Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

1 hour ago, MarioKempes said:

Ja ti napišem da bih izbacio Tobija, a ti odgovoriš "znači, izbacio bi Nedovića", samo zato što se to uklapa u priču koju guraš:)

Smart je svaku utakmicu do sada igrao na poziciji 2, ne vidim zašto bi sada igrao 3.

Lazić igra štopera, bez obzira da li da vodimo na 2 ili na 3, a kako ga vodimo - zavisi s kim je u petorci. Igra prosečno ispod 14min

 

Ne guram nista s nekakvom namerom. Tobija sam i ja izbacio iz rotacije. Guram u pricu jer ako Smart bude igrao neko ce morati da se izbaci tu. 

 

Proslo kolo: Jago i Teo na 1, Nedovic i Lazic na 2, Giedraitis i Hanga na 3.

 

Ok sad je ispao Hanga iz rotacije i moze da se razmisljs o Smartu, ali racunaj na 4 da ce Mitrovic da igra jedno 25min protiv Mege ili Cedevite (ukoliko ne udje u problem sa faulovima) a Tompkins sada igra standardno svojih 10ak minuta, gde je u toj prici onda Davidovac ako je Lazic uz Giedraitisa na 3. Jedino da se Tompkins koristi kao bek ap petica a Davidovac kao bek ap cetvorka kao i do sada ili ce Davidovac ispasti iz rotacije ako Gilespi bude bio bek ap petica. Nadam se da me sada razumes da ce verovatno tu neko da ispadne iz price.

 

27 minutes ago, Guru said:

Lazić je naravno trojka što i igra ove sezone, tako da on nije prepreka da se Smart ubaci u rotaciju - Jago i Teodosić na PG, Nedović i Smart na SG, Giedraitis i Lazić na SF npr. S tim što sam siguran da Smart uopšte ne bi bio u rotaciji da se Hanga nije povredio, ovako možda i upadne, mada teško...

 

Lazic je najcesce pocinjao na 2, Giedraitis na 3 a na 1 su pocinjali Nejpir, pa Jago i Hanga a Teo je ulazio sa klupe. Kada je Nedovic pocinjao neke utakmice onda Lazic je ulazio kao njegova zamena kada je bio zdrav. Na 3 su se smenjivali Giedraitis, Hanga (doduse ne toliko puno jer je cesto igrao pleja), Lazarevic kad god je igrao i par utakmica Davidovac. Lazic se najmanje vodio tu kao trojka odnosno mnogo manje utakmica je pocinjao na 3. E sad to sto on stoji u cosku u napadu i sto igra atipicno u napadu za bukvalno bilo kog drugog sg to je drugo i moze da se razmatra da su njegove kretnje u napadu vise kao trojka ali najcesce se vodio kao dvojka (barem na papiru) zato sto je na 3 Giedraitis odigrao sve utakmice 25min prosecno, Hanga je deo svojih utakmica igrao i na 3, Lazarevic svojih 19 utakmica po 7 minuta prosecno sigurno je ulazio iskljucivo kao trojka, tako da Lazic je sto se tice Evrolige tek neke utakmice igrao na 3 u smislu 2 beka i on na parketu. Prosle sezone je koriscen i na 2 i na 3 a kod Radonje i pre toga godinama unazad uglavnom kao trojka bio starter jedno 4-5 sezona unazad.

 

edit: sustinski to ne menja nista igru kod Lazicana kojoj je poziciji jer on u odbrani cuva najbolje protivnicke bekove a u napadu ode na neko urucenje i ode u cosak, ali ako igra sa 2 beka onda je trojka (sto ove sezone nije bilo cesto) a sad kad je i Giedratis u petorci s njim onda je on dvojka na papiru a ranije je igrao skoro iskljucivo kao trojka sa 2 beka gde je on jasno trojka.

