Alek The Great Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Najjaci su mi ovi komsijski dusebriznici koji traze "isterivanje pravde". A u njihovom dvoristu se dogodila slicna situacija gde su lobiji odradili svoje. Covek se pod kolicinom alkohola u krvi od preko 2 promila upravljao vozilom duplo vecom brzinom od dozvoljene i naneo teske telesne povrede nekoliko osoba. I umesto da dobije godine zatvora on dobija kaznu od 5000e. A da ne govorim o momentu pokusaja da se navodno iscenira kako on nije upravljao vozilom, gde mu je i za to pretilo krivicno delo - davanje laznog iskaza. Moj stav, ako se utvrdi da su prvi napadnuti (ako je bila sacekusa) ovo ce se podvesti pod nuznom odbranom nasih igraca, s tim sto bi Karlikov potez mogao da bude i prekoracenje iste. Ali obicno i to prekoracenje se sankcionise blagom kaznom (novcano, uslovno). Jos ako se uzme u obzir strah nasih igraca, to moze da se oznaci kao impulsivna reakcija i da ga apsolutno oslobodi krivice. 3 2 4 4 1 3
Milko Miller Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 6 minutes ago, Alek The Great said: Najjaci su mi ovi komsijski dusebriznici koji traze "isterivanje pravde". A u njihovom dvoristu se dogodila slicna situacija gde su lobiji odradili svoje. Covek se pod kolicinom alkohola u krvi od preko 2 promila upravljao vozilom duplo vecom brzinom od dozvoljene i naneo teske telesne povrede nekoliko osoba. I umesto da dobije godine zatvora on dobija kaznu od 5000e. A da ne govorim o momentu pokusaja da se navodno iscenira kako on nije upravljao vozilom, gde mu je i za to pretilo krivicno delo - davanje laznog iskaza. Moj stav, ako se utvrdi da su prvi napadnuti (ako je bila sacekusa) ovo ce se podvesti pod nuznom odbranom nasih igraca, s tim sto bi Karlikov potez mogao da bude i prekoracenje iste. Ali obicno i to prekoracenje se sankcionise blagom kaznom (novcano, uslovno). Jos ako se uzme u obzir strah nasih igraca, to moze da se oznaci kao impulsivna reakcija i da ga apsolutno oslobodi krivice. Ni za akciju Kuzmica ni za akciju Karlika ne dobijaš zatvorsku kaznu ako je prvi put da to radiš. 1 1
ScepanScekicSto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ljudi odrasli ko zna gde, prosli kroz ko zna sta, i sad ce da se ocde razglaba i drzi moralna vertikala od ljudi koji se nisu u zivotu potukli, da ne govorim odrastali u uslovima gde gubis glavu za jedan tren. To te prosto napravi osobom da se boris i cuvas sebe, ma protiv koga, bilo gde i bilo kada. niko od njih nije idiot, da ne zna sa ovim sta biva ugrozeno, sami ce snositi sve posledice, bez dusebriznika sa raznih televizija, novina, foruma.. od mene licno, ako su se branili, podrska, na zalost ova situacija moze da se zavrsi sto Karlik mozda sam pozeli da ode... druga je opcija da ce povezati ekipu jos vise... nikad nikog prvi, ali ako se branim, ili ne daj Boze decu... zubima koljem... pa nek idem na robiju 3 1 3 1 1 1
drperce Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Svako ko odobrava Karlikovo otvaranje glave flasom i posle gadjanje istom nije bas normalan Ovo ostalo je ocekivano od pijanih budala, pesnice je ni prvo ni poslednje. Klub pokusao svim silama da zataska, ali nije proslo. Naravno da ce da se uhvate za rasizam, vitesko branjenje devojaka, sacekusu itd. ali kad ti poneses flasu sa sobom ispred kluba sve to pada u vodu 16
