Jump to content

Recommended Posts

Posted
49 minutes ago, MarioKempes said:

Partizanu i Zvezdi u ovim okolnostima ABA postaje teret i, po mom mišljenju, treba da istupe. Ligu ili igraš max motivisano (kao što i sam kažeš) ili je i ne igraš. Igrati 40 utakmica rekreativno je bzv, a igrati ih jako i motivisano - nemoguće pored ove EL. 

Upravo ovaj deo mi nija jasan. EL nam je davno stavila do znanja da pozicija u ABA nije ključna, pa što se onda koljemo godinama? Ne, nego klubovi postoje samo zbog EL? Stvarno ćeš da kažeš da je recimo za CZ jedini smisao EL, koju je od zadnjih 5 sezona, 3 puta završila ozbiljno takmičenje maltene u januaru?  Čudi me da nisu puštali najbolje igrače kojima ističu ugovori, da se uštedi malo. A ne da nisu, nego se dovodila i pojačanja, samo za završnicu ABA.

Uglavnom, ne mogu da ponovo pričam na temu KLS/ABA, to je za mene "daleko bilo" scenario i to je to.

• Like 6
Posted
1 hour ago, realno *w said:

KLS koji večiti kreću od polufinala, nije liga. 

Prvo ovo, ABA nebitna: ne slažem se, igraš tu ligu, boriš se cele godine, tužan je klub kojem je jedini cilj da se obezbedi EL. Za šta smo igrali recimo tokom sankcija? A ginulo se tada u derbijima. Ako ti nije taj trofej cilj, nego je jedina poenta da se igral EL i svakih par godina bude tip u top8, onda nek se gasimo.

Prvo, Milutinov nikako ne može pod "jebo ih...". Naš bivši igrač, domaći, u odličnim godinama. Vrhunska meta.

Moneke, da, slažemo se. Kad nismo to uradili kad je trebalo, svakako da i sada ne treba plaćati ne znam koje pare. Poku već dobija lepu šansu i napreduje.

Iako imamo licencu, pritisak u EL će biti još veći. Verovatno ostaje isti format, znači 2 ekipe više, koje bore za ovih 10 mesta, za koje je inače bila ludnica. I to ne bilo kakve ekipe, nego ovi sa ozbiljnim budžetima.

Nema tu previše prostora za ne znam kakve eksperimente.

Uglavnom, slažem se da bar jedno ime treba da bude iz ovog opusa koji si opisao. Ali tu se priča završava.

dakle, jos jednom, ja sam napisao to u smislu da ce zbog 4 dodatne utakmice u EL postojati dodatni pritisak na igrace, a da ne govorim o tome koliko ce tek biti tesko uopste doci do tog 8-10 meca, jer evo Hapoel i Dubai dovedose sve sto hoce i preplacuju...

moj upis je bio u smislu, da ovo trogodisnje igranje EL, daje mogucnost da npr Bosnjakovic, Nakic, Pokusevski, Washingon ili neki novi Washington dobiju priliku da ozbiljno igraju ABA ligu, treniraju kod Zeljka, jer se igrac postaje samo igranjem a ne sedenjem na klupi.

i svojim zalaganjem u ABA pruziti im priliku u EL..

i onda u tom roku od 3 godine, mozda od gore navedenih igraca "napravis" legitimnog igraca za EL, a ne da i posle trri godine vijas Hezonju, Musu, Mirotica i njima slicne

Posted
45 minutes ago, realno *w said:

Upravo ovaj deo mi nija jasan. EL nam je davno stavila do znanja da pozicija u ABA nije ključna, pa što se onda koljemo godinama? Ne, nego klubovi postoje samo zbog EL? Stvarno ćeš da kažeš da je recimo za CZ jedini smisao EL, koju je od zadnjih 5 sezona, 3 puta završila ozbiljno takmičenje maltene u januaru?  Čudi me da nisu puštali najbolje igrače kojima ističu ugovori, da se uštedi malo. A ne da nisu, nego se dovodila i pojačanja, samo za završnicu ABA.

Uglavnom, ne mogu da ponovo pričam na temu KLS/ABA, to je za mene "daleko bilo" scenario i to je to.

