Jump to content

Recommended Posts

Za mene je branjenje poslednjeg napada u ovoj utakmici bila dobra odluka. U teoriji je lepše imati moć da rešiš utakmicu svojim napadom, ali takva odluka bi uvek trebalo da zavisi od konteksta i toka same utakmice, a ne da po pravilu bude ista. Ne mislim nužno da bi se raspali u produžetku, jer je i KKCZ bila u šuterskom kanalu.

Ako se igra utakmica na mali broj poena, ekipa ti šutira 44% na nivou utakmice, na to dodaš izgubljene lopte, činjenicu da nekoliko minuta pre toga obe ekipe eventualno porode poneki poen, tada je odbrana daleko jači adut od napada. Samim tim mi je takva odluka logički i matematički skroz prihvatljiva. 

Tajrikova peta lična greška tu ništa ne menja, s obzirom da smo veći deo utakmice već igrali bez njega. Ta poslednja odbrana je na kraju i bila dobro odigrana, do te poslednje sekunde i Braunove gluposti.

• Like 3

4 minutes ago, fillam said:

Tajrikova peta lična greška tu ništa ne menja, s obzirom da smo veći deo utakmice već igrali bez njega. Ta poslednja odbrana je na kraju i bila dobro odigrana, do te poslednje sekunde i Braunove gluposti.

Razmišljao sam malo i o ovome, koliko zaista možemo da zamerimo Sterlingu? It sucks, da, ali poslednje sekunde, jak intenzitet odbrane, ne smeš da dozvoliš neki poluotvoren šut, po meni je ovde više Nedović izvukao faul nego što ga je Sterling napravio. Nije mi realno da zaustavi telo koje po inerciji ide da digne ruku.

• Like 4

Ja ne bih nista zamerio Braunu da je on igrac Zvezde i da napravi ovakav faul. Nesrecna okolnost, Nedovic ga navukao, on pod inercijom i ne moze da se zaustavi. Baksuzna situacija nista drugo.

Low IQ potez. Ne može inercijom da se pravda onakva reakcija. Nedović je uzeo šta mu je poklonjeno. Ali nema smisla vraćati se iznova na poslednji posed, s obzirom koliko smo gluposti i loših odluka imali tokom celog meča. Utakmicu je lično predao neartikulisani Tajrik Jones u 2/4. Ono što je uradio, i to nakon reakcije Obradovića je za sankciju. Bezobrazluk, nemarnost, teška nedisciplina i nepoštovanje "komandnog lanca". Nije dobio tehničku odmah nakon trećeg faula, već nakon što ga je Želimir 15 sekundi smirivao. Žuti karton za usijanu i labilnu glavu, što se mene tiče. 

Ne stigoh da se oglasim ranije jer sam bio okupiran dešavanjima u NS, a i želeo sam da potisnem 🙂

Pobedila je manje lošija ekipa i to je to. Presudila je na kraju Tajrikova glupost i kontrola skoka, a ovo prvo je dosta uticalo na ovo drugo.

Nije mi se svidela atmosfera pred utakmicu, pa i na utakmici i uvek sam imao loš osećaj kadgod je tako nešto svečarski. Očigledno su naši bili prenervozni i ušli sa velikom željom da se dokažu pred punom halom ali ih je to sve sputalo ozbiljno u napadu. Zvezda je svesno išla na ultra visoke petorke jer je Sferopulos kontao da im je to jedini način da odgovore na našu fizikalnost i atletičnost. Na taj način su dobili skok, usporili su igru, ali su sa druge strane redovno kasnili i morali da se koriste često rukama u preuzimanjima i branjenju prodora. Dosta je kritikovana ta njihova odbrana sa preuzimanjem svi sve u poslednje vreme i videlo se da su se sad maksimalno trudili da isprave sva kašnjenja i loše kretnje. Mi to nismo eksploatisali koliko bi trebalo, a i kad jesmo imali smo neke neverovatne promašaje i ostavljanje lopti na tabli. Frapantno zvuči podatak da smo promašili čak 23 šuta za 2 poena (19/42)!

S druge strane, iako je sad teško pričati o tome, naša odbrana jeste vrlo dobro funkcionisala. Bio sam oduševljen u par sekvenci kako je dolazila pomoć sa strane i kako su presecane lopte. Videlo se da smo se dobro pripremili za njihove napade i da smo imali odgovor na razne postavke. Uostalom dovoljno govori podatak da nam nisu dali niejdnu trojku u drugom poluvremenu. Čak i ta poslednja odbana je bila odlična do one situacije sa Sterlingom. Odlično zatvoren prodor Jaga, spremljeno udvajanje na Nedoviću...jbg...naterali smo ih na 7 više izgubljenih lopti, 10:6 u ukradenim...

Na kraju smo možda i nezasluženo Karlikovim individualnim kvalitetom došli u egal. Presudilo je bukvalno nekoliko promašenih bacanja i par zicera plus par nekih ničijih lopti koje smo im poklonili ispod našeg koša. Moglo je čak i u ovako krš utakmici da na kraju ipak ode na našu stranu ali kao što reče @Arsenije Pesic i kao što smo već više puta konstatovali - mora da se ubaci ta lopta kroz mrežicu. Oni su izrudarili ovu pobedu u jednoj lošoj predstavi i na kraju ipak zasluženo dobili.

Da smo opet igrali kod njih ubeđen sam da bismo ovo rešili u našu korist ali to je sad ŠBB KBB.

Mora da se ide dalje. Treba nam tih 6 pobeda. Ja verujem i dalje u ovu ekipu i verujem da će nastaviti tamo gde su stali u Milanu.

P.S. Premalo se priča o izostanku tri važna igrača, pogotovo u ovako bitnoj i čvrstoj tekmi. Čak i taj Pokuševski bi bio značajan u odbrani sa strane pomoći i kontrolisanju defanzivnog skoka. O značaju Vanje na obe strane terena i Nilikine koji je imao najbolji +/- u prvom EL derbiju da ne pričam.

• Like 8