dzakala Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 20 minutes ago, ScepanScekicSto said: od mene licno, ako su se branili, podrska, na zalost ova situacija moze da se zavrsi sto Karlik mozda sam pozeli da ode... druga je opcija da ce povezati ekipu jos vise... Po tebi se situacija moze zavrsiti tako sto ce Karlik da se naljuti na zle srbe i pozeleti da ode iz ovog geta? Ljudi da li ste vi realni?Da li stvarno mislite da ce Zeljko Obradovic da kaze bravo decko(momci), imas odlican ulicarski instikt, idemo da cepamo dalje?Evo samo podjite od toga, da ne idemo dalje u rad sudstva, ambasada, policije. Radi se profesionalnim sportistima koji u stranoj zemlji razbijaju flase o glave ljudima u kafanskim tucama, i vi kazete da je jedan od dva epiloga da se covek naljuti i dogne sidro... Dajte malo realnosto, nebitno da li je igrac Partizana, Zvezde ili nekog desetog kluba
Bad Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Milko Miller said: Ni za akciju Kuzmica ni za akciju Karlika ne dobijaš zatvorsku kaznu ako je prvi put da to radiš. Uozbilji se, Kuzmić je morao proslaviti neki rodjendan u zatvoru za ono. Nije zadužio zatvorsku uniformu samo zbog toga što je prodao dušu đavolu, tj Dodiku. 1
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Za ovo sto je Karlik uradio odlicna je kazna novac + community service. To u normalnim zemljama. Ovde...ne znam.
ScepanScekicSto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 46 minutes ago, dzakala said: Po tebi se situacija moze zavrsiti tako sto ce Karlik da se naljuti na zle srbe i pozeleti da ode iz ovog geta? Ljudi da li ste vi realni?Da li stvarno mislite da ce Zeljko Obradovic da kaze bravo decko(momci), imas odlican ulicarski instikt, idemo da cepamo dalje?Evo samo podjite od toga, da ne idemo dalje u rad sudstva, ambasada, policije. Radi se profesionalnim sportistima koji u stranoj zemlji razbijaju flase o glave ljudima u kafanskim tucama, i vi kazete da je jedan od dva epiloga da se covek naljuti i dogne sidro... Dajte malo realnosto, nebitno da li je igrac Partizana, Zvezde ili nekog desetog kluba da, ako je bilo rasisticki jel si bio prisutan, vodio zapisnik pa znas sta se desilo, ili apriori osudjujes jer je igrac KKP? Edited 2 hours ago by ScepanScekicSto
Milko Miller Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 14 minutes ago, Bad said: Uozbilji se, Kuzmić je morao proslaviti neki rodjendan u zatvoru za ono. Nije zadužio zatvorsku uniformu samo zbog toga što je prodao dušu đavolu, tj Dodiku. To prosto nije tačno. Bez mrtvih i prvi put da napraviš udes u (teskom) alkoholisanom stanju ne ideš u zatvor u Srbiji na duže staze. Ne samo u Srbiji, nego manje više u svakoj zemlji Evrope. 1
Bad Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 minutes ago, Milko Miller said: To prosto nije tačno. Bez mrtvih i prvi put da napraviš udes u (teskom) alkoholisanom stanju ne ideš u zatvor u Srbiji na duže staze. Ne samo u Srbiji, nego manje više u svakoj zemlji Evrope. 2,27 promila - potpuna alkoholisanost 127 km/h brzina - ograničenje 60 Prešao preko pune linije u suprotnu traku Pored njega, teško povredjene 3 osobe Ovo je u apsolutno svakoj zemlji na svetu zatvor. 12
DameTime Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Imao je Željko intervju, da li krajem prošle ili početkom ove sezone, svakako nakon katastrofe sa Jamesom i Lazarevićem, u kom je govorio da je važno kako se igrači ponašaju i da znaju kako prvenstveno predstavljaju Partizan, pa tek onda sebe. Ne želim ni da zamišljam njegovu reakciju na sve ovo, a ne verujem ni da će Carlik biti u njegovoj "milosti".
