Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, MrTwister said:
  Reveal hidden contents

Merci. Ne znam je li ovo samo EL ili ukljucuje i ABA, ali ne menja nesto toliko.

Sto se tice defanzive, upravo pokazuje ono sto je i bio neki utisak na osnovu eye-testa i sto sam pisao prethodno - najveci deo defanzivnih rola su kod njega bile catch and shoot situacije (gde nije uopste blistao), dok je manje zaduzenja imao i kao covek na p'n'r bh-u i kao closeout defanzivac. Uz to, koliko vidim ispod 7% izolacija gde je bio fenomenalan i svodio protivnike na statisticku gresku. Sve je ovo jos jedna potvrda da nije koriscen primarno kao klasicni POA defanzivac i da mu Zeljko nije ni davao ulogu stipaljke. Otud i slabiji generalni utisak jer je bilo znatno manje segsi defanzive nego sto bi to vecina navijaca volela, pa nije ostavio bas tako jak utisak. Post-upa je bilo jos manje i tu sam recimo iznenadjen ovako elitnim brojkama jer meni konkretno nije ostalo u secanju da je bas ovako dominantan bio u tim sekvencama. Mozda zato sto ih se nismo bas previse nagledali. 

Grafik napada nam pokazuje sto smo vec znali - limitiran handler, najproduktivniji kada mu se ne trazi da izmislja za druge nego da udari ili drajv ili sutne kad dobije loptu ili izmisli neki iso poen ako bas treba (ovo su recimo iznenadjujuce dobre brojke iz izolacije, ja ih recimo nisam uopste ocekivao - znam da nije bio los na osnovu secanja, ali je ovo cak impresivno). Kao cutter prakticno nije ni koriscen, sto je i logicno kad mu je toliki udeo napadacke igre bio da drvi loptu.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Ja Nilikinu neskriveno ne podnosim od kad se pojavio, jer je time rukomet kao sport previše izgubio, ali mi je drago da se javio i Arsenije da razumnije i manje hejterski baci ocenu na njegovu sezonu.

O Frenkijevim igračkim kvalitetima dovoljno govori što nismo uspeli da ga uvalimo nijednoj francuskoj ekipi, jer oni neće da plate to što smo mu mi dali prošle godine. I sam je svestan da mu je ovo kod nas poslednji milionski ugovor u karijeri, otud i ove izjave kako sigurno ostaje. Naš problem je sve ovo, znalo da je limitiran kao terasa, prehajpovan u odbrani i nesposoban da odigra sezonu u cugu, sad idemo u novi krug zavaravanja kako eto, možda je ovo ta sezona kad mu se sve poklopi. Neće, jer nema šta. Na početku sezone je pogadjao neke šuteve kao nikad u karijeri, to je jedini razlog statistike koja još i pristojno izgleda, tamo posle prve povrede imam osećaj da nije pogodio više od 3 šuta, ulazi standardno nula bodova, organizacija igre nepostojeća. U neka srećnija vremena bi se palile baklje i spremali katran i perje da igrača platiš milion i kusur po sezoni, a da ti donese 7ppg. Sad kad smo razmaženi milioneri izgleda svašta prolazi.  

Dejvis je popio kofu govana and then some, ali se čovek bar cimao koliko je mogao i rešio neke utakmice. Niko nije očekivao onakav fizički raspad, ali skill je bar bio tu. Na kraju je uhvatio neku formu, otišao kao šampion i spasao nas daljeg mučenja. Kod Frenkija nemaš ni za šta da se uhvatiš (pun intended), osim za to što je i on rešio neke utakmice. :s_d:  

• Like 6
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
Posted

A ko je to u klubu mislio da ce nam doneti nesto specijalno vise od tih 7ppg? Nemoguce je da postoji neko ko ne zna sta je i ko je French Frank. Ako postoji takav, treba ga obesiti za jaja. Licno ga ne bih birao kao neku od prvih opcija pri izgradnji tima, ali se KKP odlucio za to i razumno je pretpostaviti da je postojao neki razlog (osim ako nije samo menadzerska kombina). Opet se vracamo na istu pricu, zasto koji rac konstantno dovodimo igrace od kojih trazimo i ocekujemo sasvim nerealne i nelogicne stvari i autpute? Doveo si Ntilikinu, tacno znas sta je paket, probaj da uklopis i iskoristis, ako nisi u stanju, onda trazi alternativu. Ponavljam, nemam nista protiv da se nadje bolje resenje, ali ja ga jos ne videh da se pominje. Uz to, ako je sustina u tome da nemamo kome da uvalimo Franka i da nas to koci u pronalazenju resenja, opet pitam, ciji je to problem? Frankov ili naseg sportskog sektora koji je opet glumio ludilo bez razloga?

Na kraju, nemojte, molim vas, da me gadjate sa pricom kako se Davies 'cimao'. Onakav nivo bezobrazluka i bolekurcije u 90% akcija u dresu KKP nije skoro vidjen. I o tom 'skillu' da ne pricamo, sve alibi, kosarka sa basketa, seljacka i neodgovorna. Ako cemo u bashingu Ntilikine skretati u ove bajke o Daviesu, postedite me...

• Like 4
Posted (edited)
24 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Onakav nivo bezobrazluka i bolekurcije u 90% akcija u dresu KKP nije skoro vidjen

Nema šta, veliki si majstor potiskivanja postao (dendinim glasom 😄 )

Edited by Beonegro
Posted
1 hour ago, zorex said:

Kod Frenkija nemaš ni za šta da se uhvatiš (pun intended), osim za to što je i on rešio neke utakmice. :s_d:  

U korist protivnika. 

Posted (edited)

Plata na stranu (iako je ovde ogroman faktor, priznajem), Ife bi mi uvek bio timu pre Frenkija, iako nas je počastio do sad nezapamćenim višemesečnim sueckim kanalom od igre i forme. Ali je tu opet Zeljko dosta kriv, sa svojim newly advanced fetišem, gde je odlučio da svakog mogućeg igrača reinventuje.

Valjda uzimanje 10. nije zabavno bez ovog gore navedenog. 

Edited by Elevator Operater
  • Ha-ha 1