Jump to content

Premier League 2024/2025

Ko osvaja titulu?  

23 members have voted

1. 1. Ko osvaja titulu?

• Manchester City
      2
    • Arsenal
      15
    • Liverpool
      3
    • Manchester United
      1
    • Chelsea
      0
    • Tottenham
      1
    • Neko sedmi
      1

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 08/16/2024 at 07:00 PM

Recommended Posts

Totenhem jeste bio bolja ekipa dok je bilo 11 na 11 i verovatno bi pobedio i da se nije desio crveni karton, ali ta odluka (pogotovo sto postoji Var koji to sve pregleda) je sramotna. Ono nije videlo crvenog kartona. Situacija mozda jeste delovala opasno na prvi pogled zbog podignute noge, ali kada je na snimku ustanovljeno da se covek okliznuo i da mu je zbog toga malo odletela noga, te da kontakt kao kontakt nije bio opasan, niti je bilo otvorenog djona, Var je morao da ponisti odluku glavnog sudije da pokaze direktan crveni karton. To sto je Bruno imao nameru da napravi faul je sasvim legitiman potez koji se sankcionise zutim kartonom. Pa nije ovo kosarka gde su posebne kazne za namerne faulove. A onda posle toga jos jedan dokaz potpunog odsustva osecaja za utakmicu gde sudija propusta da dosudi penal za Junajted usled igranja rukom Romera cini mi se. Mozda se za to ne svira uvek penal, ali ako si vec sjebao i Mancester i utakmicu, onda imaj bar malo osecaja pa dosudi taj penal za koji ti niko ne bi zamerio i bar se na neki nacin iskupi za onaj sramotan crveni karton. Uzas. Naravno, Mancester je bio ocajan i tuzno ga je gledati onakvog, ali to ne sme da ima nikakve veze sa katastrofalnim sudjenjem koje priredjuju engleske sudije iz kola u kolo.

• Like 2

Najgore je to sto ce taj crveni karton posluziti Ten Hagu da opravda onaj smrad od igre.

Chelsea ove sezone jako dobro izgleda a i Liverpool. To nisam ocekivao od  njih , pre pocetka sezone davao sam im 7-8mo mesto.

• Like 1

On 9/28/2024 at 6:21 PM, atmsfr lnČ said:

Kad si vec iskoristio xG Arsenal je bio tipa 5. najgori tim po xG na mecu do ovog meca

Dobijanje crvenog kartona do poluvremena u dve utakmice od pet obicno ume da utice na statistiku yknow

Kada je Čelsi kupovao Palmera za 45m mislio sam da je Šiti uradio odličan posao a Čelsi dobio samo jednog od tipa 22 igrača koje će smucati u i oko prvih 11 bez nekakvog impacta. Čak sam prošle godine dugo mislio da su njegove brojke produženi fluke, a danas nema dileme da je ultra zabavan igrač kakvog PL dugo nije iznedrila, na sada već pozamašnom uzorku imamo neke brutalne golove, lucidne pasove, hladnokrvne egzekucijetm, a uspeo je i da brendira proslavu gola. Baš pravo osveženje za ligu.

• Like 9

On 9/29/2024 at 12:28 AM, Miki28 Teoljub said:

Cole palmer je igracina.

Nisam gledao utakmicu, samo highlights - ali bio je sebičan kod prva dva šuta, iako je dao jedan. Oba puta je njegov saigrač bio slobodan i bio bi tap in da je dodao loptu.

Sjajna utakmica Spursa, totalna dominacija, veliki broj šansi, potpuno nadigrali United. Nadam se da su Son i Udogie OK.

Sledeće nedelje, posle Ferencvarosa, teška utakmica sa Brajtonom, prošle godine su nam lagano upakovali 4 komada na naš high line.

• Like 1

Moram jos jednom da praisujem potez Van de Vena - Oduzeo je loptu na 65m od gola, pretrcao kompletan teren i igrace Junajteda, dao neko nitro ubrzanje pred kraj i savrseno tacirao loptu Johnsonu da je posalje u prazan gol. Zasluzeno je man on the match 🙂  

Sada treba nastaviti na ovom talasu i prvo da dobijemo Ferenc u LE pa onda docekujemo Brighton. Verujem u Postea i momke da ce napraviti pozitivne rezultate. 

