ScepanScekicSto Posted Friday at 04:28 PM Posted Friday at 04:28 PM Ako bi bio zdrav, ne postoji bolji igrac kojeg mozemo potpisati za ulogu koja mu je namenjena... no valjda grobarija misli da treba da dovodimo igrace nemilice... sto se mene tice, frenkijev ostanak je vise nego dobrodosao... jos ako bi bio zdrav... 2
Coz29 Posted Friday at 04:44 PM Posted Friday at 04:44 PM @ScepanScekicSto postoji samo jedan problem. "AKO BI BIO ZDRAV". Povrede su sastavni deo sporta, apsolutno svako moze da se povredi, ali činjenica je da su neki igrači skloniji istim. Ne postoji sansa da odigra sezonu bez dve pauze od po 15-20 dana. Nije ni to problema, vec sto jako sporo hvata formu iz povrede.
jedibojan Posted Friday at 04:59 PM Posted Friday at 04:59 PM Na kraju sezone sam pisao da kontam da njegov ostanak nije pitanje za Zeljka vec za klupske lekare. S obzirom da je nakon toga uspeo da se povredi na zagrevanju za Spartak nisam preterano odusevljen ostankom. No, bumo videli...
Vlada Posted Friday at 05:44 PM Posted Friday at 05:44 PM Mozda treba biti pametniji kada se potpisuje prvi ugovor, opcija za minimalni broj utakmica usled povrede (Nilikina) kada dolaze sa istorijom istih a povredjuju se na svoju senku? Ili praviti 1+1 opciju sa igracima poput Gabrijela jer ruku na srce, velili je to novac za nekoga ko nije Nunoliki ili Panteroliki igrac.
Nemanja90 Posted Friday at 11:04 PM Posted Friday at 11:04 PM Frank tri puta bolja opcija od nekih Dzozefa,Fulca,Strazela,Avrama itd..veoma dobar u citanju odbrane u napadu, solidan na prvom, kad ne bi forsiro i smanjio rizik od povreda..Nivo Granta bi mogao da dostigne po korisnosti..
Alek The Great Posted yesterday at 05:52 AM Posted yesterday at 05:52 AM 6 hours ago, Nemanja90 said: Frank tri puta bolja opcija od nekih Dzozefa,Fulca,Strazela,Avrama itd..veoma dobar u citanju odbrane u napadu, solidan na prvom, kad ne bi forsiro i smanjio rizik od povreda..Nivo Granta bi mogao da dostigne po korisnosti.. Mozda je najjeftiniji od nabrojanih, ali tesko da je najbolji. Ali vec je receno - ako ga posluzi zdravlje sasvim korektna treca opcija.
Alek The Great Posted yesterday at 09:23 AM Posted yesterday at 09:23 AM Portali pisu da PAO juri Achiuwu. Nadam se da ce kao Jabari da skrene levo i sleti u Beograd.
ScepanScekicSto Posted yesterday at 11:23 AM Posted yesterday at 11:23 AM Zar oni nisu dogovorili onog centra?
Elevator Operater Posted yesterday at 02:02 PM Posted yesterday at 02:02 PM 2 hours ago, ScepanScekicSto said: Zar oni nisu dogovorili onog centra? Pisalo se za Jonasa, ali Denver ne da. Potom za T. Brajanta, ali vec par dana je radio silence oko njega. Nadam se da ce njega zavrsiti, a od nasih (skomnih) zelja da odjebu. 1
GameChanger Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Jesam li ja nesto permutovao ili cete vi jednu utakmicu naredne sezone, kao domacini igrati u Becu? Totalno sam prespavao tu informaciju, ako je zaista tacno.