Naravno da je ABA dugo bila najbitnije takmičenje. Iako već nekoliko god šampion nema garantovano mesto, ipak se znalo da će (ako Par ili Zve budu prvi) taj klub igrati EL, a za drugog nije bilo sigurno. Plus je do prošle god šampion igrao besplatno, a drugoplasirani plaćao. 

Sada oba kluba i zvanično igraju EL bez obzira na ABA rezultat, Zvezda može da bude i deveta, opet će igrati EL.

U tom kontekstu, a uzimajući u obzir proširenje i EL i ABA, za mene je besmisleno igrati 38+30 (najmanje) kola u ligaškom delu dva takmičenja. Na 38 teških utakmica dodaješ još 10-ak teških, zašto? I fizički i logistički to je ogroman napor i za klubove i za igrače.

Zato sam za istupanje Zve i Par.

Što se tiče KLS, Partizanovi navijači su alergični pre svega jer je smatraju "Čović ligom", što je i bila godinama. Liga je loša i trebaće vremena da se uredi, ali mislim da imamo priliku za to sada kad je ovaj otišao iz Zvezde, a klubovi imaju korektnu saradnju i komunikaciju (tako kažu). Podsećam da KLS nije u ingerenciji KSS, pa bi Zve i Par mogli da je urede, a da ne jaše beg iz Železnika.

Posted
1 hour ago, ScepanScekicSto said:

moj upis je bio u smislu, da ovo trogodisnje igranje EL, daje mogucnost da npr Bosnjakovic, Nakic, Pokusevski, Washingon ili neki novi Washington dobiju priliku da ozbiljno igraju ABA ligu, treniraju kod Zeljka, jer se igrac postaje samo igranjem a ne sedenjem na klupi.

Kad da treniraju, brate moj, kad se igra 68 ligaških kola (min) u 30 nedelja? U 10 navrata će igrati po 3 utakmice nedeljno, neće da znaju ni u kojoj sali ni protiv koga igraju, ni odakle su poleteli ni gde su sleteli. Nema tu treninga, samo oporavak, a i to u pokušaju. Pa ćemo svi da kukamo što je pola tima povređeno po 5-6 nedelja, što kidaju kolena, zglobove i mišiće.

Posted
1 hour ago, Jonas Lunden said:

E taj izgleda u Realu 😞

Video sam negde da su ga kaparisali, zajebavam se malo. Prvo da vidimo kakva je sudbina Carlick-a

Posted
1 hour ago, jedibojan said:

Video sam negde da su ga kaparisali, zajebavam se malo. Prvo da vidimo kakva je sudbina Carlick-a

Neces krstenog igraca ubosti za sledecu sezonu. 🙂

Posted

Sudijska lakrdija u reziji aba lige. Tokom celog meca, svojim losim odlukama, nam nisu dozvolili da napravimo osetniju razliku. Sve su ucinili da dodje do majstorice. Domacin od prvog minuta vrsio pritisak na sudije.

Po ko zna koji put Karlik masi ovaj sut za pobedu. Mozda je vreme da nekada proba i neko drugi. Mnogo se igraca vcr "sakrilo". Vanja ocajan. A vi koji mislite da je Wash nesto promenio u igri zajebali ste se. Sut ga krene svaku 7-u utakmicu i to je to. 

• Tuzno 1
Posted
30 minutes ago, Xpert said:

KKP ekspirijens u fullu veceras. Rolerkoster voznja, koja je zavrsi nesrecno po nas, kad god je gusto.

Ispravio sam ti ovo.

Posted (edited)

Mda, dobijate ih rutinski sledeću. Ima da bude kao u prvoj utakmici 20 razlike na poluvremenu. Ovo Želimir namerno uradio da imate još jednu utakmicu da se ne oladite.

