Jump to content

Recommended Posts

1 hour ago, alpaka Bereta Sida said:

 

On je kvalitetan suter, ta trojka koju je pogodio nije nista sto nije pogadjao i tokom sezone. Probem je sto je dosta tanak skakac i potencijalno ozbiljna labilnost protiv ekipe koja je ogromna i puno napada ofanzivni skok. 

Sad sam pijan ako budem se setio repliciracu sutra...uglavnom Lakers od njegovog coskarenja nema leba

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, L' Imperatore said:

Neverovatno je da Lakersi nisu mogli ni ovo da završe. Loša igra Denvera, šut 0, +20 u durgom poluvremenu i opet nije dosta...

 

Nažalost, meni je ova utakmica potvrdila ono čega sam se pribojavao več neko vreme. Denver je dosta lošiji nego prošle sezone i mislim da nema kapacitet da odbrani titulu. Sve više ovde pričamo o važnosti toga supporting casta kad krene playoff, a Nuggetsi sa klupe nemaju nikakv doprinos. Po meni Minnesota je glavni kandidat za finale sa zapada

 

Možda smo malo slabiji, ali momentalno u nba nema nekog supertima preko kojega ne možemo opet do titule. Na zapadu Phenix igra loše, Cliperi problemi s povredama, Dallas ne može bolje od ovoga. Na istoku povređeni Đanis, Butler i Embdid. Znači ostaje samo Boston zajeban.

 

I da ne odbranimo ništa strašno, ne meže nam tu jednu titulu nitko uzeti.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, BattleBender said:

Pa sta da ti kazem drugo kad gordo, samouvereno i bahato uskaces da komentarises stvar koju ne znas ni da da interpretiras.

Rekao si da je stvoren narativ kako LBJ ima izrazito visok bbiq, a da to baš i nije tako. Moguće da navijači, novinari, menadžer stvore taj narativ, a da on bude pogrešan. Ali kada to isto kaže velik broj vrhunskih igrača, koji su igrali s njim ili protiv njega (ili oboje), onda bi prije rekao da se radi o činjenici, ne o umjetno stvorenom narativu. Naravno da kao igrač ima mana; skok šut/pogotovo šut izvana tj. za 3 (iako je to značajno popravio zadnjih godina), slobodna bacanja, donošenje odluka u clutchu (nerezonski šutevi, uvaljivanje vrućeg krumpira suigraču kada vidi da ništa od njegovog hero balla), znao je biti poprilični ball hog (iako se to nikad ne spominje kao njegova osobina), nije, ni u primeu, bio vrhunski on ball defender (iako je popularno mišljenje suprotno), iako je bio najbolji igrač momčadi (pa i na terenu i šire), i daleko najveća zvijezda u NBA, znao je sramotno odigrati velike utakmice (neki bi ga nazvali chokerom), i sramotan je flopper. Kao suigrač je druge činio boljima, zbog njega su neki potpisali veće ugovore (i igrali u NBA finalima) nego bi da nisu igrali s njim. S druge strane, za poraze je uvijek kriv netko drugi (trener, suigrači, J.R. Smith), ali je za pobjede uglavnom zaslužan on. Vidimo sad u Lakersima; donio im je naslov u bubbleu (najteži naslov za osvojiti u povijesti NBA lige, uspio je nadljudskim naporima), ali sad bi AD trebao polako preuzeti dio tereta, a on nikako da se iskaže. Ili onaj G7 protiv GSW što je pobjedio. The Block. Najbitniji trenutak utakmice. To je ono što je odlučilo. Ne Kyrie koji pogađa step back tricu za naslov, nego The Block. Btw, službena priča je da je jedini razlog što on sam nije to zabio, nego je Lu pozvao akciju za Irvinga, to što je bio zadihan jer je koji trenutak prije napravio The Block. I shit you not. Znači osvojili su, najveća priča je The Block, on je heroj. Da je Kyrie promašio, imali bi krivca.
Tako da, mana ima, ali da nema jako visok bbiq nije jedna od njih.
EDIT: e da, zašto su ljudi kojima on nije top 2 zli mrzitelji i neznalice? Što ga to tako neupitno stavlja iznad npr. Kareema?

Edited by Bugl Khan
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Vidim da sam jedini koji misli da ce Sunsi da rutiniraju Wolvese na kraju 😄 
Isto ocekujem i od smor i ocajne Filadelfije (mozda ne rutina, ali da prodju gotivne Knickse na kraju uprkos 0-2).

Zivi bili pa videli.

ja sam napisao prije prvih utakmica da ispadaju i Wolvesi i OKC

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Budžak said:

kakve utakmice noćas, sve što sport može da pruži...i onda ovi što im je prvo kada ustane da mrze ameriku, mešaju vodu i ulje i pričaju o evroligi kao o kuli stražara, cveće, potok, čovek, žena, vedro nebo...i šou i biznis

jel imaju objašnjenje zašto Euroliga ne zanima apsolutno nikog? Govorim o TV brojkama, ili činjenici da osvojiš Euroligu i na gubitku si (u biti, na gubitku si svakako). Koliko traje već ova ULEB verzija? 20+ godina? I

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Otkud Minesota - Finiks u ovom terminu? Ta mi se jedina gledala veceras. 😒 Lomim se da ostanem, al znam da cu sutra da budem kao zombiran. 

