fedor Posted yesterday at 07:33 PM Posted yesterday at 07:33 PM Nemam nista protiv njega, potencijalno moze biti ozbiljan ubod, ali nekako mi je isti kalup kao Tajrik, ne verujem da hocemo dva slicna igraca na tako znacajnoj poziciji.
realno *w Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Ljudi moraju da shvate koliko je ključna mera raspon ruku ili recimo "standing reach" Evo recimo poređenje, Šibve ima 3-4cm manji "standing reach" od Ajzeje Hartštajna koji je 213. I koliko god ne cenio statse iz g-league, održavati prosek od 19 skokova na nekih 25 tekmi, je baš ozbiljno dostignuće. 4 minutes ago, fedor said: Nemam nista protiv njega, potencijalno moze biti ozbiljan ubod, ali nekako mi je isti kalup kao Tajrik, ne verujem da hocemo dva slicna igraca na tako znacajnoj poziciji. Ja sam prvi ovde pisao kako očekujem nekog pismenijeg igrača na centarskoj poziciji, ali to je bilo pre Parkera i Osetkovskog. Sa tom količinom napadačkog potencijala, nisam siguran da nam treba nešto osim dobrog skoka i ukucavanja kvalitetnih lopti. 5
SteveFrancis#3 Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Ma Tshiebwe je bas elitni, ono ultra-elitni skakac. Takav je bio i na West Virginii, preneo to na Kentucky i sada na G ligu. To mu je glavni forte i mislim da nema sanse da to ne translira i na EL. Uz to odlican osecaj za blokadu, ali nije od onih koji se kockaju i love ih po svaku cenu, pa mu ni brojke nisu u tom delu bile astronomske. Ofanzivno jeste limitiran, sut spolja ne postoji, narocito sa ceonih pozicija, ali ume i pogacice da baci i u reketu nije sasvim bezopasan jer ima po koju finticu. 1
fedor Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Nemam pojma meni je 15 skokova u G isto kao 30+ poena u Kini. Opet kazem nemam nista protiv coveka, bolji je skakac od Tajrika znacajno, veci hasler. Potencijalno dobar EL centar, ali po meni nama treba nesto drugo, to sto kazes pismeniji, pametniji, neko ko je kosarkas u pravom smislu te reci. E sad da menjamo Dzonsa digao bi obe ruke za njega. Da se razumemo iznosim samo svoje misljenje, ne znaci da ne gresim.
Coz29 Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 9 minutes ago, ScepanScekicSto said: Dobicemo rivera i dosta 😂😂😂 Nemoj Scekicu samo njega 😅 Na tu pomisao odmah me vata anksioznost 1
Alek The Great Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Mi smo sada vec jaci nego prethodnih godinu dana. Ajd da produzimo Bongu i Tajrika, udomimo 2 od 3 beka pa onda da potrazimo jednog top pleja i jednog kombo beka. Malo sam analizirao mogucu minutazu u EL. Ako Tajrik uzme svojih 25 minuta, Osetkowski 15 minuta i Poku u nekim rotacijama 5 minuta ja ne vidim minute za ozbiljnog igraca. Ali svakako je neozbiljno uci u sezonu sa samo Tajrikom i Osetkowskim, tako da mora doci jos jedan visoki. Na cetvorci Jabari uzima 25min i Poku 10ak. Znaci ostaje nam mesto za jednog 4/5 igraca koji bi igrao 10ak min. Meni mirise na Ibaku.