Stiletto Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 3 minutes ago, GameChanger said: Jesam li ja nesto permutovao ili cete vi jednu utakmicu naredne sezone, kao domacini igrati u Becu? Totalno sam prespavao tu informaciju, ako je zaista tacno. Još ništa zvanično, tako Ostoja pričao pre par nedelja. U Areni od Nove godine do pola februara montaža bazena i Evropsko u vaterpolu, Zvezda i Partizan u tom periodu moraće da budu domaćini negde drugde. Ostoja pominjao pored drugih gradova i Beč. 1
Tex_Willer Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Cilja Ostoja pored paprenih sezonskih kao i pojedinackih karata i jedno 500-600k neto od tih utakmica( pojedinacno). Ali opet ako se zaokruži tim jednom atletskom peticom sve to vredi i treba sve te igrace pokriti. Frenk mi je sasvim ok da ostane i pored povreda, jer treba dati prostor Dvejnu, Poku i on su sad na redu da proigraju ipak prosla im je adaptacija na el( pogotovo Dvejnu). Za poziciju 5 nije mi jasno zašto se ne juri Kyle Alexandar, on je savršen na ovaj roster, pritom je vrlo jeftin( za ove nove budzete vecitih).
Wook Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 9 hours ago, Alek The Great said: Portali pisu da PAO juri Achiuwu. Nadam se da ce kao Jabari da skrene levo i sleti u Beograd. PAO je poslao ponudu na 2 god. onom Holmesu iz Vašingtona. Čeka se odgovor. Richaun Holmes considering two-year offer from Panathinaikos Aug. 02, 2025, 7:57 PM GMT+2 NBA veteran big man Richaun Holmes is weighing his next move, with two options on the table: a return to the NBA or a two-year deal with Panathinaikos, according to Eurohoops sources. The 31-year-old power forward/center is reportedly waiting for a guaranteed NBA contract. If that doesn’t materialize soon, he is expected to commit to the Greek champions and join Ergin Ataman’s squad for the upcoming season.
Elevator Operater Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ćaci ce najlaganije da opali takvu cenu sezonskih da će da peku uši, a ko zna koliko domaćinstava će da pojedu skakavci u tom periodu. I ljudima će sve to biti ok. Ne znam napamet kalendar EL, pa nek neko ko zna napiše koliko i koja domaćinstva ćemo da proćerdamo.
Arsenije Pesic Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Meni je kod Nilikine igra u napadu baš ozbiljan problem. Ja se bez zajebancije iznenadim kad on da koš. Kreacija nepostojeća, napad s njim po pravilu štuca. Evo neka mi neko kaže što je njegov napadački bread&butter? Čime on u napadu može da doprinese, a da u to ekšli možeš da se pouzdaš? Ako se baš napnem i častim ga, recimo da šut za 3 sa levih 45, iz kratkog driblinga ili side stepa deluje kao nešto što tu i tamo moẓ̌e da pogodi. Ok, solidan je i sa slobodnih bacanja, ali to je prilično irelevantno s obzirom da ih iznudi na menu pa na uštap. Kad gledaš samo procente šuta to deluje sasvim ok, ali kad staviš u kontekst - za tri uglavnom uzima otvorene šuteve, broj bacanja mizeran, sve ukupno napadački učinak za beka prilično mizeran. Sa takvim učinkom u napadu morao bi da bude elitni defanzivac, a nije. Ok, videli smo iz brojki da blago podiže timsku odbranu, ali nije lock down defanzivac i generalno je prosečan 1 na 1. I ok je nadati se da on sve to može bolje, to prihvatam, ali ne mogu da prihvatim da se ulepšava i romantizuje njegov učinak iz prošle sezone, jer to je bilo mizerno u svakom pogledu. Inače deluje kao vrlo drag i simpatičan dečkić i volim da imamo takve KKP, još je i Francuz. I to mi je trenutno njegova najveća plus strana. 5 1
