Jump to content

Recommended Posts

2 minutes ago, DameTime said:

@Papanikolesku Eye test. Pogledaj kako se pozicionira ispod koša, anticipaciju putanje lopte, protivnika, da često ne uhvati skok jer to i uradi korektno, ali ne uhvati loptu lepo sa obe ruke itd.

Istine radi, Željko je rekao da LW4 nije branjen kako je dogovoreno, čime je insinuirao da je priprema bila drugačija. Ili sam ga ja pogrešno razumela :))

Da, to je izjavio, čime je indirektno okrivio igrače; elem, nisi valjda očekivala da kaže da je loše postavio utakmicu, ili da je on odgovoran za to 😄 Ne znam, ne pamtim da je Želimir nekad rekao ja sam kriv 😑

Eye test nije merodavan i ne prihvatam taj argument, sledeći put daj bolji i biće razmotreno ;D

Veća minutaža ne znači nužno veću i ozbiljniju ulogu na parketu. Dalje, kada proba Balšu i ne ide, automatski ima drugu opciju, ne insistira na njemu. Banalan primer. Konkretne stvari koje pominješ uz ono o čemu Dejm priča su nas odvajale od savršenog meča u kome bismo imali opuštenih 15+ 40 minuta. 

Loša priprema po meni je kada te suparnik pojede na startu i ima odgovor na sve što pokušavaš, a ne par očiglednih omaški koje su se desile u tipa 3/4 ili pucanje odbrane na jednom atletski i šuterski moćnom igraču dok ostali ne postoje u napadu. S druge strane, opušteno dajemo 84 uz brdo mašenih bacanja i šuteva iz dobrih pozicija. I to je valjda deo dobre pripreme napada.

Ajde, što kažeš, različito vidimo neke stvari, nije ni bitno.

• Like 1

8 minutes ago, Papanikolesku said:

Da, to je izjavio, čime je indirektno okrivio igrače; elem, nisi valjda očekivala da kaže da je loše postavio utakmicu, ili da je on odgovoran za to 😄 Ne znam, ne pamtim da je Želimir nekad rekao ja sam kriv 😑

Eye test nije merodavan i ne prihvatam taj argument, sledeći put daj bolji i biće razmotreno ;D

Rekao je, ali da ne dužimo temu.

Naravno da je merodavan. Možeš ti da mi prepišeš statse iz nemačke reprezentacije, pa nećeš objasniti kako i zašto mu ispadne lopta iz ruku.

8 minutes ago, Barkley#34 said:

S druge strane, opušteno dajemo 84 uz brdo mašenih bacanja i šuteva iz dobrih pozicija. I to je valjda deo dobre pripreme napada.

Ajde, što kažeš, različito vidimo neke stvari, nije ni bitno.

Okej, preformulisaću, loša defanzivna priprema utakmice. S obzirom da se sa ovim gore slažem, samo što je to nekako trejdmark svih Željkovih ekipa, da napad šljaka na višem nivou, pa sam zanemario. Doduše, u onoj krizi rezultata i igre, i napad je bio statičan i slabiji. 

@DameTime

S obzirom da ga pratiš na uskom uzorku, jer baš ne verujem da si pratila Bayern; ne vidim kako je eye test adekvatan za tvoju tvrdnju, na uzorku od 13 utakmica u kojima je mahom igrao četvorku, sa jačim telima na sebi. 

• Like 1

Šta bi ovo? Bez obzira na povoljan raspored, pobediti četiri u nizu u ovakvoj Evroligi nije lako. Još dve pobede protiv glavnih favorita za titulu. Neko ume iskoristiti šansu, neko ne. Posle Janisa, Barcokasa, Trinkija, da dodam na spisku i Atamana koga je Željko ošurio. Čestitke!

• Like 5
  • Thanks 2

Priprema utakmice :Hail:

Egzekucija :Hail:

Odbrana :Hail:

Napad :Hail:

Energija i želja :Hail:

Igrači koji ne padaju nakon dve greške :Hail:

Sve je večeras bilo baš kako treba. PAO je potpuno taktički razbijen, respect.

• Like 12
  • Love 3

Pocev od nase pobede u derbiju, svako sledece kolo sam otvoreno sve vise zalio za ispustenom pobedom u Parizu.

Sada po prvi put mislim da je mozda sve trebalo da bude ovako...da su nas 6 vezanih poraza (rada sk honorary mention) doveli na ovaj nivo pozrtvovanja i rasta kojem sada svedocimo.

Naravno, mnogo toga ce pasti u vodu ako ne vezemo jos 2 pobede, gde objektivno imamo dobre sanse...

Edited by MC Thunder 2
  • Like 2