Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, Мџе said:

- Titula je već osvojena.

- Odbrana je iskasapljena od onih koji sede u foteljama.

Ne vidim kako Milojević zaslužuje ove sramotne epitete koji mu se pišu.

Ima li trener pravo da se pobuni kad mu pet stopera ode u januaru, a dodju amateri Djuric i Sandoval?

Ima li pravo da ima svoj stav i da kaze tim ljudima u fotelji da to nije u redu? Ili makar da svojim autoritetom spreci da do toga uopste dodje?

Mislim da bi Cokna otisao bukvalno da su mu to uradili, a ovaj koji iza sebe ima rezultate, i dalje ne sme da pisne.

Proslo je to vreme kada Slavisi Stojanovicu uvale Krnetu i Lazica kao tandem, a on cuti svestan situacije da u klubu nema dinara i da i ovi sto su tu, a da su bolji igrac, igraju za dzabe. Ovo je Zvezda koja igra Ligu sampiona. Ako se ovim foteljasima kocka sa ugledom Zvezde, trener bi morao da stane u zastitu kluba, pa i po cenu da ga smene.  

Edited by Markoss
  • Like 16
Posted

Možda im je iza zatvorenih vrata rekao, možda i nije. Svakako javno nije izlazio sa tim izjavama. U biografijama poznatih trenera ima dosta detalja kada nisu bili zadovoljni upravom pa tada nisu javno izlazili sa tim informacijama.

Besmislene rotacije dovoljno govore šta on misli o ovome. Nije neuk da ne zna da Krunić i Rodić nisu za štopere.

Posted (edited)

Da sam na mestu Radeta Krunića lagano bi zapalio na leto. Dovedu legit veznjaka iz liga 5, ozbiljan CV i staž i dočekaš da te zajebavaju da krpiš jebenog štopera. Sad već standardno. Pritom nisi Matić sa 36 u prvoj brzini, imaš 31 i još nekoliko solidnih sezona u nogama. Jezivo. 

Edited by Molina23
  • Like 2
Posted
51 minutes ago, Мџе said:

Možda im je iza zatvorenih vrata rekao, možda i nije. Svakako javno nije izlazio sa tim izjavama. U biografijama poznatih trenera ima dosta detalja kada nisu bili zadovoljni upravom pa tada nisu javno izlazili sa tim informacijama.

Besmislene rotacije dovoljno govore šta on misli o ovome. Nije neuk da ne zna da Krunić i Rodić nisu za štopere.

To sto su ga oslobodili petorice stopera za tri nedelje, dovoljno govori o tome sta im on prica iza zatvorenih vrata. Da Milojevic ima gram autoriteta kod Terzica, teorije nema da bi ovaj to uradio.

Opet, Milojevic je svestan da samo ovde moze da ima ovaj novac i ove rezultate. U skladu s tim, cuti i trpi. 

Posted
9 minutes ago, Markoss said:

To sto su ga oslobodili petorice stopera za tri nedelje, dovoljno govori o tome sta im on prica iza zatvorenih vrata. Da Milojevic ima gram autoriteta kod Terzica, teorije nema da bi ovaj to uradio.

Opet, Milojevic je svestan da samo ovde moze da ima ovaj novac i ove rezultate. U skladu s tim, cuti i trpi. 

Ja čak mogu i da prihvatim sve te odlaske, jer realno polusezona je bila bez značaja, a iz raznih razloga svakako ti štoperi ne bi bili tu sledeće sezone, ali je morao da traži da bude doveden bar jedan iskusniji štoper.

Pored toga ako ga "poraz ne boli" kao što kaže neka lepo isproba štopere koje ima, ako je Sandoval doveden kao potencijal, kada je prilika da igra ako ne ovog proleća, pri čemu teško da bi gore izgledali sa njim. 

Naravno tu su i njegove promene pozicija igračima poput Šljivića i Maksimovića danas bez ikakve potrebe, bukvalno je ovo polusezona za zaborav, jer igrački ništa nismo dobili.

Posted
13 hours ago, Мџе said:

- Titula je već osvojena.

