minutes ago, Barkley#34 said: Iskreno se pitam kako im ovo prolazi pošto poprilično zalazi u domen lilčnih sloboda i nije vezano za radno mesto. Uz ogradu da možda lupetam jer nisam pravnik, pada mi na pamet analogija sa čuvanjem poslovne tajne. Ugovorom možeš da budeš obavezan da ne govoriš o određenim stvarima i kada nisi na radnom mestu, iako to znači da ti je na izvestan način ograničena sloboda govora.
kojihit Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago @DameTime Kad uzmemo EL (a hocemo) žurku da organizuješ u Bank-u 2
SuperTraktorko Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Jbg, ako pravila komore u "finansijskoj industriji" (doduse u Americi) mogu da ti zabrane da sudis na decijoj bejzbol utakmici za vikend bez pisanog obavestenja poslodavca, dolazimo do saznanja da je autonomija volja poprilican sirok prostor. I tamo a narocito u EU postoje tacno odredjene stvari koje se ne mogu ugovoriti (takve odredbe bi bile nistave). Sve ostalo, moze. 2
DameTime Posted 16 hours ago Author Posted 16 hours ago (edited) 6 minutes ago, kojihit said: @DameTime Kad uzmemo EL (a hocemo) žurku da organizuješ u Bank-u Možda da ipak uzmemo u obzir prosek godina naših zvanica? Ne računam Želimira 😁 Edited 16 hours ago by DameTime
Barkley#34 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 23 minutes ago, Smrtokapa said: Uz ogradu da možda lupetam jer nisam pravnik, pada mi na pamet analogija sa čuvanjem poslovne tajne. Ugovorom možeš da budeš obavezan da ne govoriš o određenim stvarima i kada nisi na radnom mestu, iako to znači da ti je na izvestan način ograničena sloboda govora. Nije mi dobra analogija zato što odavanjem poslovne tajne nanosiš štetu trećem licu, poslodavcu. Dakle, ne možeš svojom slobodom da narušiš tuđu. Slično kao što možeš skijanjem da mu naneseš štetu jer osiguranje ne pokriva taj slučaj. 11 minutes ago, SuperTraktorko said: tamo a narocito u EU postoje tacno odredjene stvari koje se ne mogu ugovoriti (takve odredbe bi bile nistave). Sve ostalo, moze. Zalazim u teren koji ne poznajem a javiće se i neki poznavalac radnog prava, ali košarka je posao kao i drugi, sa nekim specifičnostima (kao što postoje specifičnosti za poslove vozača, pilota, vojnika...), a odnos poslodavca i zaposlenog je uređen radnim i srodnim propisima a sve preko toga (gledanje da li je neko popio pivo kod drugara) je daleko van tog okvira.
Kooineeperk Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 1 hour ago, Eddard said: U pravu si. Moram generalno da se ispravim, malo sam istraživao sad i na moje veliko iznenađenje, u Nemačkoj (a samim tim i u EU) postoje igrački ugovori koji su drugačiji od normalnih radnih ugovora i kojima je dozvoljeno čak i ograničenje noćnih izlazaka u klubove (Znači ne generalno zabrana izlaska iz kuće, već na mesta koja mogu na ovaj ili onaj način biti štetna), a gotovo svi klubovi u BBL (košarkaška Liga Nemačke) imaju i klauzulu kojom se zabranjuje konzumiranje alkohola tokom sezone. Izvinjavam se na dezinformacijama, a obzirom da pretpostavljam da ni ugovori u Srbiji nisu drugačiji. Bilo mi je nekako nelogično, ali eto. Eto, dakle moze se, sad jos samo da klubovi postuju takve stvari i da institucije u drzavi da rade svoj posao. A cekaj, Nemacka je ovo. A dobro, nista onda 🙂 59 minutes ago, Barkley#34 said: Iskreno se pitam kako im ovo prolazi pošto poprilično zalazi u domen lilčnih sloboda i nije vezano za radno mesto. Tako sto te niko ne primorava da ti potpises za klub koji se vodi takvim principima. Slicno ti je i sa sponzorskim ugovorima. Slicno ti je, a i logicno, da sportski sudija ne bi trebalo ni u svoje slobodno vreme da upraznjava navijanje za neki tim, kao ni da posecuje kladionice (pa makar se ne kladio na utakmice koje sudi). Prosto, nekada se treba voditi i nekom logikom, zdravim razumom, a ne slepo zakonima.
Barkley#34 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago A da, ne treba se držati zakona kao pijan plota... Uz mogućnost da lupam, mislim da se takve stavke ćutke tolerišu zbog značaja cele industrije. Isto tako se ni ne poštuju ako igrač ne pravi sranja, više služe kao polupretnja. A ako baš neko pretera onda se manje-više sporazumno raskida ugovor. Sve dok se ne pojavi neki novi Bosman i ne razjebe takva nezvanična pravila. Za sada se granice pomeraju pomalo pritiskom od strane igrača. 1
Recommended Posts