Edited by Knipex
  • WOW 1
Posted

Iffe Lundberg played 7:15 minutes against Dubai today. 0 points 0 assists 0 rebounds 0 field goal attempts 0 steals 0 turnovers 0 fouls 0 plus/minus (+/-) 0 index I’ve never seen anything like this in 20 years of watching basketball. Even plus/minus in ZERO.

sa tvitera

• Ha-ha 4
Posted
9 hours ago, СтелаРоса said:

I da se razumemo, ja nikada nisam bio protivnik Aba lige, ali jer je ta liga do sada imala svoj smisao. Takodje, smatram da bi idealna varijanta bila da ne postoje odvojena nacionalna prvenstva nego jedno jedino koje ce biti upravo Aba. Dakle, pobednik regionalnog takmicenja je automatski i sampion svoje drzave. Ne znam da li je tako nesto uopste moguce napraviti, verovatno ne.

Da, apsolutno se slazem, jedan jako dobar post koji je sazeo sve cinjenice.

Kada sam ja bio za ABA ligu, to je bilo zato sto to treba da bude neki vrh za sve klubove sa ovih prostora. EL bi bila prejaka, a domace lige preslabe. U ovoj novoj realnosti se osecam kao budala sto uopste pratim takmicenje koje skoro nikoga ne zanima jer "hihihih, mi sledece sezone punimo Arene protiv Reala, vi igrate EC, eto vam ABA liga i tisina". 

Domace lige su obezvredjene ne zato sto neko ima mnogo novca vise nego zato sto ni poraz ni pobeda u finalu ne menjaju nista oko sledece sezone. Pa to bi bilo kao da igraju Nadal i Monfils, ali se zna da je Nadalu zagarantovano ucesce u finalu RG, a da Monfils i ako dobije ne moze vise od 1/4 finala. Ko ce normalan to da prati? 

Pise se i ovde o nekom znacaju trofeja, dodje Z. Obradovic prosle sezone, upita nakon 0:3, "je li, ko je bio 11., a ko 16. u EL, a? Koga bre briga za ovu ligu, neka uzivaju, ukrali su nebitan trofej". 

Sto puta vise bole KKCZ oni porazi u EL i jos jedna sezona koja nije donela nista, nego neki poraz od KKB od 34 razlike. 

Zato da, ako ce KKCZ i KKP vecno da igraju EL, gasi ABA ligu i to je to. Ja da zovem nekoga da gledamo ABA ligu na TV ili u hali, a da mi taj neko kaze "ma sta se lozis, ionako se zna da KKP i KKCZ igraju EL, koga briga", pa necu vise, uopste me od danas i ne zanima ko ce da osvoji nakon danasnjeg silovanja sporta i svega sto je sportsko. Sacekacu EL i navijacu protiv projekata kao i obicno i to je to. 

Posted

Dobar deo meča smo odigrali pristojno, pogotovo drugo poluvreme do pred 4,5 minuta pre kraja 4/4. I onda, po navici, kad je kanal, neka bude Korintski. Bez koša iz igre sigurno 7+ minuta, od one trojke Dwiza. Karlik, koji je đuskao vrhunsku utakmicu, totalno ohlađen ulazi na oko 3 minuta pred kraj da nam rešava tekmu sa tri napada u nizu + da klačuje u poslednjem. A klačovao je jednom do dva puta ove sezone. Ja bih igrao na Dwiza poslednji napad, ako već Želimir preferira tu izolaciju 1v1, al' ajde. 

Elem, izgubili smo tekmu petim faulom Tajrika koji je igrao odlično drugo poluvreme, bio suvereno prisutan na skoku. 

Za treću u Beogradu, zatvoriti Prepeliča koji je preozbiljan šuter, i Masona da se uvede u ritam, sa ostalima možemo da živimo. 

Ako ne dobiju ovaj run 'n gun Dubai, za koji imaju svo vreme ovoga sveta da ga spreme, biće jasno da je ova ekipa - loše selektirana, i loše vođena. Ipak, mislim da idemo u finale, i da tamo čekamo Zvezdu. 

• Like 3
Posted
18 hours ago, Alek The Great said:

@SteveFrancis#3 @ScepanScekicSto A koji to klub koji ima ambicija za F4 razmislja "out of box" i uzima neproverene igrace?