- Odbrana je iskasapljena od onih koji sede u foteljama.

Ne vidim kako Milojević zaslužuje ove sramotne epitete koji mu se pišu.

Ako već nema autoritet da se malo pobuni oko transfer politike, može umesto toga da ima herca i da stavi nekog omladinca na štopera, a ne da igra već de facto penzionisani Rodić i Rade Krunić prvi put u životu.

Može i da Maksimović i Šljivić ne igraju krila, i da ne Katai i Kanga ne počinju utakmice pošto ni nemaju ugovore dalje od ove sezone. Kostov i Sremčević presedeli na klupi i znači gube utakmicu u omladincima/Grafičaru.
Može i da ne ulazi Ivanić bezveze kad je već bio povređen.

Ovako nit uigravamo tim za kvalifikacije nit gledamo ko šta može od mlađih.

Svi smo svesni ko je najveći problem, ali sme Milojević malo da radi na duže staze u interesu kluba, pa i u interesu nekih igrača. Imao je 6 utakmica posle derbija da vidi šta ima, odmah je prosuo prvu.

Posted

Posto je sve vec reseno, mislim da nam je super ovaj poraz. Golman, bek, stoper, zadnji vezni moraju da dolaze, utakmica protiv Radnickog samo dodatni dokaz. Tek se sad vidi kakav je posao odradio Djiga u jesenjum delu sezone.

Posted

Mi smo ove sezone igrali Ligu šampiona i to čak ne toliko loše, srozati se na ovaj nivo u tako kratkom vremenskom periodu je svojevrsna umetnost... Na stranu što je nama odbrana bila glavni problem i u LŠ, sada nam je postala toliki problem da i u našoj ligi primamo po 3 gola od Partizana, OFK Beograda, Vojvodine, 4 od Radničkog iz Kragujevca... I onda isto u rekordnom roku u kome smo se srozali na ovaj nivo čelni ljudi kluba valjda očekuju i da se dignemo za kvalifikacije i potencijalno novo učešće u LŠ, jer tako može da se funkcioniše u fudbalu, na on and off switch. Gurali su neki narativ o davanju šanse mladim igračima i ulaganju u budućnost u situaciji kada je prvenstvo rešeno, a dobili smo opet Rodića, Kangu i Kataija u prvoj postavi i do sada nezapamćene egzibicije sa tumbanjem pozicija igračima, tako da se slobodno može reći da je cela polusezona bačena u bunar i da će nam na leto opet biti neophodna ozbiljna rekonstrukcija. 

Posted (edited)

Baš dugo nismo imali lošiji tim. Lice s poternice je rasturio kompletnu poslednju liniju, a da nikoga doveo nije. 

Tako imamo apsurdnu situaciju da štopere igraju vezni fudbaler i lijevi bek koji je već nekoliko sezona bivši fudbaler. 

Ovde je još zimus trebalo da se dovedu 2 štopera, lijevi i desni bek kao i zadnji vezni pod obavezno. Bojim se da je sad kasno. "Ne tovi se prase uoči Božića."

Ipak treba da prođe određeni period da se poslednja linija uigra, što je defakto i najteže uigrati.

Velika zamjerka Miloju što ne gura Kostova i ovog Sandovala kad su ga već doveli. Dokle više ova olupina Rodić, kao i Katai, Kanga...?

Milan Rodić je, bar meni, vrlo omražen lik. Pogotovo posle onog namjerno skrivljenog penala na jna kad je izbušio Bahara. 

Al svi skoro već znaju da je on Terzićev "specijalac". Godinama su zajedno u biznis kombini preko građevine.

Edited by Dzo23
Posted

Ne znam da li postoji klub u Evropi osim nas da ima taj luksuz da celu jednu polusezonu moze da iskoristi kao pripreme za sledecu sezonu. I ako postoji takav klub, siguran sam da ne bi radio ovo sto mi radimo, a to je bacanje citave polusezone u vodu. Ljude koji vode klub, zajedno sa Milojevicem, uopste ne zanima vec duze vreme da se krene sa formiranjem tima za narednu sezonu i kvalifikacije za LS koje ce po svemu sudeci ovaj put biti mnogo teze nego sto su bile prethodnih nekoliko godina. Zanima ih samo da stave klince u izlog i prodaju ih sto pre, da se Kanga, Katai i Rodic jos malo istrce pred penziju i tu nam se otprilike zavrsavaju ciljevi ovog proleca. 