ScepanScekicSto Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago po ovim spancima koji su specijalizovani za Valensiju Bonga ne dolazi tamo
Coz29 Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 34 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Ma Tshiebwe je bas elitni, ono ultra-elitni skakac. Takav je bio i na West Virginii, preneo to na Kentucky i sada na G ligu. To mu je glavni forte i mislim da nema sanse da to ne translira i na EL. Uz to odlican osecaj za blokadu, ali nije od onih koji se kockaju i love ih po svaku cenu, pa mu ni brojke nisu u tom delu bile astronomske. Ofanzivno jeste limitiran, sut spolja ne postoji, narocito sa ceonih pozicija, ali ume i pogacice da baci i u reketu nije sasvim bezopasan jer ima po koju finticu. Istakao bih jos jedan kvalitet koji ima.. Odmah posle uhvacenog skoka, bio defanzivni ili ofanzivni odmah se oslobađa lopte.. Kada je skok defanzivni taj prvi pas omogućava trčanje i tranziciju i jako je oružje. Kada je skok ofanzivni, taj pas napolje automatski stvara višak i odličnu poziciju za sut. 2
Klipan Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 9 minutes ago, Alek The Great said: Mi smo sada vec jaci nego prethodnih godinu dana. Ajd da produzimo Bongu i Tajrika, udomimo 2 od 3 beka pa onda da potrazimo jednog top pleja i jednog kombo beka. Malo sam analizirao mogucu minutazu u EL. Ako Tajrik uzme svojih 25 minuta, Osetkowski 15 minuta i Poku u nekim rotacijama 5 minuta ja ne vidim minute za ozbiljnog igraca. Ali svakako je neozbiljno uci u sezonu sa samo Tajrikom i Osetkowskim, tako da mora doci jos jedan visoki. Na cetvorci Jabari uzima 25min i Poku 10ak. Znaci ostaje nam mesto za jednog 4/5 igraca koji bi igrao 10ak min. Meni mirise na Ibaku. Osetkovski je u polufinalu protiv Reala igao skoro pa iskljucivo na poziciji 4. Mislim da nije realno da ga kod nas necemo takodje gledati na toj poziciji. Meni se on svakako cini vise 4 nego 5. Protiv Ibake ne bih imao nista protiv ukoliko je zdrav (nisam ispratio sto nije igrao za Real u zavrsnici ACB, mada generalno mislim da Mateo nije imao blage predstave kako da koristi Ibaku ove sezone. Verovatno jedno od gorih “koriscenja” nekog igraca u prethodnoj sezoni).
Son_of_a_gun Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) Morao sam da guglam brata Čibea, was not disappointed. Jedan Dee Green type igrača u smislu hasla, pokretan, skočan, prototip modernog centra. Od minusa sam vidio da prečesto pravi korake u prvoj kretnji čime ostvaruje prednost u reketu, te da previše završava polaganjem na obruču, što možda i nije minus, jednostavno ne volim centre koji ne kucaju kad mogu a mogu. Edited 23 hours ago by Son_of_a_gun
SteveFrancis#3 Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Oscar nije atleta tipa Riquea, nije toliko skocan, tezi je. Ali je zato dugacak u picku materinu, neglup i respektabilan radnik. Ovo sto fedor kaze 15 skokova u G ligi ne govori nista posebno samo po sebi, tacno, medjutim pricamo o coveku koji je kao frosh u Mountaineersima imao skoro 9.5 skokova po mecu, a u dve sezone na Kentuckyu imao prosek od preko 14 skokova po mecu, nekih 25-26% uhvacenih lopti, sto su ludacke brojke za koledz, narocito za igraca njegove visine. 1
Alek The Great Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Ma ja pokusavam da se stavim u Zeljkove cipele. Kakvu korist on ima sa Osetkowskim na 4?! Mislim da ga je doveo iskljucivo kao strech igraca i da ce mu igrati uglavnom na 5. No sad videh da su u decembru on i Ibaka bili u klincu i da je Serge izbacen. Zeljko ce to da izmiri. 1
Sharp Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) 12 minutes ago, ScepanScekicSto said: 35 Na papiru. Tko zna koje je on godište zapravo. Ja bih na vašem mjestu zaobišao Ibaku u širokom luku. Edited 22 hours ago by Sharp
Xpert Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) Prizivate Ibaku, kao da vam nije bio dovoljan ovosezonski veteran na poziciji 5. Nemoje ljudi... Edited 22 hours ago by Xpert 1
realno *w Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 1 hour ago, Klipan said: Osetkovski je u polufinalu protiv Reala igao skoro pa iskljucivo na poziciji 4. Mislim da nije realno da ga kod nas necemo takodje gledati na toj poziciji. Meni se on svakako cini vise 4 nego 5. Bukvalno 99% vremena u celokupnoj karijeri u Unikahi, je igrao četvorku. Bukvalno jedino kad ga je ubacivao na 5, a da sam ja to gledao, je bilo protiv Reala, tj protiv Tavaresa. Čovek je baš čista četvorka, što opet ne znači da ga Žoc neće probati i na 5, ali verujem da će to biti baš neki kratkotrajni specijali. 1
Alek The Great Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago I Exum je igrao krilo u Barsi pre dolaska kod nas. Gotovo sam siguran da ce Osetkowski 90% minuta igrati peticu. Ali ajd videcemo tamo u septembru kad krenu pripremne.