ScepanScekicSto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, DameTime said: Imao je Željko intervju, da li krajem prošle ili početkom ove sezone, svakako nakon katastrofe sa Jamesom i Lazarevićem, u kom je govorio da je važno kako se igrači ponašaju i da znaju kako prvenstveno predstavljaju Partizan, pa tek onda sebe. Ne želim ni da zamišljam njegovu reakciju na sve ovo, a ne verujem ni da će Carlik biti u njegovoj "milosti". ovo nema dodirnih tacaka sa tim slucajem
Alek The Great Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 9 minutes ago, Milko Miller said: To prosto nije tačno. Bez mrtvih i prvi put da napraviš udes u (teskom) alkoholisanom stanju ne ideš u zatvor u Srbiji na duže staze. Ne samo u Srbiji, nego manje više u svakoj zemlji Evrope. Druze, to je krivicno delo. I plus mu ta kolicina alkohola ne ide u prilog. Zatvorska kazna za to je 1 do 8 godina, a u zavisnosti od broja i tezine povredjenjih moze doci i do 12. Prvi prestup moze biti olaksavajuca okolnost za neke blaze povrede, ali u ovom slucaju ne. To sto je prvi put mu samo pomaze da izbegne maksimalnu kaznu. 3
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Kuzmic je morao da lezi zatvor za to sto je uradio. Cinjenica da nije bilo mrtvih je samo srecna okolnost. Razmislite malo ljudi sta pisete pre nego li kliknete na submit reply. 9
odupri se ludilu Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ko se sjeca crtanog filma Tarzan onog sto je isao u 7 navece svaku drugu nedelju. Pocinjao je sa naracijom: Dzungla je puna lepota ali i opasnosti.... Da ovo se desava dok Cekas sabah sa sejtanom. Ovaj udarac (ko god da je to uradio) je bas los sa vise strana i na vise nivoa. Bez opravdanja u etickom ili moralnom smislu. Sreca je sto nema tezih posledica bar prema informacijama koje imamo. E sad, sudski postupak je nesto drugo i tu se sve okolnosti sagledavaju. Nisam siguran da ce pravne posledice biti teske, ako je ovo sto se vidi na snimku nesto najgrdje sto se desilo. Ovo je samofragment i ne znamo sta je bilo pre ni poslije. Krajnja nužda ili nužna odbrana su krivicnopravni instituti na kojima ce se zasnivati odbrana u sudnici. Ovo je prekoracenje istih(nuzna odbrana po meni) Naravno sudski epilog zavisi od puno faktora, dokaznog materijala, gde ulaze i izjave svedoka i slicno. Moguce da se ovaj snimak odbaci kao dokaz, svega sam se nagledao u sudu. Recimo jedan stari sudski vjestak mi je rekao, ja ne idem na teren dan poslije stete nego par dana poslije kada se osteceni ohlade i izduvaju. Hocu da kazem ima tu raznih finesa i bravura advokada. Ovo ce se ispeglati sigurno na sudu. Neke druge price vezano za klub, sudbinu igraca u klubu, sezonu jos je rano pricati. Uglavnom sranje . 2 1
DameTime Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, ScepanScekicSto said: Ljudi odrasli ko zna gde, prosli kroz ko zna sta, i sad ce da se ocde razglaba i drzi moralna vertikala od ljudi koji se nisu u zivotu potukli, da ne govorim odrastali u uslovima gde gubis glavu za jedan tren. To te prosto napravi osobom da se boris i cuvas sebe, ma protiv koga, bilo gde i bilo kada. Kakva je ovo priča, jbt X igrača je odraslo u getu, pa nisu svi Ja Morant (koji je btw iz imućne porodice, sa takvim ponašanjem, pa vidiš da nije presudan faktor)? 1 hour ago, ScepanScekicSto said: od mene licno, ako su se branili, podrska, na zalost ova situacija moze da se zavrsi sto Karlik mozda sam pozeli da ode... druga je opcija da ce povezati ekipu jos vise... Nek ide, sve i da je Jordan, preživećemo bez njega, ako planira ovako da se ponaša. 1 hour ago, ScepanScekicSto said: nikad nikog prvi, ali ako se branim, ili ne daj Boze decu... zubima koljem... pa nek idem na robiju Da izvineš, puna zemlja ovih koji bi da se brane zubima, a nama ćaciji i dalje rade o glavi. Da se manemo s ove relativizacije, mogu da razumem šta je njemu "proradilo", ali nema opravdanja. Edited 1 hour ago by DameTime 5
Carl Johnson Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ne bih da glumim detektiva, ali primecujem da je Karlik u sorcu, i to sportskom, a Sterling u trenerci, sumnjam da su tako obuceni bili u nocnom klubu, tako da ko zna sta je zapravo istina.
