m0k1 Posted Saturday at 12:22 PM Share Posted Saturday at 12:22 PM I to ubedljivo prvo mesto u Aba ligi treba uzeti sa rezervom jer se jos uvek nije odigrala nijedna utakmica protiv Zvezde, Buducnosti, Dubaija i Cedevite - dakle sve utakmice su bile protiv laksih rivals. A videli smo i da ostali mogu da iznenade posle teskih EL meceva - Zadar zamalo da iznenadi i Zvezdu i Partizan a Split je uspeo da dobije Zvezdu... Ima tu jos dosta da se igra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milos 3.14 Posted Saturday at 12:26 PM Share Posted Saturday at 12:26 PM Mnogo je teško igrati košarku bez pravog plejmejkera koji ume u oba smera. To je krucijalno. Plejmejker je taj koji zatvara utakmice, koji nameće tempo i ritam i zato se mučimo i mi i vi. Pare na pleja i centra, a ostalo može i da se krpi. Iz iskustva i mi i vi smo najbolje igrali i ličili na nešto kad smo imali to dvoje. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzep Posted Saturday at 12:31 PM Share Posted Saturday at 12:31 PM @ScepanScekicSto post od pre dve godine? Really? Jedino što mi je žao je to što sam bio u pravu. Trener jeste odgovoran kad mu ekipa tako izgleda. Nije se popravila do kraja sezone. Trener će i ove godine biti odgovoran ako mu ekipa bude isto izgledala. Ja nikada i nigde nisam rekao da mi moramo menjati trenera. Ono što bih voleo da vidim je da čovek jasno izađe i kaže imamo problem tu i tu, uradićemo to i to da bismo iz problema izašli. I kao najvažniju lekciju iz prošle sezone rekli su da su naučili da moraju da donesu odluku. Eto, čekamo da vidimo da li će ikakvu odluku doneti i kakva će ona biti. Od mene nikad ništa sem optimizma nećeš čuti, jer od pesimizma nema vajde. By the way, ubeđen sam da dobijamo Pariz. Mada u big scheme of things to ni ne bi značilo puno, jer se kvalitet dokazuje protiv jačih timova i na gostovanjima. Ovako ćemo samo raditi ono što je manje više očekivano - biti borderline play in tim i to je u redu. Samo stvari treba nazvati takvim, a ne hajpovati pre sezone borba za f4 i slično. Od toga smo dalje nego što sam ja od Gine Valentine 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanScekicSto Posted Saturday at 12:41 PM Share Posted Saturday at 12:41 PM (edited) @Dzep To je sezona kad smo zavrsili 6. na tabeli a izgubili prolaz na F4 na nacin kako smo izgubili... ali nije to bitno.. ti i nisi toliko strasno pisao, jer sam video par postova sa koliko toliko normalnim stavom... Zeljko da izadje i kaze kome? Tebi? Meni? Radi iz Sport kluba? Edited Saturday at 12:41 PM by ScepanScekicSto Link to comment Share on other sites More sharing options...
MC Thunder 2 Posted Saturday at 12:44 PM Share Posted Saturday at 12:44 PM (edited) @ScepanScekicSto Za razliku od klupskih boja, nasi utisci nisu samo crni ili beli, forumasi koji sada pisu crno ne pisu uvek crno i obrnuto. Sve zavisi od momenta, utiska, obrazaca u igri i vodjenju tima. Zasto ne budes džek, a ne politicki demagog, pa izvuces i moje (mozes i ostale) pozitivne komentare, kojih ima na pretek? Svih ovih sezona. Ne moras da ides unazad dalje od faking cetvrtka, pa da vidis sta sam (na)pisao nakon pogledanog snimka vs Monako. Malo mi je pun falus quotovanja, stubova srama i obracanja samo kada vam za oko upadne nesto protivno Željkoljublju. Ovo se ne odnosi samo na tebe. Za nekog kome smeta kada se u pisanju postova istice pretezno negativno u igri i vodjenju Partizana, prilicno vam u oci upadaju samo negativni komentari pa ugl samo na iste reagujete i predstavljate ih kao absolute. Cisto za 1 ukazivanje ironije. Edited Saturday at 12:47 PM by MC Thunder 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted Saturday at 12:50 PM Share Posted Saturday at 12:50 PM Željko je (daleko) najtrofejniji trener u EL i to je činjenica. Taokđe je činjenica