Edited by Brat od Korneta
Link to comment
Share on other sites

Ako ne želimo previše da menjamo ono što je (valjda) uigravano u poslednje vreme, Hangu će u dobrom delu menjati igrač koji igra sa loptom, ulazi u reket, pa i asistira. To nisu ni Davidovac, ni Lazić, ni Rokas. Jedini koji na to liči je Smart.

Druga opcija je da Topić zaigra i dobije ozbiljne minute i ulogu. U tom slučaju se slažem da će Smartova rola biti od nikakva do minimalna.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Brat od Korneta said:

Proslo kolo: Jago i Teo na 1, Nedovic i Lazic na 2, Giedraitis i Hanga na 3.

 

Ni Jago ni Teodosić nisu počeli utakmicu, nego Hanga i Nedović (kao što počinju već dosta dugo). Onda su sa klupe umesto njih ušli Teodosić i Jago i to su 4 beka koja su se rotirala. Na 3 su se rotirali Giedraitis, Lazić i Davidovac (koji je imao minute i na 4). Znači vrlo jasna i jednostavna rotacija, koju si ti nekako uspeo da zakomplikuješ i obrneš... Pa kada to uspeš sa poslednjom utakmicom, šta onda tek očekivati na nivou cele sezone, ili još gore više sezona.

 

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Guru said:

Ni Jago ni Teodosić nisu počeli utakmicu, nego Hanga i Nedović (kao što počinju već dosta dugo). Onda su sa klupe umesto njih ušli Teodosić i Jago i to su 4 beka koja su se rotirala. Na 3 su se rotirali Giedraitis, Lazić i Davidovac (koji je imao minute i na 4). Znači vrlo jasna i jednostavna rotacija, koju si ti nekako uspeo da zakomplikuješ i obrneš...

 

Tacno, pogresio sam. Nisam sigurno namerno obrnuo jer znam sta je Lazic igrao uglavnom skoro cele sezone pa nisam obracao previse paznje ovaj mec.

 

31 minutes ago, Guru said:

Pa kada to uspeš sa poslednjom utakmicom, šta onda tek očekivati na nivou cele sezone, ili još gore više sezona.

 

Ali na nivou sezone nisam pogresio.

 

1. kolo:

Spoiler

Screenshot-33.png

 

Izmedju 1. i 4. kola nije igrao.

 

4. kolo:

Spoiler

Screenshot-35.png

 

Izmedju 4. i 11. kola nije igrao.

 

11. kolo nije startovao, prvi ulazak u igru je igrao na tri, drugi ulazak u igru je igrao na 2 gde je Teo 1, Lazic 2 a Giedraitis 3:

Spoiler

Screenshot-36.png

 

12. kolo nije startovao, ulazi u igru umesto Nedovica kao dvojka gde je Jago plej a Giedraitis trojka:

Spoiler

Screenshot-37.png

 

13. kolo ulazi sa klupe Jago plej, Lazic dvojka, Giedraitis trojka:

Spoiler

Screenshot-38.png

 

14. kolo startuje kao trojka, ali zavrsava utakmicu kao dvojka:

Spoiler

Screenshot-40.png

 

15. kolo:

Spoiler

Screenshot-41.png

 

16. kolo:

Spoiler

Screenshot-42.png

 

17. kolo:

Spoiler

Screenshot-43.png

 

18. kolo:

Spoiler

Screenshot-44.png

 

19. kolo je igrao ceo mec trojku a to je bila posledica sto Mitrovic nije igrao pa je Giedraitis ceo mec igrao cetvorku a Lazic sve minute igrao na 3.

 

20. kolo ista prica.

 

21. kolo startuje kao trojka, kasnije tokom meca igra na 2:

Spoiler

Screenshot-46.png

 

Screenshot-49.png

 

22. kolo 

Spoiler

Screenshot-50.png

 

23. kolo:

Spoiler

Screenshot-51.png

 

24. kolo:

Spoiler

Screenshot-52.png

 

25. kolo:

Spoiler

Screenshot-54.png

 

26. kolo nije igrao.