Papanikolesku Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Igraće i 4 i 5 u zavisnosti od mečapa i to je to. Pokupiće neke minute iza Jabarija, neke i na petici, za cirka 15ak do 20 minuta. Ako dođe i ta neka petica, biće velika gužva tu, moraće se naći minuti i za Pokuševskog koji će igrati više nego prošle sezone, i koji takođe pokriva dve pozicije. Za Majka tu nema mesta više.
odupri se ludilu Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Već zamišljam petorku sa Pokuom, Džabarijem i Dylanom. Mljac. 1
goldberg bcd Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago On 6/26/2025 at 9:26 AM, realno *w said: Gde god je imao igrače za rotaciju, Žoc je maksimalno rotirao. Cedio je drenovinu na pozicijama gde maltene da nije imao opciju, Ledeja na 4 i Lesora na 5. Četvrti igrač po minutima u EL je bio Egzum sa samo 22 minuta po meču. 100 puta ponovio čovek kako je to sve ogroman rizik, ali eto pokušali su jeftinu doselekciju sa Brodzianskim, nije uspelo, pa su bili osuđeni na to. I isto toliko puta ponovio da je velika sreća pto su oni to izdržali. Tako da, nije taktika, svakako. Pa i u Feneru je bilo isto - u EL su minute u sezoni 2016-17 uglavnom delili Dixon, Sloukas, Bogdanovic, Nunnally, Kalinic, Datome, Vesely i Udoh. Udoh 32 minuta u proseku, Bogdanovic 28, Sloukas 26, Vesely 25, Kalinic 24, Dixon 26, Datome 24, Nunnally 18. Osam igraca, sledeci su Antic sa 13 minuta u proseku, Mahmoutoglou sa 10. Dakle po pozicijama: Plej Plej-Bek Bek Krilo Dva 3-4 igraca Dve petice Fener je tada osvojio titulu. On 6/26/2025 at 9:26 AM, realno *w said: Naravno, pomenuti dižu kvalitet lige za oko 100%. Sa jedne strane ti je argument jake konkurencije Dubai, a sa druge strane za Fener 22/23 kažeš "donekle ozbiljna ekipa". Ekipa sa Vilbekinom, Edvardsom, Gudurom, Dorsijem ,Kalatesom, Hejsom, Motlijem, Devinom Bukerom... Ok, važi druže. Nije tada Fener bio toliko mocan, a bili su jedna od sest ekipa koja je imala novca i imala dobru sezonu. Dubai i Hapoel ce biti 12. i 13. bahati bogatasi u EL. On 6/26/2025 at 9:26 AM, realno *w said: Ne znam jesi li čuo, ali EL se proširila, ABA se proširila. Nije realno očekivati da se i onako prenatrpan raspored dodatno optereti sa još recimo 10ak utakmica, da se poveća broj duplih kola, a da se ništa ne promeni. Ne, nisam cuo, uglavnom pratim hokej, kosarku kad stignem. Kakvo je to pitanje? ABA liga je nebitna. Klub moze da je osvoji i da bude 12. u EL i to ce objektivno biti znatno losija sezona od polufinala ABA lige i 3-2 poraza u PO EL. Da, ima jos 4 dodatna kola, pa? Real je prosle sezone imao 10-11 igraca koji su izneli 90+% minuta u EL, ne 15. Svo to patetisanje "trofeji su bitni" je samo to, patetisanje. Da, bitni su klubovima kao KKP pre 2014. kada je trofej odlucivao ko ce igrati EL, kada je KKP imao tim koji je mogao da igra EL, ali ne da bude favorit protiv 90% ekipa. Sada je KKP samo jos jedna od brojnih klubova koje