da je do tih trofeja dolazio uvek sa top 3 budžetima u takmičenju sa izuzetkom Partizana 92 i moguće Huventuda (to nisam siguran kako su se kotirali jer sam tad bio klinac). KKP sadašnji koliko god bio nabudžen nema top tier EL budžet. Čak i da je Željko najbolji trener u EL i dalje, a ne znam kako se to meri, on nije toliko najbolji da to pravi neku odlučujuću razliku. A pitanje je da li je uopšte najbolji. U EL ima mnogo dobrih i fanatično posvećenih trenera. Naravno da će svi ukazati poštovanje onome koji je najuspešniji, tako je u svakoj ljudskoj delatnosti. Ono što Željko svakako jeste - jedan je od privilegovanijih trenera, ako ne i najprivilegovaniji jer je jedini trener u istoriji sporta verovatno koji nakon neuspešne sezone ima luksuz da promeni ceo tim kompletno a da on ostane, pri čemu se ne postavlja pitanje da li je tu možda njegova krivica za neuspeh bila najveća. Ok, svoje privilegije, pa čak i ovu, je možda i zaslužio svojim impresivnim CV-em ali sve može da se potroši. Inače, drugi najtrofejniji trener u istoriji EL je čovek koji trenutno izgleda kao najgori trener u EL. Šta želim reći, uzdanje da će Željko da napravi prevagu nad protivničkim trenerom toliku da se nadomesti prevaga koju protivnički igrači prave na terenu nad vašima je utopija. Ostaje vam isto kao i svima ostalima, krvav rad i nada da će ekipa biti bolja kako sezona odmiče, ne postoji magija niti čarobni štapići. 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanScekicSto Posted Saturday at 12:53 PM Share Posted Saturday at 12:53 PM 6 minutes ago, MC Thunder 2 said: @ScepanScekicSto Za razliku od klupskih boja, nasi utisci nisu samo crni ili beli, forumasi koji sada pisu crno ne pisu uvek crno i obrnuto. Sve zavisi od momenta, utiska, obrazaca u igri i vodjenju tima. Zasto ne budes džek, a ne politicki demagog, pa izvuces i moje (mozes i ostale) pozitivne komentare, kojih ima na pretek? Svih ovih sezona. Ne moras da ides unazad dalje od faking cetvrtka, pa da vidis sta sam (na)pisao nakon pogledanog snimka vs Monako. Malo mi je pun falus quotovanja, stubova srama i obracanja samo kada vam za oko upadne nesto protivno Željkoljublju. Ovo se ne odnosi samo na tebe. Za nekog kome smeta kada se u pisanju postova istice pretezno negativno u igri i vodjenju Partizana, prilicno vam u oci upadaju samo negativni komentari pa ugl samo na iste reagujete i predstavljate ih kao absolute. Cisto za 1 ukazivanje ironije. pozitivne? Kada? kad krenemo da igramo? valjda lakse pljuniti avansno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzep Posted Saturday at 01:04 PM Share Posted Saturday at 01:04 PM (edited) 23 minutes ago, ScepanScekicSto said: @Dzep To je sezona kad smo zavrsili 6. na tabeli a izgubili prolaz na F4 na nacin kako smo izgubili... ali nije to bitno.. ti i nisi toliko strasno pisao, jer sam video par postova sa koliko toliko normalnim stavom... Zeljko da izadje i kaze kome? Tebi? Meni? Radi iz Sport kluba? Kad ne znam da brojim... Elem, da - da izađe i kaže svojim navijačima, onima od kojih klub ima značajne prihode (kao što mu reče predsednik) i onima bez kojih nijedan klub ne postoji. Ne mora on, nek izađe Savić recimo, ako može da poveže rečenice u smislen intervju (svi znamo da mu govor nikada nije bio forte, nije ni trebalo da mu bude, on je rešavao stvari mišićima na terenu). Neka izađe bilo ko i pokaže poštovanje prema svojim navijačima - ali od toga nema ništa, ko to još kod nas radi? Mi smo dobri klubu kad treba da pljunemo 600+ evra za godišnju, kad kupujemo merch, kad navijamo (ali bez prozivanja predsednika, je l da), kad idemo na gostovanja, putujemo kilometrima iz svojih gradova na utakmice... Ko nas jebe kad volimo, je l da? I opet niko ne traži ne znam šta, samo osnovno poštovanje inteligencije i logike - igrali