 

27. kolo igrao kao trojka.

 

28. kolo:

Spoiler

Screenshot-55.png

 

29., 30. i 31. kolo nije igrao.

 

32. kolo igra na poziciji 3. kao i 33. kolo gde igra svega 5 minuta na pocetku i u 34. kolu igra na poziciji 3. 

 

Kao sto rekoh Lazic je vecinu sezone bio starter na 2 i vecinu sezone igrao na 2, nije tacno da igra cele sezone na 3 ni blizu. Prethodne sezone je kod Dovle bio starter svaku na 2, tokom sezone je igrao i 2 i 3 mahom na 3. Tako da nista ne pricam napamet. Sustinski nebitno da diskutujemo dal je Lazic 2 ili 3, njegova uloga u napadu  je uvek ista bio 2 ili 3 uruci loptu i ide u cosak manje vise to je to. Ali postoji razlika kada igra sa bilo koja 2 beka jer je tu jedini defanzivac i kada je dvojka a Giedraitis ili Hanga trojke. U prvom slucaju smo bolji ofanzivno jer je Lazic jedini dobar defanzivac tu a u drugom slucaju smo bolji defanzivno jer imamo i Lazica i Giedraitisa. Obe opcije su legitimne. Morao sam ovako detaljno da ti posaljem posto si mi napisao da nesto obrcem (jesam za Igokeu sad za sta i nisam obracao puno paznje priznajem ali to je posledica toga sto znam da je vecinu sezone igrao na 2 i vecinu utakmica kad je bio zdrav bio starter na 2) pa evo nadam se da sad razumes zasto sam to napisao, a ne da bi nesto obrtao, jer nikad nemam nameru nesto da obrcem vec pisem stvare onakvima kakve jesu ili bar mislim da jesu, ako nekad pogresno mislim i uvidim da sam pogresio ako me neko uveri argumentovano kao ti sad za Igokeu i podsetim se, tu sam da se slozim.

 

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Kao što je Guru napisao, već neko vreme na bekovskim pozicijama najčešće igraju parovi Hanga-Nedović i Teo-Jago, uz njihove različite kombinacije tokom utakmica.

S tim u vezi, meni je delovalo logično da Hangine minute (oko 20 prosečnih) u jednoj meri pokrije Smart.

Tvoje mišljenje je da Smart neće biti u rotaciji, nego da  će tu minutažu podeliti Davidovac i Lazić. Legitmno mišljenje, iako se ne slažem s njim.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Karma došla po svoje. Sad i da upadne Smart ko zna na šta će da liči s obzirom da je u poslednje vreme više proveo na tribinama nego na parketu. Sve u svemu ne bi me čudilo da se Hanga vrati do finala(ako do finala dođemo) s obzirom da čovek ima svoje lekare u Španiji kod kojih se leči. 

Edited by Čočo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dve utakmice su trebale da se vratimo u oktobar mesec kada je Teodosic bio nervozan i negativan lik koji je oterao trenera i koji narusava mir u svlacionici. Nema veze sto cele sezone saigraci izjavljuju sve pozitivno u vezi njega, ipak je ova druga prica nekako lepsa za usi. Sto se mene tice, Teo je jedini koji ovu sezonu odrzava zivom. Ubedljivo najvazniji igrac ekipe i to ne zato sto on tako zahteva, nego zato sto se tako namestilo silom prilika. Covek je legenda srpske kosarke u novije doba, a nakon ove sezone ce postati i legenda naseg kluba. Odnos koji ima prema dresu kao najstariji igrac je za primer svima. 