SteveFrancis#3 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Znas kako, sve je stvar ocekivanja. I konteksta (Galebe, hvala!). Ne znam da li se secas, kad je dolazio ja sam ga u polu-sali nazvao Dalloom. Dakle, pola je tu bilo istine. On je jako, jako limitiran napadacki i to se zna vec solidno vremena. Tu nema iznenadjenja. Njegova kreacija je strasno posna, cak i kada gleda da napravi poene sam za sebe. Tako je zbog miksa razloga odnosno njegovih kosarkaskih nedostataka i u to ne bih sada dublje zalazio. Medjutim, na samom startu sezone, dok je imao taj neki opipljiv kontinuitet igranja, isporucio je i znatno preko mojih ili bolje reci realisticnih ocekivanja. To da nije lockdown defanizvac ne znam mozemo li sa sigurnoscu reci jer mu (da budemo posteni) Zeljko nije bas davao takve zadatke tokom prosle sezone i pokusavao da ga koristi malo 'egzoticnijie'. U napadu je to jos ekstremnije bilo - guranje lopte da organizuje, usmeravanje akcija tako da ih on zavrsava sutem... Ako ostaje, mislim da Zeljko mora da batali sa pokusajima da od njega pravi nesto sto on nije i ne moze biti. Zdravlje je kocka sa njim i ne verujem da ce odigrati mnogo vise tekmi ove sezone, mozemo se nadati, ali ono sto bude igrao treba da se koristi u skladu sa onim sto zna. On je sad vec old pony, i iluzorno je sada ga uciti novim trikovima. Ne bih ni ja imao nesto protiv da se naslo neko stabilnije resenje, ali ako nije, menjati ga samo da bi bio zamenjen je glupost prvog reda. 3
Elevator Operater Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 24 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Ako ostaje, mislim da Zeljko mora da batali sa pokusajima da od njega pravi nesto sto on nije i ne moze biti. Mensečini da Željko ovo voli jednako koliko i da osvaja trofeje, ako ne i više 🥲 Uzorak je sada već pozamašan. Edited 5 hours ago by Elevator Operater 2
Jakob Aman Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ako do sada nije uvideo koliko je staklen i neubedljiv... Radije bih zadržao Ifea nego njega. 2
Arsenije Pesic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, SteveFrancis#3 said: Znas kako, sve je stvar ocekivanja. I konteksta (Galebe, hvala!). Ne znam da li se secas, kad je dolazio ja sam ga u polu-sali nazvao Dalloom. Dakle, pola je tu bilo istine. On je jako, jako limitiran napadacki i to se zna vec solidno vremena. Tu nema iznenadjenja. Njegova kreacija je strasno posna, cak i kada gleda da napravi poene sam za sebe. Tako je zbog miksa razloga odnosno njegovih kosarkaskih nedostataka i u to ne bih sada dublje zalazio. Medjutim, na samom startu sezone, dok je imao taj neki opipljiv kontinuitet igranja, isporucio je i znatno preko mojih ili bolje reci realisticnih ocekivanja. To da nije lockdown defanizvac ne znam mozemo li sa sigurnoscu reci jer mu (da budemo posteni) Zeljko nije bas davao takve zadatke tokom prosle sezone i pokusavao da ga koristi malo 'egzoticnijie'. U napadu je to jos ekstremnije bilo - guranje lopte da organizuje, usmeravanje akcija tako da ih on zavrsava sutem... Ako ostaje, mislim da Zeljko mora da batali sa pokusajima da od njega pravi nesto sto on nije i ne moze biti. Zdravlje je kocka sa njim i ne verujem da ce odigrati mnogo vise tekmi ove sezone, mozemo se nadati, ali ono sto bude igrao treba da se koristi u skladu sa onim sto zna. On je sad vec old pony, i iluzorno je sada ga uciti novim trikovima. Ne bih ni ja imao nesto protiv da se naslo neko stabilnije resenje, ali ako nije, menjati ga samo da bi bio zamenjen je glupost prvog reda. Ok, čak i da se ne koriste druge informacije i izvori, svako ko je čitao ovaj topik mogao je prilično jasno i precizno sklopi sliku o tome kakav je Frenki igrač i šta može da se očekuje od njega. Dobro, osim ako je čitao samo uinija. Ako nam je najveća nada to da će Željko da promeni način kako ga koristi, mislim da objektivno i stručno možemo da zaključimo - kuku nama. Ja sam se iskreno više nadao da će neko da mi napiše nešto u stilu, vidi, njegova odbrana u switchu kada preuzme visokog je top class, jer dozvoljava 0,7 poena po posedu (samo nabacujem kao primer, jer moj utisak je da je recimo u tom segmentu Sterling bolji od Frenkija). Ili, nemam pojma, njegova off ball igra u napadu nam donosi to i to. Pa da onda kažemo e Željko bi kod njega više trebalo da eksploatiše to i to. Jer, na osnovu svega što je pokazao prošle sezone, ja i nemam predstavu kako ga koristiti u napadu a da ne bude igrač manje. Pritom, staklenost i povrede, kao više nego očigledan argument, nisam hteo ni da ubacujem u priču. Dakle, šta moẓ̌emo da izvučemo od njega zanemarujući raspoloživost tokom sezone?