smo užasno, vidi se da nismo dorasli jačim klubovima od nas, pretpostavka je da ovakvi možemo eventualno do plej-ina, da li je to dovoljno ili postoji plan da se to poboljša? Ako postoji - možemo li ga saznati, molim lepo? Imamo li pravo da znamo ili smo tu samo da navijamo? Bukvalno svake godine pozivam na isto - na poštovanje ljudi koji gledaju klub koji vole i na bolju komunikaciju koja se neće zasnivati na reelsovima i funny klipovima. Za mene postoji ozbiljan problem te uslovno rečeno stare garde trenera i funkcionera i njihove komunikacije sa ljudima koji ih vole i gledaju. A možda su danas ljudi ipak površiniji nego što mislim? Možda je par klipova i šupljih intervjua - yeah we gotta give 110 percent - u stvari sve što je potrebno? Edited Saturday at 01:05 PM by Dzep 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MC Thunder 2 Posted Saturday at 01:15 PM Share Posted Saturday at 01:15 PM (edited) 24 minutes ago, ScepanScekicSto said: pozitivne? Kada? kad krenemo da igramo? valjda lakse pljuniti avansno Mec nisam gledao uzivo, vec snimak, kao sto sam jasno naveo. Nakon snimka i poraza na domacem terenu sam napisao da sam mnogo vise optimista nego sto nisam. Ako te nije mrzelo da kopas 22/23, kopaj malo i ovo drugo, cisto da ne dovedes sebe da budes licemeran. Btw sto ne quotujes pozitivne komentare iz 23/24 na 9-6 i uporedis ih sa tom sezonom. Sto ne ismejes sulude optimiste za sezonu koja je jedna od najgorih u istoriji? Apsolutno isti rezon bi bio - ocekivanja i prognoze koje su se potpuno pokazale pogresnim. Edited Saturday at 01:18 PM by MC Thunder 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanScekicSto Posted Saturday at 01:21 PM Share Posted Saturday at 01:21 PM (edited) 6 minutes ago, MC Thunder 2 said: Mec nisam gledao uzivo, vec snimak, kao sto sam jasno naveo. Nakon snimka i poraza na domacem terenu sam napisao da sam mnogo vise optimista nego sto nisam. Ako te nije mrzelo da kopas 22/23, kopaj malo i ovo drugo, cisto da ne dovedes sebe da budes licemeran. Btw sto ne quotujes pozitivne komentare iz 23/24 na 9-6 i uporedis ih sa tom sezonom. Sto ne ismejes sulude optimiste za sezonu koja je jedna od najgorih u istoriji? Apsolutno isti rezon bi bio - ocekivanja i prognoze koje su se potpuno pokazale pogresnim. Promasio si fudbal... vi pricu ne menjate, rezultat moze biti i ovakav i onakav... zavisi od mnogo faktora.. al avansno pljuvanje je standard Edited Saturday at 01:22 PM by ScepanScekicSto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted Saturday at 01:23 PM Share Posted Saturday at 01:23 PM 54 minutes ago, DameTime said: @Papanikolesku, ma ok, svakako sam te slagala u prvom odgovoru, jedan deo znamo - neće dobiti otkaz sve i da mu ova sezona bude gora nego prošla 😄 Jednostavno je, on će imati odrešene ruke dokle god bude želeo mesto trenera KKP. Mogu da razumem ovu bojazan jer je Žoc tvrdoglavo magare. Ali nije prošlo ni 10 kola, dok ste u ABA ubedljivo prvi (a tamo je i prošle sezone bilo mnogo problema). Nije baš sve tako crno. Dejm, ne staje baš sva poenta samo u rezultatima koji su defakto trenutno loši, bar u EL, nisam ja očekivao ne znam ni ja šta; prva četiri mesta i šamaranje Reala u Madridu. Nije crno zbog rezultata, iako bi sve naravno bilo podnošljivije i lakše svarivo da su bolji, crno je zbog izgleda ekipe na terenu, ponašanja pojedinaca u datim situacijama, ponavljanje istih grešaka u nedogled, tvrdoglavo i glavom kroz zid iako je jasno da nešto debelo ne funkcioniše u čitavoj priči. Ne možeš da dozvoliš da ti ekipa ovako izgleda već drugu sezonu u nizu. Lepo je biti prvi u ABA (iako smo igrali do sad samo sa prašinarima) , ali ne mogu da dozvolim sebi da žmurim na oba oka zbog 5-0 u ligi u kojoj Brendon Dejvis recimo košta više od godišnjeg budžeta 90% lige. Ja nisam idolopoklonik ničiji, pa ni Želimirov, iako mi je možda i omiljena ličnost u svetu košarke. Postavlja se pitanje odgovornosti, ne može biti izuzet od iste, ni pod tačkom razno Link to comment Share on other sites More sharing options...
