Jump to content

EuroCup 2023/24


bergkamp bcd

Recommended Posts

Niko da na napomene da je Hamburg dobio u gostima London?

 

Mislim, i sto bi, glavni utisak je koliko bi uspesan bio neki spoj Buducnosti i Cedevite Olimpije (nekakva Cedevita Buducnost Olimpija u bojama zastave Obale Slonovace) - prvi uporno zele nesto da urade u EC, ali im nikako ne uspeva, drugi bi mozda nesto i uradili kada bi imali bilo kakve ambicije.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Cedevita ima skor 0-11 u ovako bijednoj konkurenciji. Masterpiece.

 

Budućnost je malo bolja ali imaju negativan skor u grupi u kojoj jedan Bourg ima 9-2 a rumunski velikan Kluž 8-3.

 

Nekad su klubovi iz regije bili jako konkurentni u ovom takmičenju koje je bilo mnogo jače nego danas. Nikad jača aba.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lietkabelisu bitnu ulogu imaju bivsi igraci Sparsa, Cibone i FMPa i opet imaju isti skor kao i skupocena Buducnost.

 

Sto se tice te grupe, Gran Canaria ima dva poraza zaredom i igrace u Bourgu za prvo mesto protiv vrlo dobrog domacina. Mislim da ce Cluj poceti da pada jer imaju tezak raspored i moguce je da ce ih stici ove ekipe sa po 5-7. Ulm bi trebalo da ostane na poziciji 3. Turk Telekom bez stranog pleja i cetvorke i sa samo 5 igraca za EC nivo i Slask su vec ispali, dok ce cetiri ekipe (Buducnost, Lietkabelis, Aris i Trento) da se bore za pozicije 5 i 6.

 

Cenim da ce Buducnost pre da dobije nekog u gostima nego kod kuce. Imaju jezivu atmosferu na domacem terenu, igraju znatno losije tamo i ne vidim kako mogu da izvuku pobede protiv Ulma, Bourga ili Cluja.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Miki28 Teoljub said:

Krv ti jbm, opet IV rjesava kod Buducnosti. Lik nije u stanju da bude blizu kosa u zavrsnici a kamoli da pogodi.ovo mu je barem 5 put da sjebe

Gledao sam mec Buducnost konstatno od druge cetvrtine imala 10+ prednost. Dobro u 3Q su se vratili na -3 i -4 ali je Buducnost to odbila. I onda 4Q...

 

Neverovatno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 12/27/2023 at 9:09 PM, Miki28 Teoljub said:

Krv ti jbm, opet IV rjesava kod Buducnosti. Lik nije u stanju da bude blizu kosa u zavrsnici a kamoli da pogodi.ovo mu je barem 5 put da sjebe

 

Aris, Turk Telekom i sada Cluj.

 

Nije on igrac koji moze da resava u zavrsnici - njegovi sutevi nakon ulaza nisu bas tako lagani, nema pouzdan sut za tri poena i nije neko ko moze da se probije do obruca i polozi lagano kad treba ekipi.

 

Problem Buducnosti je sto su doveli brdo jako dobrih zamena, ali nijednog igraca koji moze da startuje. Jedino kakvo - takvo ime je Freeman, a on se povredio na pocetku i bez njegovog doprinosa je besmisleno gomilanje ovih proseka koji dosta kostaju, a ne mogu da donesu pobede ekipi - Wright, Ross, Mihailovic, Magee, Paul, Williams, Makondou, Jones, osam pojacanja, a niko od njih ne bi mogao da startuje u nekoj GC ili Joventutu (ali bi svi mogli da prodju kao izmene).

 

No, ne treba ovde toliko kritikovati, video se ogroman napredak i zelja. Ako izuzmemo dve ekipe ciji si jedini stranci Miletic i Bircevic (Lietkabelis i Slask), ovo je tek drugi mec na kojem je Buducnost pokazala zelju, volju i dobro igrala veci deo meca i to bez tri bitna igraca. Protiv Turk Telekoma u prvom mecu raspad skoro do kraja, u drugom blamiranje protiv ekipe sa 3 stranca i dva domaca igraca, protiv Cluja u gostima blamiranje, Ulm i Bourg sramotno drugo poluvreme, protiv Arisa je kompletna ekipa koja bi trebalo da je uigrana nestala sa terena u drugom poluvremenu.

 

Po meni je Bourg dosta slabija ekipa od Paris Basketa i bilo bi sjajno kada bi oni bili prvi pa da se onda napadne peto mesto u grupi i time izbegnu Paris i GC i Joventut do finala.

