Jump to content

AO 2024


Helena

Recommended Posts

31 minutes ago, Helena said:

@Darko  Zar je ovako nepopularan premijer 😁

Uglavnom se zviždi političarima koji koriste veliku pozornicu za samopromociju. Ništa novo. 

 

Ne krivim publiku, i ja bi najverovatnije da sam u stadionu :classic_biggrin:

Edited by Darko
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Drug Crni said:

Najlepši mogući završetak turnira..sa porazom ovog bezveznjakovića..i najbolji mogući pobednik..svaka čast momče..:thumbsup:

Ne znam čemu ta kvalifikacija.

Sad kad malo vrtom meč unazad, prelomilo se u prvom gemu trećeg seta, kad je Medvedev imao tri BL i nije ih iskoristio.

Link to comment
Share on other sites

On 1/24/2024 at 3:32 PM, alcesta said:

Danil misli da može da osvoji turnir, pa da vidimo.

I zamalo i da vidimo. Provlačio se uvek dužim putem ali na kraju je došlo sve to na naplatu. Baš mi je drago zbog Sinera, ali OK bi mi bilo i on da je osvojio, sviđaju mi se obojica.

 

Da, taman da kažem da je izgleda tradicija da se zviždi političarima u Australiji. Neka, zdravo je to :classic_biggrin:

 

Je li Kirgios stvarno nazvao Sinera Italian stallion? :classic_laugh:

 

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Helena said:

Razmišljam samo naglas.

Velika je ooi stvar za Sinera, ovakva pobeda.

Dobro je i za tenis, fokus će se skloniti sa Alkaraza i možda se stvori novi rivalitet.

Biće veliki hajp oko tog rivalstva to sigurno. Posebno u medijima. Sto je sasvim normalno. Nadal i Đoković polako odlaze u penziju, a tenis ide dalje, stižu novi mladi fanovi, produkt se mora promovirati i dalje. Još ako se Rune, Shelton ili neko drugi još ukluče, bice tenis u dobrim rukama.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Stari Wook said:

Nikad gs šampion od Sinera.

 

Meda je doktor za ovog klinca.

 

2 hours ago, alcesta said:

Ovo će Sinera da ubije u pojam, 31 udarac i opet ništa.

 

Ovo je bas dobro ostarilo :roflmao:

Link to comment
Share on other sites

Imaju sličnosti, Novak i Sinner. Obadvoje su odrasli na planini i kao deca bili dobri u skijanju. Oba su 188cm, vitke dugajlije. Čuo sam da Sinner isto poklanja dobru pažnju na ishrani. I igra im ima neke sličnosti, Sinner je primarno baseliner kao što je i Nole. 

 

Mislim da će se Novak u ostatku sezone vratiti na stari nivo. Ovaj uspeh Sinnera će mu biti dobra motivacija za sledećih par godina. Kada svi otpišu Novaka, on svima pokaže da nisu u pravu. Zanimljiva sezona je pred nama.

Edited by Darko
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ako Alkaraz ima 2 slema skroz je okej i fer da Siner ima makar 1. Tu su, biće to zanimljivo rivalstvo. 

 

Kvalitetnija generacija od ove pre nje kojoj pripadaju Medvedev, Zverev, Tsitsipas,Rud... 

 

Žao mi Medvedeva, baš loš skor u finalima GS i dva puta od 2:0 do 2:3. Ovog puta je pre svega presudilo što je maltene imao dva meča više na turniru od Sinera. I naravno Siner koji je 3 seta odigrao jako dobro. 

 

Teniski karavan ide dalje... Od ozbiljnijih turnira sledi masters turneja Amerika. Novak ponovo može tu, Siner u naletu, Alkaraz u posrtanju, Zverev dao znake života,ima i jedan momak iz Španije koji pleše svoj last dance... Biće zanimljivo.

 

 

Edited by lansky
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Elias said:

Biće veliki hajp oko tog rivalstva to sigurno. Posebno u medijima. Sto je sasvim normalno. Nadal i Đoković polako odlaze u penziju, a tenis ide dalje, stižu novi mladi fanovi, produkt se mora promovirati i dalje. Još ako se Rune, Shelton ili neko drugi još ukluče, bice tenis u dobrim rukama.

 

Nemoj samo Šeltona i Pola:classic_tongue:

Loši Ameri.

Inače

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Medina večita boljka je da odigra u cugu 3-4 rutinska meča i dođe do 1/2 finala svež i neoštećen. Obožava da se pati sa raznim Borhesima, Rusuvuorijima itd. Nije svako Novak da može da traži igru kroz turnir, prođe sve fizičke i mentalne krize i u finalu izdominira kao ničeg pre nije bilo. Što i nije normalno za 99% top igrača. 

 

Siner ima sva oružja, IQ i fizikalije da osvaja na svim podlogama. Dok Karlitos mašta Novaka i Rafu, Janik može da mu razvali tu mamojeb auru i samopouzdanje. Ima taj Novakov zen i disciplinu, dosta sličnosti su tu. Zaslužio je da zaokruži fantastičan turnir titulom. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, alcesta said:

Propustih govore, je li bilo nečeg zanimljivog?

