Jump to content

Zanimljivosti na OI


Barkley#34

Recommended Posts

1 hour ago, Imposter said:

Igrali ja mislim 2008, Dusko Tosic igrao kontra volje Werdera i sebi upropastio karijeru. Stoper Rajkovic pljunuo sudiju i dobio crveni. Blamaza zesca bila. 

Pa sad blamaža je malo prejak izraz. Nije bila jednostavna grupa sa Argentinom i vrlo jakim timom Obale Slonovače, posebno što smo jedva skrpili tim. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Don Juan said:

Pa sad blamaža je malo prejak izraz. Nije bila jednostavna grupa sa Argentinom i vrlo jakim timom Obale Slonovače, posebno što smo jedva skrpili tim. 

 

Vise taj moment pljuvanja i generalno atmosfere oko tima. Sad sam provjerio da li se dobro sjecam, al mi smo tad popunjavali tim sa nekim random likom iz Kineske lige jer se neko povrijedio na treningu ili otkazao u zadnji cas. 

Link to comment
Share on other sites

Kakve vi detalje pamtite, svaka čast.

 

Meni je do Ria 2016-te Olimpijada bila samo basket, odbojka i vaterpolo. Samo sam to gledao i samo me to zanimalo.

 

Doduše, nije bilo mnogo ni prenosa tamo 96-te, 00-te i 04-te, samo jave u vestima da nas je Jasna Šekarić rano jutros sve obradovala sa osvojenim srebrom.

 

2008-me i 2012-te baš ništa nisam pratio ni odgledao, jer bio sam student i imao sam preča posla preko leta. Samo Čavić-Felps 2008-me, a 2012-te baš ništa.

 

Bivšu Jugu ne pamtim, ali kad se izgugla malo, vidim da je Jugoslavija (koja je bila pojam u svemu za ovu našu sada zemlju) bila poprilično mršava na OI osim u Los Anđelesu, koji je bojkotovao čitav istočni blok (olimpijske velesile toga vremena).

 

Zadnje dve Olimpijade sam detaljno pratio i jedva čekam ovu. Predivan događaj i baš se veselim što sam uzeo odmor za vreme Olimpijade.. 🙂

Edited by Ledd
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Oxymorons said:

Najveća uspomena sa tih OI 2004 su mi penal za Tunis na utakmici sa nama, čini mi se da je sudija 6-7 puta vraćao da se penal ponovi, kao skrivena kamera


Baš to, kada je lik glumio nekog trenera pa ajde igrače da nauči kako se šutira penal.

 

U većem sećanju mi je ostao turnir mladih odigran par meseci pre gde smo se kvalifikovali na Olimpijadu. Kada su naši dobili Hrvate u grupi koji su imali Kranjčara i Eduarda. I onda u polufinalu dobili Švedjane na penale a gol za izjednačenje dao Miloš Marić za koga sam se tog leta nadao da će preći u Zvezdu iz Zete a on otišao u Olimpijakos. I na kraju izgubili od Italijana. Mladi Ðilardino dominirao.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Imposter said:

 

.... al mi smo tad popunjavali tim sa nekim random likom iz Kineske lige jer se neko povrijedio na treningu ili otkazao u zadnji cas. 

Koliko se sećam taj igrač i nije baš bio "neki random" lik. To je bio Aleksandar Živković, bivši igrač Radničkog i Partizana, a tada je nastupao za Šandong. Igrao je po neku utakmicu i pre za reprezentaciju, ali se izgubio sa radara kad je otišao u Kinu. Mislim da je prošao mladje selekcije Jugoslavije, sve...bio i kapiten nekog godišta.

Edited by Constantin
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...