Samo povodom one price od juce, gde mi se cini da se svima dopao trestok Edvardsa, da kazem da meni nije.
Ne kazem da je nuzno lose, i on mi nije klasican lik koji glumi opasnog baju, pa se onda duri i trazi kavgu kad mu uzvrate. Cak je imao i pristojnu izjavu i lepo govorio o Durantu nakon meca.
Ali mislim da se takve stvari ne rade, iz nekoliko razloga. Prvo, bez obzira sto je mlad, 4. sezona i tek mu je 22, ipak jos nista nije uradio vredno pomena. Bice zvezda i odlican igrac, tu nema upitnika, ali pobednik...to cemo videti. I bolji od njega su padali na tom ispitu. Do sada je 2 puta izleteo u prvoj rundi vec, i to prilicno lagano.
Dalje, ovako je samo bespotrebno motivisao Finiks, od kog ocekujem veceras odgovor. KD nece da uzmakne, a Buker iako nije pokazao neki bogzna kakav karakter, ipak moze da se zapali u svakom momentu i sam donese pobedu. Secamo se verovatno svi kako je ot izgledalo prosle sezone.

Za kraj, prekrsio je jednu od 10 basketball greatness zapovesti. I to na velikoj razlici. Evo kako je o tome govorio Crni Isus


Da pazi da mu se to vec veceras ne obije o glavu :classic_rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ono što je radio lani nije realno i održivo. Ali i ovo što trenutno radi nije realno, krenuće njega u jednom trenutku. Veći problem Sunsa je što se ne vidi jasan timski gameplan. Očito ih muči i jaka defanziva Vukova, pa ako večeras bude nekakav blowout ne piše im se dobro...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sve sto treba reci o Sunsima je da su imali 1.6 sekundi do kraja cetvrtine i nisu ni pokusali da sutnu na kos iz ubacivanja.

 

Iako je mala razlika Minesota izgleda znacajno bolje, pravi vise otvorenih i kvalitetnih suteva a u odbrani tera Sunse na jako teske suteve.

Link to comment
Share on other sites

@Miki28 Teoljub Pamtim utakmicu i svaku nasu gresku i losu sekvencu kao da sam je 3x gledao. Nijedan poraz nije ovako tesko pao, verovatno i zbog toga sto je ovo mozda i poslednji Bronov plejof run. Mislim da je mogao Prince da dobije vise minuta na ustrb Rivsa, ili mozda Dinvidija, ne znam ni sam, ali trenutno jeste u dobroj formi i Ham je to morao da oseti. Rui nas je prodao za sve pare, usrao se samo tako. Ajde i masenje otvorenih trojki i sve, ali brate covek je promasio DVA zakucavanja i JEDAN zicer. Na kraju je onaj broken play odlucio, i tu je Rui usrao jer je cekao u sredini i nije isao da pokriva MPJ. Znaci Rui je apsolutni tragicar utakmice. Ali ima tu i do trenera koji ga je ugnjetavao cele sezone i nije mu dao vecu ulogu i minutazu, pa sad ocekuje da u poslednjem trenutku sve profukncionise. Jbg, za neke stvari je potrebno vreme i ne moze bas uvek sa #7 da se napravi dobar rezultat, ipak RS seed dosta govori o kvalitetu bilo koje ekipe. Jednom igrali WCF, kako stvari stoje 2x ispali u 1R. Kad smo bili prvi na zapadu, osvojili smo. 

 

Ham je vise tragicar regularne sezone, ne mogu da ga okrivim previse za ova dva poraza. Alpaka stalno pominje setove, ali nasi igraci nekada nemaju fokus da se postave gde treba, odrade normalan boxout, onaj batica sa videa je primetio koliko puta igraci trce u prazno i ne pokrivaju nikoga, i sam AD je to izjavio. Nisu sve ekipe u stanju ni fizicki ni mentalno da igraju organizovano 48min, a Lakersi definitivno nisu ta ekipa i moraju da se oslanjaju na "indijanstinu" i hailmary desperation suteve, pa i da ih "prokenja" sut da bi pobedili. 

 

Evo gledam mucnog DLoa, covek sa onim pacjim nogama jedva je u stanju da trci, a kamoli sad da prati akcije na obe strane i bude prisutan tu gde treba. 

 

@alpaka Bereta Sida Kad diskutujes sa BB moras da provalis jednu foru a to je da on (kao i McL) misli da je jedan od najpametnijih, ako ne i najpametniji covek na svetu i uvek vidi nesto sto drugi ne vide. Tako u ovom slucaju ide spektakularna izjava oko LBJovog kosarkaskog IQ. Na kraju, ipak treba vise ceniti BBa posto ga smatra #2 igracem. McLu nije sigurno ni u 15 najboljih igraca..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nurk i jeste bukvalno najvažniji igrač ove ekipe Sunsa. Jedini kvalitetni visoki, odličan defanzivac, plus meni njihov napad izgleda ubjedljivo najbolje kad ide preko Jusufa, posebno nakon beskrajnih i zamornih ISO setova velike trojke. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Baš užasna košarka u Fiserv forumu. Indijanština Indiane koja samo ispaljuje trojke i kupi odbitke. Odbrana im se svodi na udvajanje i utrajanje Dejma kad pređe centar.

 

Kod Bucksa takođe ne vidim neki specijalan gameplan, ostavili su Pacersima dosta otvorenih šuteva. Biće zajebano ako krenu da ubacuju. Promukla konjina™ je na ivici da dobije tehničku, ali sami su krivi što odbrana puca toliko brzo. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jaden i Mika najbolji kod Vukova, :thumbsup: Sunca se opet raspala. Minesota i Denver trenutno najbolje izgledaju u ovom plej ofu, na Istoku je teško procijeniti zbog neujednačenog (i očigledno manjeg) kvaliteta. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...