 

Sto se tice cuvene domace osnove - da se nisu "skupili" Teo, Mitrovic, Davidovac, Lazic i Nedovic mi nikad ne bi preokrenuli SC. Ne daj Boze da smo morali da se uzdamo u Rokasa, Hangu, Treja, Gilespija. Svima su jasni limiti nasih domacih igraca, ali oni su toliko uspeha i radosti doneli ovom klubu i nama navijacima da je jako ruzno nazivati ih kancerima, mediokritetima i kojim vec sve imenima. Zasluzili su valjda minimum postovanja za sve sto su do sada uradili. Niti daju sami sebi ugovore, niti minutazu. Zna se ko je krivac broj jedan za sve.

 

A kad smo kod najveceg krivca, smatram da se jednom izgubljeno poverenje jako tesko vraca, gotovo nemoguce. Covic je definitivno izgubio poverenje navijaca. Sramotna je izjava o placenicima sa tribina jer se dobro zna da na utakmice kao sto je bila ova protiv Studenata dolazi najvernija publika koja je tu cele sezone i prati svaki detalj u vezi kluba. Covic ne ume drugacije da funkcionise nego da od svakoga pravi sebi neprijatelja. Takav nacin rada je prolazio u odredjenim slucajevima, opravdano ili ne, ali protiv svoje publike i najiskrenijih Zvezdasa nece moci. Iako sumnjam da ce promene u upravi doneti napredak, iste su potrebne zarad stvaranja neke nove energije medju navijacima, a i po Covica je mnogo bolje da ode na vreme, pogotovo u slucaju da se uzmu jos dva trofeja u nastavku. Bez obzira na sve brljotine, otisao bi kao pobednik sa gomilom trofeja. 

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Kao sto rekoh Lazic je vecinu sezone bio starter na 2 i vecinu sezone igrao na 2, nije tacno da igra cele sezone na 3 ni blizu.

 

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Sustinski nebitno da diskutujemo dal je Lazic 2 ili 3, njegova uloga u napadu  je uvek ista bio 2 ili 3 uruci loptu i ide u cosak manje vise to je to.

 

Jel' i Giedraitisova uloga ista u trenucima kada su bili zajedno na parketu?

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@Guru Ne vredi objasnjavati vise, ti imas celicne i konjske zivce koliko vidim, svaka cast. Dobar je Teodosic, dobar je Nedovic, dobar je Mitar i onda se provuce neka njihova statistika i kao nije problem u nijednom od njih. Pa problem je sto je neko dosao na sumanutu ideju da napravi najneatleticniju, najmtrviju, najnefizikalniju ekipu.

 

Hoce ova ekipa da trci, hoce sve da swithcuje, hoce da brani dropom pik itd itd. Ova ekipa nije sposobna da do kraja ispostuje nijednu filozofiju igranja kosarke u 2024 godini. Za sve nesto fali, za sve je nekakvo krpljenje. Skoro svaki klub/trener ima identitet i nacin igranja kosarke. Mi nemamo, mi ne znamo sta smo. Nas identiet su jutarnji programi, exceli i slicne gluposti, po tome se prepoznajemo. Niste ni svesni kakav je ovo kosarkaski kriminal i zlocin i mnogo veci nego sto mislite.

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, СтелаРоса said:

Sto se tice cuvene domace osnove - da se nisu "skupili" Teo, Mitrovic, Davidovac, Lazic i Nedovic mi nikad ne bi preokrenuli SC.

A ko je bio na terenu početkom treće četvrtine kad se za par minuta otišlo na sa - 10 na 18. 

I posle koje izmene se od 62-74 došlo do 80:77?

Pa se tako može napisati da umesto takve domaće osnove imamo normalno selektiranu ekipu ne bi ni došli do toga da se gubi 20 razlike od SC. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, TB Told said:

A ko je bio na terenu početkom treće četvrtine kad se za par minuta otišlo na sa - 10 na 18. 

I posle koje izmene se od 62-74 došlo do 80:77?