Ja razumem i manjak motivacije i sve, ali dva derbija odigrana bledo, svaku utakmicu se prima minimum gol od mnogo slabijih protivnika (neretko i 2-3), debakl i poraz 4-1 (ne pamtim kada smo ovoliko izgubili u ligi) od jedne od retkih ekipa koje igraju neki fudbal. Kako radis tako ti se i vraca. 

Mi bi od naredne sezone trebali da izgledamo ovako nekako:
Glazer(?)

Seol - Veljkovic - ???? - Anan(?)

Krunic - Elsnik

???? - Ivanic - ????

Ndiaje(?)

Valjda? S tim da uvek postoji mogucnost da se prodaju Glazer ili Ndiaje, a pitanje je i da li ce se Ananu verovati za evropske utakmice. Dakle, treba da dovedemo bar jos 3 igraca (zbog cega nismo pokusali da dovedemo nekog stopera ili krilo za prolece?), Veljkovic tek treba da dodje, Krunic celu polusezonu igra stopera umesto veznog, Ivanic je valjda povredjen, i imamo znak pitanja kod jos bar dvojice igraca da li ce uopste biti u klubu. Tim ce se u odnosu na trenutno stanje pretumbati za minimum 50%, a ako bude toliko bice dobro. 

Posted

@Ikac

Od tih mladjih su dobar deo polu-sezone odigrali Anan, Milosavljević, Djurić i Maksimović. Takodje smo videli da su neki malo zaboravljeni igrači u jesenjem delu dobili više šansi poput Milsona i Duartea. 

Ovo je kao što sam rekao na prošloj strani garbage time. Verovatno šansu dobijaju igrači koji vredno rade na treningu ili su pred izlazom pa da i oni osete teren poput Šljivića, Kange i Kataija. Zašto tu nisu Kostov i Sremčević stvarno ne znam ali ako je neko poznat po davanju šansi svima onda je to Milojević. Verovatno im nije vreme ili to radom na treningu ne zaslužuju.

Sve oko kvalifikacija, za koje smatram da su nam ključni deo sezone, sam napisao poslednjeg dana prelaznog roka na ovoj temi. Sve posle tog dana više sada nije bitno. Prave posledice nemanja strategije naše uprave ćemo osetiti na leto.

@Markoss

Milojević je poslednji ugovor na Kipru napustio dobrovoljno. Predsednik je pokušao da ga ubedi da ostane ali je sam otišao. Vest je iz kiparskih izvora: https://m-24sports-com-cy.translate.goog/gr/sports/podosfairo/kypros/a-katigoria/apollonas/apollon-feygei-o-milogebits-sto-psaximo-gia-proponiti?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=hr&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp

Takodje mislim da je 2019. sam otišao i deluje kao da nije beskičmenjak. Verujem da je cela stvar deo većeg dogovora za koju on nije kriv. Možemo da ga kritikujemo za taktiku, izbor igrača, ponašanje na konferencijama ali da ga stavljamo u istu ravan sa Terzom kada je u pitanju transfer politika stvarno nije pošteno.

Posted (edited)

Apsolutno je nedopustivo da ovako tim izgleda u drugom delu sezone. Koji je motiv navijaca da kupe sezonsku kartu? U prvom delu sezone zbog Evrope gledas na Marakani kombinovani tim jer se  uvek neki igrac iz startnih 11 odmara i cuva za Evropu, a u drugom delu sezone gledamo ovo? Ako hocu da gledam klince oticicu na omladinsku ligu na pomocni teren i gledati omladince. Ogromno nepostovanje navijaca od strane uprave. Objasnjenja su im jadna, bedna i u sluzbi opravdavanja za svaku proviziju po igracu za koju su dobri. Stvarno je jadna situacija.