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Carl Johnson said: Ne bih da glumim detektiva, ali primecujem da je Karlik u sorcu, i to sportskom, a Sterling u trenerci, sumnjam da su tako obuceni bili u nocnom klubu, tako da ko zna sta je zapravo istina. Bogati ljudi se tako oblace, jer ih boli kurac za drustvene norme i nikome se dodvoravaju. Stobsereklo moze im se. Jel si video nekad kako se oblaci Zukerberg?
Milko Miller Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 19 minutes ago, Bad said: 2,27 promila - potpuna alkoholisanost 127 km/h brzina - ograničenje 60 Prešao preko pune linije u suprotnu traku Pored njega, teško povredjene 3 osobe Ovo je u apsolutno svakoj zemlji na svetu zatvor. https://www.tagesspiegel.de/potsdam/landeshauptstadt/mehrere-schutzengel-in-aktion-betrunken-und-ohne-fuhrerschein-gefahren-7569655.html Nisam nasao tačno slučaj u Srbiji gde su bili 2 promila i tri teška povredjena osoba, ali u Nemačkoj je to jedan uradio bez dozvole jer je dozvolu već jednom izgubio zbog vožnje u alkoholisanom stanju i dobio šest meseci uslovne kazne. I ne kažem da je to dobro, ja sam za mnogo oštrije kazne. Ali ako se pametno ponašaš na sudu, nećeš dobiti zatvorsku kaznu za takve stvari.
СтелаРоса Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 11 minutes ago, DameTime said: Imao je Željko intervju, da li krajem prošle ili početkom ove sezone, svakako nakon katastrofe sa Jamesom i Lazarevićem, u kom je govorio da je važno kako se igrači ponašaju i da znaju kako prvenstveno predstavljaju Partizan, pa tek onda sebe. Ne želim ni da zamišljam njegovu reakciju na sve ovo, a ne verujem ni da će Carlik biti u njegovoj "milosti". Pa sigurno nece biti srecan zbog ovoga. Trenirao sam fudbal kao klinac i zajednicko za svakog trenera je bilo da ne voli da mu igraci izlaze po klubovima, a da ne pricam o nekim incidentima. I to je razmisljanje trenera u nekim manjim klubovima gde treniraju klince od 15-16 godine, a ovde pricamo o jednom Obradovicu i Partizanu. U profesionalnom sportu gde se vodi racuna o svakoj sitnici, od ishrane, preko izjava, pa do kretanja u javnosti, naravno da je ovaj incident uzas i za klub i za trenera. Mozemo sad da nagadjamo sta je tacno bilo i zasto je do ovoga doslo, ali profesionalnom sportisti sa milionskim ugovorom nije mesto na ulici u 4-5 ujutru, a pogotovo ne sa flasom u ruci. Kazna k'o kazna, verujem da ce se ispeglati jer je u pitanju sportista, a i da nije mislim da nema elemenata za neku ozbiljniju kaznu. Da sam navijac KKP vise bi me zanimalo zbog cega su incidenti stranih igraca postali ucestali u poslednjih par godina. Sada je vec i poprilicno ozbiljna istorija incidenata: Lesor (suspenzija nekoliko utakmica u Aba), tuca u Madridu (suspenzija za nekoliko igraca u EL), Naneli (suspenzija od strane kluba), i sada ovo. Sve je to super kod ovih igraca, kvalitet, fizikalije, atletika, ali utisak je da se sa karakterom igraca poprilicno promasuje kod skautinga. 1