Link to comment
Share on other sites

Rastali se Dzikic i Hapoel, valjda iz ličnih razloga, tako sam pročitao.

Dešon Tomas napustio Huventud, možda mu je neki EL klub uputio poziv pa se otvara teren za novi potpis.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka



Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, krzna said:

Puno se spominje Miletic. Ovi sto pomnije prate EC, kakvi su utisci, tj. moze li u neki EL tim tipa CZV, Alba, Asvel?

 

Tesko, njegova ekipa je ubedljivo najgora u svojoj grupi (a i u takmicenju). Morao bi da se dokaze u nekoj ekipi iz sredine tabele EC, da tu moze da doprinese pobedama pa da ga neko razmotri.

 

Od ovih ekipa sto si pomenuo - ASVEL nije sklon davanju sansi evropskim centrima, Alba jeste, ali bi tamo mogao da bude treci centar (kao Nikic), Crvena zvezda nikako.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/14/2024 at 10:25 PM, krzna said:

Puno se spominje Miletic. Ovi sto pomnije prate EC, kakvi su utisci, tj. moze li u neki EL tim tipa CZV, Alba, Asvel?

Ne moze u EL  Losa odbrana, fizicki slab. Ima mekanu ruku i dobar osecaj za rampu, ali to je to otprilike.

Link to comment
Share on other sites

Ostalo je jos 4 kola da se odigraju do kraja mozda i najuzbudljivije grupne faze do sada. Promena formata takmicenja donela je i borbu za 1., 2., 4.. i 6. mesto, svako mesto je podjednako bitno, a ne kao do sada da 1. i 2. moze da ima odlicnu sezonu i ispadne od 8. koji je doveo 2 nova igraca par pola pre kraja.

 

Grupa "A":

 

Borba za 1. mesto: Paris Basket je ubedljivo najbolja ekipa u dosadasnjem delu takmicenja. Imaju skor 13-1, kos razliku cak +252 i vec ih svi vide na tronu. Rivali su im Hapoel sa skorom od 11-3 (Paris je dobio prvi mec sa cak +27) i London sa 10-4. Ekipa iz grada svetlosti mozda ima tezak raspored, ali prvo mesto ne bi trebalo da im izmakne,

 

Borba od 2. do 5. mesta: Hapoel (11-3), London (10-4), Joventut (9-5), Besiktas (8-6). Hapoel ima bolji medjusobni skor od Londona, ali gostuju u Spaniji i Turskoj i docekuju Paris i Prometey. Ovde sve ekipe imaju tezak raspored, u narednim kolima svi igraju medjusobno i sa prvoplasiranom ekipom. Treba obratiti paznju na meceve Hapoel - Paris i London - Joventut, Besiktas bi trebalo da trijumfuje na gostovanju Hamburgu.

 

Borba za 6. mesto (odnosno, ostanak u takmicenju): Cedevita Olimpija (0-14) i Hamburg Towersi (2-12) vise nemaju sansi za PO. Gorepomenute ekipe su skoro sigurno u PO, pa ostaje borba izmedju Prometeya (7-7), Wolvesa (5-9) i Reyer Venezije (5-9). Prometey docekuje Wolvse i Joventut, gostuje Hapoelu i Veneziji (+7 iz prvog meca) i sve ce se resavati na gostovanju Veneziji koja osim tog meca ima i 3 meca protiv 3 poslednje ekipe na tabeli. Wolvesima treba cudo da bi bili 6. 

 

Grupa "B":

 

Borba za 1. i 2. mesto:

 

Gran Canaria (11-3): docekuju Turk Telekom i Cluj, gostuju Slasku i u PG u poslednjem kolu.

Bourg (11-3): docekuju Lietkabelis i Ulm, gostuju Arisu i Turk Telekomu

Cluj (10-4): docekuju Trento, gostuju Gran Canariji, Lietkabelisu i Ulmu

 

Gran Canaria ima bolji medjusobni skor od Bourga (1-1, +8) i +22 protiv Cluja. Cluj je izgubio oba puta od Bourga i ovo je trka izmedju francuske i spanske ekipe za 1. mesto. GC bi objektivno mogla da izgubi samo u PG, pa ce Bourg morati dobiti sve do kraja za 1. mesto.

 

Borba za 5. i 6. mesto: Cluj je najverovatnije na poziciji 3, Ulm (8-6) na poziciji 4. Nakon njih je zbijeno 5 ekipa od kojih ce samo dve ostati u takmicenju i nakon 18. kola:

 

Trento (7-8): gostuju Cluju i Arisu, docekuju Buducnost. Imali su dosta bolju sezonu od prethodne dve, ali ce za prolaz dalje morati da dobiju dve od poslednje tri utakmice.

 

Aris (6-8): Docekuju Buducnost, Trento i Bourg, gostuju Ulmu. Za debitanta u takmicenju bice kljucno da dobiju oba rivala na domacem terenu i onda bi im i 8 pobeda moglo da donese prolaz u PO.

 

Buducnost (6-8): Gostuju Arisu i Trentu, docekuju Ulm i GC. Mozda i najvece razocarenje sezone. Uzasno su sklopili tim, uzasno je to Mijovic vodio, u prvih 9 kola imali su samo jedan dobar mec (protiv Trenta). Imaju tezak raspored i sve im staje u gostovanja u Grckoj i Italiji. Ako izgube oba puta, nista ih nece moci spasti.

 

Turk Telekom (5-9): Gostuju GC i Slasku, docekuju Lietkabelis i Bourg. Nakon uzasnih 1-8 iz prvog dela sezone, proslogodisnji finalista je zaigrao kako se od njih ocekuje. Imaju bolji medjusobni skor od Trenta i Buducnosti i samo je ostalo da dobiju oba meca kod kuce i zicer gostovanje u Poljskoj.

 

Lietkabelis (5-9): Gostuju Bourgu i Turk Telekomu, docekuju Slask i Cluj. Ovo je ekipa sastavljena uglavnom od domacih igraca i oni mnogo bolje igraju kod kuce nego u gostima. Za njih je odlican rezultat sto su i dalje u igri, ali su autsajderi u ovoj trci.

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

@Nemam_ti_kad

@MrTwister

 

Jel onaj IV ima u ugovoru da mora igrati neki odredjenu minutazu? Odavno ke neki kosarkas nije uzasavao za ekipu koji ne navijam kao ovaj. 

 

A evo i Brendon Pola sa svojim bravurama. Uhvati def skok i umesto da da pdmah pas u kontri on kuka na sudije sto nisu svirali faul i gubi loptu i pravi.nesportsku. Jako neinteligentna grupa igraca

Edited by Miki28 Teoljub
typo
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Don Dusko said:

Ja sto sam gledao ova Buducnost nijednu egal zavrsnicu da dovede na svoju stranu a Ulm se bas nudio krajem 4Q i ceo overtime.

 

O tome sam i pisao na temi KK Crvena zvezda - gledati kako ekipe igraju u neizvesnim mecevima i onda suditi o njihovom kvalitetu i koheretnosti. 

 

Cedevita Olimpija je (na primer) smece od ekipe za EC, bez klupe, sa 3-4 igraca koji vrede, bez pobednickog mentaliteta. I onda oni odvale KKP i KKCZ na svom terenu i neko prica da ipak nisu tako losi. Ne, uzasni su, samo su dobili dve mnogo jace ekipe koje su protiv njih igrali sa pola snage.

 

Buducnost je bukvalno dobila samo 2 jaca meca u citavoj sezoni - Trento i Bourg. Sve ostalo je jad i beda i od igre i od rezultata - samo nekad nalete na Slask koji je los pa ih preokrenu, nekad nalete na Lietkabelis sa igracima iz onog Partizana, Cibone i FMPa pa ih pobede i onda dodje Cluj ili Ulm ili TT i lagano ih pregaze samo zato sto se u ovim ekipama zna ko sta radi i nema mangupa koji se smeju dok im ispada lopta iz ruke ili se zabijaju u protivnickog centra.

 

Cak i je ovaj muceni Ferrell izgledao dobro u onoj Cedeviti, davao 20+ poena, ali tu je bio sa Omicem, Dragicem, prime Blazicem i Muricem u petorci, a ovde je sa Makondouom koji ne zna ni gde se nalazi, Wrightom koji umislja da je Rondo, Paulom kojem je vazno samo da pripali 10 puta na mecu i Jonesom koji je samo prosecan centar i nista vise.

 

Uostalom, uzalud i pricamo, pa ovo sto sada imaju u grupi nije i nista prema tome sta ih ceka u 1/8 finala (da su nekako dogegali tamo). Samo onaj Olaseni bi se protiv njih pretvorio u Milutinova, a onaj bek Morgan u Jamesa. Bitno je da se Freeman konacno oporavio pa da pocne da ubacuje 20 poena Borcu i Splitu, ipak je to smisao postojanja KK Buducnost - pobede nad 10 puta jeftinijim ekipama.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...