Edited by suptil
  • Like 4
Posted (edited)
7 hours ago, Мџе said:

@Ikac

Od tih mladjih su dobar deo polu-sezone odigrali Anan, Milosavljević, Djurić i Maksimović. Takodje smo videli da su neki malo zaboravljeni igrači u jesenjem delu dobili više šansi poput Milsona i Duartea. 

Ovo je kao što sam rekao na prošloj strani garbage time. Verovatno šansu dobijaju igrači koji vredno rade na treningu ili su pred izlazom pa da i oni osete teren poput Šljivića, Kange i Kataija. Zašto tu nisu Kostov i Sremčević stvarno ne znam ali ako je neko poznat po davanju šansi svima onda je to Milojević. Verovatno im nije vreme ili to radom na treningu ne zaslužuju.

Sve oko kvalifikacija, za koje smatram da su nam ključni deo sezone, sam napisao poslednjeg dana prelaznog roka na ovoj temi. Sve posle tog dana više sada nije bitno. Prave posledice nemanja strategije naše uprave ćemo osetiti na leto.

@Markoss

Milojević je poslednji ugovor na Kipru napustio dobrovoljno. Predsednik je pokušao da ga ubedi da ostane ali je sam otišao. Vest je iz kiparskih izvora: https://m-24sports-com-cy.translate.goog/gr/sports/podosfairo/kypros/a-katigoria/apollonas/apollon-feygei-o-milogebits-sto-psaximo-gia-proponiti?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=hr&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp

Takodje mislim da je 2019. sam otišao i deluje kao da nije beskičmenjak. Verujem da je cela stvar deo većeg dogovora za koju on nije kriv. Možemo da ga kritikujemo za taktiku, izbor igrača, ponašanje na konferencijama ali da ga stavljamo u istu ravan sa Terzom kada je u pitanju transfer politika stvarno nije pošteno.

Evo kako se dobija sansa u prvom timu Zvezde, to vise i nije tajna: 

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbija-super-liga/slucaj-koji-bi-mogao-da-promeni-srpski-fudbal/

Sustina, od Sremcevica verovatno Terzic nema procenat, a i to sto malom vise Zoran Pavlovic nije menadzer dosta toga govori. Jos uvek nema ni procenat od Kostova, tako da, cim se to resi, igrace mali svaku. 

Vrlo zanimljivo je da je Racic recimo bio Gluscevicev mezimac i projekat, tako da su svojevremeno on i Terza top surovali. Kud ih mali Jovan razdvoji, tugica. 

P.S. Nemoj da shvatas licno, cenim te kao forumasa, ali bas ruzicastim naocarama gledas na stvari. Kad bih krenuo svaku stavku iz posta da ti elaboriram, razocarao bi se u tog "postenog" Milojevica dok si rekao keks. 🙂

Ali, dodacu da nije otisao sam 2019. godine, vec ga je svlacionica oterala nakon sto je stao na stranu Marina koji nije smeo da izvede penal u Atini. To mu je ujedno i uprava zamerila. 

Edited by Markoss
Posted

Ne shvatam lično, nemam problem da se većina ovde ne slaže sa mnom.

Gledam onako kako mogu tj. pokušavam da racionalizujem neke odluke vodeći se time ko je odgovoran za šta u klubu, kako tim igra i izjavama sudionika. Nemam insajd informacije i onda ne mogu time da objašnjavam dešavanja iako ne sumnjam da se situacije poput slučaja Miladinovića često dešavaju. Moj stav je i dalje da Milojević ne može da bude podjednako odgovoran za ovu situaciju kao Terzić i ne bi trebalo da se zbog iste pominje. 

Takodje mislim da se često previše kritikuje, prepisuje mu se sve i svašta iako mnogi igrači igraju bolje nego pod Baharom i mnogi mladi su dobili šansu. On deluje kao kolateralna šteta usled ovog SNS truleža koji je zahvatio klub, verovatno jer se pojavljuje u medijima ispred kluba kao trener često iako nije ni uzrok ni posledica te truleži. Jedini odgovorni su oni koji vode državu i klub.