realno *w Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 53 minutes ago, Arsenije Pesic said: Ako nam je najveća nada to da će Željko da promeni način kako ga koristi, mislim da objektivno i stručno možemo da zaključimo - kuku nama Prestrogo ti je ovo. Nemoguće je zanemariti aspekt ostatka ekipe, odnosno neke petorke u kojoj bi se on mogao naći. Prošle sezone je znala da izađe petorka tipa Frenk, Sterling ili Vanja, Bonga... Sa osnovnom idejom da ako je Sterling u igri, da se postavi nešto za njega, pa da on dalje napada, smišlja... Koliko god bio dobar igrač, to mu je ipak slabija strana i neuporedivo je efektivniji u samoj realizaciji. O Vanji kao sekundarnom kreatoru, da ne pričamo, Bonga 0 bodova, Majk ako je na 4, u minusu sa mogućnošću nešto da pokrene. Ove sezone bi tu mogla da bude ozbiljna opcija sa Šejkom. Ok, tek nas čeka da vidimo njegovo uklapanje i posebno mogućnost kreacije, ali možemo bar da se nadamo. Na kraju, ostaje i pitanje Vašingtona. Ozbiljna enigma po pitanju ulogue, pozicije, minutaže... Ako bi on podigao igru na viši nivo, tek onda mi nije jasno šta bi sa Frenkom. Edited 2 hours ago by realno *w
Elevator Operater Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Meni i dalje promice da li je i kada potvrdjeno da Wash ostaje, ali svakako potez koji mi se jako dopada. Sad je na njemu da bude vise onaj igrac iz decembra i januara, a manje onaj posle kup pauze.
SteveFrancis#3 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Arsenije Pesic said: Ako nam je najveća nada to da će Željko da promeni način kako ga koristi, mislim da objektivno i stručno možemo da zaključimo - kuku nama. Ja sam se iskreno više nadao da će neko da mi napiše nešto u stilu, vidi, njegova odbrana u switchu kada preuzme visokog je top class, jer dozvoljava 0,7 poena po posedu (samo nabacujem kao primer, jer moj utisak je da je recimo u tom segmentu Sterling bolji od Frenkija). Ili, nemam pojma, njegova off ball igra u napadu nam donosi to i to. Pa da onda kažemo e Željko bi kod njega više trebalo da eksploatiše to i to. Jer, na osnovu svega što je pokazao prošle sezone, ja i nemam predstavu kako ga koristiti u napadu a da ne bude igrač manje. Pritom, staklenost i povrede, kao više nego očigledan argument, nisam hteo ni da ubacujem u priču. Dakle, šta moẓ̌emo da izvučemo od njega zanemarujući raspoloživost tokom sezone? Njega i jeste izazov koristiti u napadu da ne bude igrac manje. To smo, kao sto si i sam napisao, oduvek znali. Nigde nije nesto sjajan, nema nekog go-to dela ofanzivnog repertoara koji je skroz ispoliran pa da kazes eto to mu se treba omoguciti i forsirati i sigurno daje rezultat. Tipa kao eto ima floater ili sut sa kalice nakon naskoka i to da se spamuje. Mozda meni licno deluje prirodnije da se koristi kao neki winger sa nekim povremenim ovlastima da prenese, eventualno nekad situaciono inicira neki rani p'n'r na sredini. Recimo, na osnovu njegovih ranijih radova pre KKP, deluje mi da mozda najvise moze od njega da se dobije operisanjem iz 'dzepa' posle screena na slotovima. Cini mi se da je tu najkomforniji da nadje neko solidno resenje za saigrace, a ako nista bar teoretski moze da napadne ka unutra i izbaci taj pas ako je zatvoren. To nije toliko kompleksno. Nije lose cutter, samo i za to je potrebno da ima dovoljno