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, Alek The Great said: Moj stav, ako se utvrdi da su prvi napadnuti (ako je bila sacekusa) ovo ce se podvesti pod nuznom odbranom nasih igraca, s tim sto bi Karlikov potez mogao da bude i prekoracenje iste. Ali obicno i to prekoracenje se sankcionise blagom kaznom (novcano, uslovno). Jos ako se uzme u obzir strah nasih igraca, to moze da se oznaci kao impulsivna reakcija i da ga apsolutno oslobodi krivice. Ovako možemo da pljampamo na forumu ili uz pivo u klađi. Na sudu ovo Karlikovo teško da igde može da bude nužna odbrana. Sterlingovo npr. može, napadnut od majmuna, eskvirao majmuna, nabo majmuna. Sve ok. Karlikovo nikako ne može da bude nužna odbrana. Nuzna odbrana gde nosiš flašu sa sobom, razbijaš je o glavu liku koji ti nije nikakva opasnost jer je već šlogiran, ošamućen drugim udarcem i pada na pod. I onda šlag na tortu još ga i gađaš. Ovde ako imaš sreće limar završi sa sudijom, može eventualno prekoračenje nužne odbrane. I to da bude smejurija al nekako da prođe. Ovo Karlikovo nije nužna odbrana, ne brukaj se. 9
Carl Johnson Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, JPM said: Bogati ljudi se tako oblace, jer ih boli kurac za drustvene norme i nikome se dodvoravaju. Stobsereklo moze im se. Jel si video nekad kako se oblaci Zukerberg? Da, bas ide poredjenje tipa treci najbogatiji lik na svetu i par afroamerickih kosarkasa. Pogotovo oni koji stalno zele da sijaju sa iced out dijamantskim satovima i brendiranom garderobom. Karlik je ovde bukvalno u sorcu za fizicko.
ScepanScekicSto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 9 minutes ago, DameTime said: Kakva je ovo priča, jbt X igrača je odraslo u getu, pa nisu svi Ja Morant (koji je btw iz imućne porodice, sa takvim ponašanjem, pa vidiš da nije presudan faktor)? Nek ide, sve i da je Jordan, preživećemo bez njega, ako planira ovako da se ponaša. Da izvineš, puna zemlja ovih koji bi da se brane zubima, a nama ćaciji i dalje rade o glavi. Da se manemo s ove relativizacije, mogu da razumem šta je njemu "proradilo", ali nema opravdanja. uz svu toleranciju, treba da budes i toliko tolerantna, da postujes da niko od nas nije bio prisutan i ne zna sta se desilo i kako se desilo. Apropo caci i ostalo, bas mislim suprotno, da smo na vreme pokazali zube mnogima ne bi jahali toliko dugo...
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, JPM said: Bogati ljudi se tako oblace, jer ih boli kurac za drustvene norme i nikome se dodvoravaju. Stobsereklo moze im se. Jel si video nekad kako se oblaci Zukerberg? Zukerberg se ne oblači tako zato što je bogat, nego zato što je robot i nema stila. 1 2 2
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Carl Johnson said: Da, bas ide poredjenje tipa treci najbogatiji lik na svetu i par afroamerickih kosarkasa. Pogotovo oni koji stalno zele da sijaju sa iced out dijamantskim satovima i brendiranom garderobom. Karlik je ovde bukvalno u sorcu za fizicko. Pa ne ide bukvalno poredjenje u smislu da je ovaj mnogo bogatiji pa se mnogo sabanskije oblaci, nego hocu da ti kazem da se oni ne cimaju oko drustvenog statusnog imidza previse. Imas cak i gomilu referenci po internetu i tekstova o tom drustvenom fenomenu. Oni neuspesni i manje uspesni imaju potrebu da projektuju neki status kroz oblacenje. Oni uspesni nemaju potrebu da projektuju bilo sta. Oni su prosto uspesni i svesni su toga. I tu je naravno Ja Morent. Ali... 1 minute ago, Smrtokapa said: Zukerberg se ne oblači tako zato što je bogat, nego zato što je robot i nema stila. Oblaci se tako jer ga boli rac za stil. Jer mu se moze. A to da li je robot ne znam.
Recommended Posts