• Like 2

Normalno kudos za Van de Vena, ali reakcija Rashforda i Dalota u toj celoj akciji su neobjašnjivi. Rashford samo odustao i džogira, Dalot usporio bez razloga i pustio Brennana da utrči na drugu stativu sam.

Bizarno je i da je Junajted protiv Twente-a primio sličan gol. Tu su čak nešto i pokušali da pritisnu, Van de Ven je ovde imao skoro pa pistu da utrči.

On 9/30/2024 at 9:49 AM, Charles De Ketelaere said:

Kada je Čelsi kupovao Palmera za 45m mislio sam da je Šiti uradio odličan posao a Čelsi dobio samo jednog od tipa 22 igrača koje će smucati u i oko prvih 11 bez nekakvog impacta. Čak sam prošle godine dugo mislio da su njegove brojke produženi fluke, a danas nema dileme da je ultra zabavan igrač kakvog PL dugo nije iznedrila, na sada već pozamašnom uzorku imamo neke brutalne golove, lucidne pasove, hladnokrvne egzekucijetm, a uspeo je i da brendira proslavu gola. Baš pravo osveženje za ligu.

Jučer sam baš gledao video di se vodila rasprava je li City pogriješio prodajom Palmera. 

I razmišljam koliko je besmisleno to što pričaju. Da ga City nije prodao, šanse da bi od njega gledali ovo se mjere u promilima. 

Ko kad netko 50-50 utakmicu izgubi 5:0, pa svi znamo da je taktika bila kriva. To što bi se, prije utakmice, 90% ljudi odlučilo za tu taktiku nema veze.

Sasvim sam siguran da Palmer sve i da je dobio veću šansu ne bi pružio ni blizu ovoga, ipak je igrač sa dosta šlifa i inspiracije, a u Šitiju je to nekako rezervisano za KDB-a, dok ostali imaju dosta manje slobode i više su fokusirani na pozicioniranje i prostore.

Jebiga, tamo je sistem iznad igrača, Grealish, Bernardo Silva i Foden bi zasigurno imali bolje individualne sezone u nekim drugim klubovima, ali Šiti nudi najviši nivo i mašineriju za trofeje. U slučaju Palmera verovatno je najbliža istina da su oba kluba odlično prošla.

• Like 1

Pomaze i cinjenica da u Celziju nema bas neka epska ocekivanja trenutno. Pa nema ni tolikog pritiska da mora da razbije svaku utakmicu.

To mu ocigledno prija i sto je jedan od glavnih igraca.Sto u Sitiju svakako ne bi bio.Niti bi se vrtelo sve oko njega.

2 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Normalno kudos za Van de Vena, ali reakcija Rashforda i Dalota u toj celoj akciji su neobjašnjivi. Rashford samo odustao i džogira, Dalot usporio bez razloga i pustio Brennana da utrči na drugu stativu sam.

Bizarno je i da je Junajted protiv Twente-a primio sličan gol. Tu su čak nešto i pokušali da pritisnu, Van de Ven je ovde imao skoro pa pistu da utrči.

Da je bar trener Uniteda Nizozemac, znao bi kojeg nizozemskog stopera dovesti iz Bundeslige. 

• Ha-ha 2

Nema sanse da bi Palmer procvetao u Sitiju, pogotovo u Gvardiolinom (suludom?) sistemu rotacija gde gotovo nijedan igrac nije standardan osim Halanda. Palmeru na ruku ide i stil igre Celzija koji daje mnogo slobode i mogucnosti ofanzivcima, gde ce jedan tako talentovani igrac moci da dodje do izrazaja. 