Do velikog rezultatskog zaostatka smo dosli dok su rotacije bile "planirane". Cela ekipa je brljala. Dakle, dok se Teo ispucavao, dok se Nedovic plasio, Rokas sutirao 0/4 trojke iz otvorenih pozicija, Hanga nije mogao nista da organizuje niti pogodi, Gilespi nije licio na kosarkasa, itd... Ali kada je doslo stani pani jedini igraci na koje smo mogli da se oslonimo su Teodosic, Lazic, Nedovic, Mitrovic, Davidovac i Bolomboj. 

 

Quote

Pa se tako može napisati da umesto takve domaće osnove imamo normalno selektiranu ekipu ne bi ni došli do toga da se gubi 20 razlike od SC. 

Apsolutno.

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, NikadProtivKaline said:

imas neki info zasto?

Izvinjavam se što se ubacujem nepozvan. Nemam nikakav info. Već duže ne deluje da Sfero ima neko poverenje u Smarta, niti ga vidi u ozbiljnim planovima. Ili je na kraju klupe ili pored teta Vesne. Pretpostavljam da je jedan od razloga i taj što igra tzv. beka šutera, a procenat za tri mu je 17%, dok ostali elementi u igri nisu ekstremno dobri da bi to nadomestili. Jedino je sjajan sa penala.

Moje mišljenje, nikakav info.

Edited by MarioKempes
Link to comment
Share on other sites

Just now, No name said:

Ako treba sa se oslonimo na Mitrovica i davidovca kad je stani pani, bolje da odmah padnemo. 

Da, jer inace nisu osvojili zbirno 25+ trofeja u Zvezdi. Jasni su njihovi limiti u EL gde uopste ne treba da imaju neku bitnu ulogu, ali igricu zvanu Aba liga su presli vec deset puta.

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, NikadProtivKaline said:

kog topica?

jel on to poceo da igra a ja propustio?


Nije odradio nijedan trening sa ekipom ali ovde neki očekuju da krene da kida već sad protiv SC. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, СтелаРоса said:

Da, jer inace nisu osvojili zbirno 25+ trofeja u Zvezdi. Jasni su njihovi limiti u EL gde uopste ne treba da imaju neku bitnu ulogu, ali igricu zvanu Aba liga su presli vec deset puta.

 

Samo što je ABA liga malo drugačija igrica od kada postoji evroligaški Partizan.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

I to stoji, s tim da evroligaski Partizan u direktnim duelima sa Zvezdom do sada nije pokazao da je nesto puno bolji, cak naprotiv ove sezone je 3:2 u korist Zvezde, a moglo je lako biti i 4:1. U svakom slucaju, kroz nekih mesec dana cemo videti da li mogu i ovu igricu da predju. Sto opet naravno ne znaci da ti igraci treba da nadju svoje mesto u timu i naredne sezone, cisto da ne bude ubacivanja reci u usta/tastaturu.

Edited by СтелаРоса
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, СтелаРоса said:

Sto opet naravno ne znaci da ti igraci treba da nadju svoje mesto u timu i naredne sezone, cisto da ne bude ubacivanja reci u usta/tastaturu.


Ako tako lako rešavaju ABA ligu, zašto bi se bilo ko normalan odrekao takvih igrača? Valjda se moramo boriti da ih zadržimo što duže u klubu. 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, K.Dot said:


Ako tako lako rešavaju ABA ligu, zašto bi se bilo ko normalan odrekao takvih igrača? Valjda se moramo boriti da ih zadržimo što duže u klubu. 

Zato sto osvajanje Aba lige (takodje KRK i KLS) ocigledno vise ne predstavlja dovoljnu satisfakciju za najveci deo navijaca. Sto je i normalno, uvek se tezi boljem. Svakako ima gomila boljih igraca na trzistu koji se mogu uklopiti u funkcionalan tim i koji ce resavati Aba ligu, ali i igrati konkurentniju kosarku u okviru EL. 