MC Thunder 2 Posted Saturday at 01:34 PM Share Posted Saturday at 01:34 PM 12 minutes ago, ScepanScekicSto said: Promasio si fudbal... vi pricu ne menjate, rezultat moze biti i ovakav i onakav... zavisi od mnogo faktora.. al avansno pljuvanje je standard "Mi"...vazi care. Ziv bio. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Saturday at 01:54 PM Share Posted Saturday at 01:54 PM Samo manje kvoutova i sve će biti sjajno na ovoj temi 🙂 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Saturday at 01:56 PM Share Posted Saturday at 01:56 PM Mislim da ovde ljudi vise ljudi pizde na pristupu tima i sto su se brzo predali(a gledali su to prosle sezone) pa se plase da se opet ne ponovi... Treba da se razlikuje normalna kritika od pljuvacine. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mipivi Posted Saturday at 02:47 PM Share Posted Saturday at 02:47 PM Ma prosla ekipa bila talentovana. I slozena kako treba. I zoc i igraci su sjebali priliku za pravo dobar basket. Jbno neprofesionalno. Dok kucam ovo, pocinje mi miga zivac, skoro da kazem dasu svi trebali ponesu odgovornost za to. Svi. Ma to i mislim. Ova ekipa nema toliko talenta, a slozena je... Ko da ih je covic biro . 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Saturday at 04:06 PM Share Posted Saturday at 04:06 PM 1 hour ago, mipivi said: Ma prosla ekipa bila talentovana. I slozena kako treba. Nije bila složena kako treba samim time što nije imala pleja, što je kreacija stavljena u ruke Punteru, što je rotacija na unutrašnjim pozicijama bila pretanka i što je u sastavu bilo nekoliko mekušaca i/ili psiholabilnih pojedinaca. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mipivi Posted Saturday at 05:48 PM Share Posted Saturday at 05:48 PM Mda, tako mu dodje, kad se nako zavrsi. Da ne ulazim sad u sasvim bespredmetnu analizu, sta bi bilo da je baba deda, al mogloe to i u drugom pravcu. Inace, retke su sampionske ekipe de sve ima i ponesto pretice. Sampionske su zato sto izmaxuju sta ima i uspeju zakrpe de je tanko. Ataman. Zaeban backo u tom pogledu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Saturday at 05:54 PM Share Posted Saturday at 05:54 PM 4 minutes ago, mipivi said: Ataman. Zaeban backo u tom pogledu. Ataman prošle godine zakrpio Nunnom nakon što mu je EL sezona već u prvih 4 ili 5 kola zajedrila kanalom. Tako bi i ti umio da krpiš. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mipivi Posted Saturday at 06:33 PM Share Posted Saturday at 06:33 PM Vise sam mislio na efes. Pa i galatu. Inace i za taj nunn mu aferim. Vido posle 5 kola da ne ide na dobro, reagovao, osvojio. Brao. Ima veze i sa nasom temom. Sad bi jedan morao reaguje. Ne moz osvoi, al moze da se chupa iz ovoga u sta se uvalio. Jer ovo ne valja. I krece na gore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alek The Great Posted Saturday at 07:12 PM Share Posted Saturday at 07:12 PM Problem je sto nema ko da se dovede. Sve sto je iole kvalitetno ostalo je u nba rosterima. Mozda taj Killian Hayes koji vrv uopste ne bi bio jeftin. Ali jos uvek mlad igrac sa solidnim brojem nba utakmica, a ima i fiba iskustvo. U sustini kombo bek, ali drugaciji od svih koje imamo. Nesumnjivo bi kod nas igrao pleja. Cudi me sto jos nema klub - ili vuce neku povredu ili je zahtevan po pitanju plate. Ostalo bas slabo, pogotovo na visokim pozicijama. Ima igraca, ali mislim da je to nemoguca misija. Ima taj Covington koji vrv ne bi preko bare, a i poprilicno je skup. Mislim da se vec negde pominjao Brisset. Iz EC i LS je bas teska prica. Nema tamo kvaliteta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted Saturday at 07:48 PM Share Posted Saturday at 07:48 PM (edited) @ScepanScekicSto Niko ovde nije pljuvac i ovo izvlacenje niza kvotova je potpuno deplasirano. Koncepcija ovog foruma i jeste da nema svetih krava i da se moze kritikovati ili izraziti neslaganje sa bilo kojom akcijom, gestom ili delom, ma od koga dolazilo. 