Inace, kad su vec pomenuti neki drugi igrac Sitija, meni je taj Grilis poprilicno bezvezan igrac za nivo fudbala na kojem je zavrsio. Ne znam da li nesto propustam dok ga gledam, ali po meni je njegova mera da bude glavni igrac nekog osrednjeg tima. Neki Bowen nivo otprilike. On covek od kako je dosao u Siti ne moze po sezoni da dobaci do dvocifrenog broja ni golova ni asistencija, a ne secam se kada je poslednji put prosao nekoga 1 na 1.

1 minute ago, СтелаРоса said:

Inace, kad su vec pomenuti neki drugi igrac Sitija, meni je taj Grilis poprilicno bezvezan igrac za nivo fudbala na kojem je zavrsio. Ne znam da li nesto propustam dok ga gledam, ali po meni je njegova mera da bude glavni igrac nekog osrednjeg tima. Neki Bowen nivo otprilike. On covek od kako je dosao u Siti ne moze po sezoni da dobaci do dvocifrenog broja ni golova ni asistencija, a ne secam se kada je poslednji put prosao nekoga 1 na 1.

Ne gotivim Griliša ali se slažem do dela za Bowena. Brojke u Šitiju su baš ono što kažeš u prvoj rečenici. Grealish je u dve PL sezone u Villi bio igrač prepun flair-a, sa mnogo slobode i to je u osrednjem klubu bila neka idealna rola za njega. U Šitiju se pretvorio u ball hog-a i odlagača lopte za Gvardiola, osim u retkim situacijama kada napravi neke stvari dobro. Recimo asistencija prošlo kolo koja je u potpunosti njegova zasluga.

To je taj trade off koji sam pomenuo u prethodnom postu. Grealish je meni verovatno za nivo više od Bowena, jer ima više tehnike i skill-a, dok je Bowen više agresivan i fizikalan, brz igrač. 

• Like 4

Grilis je pre Sitija bio najzanimljiviji igrac za gledanje u PL, makar meni. U Sitiju se robotizovao, bukvalno ga je unistio taj sistem.

Btw, sad mi je Palmer prezanimljiv za gledanje, tako da mi je drago sto je otisao od Gvardiole, da i od njega ne bi napravio AI igraca koji radi samo ono sto mu se kaze bez ikakve improvizacije. 

Edited by Markoss
  • Like 6

Pep bi od Palmera vremenom napravio sablonskog igraca da je ovaj ostao u Cityju. Isto se desilo i Grealishu, a skoro sigurno ce se desiti i Dokuu i Savinhu ako celavi ostane u Cityju jos par sezona. Kad skontam on u citavoj svojoj karijeri samo Messija nije pokusao ukalupit jer ipak nije toliko lud da jebenog GOATa pretvori u pimplera. 

• Like 3

1 hour ago, Charles De Ketelaere said:

Sasvim sam siguran da Palmer sve i da je dobio veću šansu ne bi pružio ni blizu ovoga, ipak je igrač sa dosta šlifa i inspiracije, a u Šitiju je to nekako rezervisano za KDB-a, dok ostali imaju dosta manje slobode i više su fokusirani na pozicioniranje i prostore.

Jebiga, tamo je sistem iznad igrača, Grealish, Bernardo Silva i Foden bi zasigurno imali bolje individualne sezone u nekim drugim klubovima, ali Šiti nudi najviši nivo i mašineriju za trofeje. U slučaju Palmera verovatno je najbliža istina da su oba kluba odlično prošla.

Ma da. Pobjediš 3:0 u derbiju nekoim ili, ne znam, četvrtfinalu Lige prvaka, slaviš, i frajer ti se pojavi 10 cm od uha i 5 minuta ti priča u kojoj minuti si stajao 20 cm previše lijevo ili desno.

52 minutes ago, PorodicneVrijednosti said:

Pep bi od Palmera vremenom napravio sablonskog igraca da je ovaj ostao u Cityju. Isto se desilo i Grealishu, a skoro sigurno ce se desiti i Dokuu i Savinhu ako celavi ostane u Cityju jos par sezona. Kad skontam on u citavoj svojoj karijeri samo Messija nije pokusao ukalupit jer ipak nije toliko lud da jebenog GOATa pretvori u pimplera. 

Vrijeme je za PSG.