Pretpostavljam da si i sam svestan da u EL ovih godina imas mozda 10-15 stvarno dobrih igraca i njih uglavnom pokupi ovih 4,5 najbolje platezno sposobnih klubova. Onda nekom Partizanu ostanu nekakvi "provereni" Davies, Vanja, Lundberg... Ako pricamo o ambicijama za F4, sasvim sigurno ga necemo dohvatiti nikad oslanjajuci se iskljucivo na menadzerske kombinacije i cekajuci da nam nekad upadne neko od stalno jednih te istih imena koja kruze svake godine. Pa eto mozda nas sad ipak ne oladi Hezonja, Musa ili neki treci Mirotic. Ili eto mozda dogodine. 

Broj igraca koji stvarno prave razliku u EL je jako mali i takvi su zakljucani od ovih najbogatijih. Potrebna je injekcija novog kvaliteta, kako KKP-u, tako i celoj EL uopste da bi sve ovo na nesto licilo u godinama koje dolaze. Eto French Frank je nudjen nasim klubovima vec koju godinu. Sad smo kao nezadovoljni, ocekivali vise, nije opravdao, bla bla. Na stranu sto ja ne delim taj sentiment, ciji je tacno problem i ko je kriv za to? Sto dovodis igraca ako ga nisi evaluirao i neko ti ga uvaljuje kao na buvljaku, a ti kazes ajde, daj kad si navalio. Treba li tebi taj igrac ili ne, kako si ga i gde zamislio, sta je ideja sa njim, to je valjda kriterijum. To menadzersko udomljavanje ne vodi nikuda. Pritom, jos jednom, ja ne mislim da je Frank promasaj, ali ocigledno da Zeljko nije bas skontao sto ga je uopste doveo i sta bi sa njim (kao i sa jos pokojim igracem, ali to da ne sirimo), pa smo probavali sve i svasta i sad je naravno igrac kriv sto je podbacioTM.

• Like 2
Posted

Pa može se reći da smo probali sa Denzelom - igrački nismo dobili puno, al zato je sam sebe isplatio sa onim sranjem na početku sezone.

Čovek je samo januar i februar odigrao kako treba, sve ostalo mrka kapa, al valjda ima dobar rating u battle royal na fortnite serverima

Posted

@SteveFrancis#3, ovaj Partizan među projektovanim nosiocima (mada nije bilo nekog jasnog alfe na početku sezone) bukvalno nema jednog igrača koji je bio proveren, sigurica. Najprovereniji su oni koje si naveo, a oni su igrači uloge, manje ili više važni. Poprilično se kockalo sa ovim rosterom. 

Posted
6 minutes ago, DameTime said:

@SteveFrancis#3, ovaj Partizan među projektovanim nosiocima (mada nije bilo nekog jasnog alfe na početku sezone) bukvalno nema jednog igrača koji je bio proveren, sigurica. Najprovereniji su oni koje si naveo, a oni su igrači uloge, manje ili više važni. Poprilično se kockalo sa ovim rosterom. 

Pa alfa je svakako Karlik, u to nema sumnje, i od starta je u toj ulozi. Zli jezici bi rekli da je to pokazao i na terenu i van njega 🙂 ali zadrzimo se samo na kosarci. 

Osim Karlika rekao bih da su tu "prvi oficiri" Sterling i Tajrik (oni mozda vizuelno deluju vece alfe od Karlika ali to je samo vizuelno). Ne samo po ucinku, vec samom pojavom, energijom, preuzimanjem odgovornosti. Ali je ipak pravi alfa Tajrik. 

Vanja, Ife, Dejvis su "provereni" igraci sa kojima "ne bi trebalo da bude greske". iako, deluje da se pogresilo kod poslednja dva, ali ja ne delim to misljenje u potpunosti. Mislim da su ocekivanja bila prevelika od Dejvisa, ipak je u godinama, a Ife jeste legit EL igrac ali deluje da nikad nije radio na tom nivou kao sto se radi sa Zeljkom, mozda mu treba jos vremena. 

I Bongu da ne zaboravim - tihi heroj, radnik, cuti i obavlja veliki posao. 

I sad kad pogledas, javlja se neka osnova koja je dosta dobra i koja ce ostati i nadograditi se.

Karlik

Vanja

Braun

Bonga

Tajrik

• Like 1