99% kritika ili nezadovoljstva je prilicno dobro artikulisano i argumentovano i ljudi koji obitavaju na ovom topiku nisu tu da izbace frustracije, vec godinama prate klub i razmenjuju utiske i misljenja u ovom virtuelnom prostoru. Sigurno je da nije svaka opaska i stav u potpunosti objektivna i tacna, da su neki tejkovi rezultat nagomilanog nezadovoljstva, razocaranosti, pa mozda i tuge, ali sasvim sigurno nema nikakve potrebe cuvati ovaj forum od onih koji ga vec godinama zapravo i cine, poput @Dzep, @MC Thunder 2 , @Beonegro ili koga vec. Jezim se od glumljenja cuvara vatre i odredjivanja ko je veci, a ko manji grobar. Not on my watch. Ne kazem da si ti u tom fazonu i da je to bila namera ove diskusije, ali stvari vrlo lako mogu da odu u tom smeru, a to je najblaze receno vrlo problematicno, a u krajnjoj liniji i savrseno besmisleno na diskusionom forumu kakav je vox ili pokojni b92. Edited Saturday at 07:50 PM by SteveFrancis#3 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mipivi Posted Saturday at 07:52 PM Share Posted Saturday at 07:52 PM (edited) Alek, znas kako, ima ciji je to posao. Ako niste primetili, ne ulazim ja u to. Al moglo bi malo i outside the box se misli. Pre jedno 4 godine gledam juznoamericku EL.. imalo se sta vidi. Neki rivero, skracen, al nesto rilja pod kosem, kupi lopte, vraca ih u kos. Reko, jabi ovog... Sad bi ga svi. Ima ti rivera po budzacima jos. Treba neko malo razgrne po ti budzaci. A za lenju variantu, imam pare kupujem po EL i gornje amerike, evo opet mora izjavim nerazumevanje da uzmes davisa, a ne motlija. Pustite me sa glup. Evo ovaj je pametan, pomaze na treninzima. Pa budi asitent onda, za basket mi daj ovu zivotinju. Edited Saturday at 07:53 PM by mipivi Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Saturday at 07:58 PM Author Share Posted Saturday at 07:58 PM 2 hours ago, mipivi said: Inace, retke su sampionske ekipe de sve ima i ponesto pretice. Sampionske su zato sto izmaxuju sta ima i uspeju zakrpe de je tanko. Ataman. Zaeban backo u tom pogledu. Sa Kumarom koji vadi keš mani mani na prvi mig bi mogao i ti da krpiš 😁 Ništa preterano protiv Atamana (košarkaški), imam o njemu skroz kul mišljenje glede sklapanja ekipe. Ne bih uzimala zdravo za gotovo da su našim EL klubovima dostupni svi igrači koji su Realu, Panati, Oliju, Barsi pa i Monaku. Igrače ne zanima najbolja atmosfera u hali u Evropi, nego cifra koju možeš da im napišeš na čeku. p.s. Nemoj Rivera pls (ako mislimo na istog, ovog iz Makabija), retko glup igrač. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted Saturday at 08:30 PM Share Posted Saturday at 08:30 PM 19 minutes ago, mipivi said: Alek, znas kako, ima ciji je to posao. Ako niste primetili, ne ulazim ja u to. Al moglo bi malo i outside the box se misli. Pre jedno 4 godine gledam juznoamericku EL.. imalo se sta vidi. Neki rivero, skracen, al nesto rilja pod kosem, kupi lopte, vraca ih u kos. Reko, jabi ovog... Sad bi ga svi. Ima ti rivera po budzacima jos. Treba neko malo razgrne po ti budzaci. A za lenju variantu, imam pare kupujem po EL i gornje amerike, evo opet mora izjavim nerazumevanje da uzmes davisa, a ne motlija. Pustite me sa glup. Evo ovaj je pametan, pomaze na treninzima. Pa budi asitent onda, za basket mi daj ovu zivotinju. Ove teme smo se nesto kratko dotakli i prosle sezone i letos. Definitivno je fakat da se ovde jako malo paznje posvecuje tome sto mozemo nazvati