finansiraju bahati pojedinci koji ne znaju sta ce sa parama i svim tim pojedincima je cilj isti - sto se vise pribliziti trofeju EL. On 6/26/2025 at 9:26 AM, realno *w said: A što ne bi sačekali da se zaista formiraju ekipe, pa da komentarišemo, a ne na osnovu glasina? Ako ćemo na osnovu glasina, mi već sada imamo oko 27 igrač Zato sto neki forumasi imaju stav da moze na 4 i Parker i Osetkowski i Tanaskovic i Pokusevski i ostaviti Mike-a ili da Mike ide ali da ostanu Marinkovic i Bonga i da jos dodje centar + jos neki igrac na krilu. 10-11 igraca je optimalan broj, ostalo treba da budu razni Nakici, Lakici, Koprivice da drze mocno 7. mesto u ABA, koga na kraju i briga kada je EL unistila bitnost te lige? On 6/26/2025 at 9:48 AM, Gromovnik said: Prvo i osnovno pitanje je da li Tanaskovic dolazi u Partizan. Ali pod uslovom da dolazi, ne dovodi njega Partizan pod prisilom , na prinudni rad. Zna se da se Obradovic cuje sa svakim igracem sa kojim udju u pregovore, objasni mu gde vidi igraca, sta ocekuje od njega..... Tako da i ako dolazi u Partizan, Tanaskovic ce znati svoju buducu ulogu. AKo mu kazu igras abu i kls, a EL na kasicicu i njemu to odgovara, ne vidim razlog za histeriju. A to oko otimanja igraca, sigurno mu Partizan nece ponuditi vecu paru ili znacajno vecu kao igracu koji ce biti 11.-12. igrac, nego Buducnost gde bi bio recimo 5.-6. opcija. Zato sto ista ta histerija postoji kada neki nas igrac ode u NBA, kao "sta ce tamo, prvo ZVE/PAR, sveti crveno-beli i crno-beli dres!". Misko im ubija karijere jer ih usmerava tamo, a to sto Koprivica i svi domaci igraci koji su bili kao neki potencijal nisu napredovali u KKP jer KKP ima milione i mora da juri rezultat, to je u redu.
Shikamaru Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 4 hours ago, Alek The Great said: I Exum je igrao krilo u Barsi pre dolaska kod nas. Gotovo sam siguran da ce Osetkowski 90% minuta igrati peticu. Ali ajd videcemo tamo u septembru kad krenu pripremne. Pogrešno poređenje s obzirom da je Exum celu svoju karijeru pre Evrope igrao na bekovskim pozicijama, tek po dolasku u Barsu u Šarasovom eksperimentu je igrao krilo Bolje poređenje bi bio Ledej, samo kontra. U Olimpijakosu a posebno Žalgirisu je maltene isključivo igrao 5, tek po dolasku u Milano ga Mesina stavlja na 4 što Željko dalje nasleđuje. Čak mislim da je Zek idealno poređenje (ne kvalitetom samo ulogom) jer mislim da je i postojao plan da se on i kod nas u manjim dozama koristi na 5 ali jednostavno nismo imali apsolutno nikoga u tri sezone ko bi mogao da igra sa njim u paru i Zek je zacementiran na 4.
Alek The Great Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Nije mi ni bila namera da poredim, samo da istaknem da pozicija u timu zavisi i od uloge u timu i kako ga trener vidi. Mozda sam u krivu tj nadam se da jesam jer bi onda dovodjenje jos jednog visokog bilo moranje. Bice puno utakmica, puno duplih kola.
Recommended Posts