Jump to content

ABA liga 2023/2024. - Nikad jaca regionalna kosarka!


Kooineeperk

Hajde da vidimo kakvi smo prediktori...  

162 members have voted

  1. 1. Ko osvaja titulu?

  2. 2. Koji timovi ce se plasirati u playoff? (izaberite 8)



Recommended Posts

45 minutes ago, Kooineeperk said:

Jusup od "govana pitu napravio" (sleng, da se ne uvredi neko). Barac je imao mnogo vise "korisnih sastojaka" na raspolaganju. Tako da je zasluzeno ovo otislu Jusupu. 

Kako od govana pitu napravio a ima b2b MVP Aba lige? 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Barac najmladju Megu ikad doveo do 4 mjesta, još je na polusezoni mu otišao igrač oko kojeg se vrtio citav sistem. Prilagodba mu je bila vrhunska.

 

Takodje, Djurisic je mogao upasti u prvu petorku, preuzeo je lidersku pozicijh od Topica i bas povukao Megu.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Kako od govana pitu napravio a ima b2b MVP Aba lige? 

 

Imao jednog igraca koji samo u tom Zadru i samo pod njegovim uticajem pravi karijeru i koji mu igra 40min (ajme, al' ce mi zapusiti usta kad Valensija osvoji EC a Bozic bude MVP EC).

 

Zadar ima ubedljivo najlosiji doprinos klupe. Imaju 5 i po igraca. Oni su ove sezone imali svega 13 registrovanih od toga 2 su odigrala svega par minuta u celoj sezoni a jedan odigrao 50ak minuta. Osim tih 5 i po igraca (dobro ajde 6), preostalih 4 su odigrali izmedju 100 i 200min, dok su ovih 6 igrali od 550-950min u sezoni. Bas bas velika razlika. 

 

Zato i kazem da je Barac imao mnogo vise sastojaka sa kojima je mogao da se igra. Eto, onda neka bude da je Jusup napravio tortu od go'ana i stavio tu tresnjicu (Bozica) na vrh. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Buducnost je bacila ogromne pare da bi sezonu pocela i zavrsila sa demonstracijom sile protiv sestorice igraca koji su pre Zadra igrali u Sparsima (Lakic, Ramljak), Sirokom (Bozic, Dreznjak), Ciboni (Mazalin) i Splitu (Zganec).

 

Sezona u EC ponovo vise nego jadna - zapravo, u ovom veku Buducnost jos od one dominacije ima mozda dve pristojne sezone u Evropi (dva 1/4 finala). U ABA ligi opet bednih i jadnih 19-7, dakle, podbacilo se u oba takmicenja, nije se opravdao ulozen novac.

 

Ostaje jos da dobiju nekako u Zadru izmrcvaljenog i mnogo siromasnijeg protivnika, da ih dva puta lagano rutinira Partizan i da onda proglasavaju kako su opet na visokom trecem mestu u ABA ligi. Jedino sto je pozitivno kod njih ove sezone su trener Zakelj koji je koliko - toliko uprostojio i roster i igru. Ako Bokan i PES zele i dalje da se igraju milionera iz blata, treba Zakelju dopustiti da napravi tim po svojoj zelji i po mogucnosti, ograniciti broj Amerikanaca na maksimum 4.

Link to comment
Share on other sites

Ispratih 2. pol CZ i Derbija. 

 

Šteta za Derbi, nepodnošljivo loš defanzivni skok je presudio, CZ je svaki propust na skoku kaznila trojkom u ključnim momentima. Na kraju voda u uši i kraj.

 

Ne mislim da bi prošli i da su dobili ali bi bar učinili seriju zanimljivijom. 

 

Respekt za navijače CZ koji su digli glas na uzurpatore. Šteta što nije učestalije. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Poslednja četvrtina Zvezda - SC kao da je repriza mnogih utakmica ove sezone (većinu ih je odigrao Partizan) gde favorit domaćin izlazi iz velikog minusa odbranom preko ivice faula koju sudije ne sviraju. Partizan je u EL bio i sa suprotne strane (npr. Oli u gostima). Koliko god da takvo suđenje zna da iritira, u skoro svim tim utakmicama veliki deo krivice za poraz nosi i tim autsajder koji vodi i koji treba da krene da bije jednako kao i protivnik, svirali bi im koji faul više ali bi teško istopili veliku prednost sa bacanja. 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Drug Crni said:

Da li se uopšte ispada iz ABA 1 lige ove sezone?
Ulazi li neko iz ABA 2 u viši rang?

 

Niko ne ispada (Krka i Mornar spasili guzice). Prosiruje se liga na 16 klubova. Ulaze Dubai i ABA2 pobednik koji moze biti iz Srbije jer je nacionalni kljuc povecan na 6. I tako do kraja sezone 2029/2030. 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...