skautingom. Traze se gotova resenja, sto je sasvim ok, kada ih ima, odnosno kada su ti zaista dostupna. Sve se svelo na menadzerske kombine gde ti imas taj jedan (uz to jos i ne narocito veliki i versatilan) pul igraca iz koga ti se nude 'resenja', pa ce tako Ntilikina jedne sezone biti ponudjen KKCZ, sledece ce zavrsiti u Partizanu, Mirotic ce se nudti i razvlaciti medju istim klubovima, isto je sad sa Motleyem, Biyombom... Bukvalno se ne vidi nikakav licni pecat tzv. sportskog sektora, nego se sve svodi na to koga ce iz tog jednog te istog bazena u datom trenutku da odabere ovaj, a koga onaj trener. Tim pre sto je velika kriza talenta u EL i sto ima premalo bas vrhunskih igraca, mora se okrenuti i drugim pasnjacima. Jebiga, jeste rizik, ali je evidentno da ono sto kao KKP imas na raspolaganju od tzv. gotovih igraca nije dovoljno da se napravi pita. Pitam se koliko jos godina treba da prodje i koliko jos neuspeha da se dozivi da bi se shvatilo da nesto u pristupu izgradnji rostera mora da se promeni. Mozda sam ja delusional, ali eto pisao sam besmucno recimo za Timmea da se dovede jos dok je igrao na Gonzagi. Evo ga sad potuca se po razvojnoj, trejdovan je skoro. NBA se nije nesto nagledao, sto sam ocekivao zbog njegovog profila. Nije uopste bilo nemoguce dovesti ga i pre sezonu, nije bilo ni ove. Za takve stvari se uvek moze naci modalitet. Ali mi se time ne bavimo, mi cekamo da nam Misko ili Rasko ponude nekoga pa da kazemo evo ovog hocu, ovog necu. Naravno da ce se tako tesko doci bas do profila igraca koji ti trebaju i koji se uklapaju u ono sto zelis da igras i kako zamisljas kosarku svoje ekipe. Ali opet, ciji je to problem, ako ne kluba i njegove organizacije... Mora se pametnije, kreativnije. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Saturday at 11:09 PM Author Share Posted Saturday at 11:09 PM 9 hours ago, Papanikolesku said: Dejm, ne staje baš sva poenta samo u rezultatima koji su defakto trenutno loši, bar u EL, nisam ja očekivao ne znam ni ja šta; prva četiri mesta i šamaranje Reala u Madridu. Nije crno zbog rezultata, iako bi sve naravno bilo podnošljivije i lakše svarivo da su bolji, crno je zbog izgleda ekipe na terenu, ponašanja pojedinaca u datim situacijama, ponavljanje istih grešaka u nedogled, tvrdoglavo i glavom kroz zid iako je jasno da nešto debelo ne funkcioniše u čitavoj priči. Ne možeš da dozvoliš da ti ekipa ovako izgleda već drugu sezonu u nizu. Lepo je biti prvi u ABA (iako smo igrali do sad samo sa prašinarima) , ali ne mogu da dozvolim sebi da žmurim na oba oka zbog 5-0 u ligi u kojoj Brendon Dejvis recimo košta više od godišnjeg budžeta 90% lige. Ja nisam idolopoklonik ničiji, pa ni Želimirov, iako mi je možda i omiljena ličnost u svetu košarke. Postavlja se pitanje odgovornosti, ne može biti izuzet od iste, ni pod tačkom razno Ne znam, ja bih rekla kako baš sve stane u rezultate. Da je prošle sezone bilo rezultata, retko koga bi bilo briga što je James hteo da se bije sa Lazarevićem (a možda ne bi ni hteo da se kači sa njim, ako me razumeš). Kada se gubi, prljav veš će izaći na površinu i navijači će se baviti svime; ako se dobija, većina će biti opijena pobedom (što je nekako logično) i manje će se baviti takvim stvarima. Ako bi njemu pošlo za rukom da 10. titulu uzme u KKP, nikog ne bi bilo briga kako je do nje došao (koliko je poraza i neuspešnih sezona imao iza sebe u tom procesu), već bi bio genijalac koji je jubilarni EL trofej uzeo sa istim klubom sa kojim je uzeo i prvi, snimali bi ga za Netflix kao Lebrona. Naravno, on možda ne uspe u toj nameri i onda će košarkaška istorija biti neumoljiva. Uglavnom, jasno je da je za rezultate on najodgovorniji jer se najviše pita za taktiku i dovođenje igrača, u tome nema spora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts