fedor Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nemam nista protiv njega, potencijalno moze biti ozbiljan ubod, ali nekako mi je isti kalup kao Tajrik, ne verujem da hocemo dva slicna igraca na tako znacajnoj poziciji.
realno *w Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ljudi moraju da shvate koliko je ključna mera raspon ruku ili recimo "standing reach" Evo recimo poređenje, Šibve ima 3-4cm manji "standing reach" od Ajzeje Hartštajna koji je 213. I koliko god ne cenio statse iz g-league, održavati prosek od 19 skokova na nekih 25 tekmi, je baš ozbiljno dostignuće. 4 minutes ago, fedor said: Nemam nista protiv njega, potencijalno moze biti ozbiljan ubod, ali nekako mi je isti kalup kao Tajrik, ne verujem da hocemo dva slicna igraca na tako znacajnoj poziciji. Ja sam prvi ovde pisao kako očekujem nekog pismenijeg igrača na centarskoj poziciji, ali to je bilo pre Parkera i Osetkovskog. Sa tom količinom napadačkog potencijala, nisam siguran da nam treba nešto osim dobrog skoka i ukucavanja kvalitetnih lopti. 3
SteveFrancis#3 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ma Tshiebwe je bas elitni, ono ultra-elitni skakac. Takav je bio i na West Virginii, preneo to na Kentucky i sada na G ligu. To mu je glavni forte i mislim da nema sanse da to ne translira i na EL. Uz to odlican osecaj za blokadu, ali nije od onih koji se kockaju i love ih po svaku cenu, pa mu ni brojke nisu u tom delu bile astronomske. Ofanzivno jeste limitiran, sut spolja ne postoji, narocito sa ceonih pozicija, ali ume i pogacice da baci i u reketu nije sasvim bezopasan jer ima po koju finticu.
fedor Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nemam pojma meni je 15 skokova u G isto kao 30+ poena u Kini. Opet kazem nemam nista protiv coveka, bolji je skakac od Tajrika znacajno, veci hasler. Potencijalno dobar EL centar, ali po meni nama treba nesto drugo, to sto kazes pismeniji, pametniji, neko ko je kosarkas u pravom smislu te reci. E sad da menjamo Dzonsa digao bi obe ruke za njega. Da se razumemo iznosim samo svoje misljenje, ne znaci da ne gresim.
Coz29 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 minutes ago, ScepanScekicSto said: Dobicemo rivera i dosta 😂😂😂 Nemoj Scekicu samo njega 😅 Na tu pomisao odmah me vata anksioznost 1
Alek The Great Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Mi smo sada vec jaci nego prethodnih godinu dana. Ajd da produzimo Bongu i Tajrika, udomimo 2 od 3 beka pa onda da potrazimo jednog top pleja i jednog kombo beka. Malo sam analizirao mogucu minutazu u EL. Ako Tajrik uzme svojih 25 minuta, Osetkowski 15 minuta i Poku u nekim rotacijama 5 minuta ja ne vidim minute za ozbiljnog igraca. Ali svakako je neozbiljno uci u sezonu sa samo Tajrikom i Osetkowskim, tako da mora doci jos jedan visoki. Na cetvorci Jabari uzima 25min i Poku 10ak. Znaci ostaje nam mesto za jednog 4/5 igraca koji bi igrao 10ak min. Meni mirise na Ibaku.
ScepanScekicSto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago po ovim spancima koji su specijalizovani za Valensiju Bonga ne dolazi tamo
Coz29 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 34 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Ma Tshiebwe je bas elitni, ono ultra-elitni skakac. Takav je bio i na West Virginii, preneo to na Kentucky i sada na G ligu. To mu je glavni forte i mislim da nema sanse da to ne translira i na EL. Uz to odlican osecaj za blokadu, ali nije od onih koji se kockaju i love ih po svaku cenu, pa mu ni brojke nisu u tom delu bile astronomske. Ofanzivno jeste limitiran, sut spolja ne postoji, narocito sa ceonih pozicija, ali ume i pogacice da baci i u reketu nije sasvim bezopasan jer ima po koju finticu. Istakao bih jos jedan kvalitet koji ima.. Odmah posle uhvacenog skoka, bio defanzivni ili ofanzivni odmah se oslobađa lopte.. Kada je skok defanzivni taj prvi pas omogućava trčanje i tranziciju i jako je oružje. Kada je skok ofanzivni, taj pas napolje automatski stvara višak i odličnu poziciju za sut. 2
Klipan Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 minutes ago, Alek The Great said: Mi smo sada vec jaci nego prethodnih godinu dana. Ajd da produzimo Bongu i Tajrika, udomimo 2 od 3 beka pa onda da potrazimo jednog top pleja i jednog kombo beka. Malo sam analizirao mogucu minutazu u EL. Ako Tajrik uzme svojih 25 minuta, Osetkowski 15 minuta i Poku u nekim rotacijama 5 minuta ja ne vidim minute za ozbiljnog igraca. Ali svakako je neozbiljno uci u sezonu sa samo Tajrikom i Osetkowskim, tako da mora doci jos jedan visoki. Na cetvorci Jabari uzima 25min i Poku 10ak. Znaci ostaje nam mesto za jednog 4/5 igraca koji bi igrao 10ak min. Meni mirise na Ibaku. Osetkovski je u polufinalu protiv Reala igao skoro pa iskljucivo na poziciji 4. Mislim da nije realno da ga kod nas necemo takodje gledati na toj poziciji. Meni se on svakako cini vise 4 nego 5. Protiv Ibake ne bih imao nista protiv ukoliko je zdrav (nisam ispratio sto nije igrao za Real u zavrsnici ACB, mada generalno mislim da Mateo nije imao blage predstave kako da koristi Ibaku ove sezone. Verovatno jedno od gorih “koriscenja” nekog igraca u prethodnoj sezoni).
Son_of_a_gun Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Morao sam da guglam brata Čibea, was not disappointed. Jedan Dee Green type igrača u smislu hasla, pokretan, skočan, prototip modernog centra. Od minusa sam vidio da prečesto pravi korake u prvoj kretnji čime ostvaruje prednost u reketu, te da previše završava polaganjem na obruču, što možda i nije minus, jednostavno ne volim centre koji ne kucaju kad mogu a mogu. Edited 3 hours ago by Son_of_a_gun
SteveFrancis#3 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Oscar nije atleta tipa Riquea, nije toliko skocan, tezi je. Ali je zato dugacak u picku materinu, neglup i respektabilan radnik. Ovo sto fedor kaze 15 skokova u G ligi ne govori nista posebno samo po sebi, tacno, medjutim pricamo o coveku koji je kao frosh u Mountaineersima imao skoro 9.5 skokova po mecu, a u dve sezone na Kentuckyu imao prosek od preko 14 skokova po mecu, nekih 25-26% uhvacenih lopti, sto su ludacke brojke za koledz, narocito za igraca njegove visine. 1
Alek The Great Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ma ja pokusavam da se stavim u Zeljkove cipele. Kakvu korist on ima sa Osetkowskim na 4?! Mislim da ga je doveo iskljucivo kao strech igraca i da ce mu igrati uglavnom na 5. No sad videh da su u decembru on i Ibaka bili u klincu i da je Serge izbacen. Zeljko ce to da izmiri. 1
Sharp Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 12 minutes ago, ScepanScekicSto said: 35 Na papiru. Tko zna koje je on godište zapravo. Ja bih na vašem mjestu zaobišao Ibaku u širokom luku. Edited 2 hours ago by Sharp
Xpert Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Prizivate Ibaku, kao da vam nije bio dovoljan ovosezonski veteran na poziciji 5. Nemoje ljudi... Edited 2 hours ago by Xpert 1
realno *w Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Klipan said: Osetkovski je u polufinalu protiv Reala igao skoro pa iskljucivo na poziciji 4. Mislim da nije realno da ga kod nas necemo takodje gledati na toj poziciji. Meni se on svakako cini vise 4 nego 5. Bukvalno 99% vremena u celokupnoj karijeri u Unikahi, je igrao četvorku. Bukvalno jedino kad ga je ubacivao na 5, a da sam ja to gledao, je bilo protiv Reala, tj protiv Tavaresa. Čovek je baš čista četvorka, što opet ne znači da ga Žoc neće probati i na 5, ali verujem da će to biti baš neki kratkotrajni specijali. 1
Alek The Great Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago I Exum je igrao krilo u Barsi pre dolaska kod nas. Gotovo sam siguran da ce Osetkowski 90% minuta igrati peticu. Ali ajd videcemo tamo u septembru kad krenu pripremne.
Papanikolesku Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Igraće i 4 i 5 u zavisnosti od mečapa i to je to. Pokupiće neke minute iza Jabarija, neke i na petici, za cirka 15ak do 20 minuta. Ako dođe i ta neka petica, biće velika gužva tu, moraće se naći minuti i za Pokuševskog koji će igrati više nego prošle sezone, i koji takođe pokriva dve pozicije. Za Majka tu nema mesta više.
odupri se ludilu Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Već zamišljam petorku sa Pokuom, Džabarijem i Dylanom. Mljac. 1
Recommended Posts