prostora i da je 'slobodan', da mu trener ne daje da previse hobluje parket. Sto se tice defanzive, ne mogu ti dati brojke jer nemam pristup Synergyu, Second Spectrumu i sl. Medjutim, sto se tice pominjanja preuzimanja visokog - nije njemu ni bio bread and butter bas to, vise je bio za nize, brze igrace i ubijanje flowa napolju, uz limitiranje protivnickog suta za 3 poena. Mislim da one brojke o def ratingu sa njim i Riqueom i bez njih dosta govore i tu, kao i onaj podatak koji je cini mi se Clutch Data ili ko vec izbacio nakon prvih 10ak tekmj u EL da su on i Rique na parketu obarali protivnicki 3pt% na neku mizeriju tipa ispod 25% u poredjenju sa varijantom kada su na klupi. I sam sam to recimo primetio, da je Frank najvecu razliku pravio napolju, pre svega na startu sezone, dok je imao kontinuitet igranja. 2
Alek The Great Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 35 minutes ago, Elevator Operater said: Meni i dalje promice da li je i kada potvrdjeno da Wash ostaje, ali svakako potez koji mi se jako dopada. Pa klub se do sada nije oglasavao kad se nekom aktivira druga godina. Imao je klazulu da do nekog datuma odlucimo da prekinemo ugovor, mi smo verovatno odlucili da nastavljamo i to je to. Da nismo hteli, bilo bi thank you Duan i cao. 1
MrTwister Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 32 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Njega i jeste izazov koristiti u napadu da ne bude igrac manje. To smo, kao sto si i sam napisao, oduvek znali. Nigde nije nesto sjajan, nema nekog go-to dela ofanzivnog repertoara koji je skroz ispoliran pa da kazes eto to mu se treba omoguciti i forsirati i sigurno daje rezultat. Tipa kao eto ima floater ili sut sa kalice nakon naskoka i to da se spamuje. Mozda meni licno deluje prirodnije da se koristi kao neki winger sa nekim povremenim ovlastima da prenese, eventualno nekad situaciono inicira neki rani p'n'r na sredini. Recimo, na osnovu njegovih ranijih radova pre KKP, deluje mi da mozda najvise moze od njega da se dobije operisanjem iz 'dzepa' posle screena na slotovima. Cini mi se da je tu najkomforniji da nadje neko solidno resenje za saigrace, a ako nista bar teoretski moze da napadne ka unutra i izbaci taj pas ako je zatvoren. To nije toliko kompleksno. Nije lose cutter, samo i za to je potrebno da ima dovoljno prostora i da je 'slobodan', da mu trener ne daje da previse hobluje parket. Sto se tice defanzive, ne mogu ti dati brojke jer nemam pristup Synergyu, Second Spectrumu i sl. Medjutim, sto se tice pominjanja preuzimanja visokog - nije njemu ni bio bread and butter bas to, vise je bio za nize, brze igrace i ubijanje flowa napolju, uz limitiranje protivnickog suta za 3 poena. Mislim da one brojke o def ratingu sa njim i Riqueom i bez njih dosta govore i tu, kao i onaj podatak koji je cini mi se Clutch Data ili ko vec izbacio nakon prvih 10ak tekmj u EL da su on i Rique na parketu obarali protivnicki 3pt% na neku mizeriju tipa ispod 25% u poredjenju sa varijantom kada su na klupi. I sam sam to recimo primetio, da je Frank najvecu razliku pravio napolju, pre svega na startu sezone, dok je imao kontinuitet igranja. Spoiler Frankie Smokes
Son_of_a_gun Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago Da malo prekratimo vrijeme dok se nešto ne desi…
Recommended Posts