 

Najlepsi deo je Sinerovo zahvaljivanje roditeljima, pozeleo je da svi klinci imaju roditelje kao on,  pustili su ga da se bavi sportom i nisu ga nikad pritiskali :heart:

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ne svidja mi se sto je Medvedev pao fizicki i mozda ga je mucila i povreda i to je odlucilo mec. Ipak, tesko je ocekivati da je mogao sa ovolikom potrosnjom da osvoji. Siner dobio prvog i treceg na svetu i s te strane potpuno zasluzeno. Sa druge strane, posle Cilica najjednodimenzionalniji igrac slem sampion. Al kad je mogao Cilic onda neka ga i on, za par godina ce svakako jos gori da osvajaju.

Link to comment
Share on other sites

Medvedev je bio ozbiljno psihicki uzdrman posle onih 0:2 sa Nadalom u Australiji, ko se seca poceo je da prica o nekim teskim stvarima vezanim za detinjstvo nakon toga, i dugo mu je trebalo da osvoji neki turnir. A sada se desava isto, njega Australija ako ne posalje u ludnicu nece niko. Da je trenirao bar 30% jace, uzeo bi ovo, Siner je preokrenuo samo na izdrzljivost. Da sam Medvedev, zaboravio bih na lopticu, i otisao na visinske pripreme, samo trcanje, bicikla i izdrzljivost pre svakog slema. 

Edited by diego
Link to comment
Share on other sites

Kad sam prije 5 godina gledao rezultate na čelendžerima pokušavajući da otkrijem nekog nepoznatog mladog igrača što sam godinama prije toga činio, nijesam ni slutio da ću na čelendžeru u Bergamu zapaziti jednog Italijana neuobičajenog prezimena koji se sa 17 godina plasirao u četvrtfinale. Kako je u tom četvrtfinalu i pobijedio, pokušao sam da pronađem highlightse na youtubeu i da vidim o čemu se radi. Budući da sam se do tada uglavnom razočarao svaki put kad bih to činio, vjerovao sam da će tako biti i tada, no dočekalo me je iznenađenje. Vidio sam jednu savršenu tehniku kod bekhenda i iskreno, podsjetio me tada na Murraya tj. njegovu agresivniju verziju, što je ogroman kompliment. Na kraju je lako osvojio turnir uz igru koja je bila prilično ofanzivna. Jedna od stvari koja mi je još ostala urezana u sjećanju je  izostanak bilo kakvog radovanja već se samo pozdravio sa protivnikom, sudijom i navijačima čisto kao protokolarno. Bilo mi je čudno jer je to bio ogroman uspjeh za igrača za koga niko prije toga nije bio čuo. Evo i intervjua za ATP:

https://www.atptour.com/en/news/bergamo-challenger-2019-sinner

E od tada ga pratim. Odgledao sam većinu njegovih mečeva na čelendžerima, da ne govorimo o ATP. Zbog toga ova njegova titula meni posebno znači jer sam toliko dugo pratio njegov razvoj. A od te titule u Bergamu do ove ogromne u Melburnu on je ostao pristojan momak s obje noge na zemlji. U jednoj izjavi danas on je rekao da za njega stvari sad zapravo tek počinju. Govorio je kako će sada svi još više željeti da ga pobijede i tražiti taktiku, da ga je Medvedev promjenom taktike u prva 2 seta potpuno zatekao i da će u budućnosti i na takve stvari morati biti spreman. A o kakvom se perfekcionisti i radoholičaru radi govori i to da Vagnozzi i Cahill pokušavaju da ga sačuvaju od digih treninga jer bi on samo to radio 🙂

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, McLeod said:

Sa druge strane, posle Cilica najjednodimenzionalniji igrac slem sampion. Al kad je mogao Cilic onda neka ga i on, za par godina ce svakako jos gori da osvajaju.

Možda je on najjednodimenzionalniji šampion, ali mnogo veća verovatnoća je da si ti arogantni nemač pojma.

 

Pitam se, da li si ti bar jednom u životu priznao nekome da nisi bio u pravu?

Edited by Darko
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/26/2024 at 3:09 PM, Helena said:

Nego, ja se sećam da je Monika svoja finala igrala u pola četiri ujutro po našem, jedne godine sa Meri Džo je bilo ma na 50 stepeni.

Kad su oni to promenili i stavili na pola deset ujutro?

 

Poslednje finale zenskog singla odigranog u dnevnom terminu je bio mec Ane i Sarapove 2008. Sledece godine Serena i Safina su igrale u vecernjem terminu.

 

Kod tenisera poslednji finalni mec igran u dnevnom terminu je bio duel Federera i Safina 2004. Naredne godine duela Safina i Hjuita je bio prvi koji se igrao u vecernjem terminu. 

 

NIsam siguran od kada se igraju nocni mecevi u Melburrnu. Kada je napravljen ovaj kompleks (za turnir 1988.), glavni stadion je imao pokretni krov pa je vec prve godine bilo meceva pod reflektorima, ali nisam siguran da li je to bilo zbog kise ili termina. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, Helena said:

 

 

@alcesta našla sam zadnji gem iz 2012.sa Banjcem, poslu:classic_laugh:šaj ga.

 

Kako da ga ne voli covek (ako je Novakov navijac) :classic_biggrin:, cista emocija i osecaj da kao da sedi tu pored u dnevnoj sobi i da zajedno prolazite kroz svaki poen i sve sto se dogadja na terenu i oko njega. Ovo je bas HoF snimak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...