Edited by СтелаРоса
Link to comment
Share on other sites

Ako mi išta smeta kod naših navijača, smeta mi što jedan (ne mali broj) istih kritiku i nezadovoljstvo za rad uprave dovode u vezu sa nastankom "evroligaškog Partizana" ... Pojava takvog Partizana je naš klub u njegovoj formi i konceptu poremetila i zarotirala za jedno 1°... Sve ono što se isticalo do tada kao USPJEH a to su trofeji u velikom broju, % domaćih igrača, navijači, nivo konkurentnosti u EL sve to imamo i za ove dvije godine u društvu jakog rivala... Šta se promjenilo? 5/6 trofeji, domaća osovina je i dalje tu, navijači ko navijači - na nivou... Uložene su veće pare - dovođeni su skuplji stranci, rezultati u EL izostali-OPET... 

I naše nezadovoljstvo, koje je VIŠE NEGO OPRAVDANO može jedino osnovano da se bazira na relativnom neuspjehu u EL (jer to je jed(i)no ozbiljno takmičenje, gdje  se takmičimo sa ozbiljnim gradovima, klubovima, sistemima)... Namjerno kažem "relativno" jer je u odnosu na ovo 16 mjesto sa 11-23 onda prošlogodišnje 9, 10  sa 17-17 uspjeh, zar ne??... Nikakve veze Partizan nema sa nama ali ama baš nikakve, šta mijenja prošlogodišnji top 8? Ove 11.?... Šta bi bilo npr da su oni 17. ove sezone??? Naša politika bi bila ispravna??? Naš najveći problem je to što mi ne uspjevamo da podignemo nivo organizacija na veći nivo i što je evidentno da mi djelujemo konfuzno i sa ozbiljnim novcem... Partizan? .... Ni da nas dotakne... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mnogo je cca 2x20 miliona eura ulozenih u blizance samo da bi se odlucilo koji ce od njih osvojiti lokalna takmicenja, koji bi iovako osvojili i sa desetak puta manje para jer u drzavi nemaju nijednog rivala, a u regiji 2 polurivala.

Euroliga je jedino merilo.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Ab1995 kako možeš da kažeš Partizan ni da me takne...

Pa upravo je Partizan pokazao da se itekako može biti konkurentan u EL , uci u top 8, I igrati egal za F4...

Ovo je još više doprinelo da navijačima CZ, prekipi preko glave više takmičenje u EL I da bude ovoliko nezadovoljstvo.

Bili smo uljuljkani samim učešćem i to nas je zadovoljavalo. Da KKP nije član EL , navijači bi ovaj debakl lakše svarili, gurnulo bi se pod tepih, gde bi titula u aba ligi sve izbrisala. Ovako sve je podignuto na viši nivo, sa pravom. 

 

Uostalom uzeli su prošle godine titulu u aba ligi, I ponovo napravili bolji plasman u EL. KKCZ mora da izadje iz svojih opanaka, I proširi vidike. Ne možeš se non stop okretati da vidiš gde je KKP , I time se meriti. Propuštena je prilika da se napravi iskorak za ovih 10 godina konstantnog učešća u EL. 

 

Edited by No name
  • Like 9
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, No name said:

Pa upravo je Partizan pokazao da se itekako može biti konkurentan u EL , uci u top 8, I igrati egal za F4...

A to je postignuto visegodisnjim ugovorima za top EL igrace koje Zvezda nikada nije mogla da potpisuje. Evo zamislimo samo da smo na Covicevu domacu osnovu (Teodosic, Nedovic, Davidovac, Lazic, Mitrovic, Dobric, Ilic, Lazarevic) mogli da potpisemo Pantera, Ledeja, Nanelija, Doziera i Kaminskog. Pa sledece sezone zadrzis 80% njih i dovedes 2-3 nova igraca tamo gde treba. Jel bi bio dobar tim? Po meni bi bio, a za tako nesto ne treba nikakvo posebno znanje, nego novac.

Edited by СтелаРоса
  • Like 3
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...