Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

15 hours ago, Čočo said:

Ja njega više ne bih smatrao relevantnim izvorom. Dečko uzima informacije od svih sa tvitera i prenosi. Bukvalno se čovek sprda. 

 

Bukvalno je napisao:

 

Quote

Nemanja Vasilijevic has been tracking the market and the options that may arise for weeks,

 

:lol_2:

  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, MarkoKep said:

Čović je pred sezonu 20/21 izjavio: "Kupujmo domaće". I šta se onda desilo ?

 

Desilo se to da je Obradović odbio Nedovića, Blažiča (koga Čović računa kao domaćeg), Dangubića, Mitrovića, Apića, Nikolu Jovanovića... Što mu je Čović prilično zamerio, pa mu je posle 3 meseca dao otkaz jer je izgubio svlačionicu. Onda je vratio Radonjića koji je navikao tako da radi, raščistio višak stranaca i kasnije u podkastu kod onog Minića i sadašnjeg sportskog direktora Dozeta (koji se smeškao, klimao glavom i servirao mu naručena pitanja) davao izjave tipa:

 

Quote

 

- Što više domaćih igrača i 1, 2, 3... maksimalno 4 stranca, jer mi nemamo te budžete od 10-20 miliona

 

- Ova sezona je sjajno počela, al' se onda odjednom nešto zaljuljalo... Mislim da smo u pojedinim trenucima došli do prevelikog broja stranaca, što nije dobro

 

- Mislim da pojedini treneri daju prioritet strancu kakav god da je, a nekako u drugi plan stave domaćeg igrača

 

- Nijedan trofej ne možete da osvojite bez domaćih igrača... To mora da se shvati i to moraju da progutaju i treneri

 

- Strani igrači su skupi

 

 

Sledeće sezone smo od stranaca imali Voltersa, Holinsa, Vajta (koji je propustio prvih par meseci zbog povrede) i odomaćenog Cirbesa kao 3. ili 4. opciju na centru (pošto je i Davidovac pre igrao na 5 nego on).

 

26 minutes ago, Troteri said:

Ne vidim zašto bi se smejali kada bukvalno svaka EL ekipa (osim Baskonije) u rosteru od 14-16 igrača ima barem 5 domaćih igrača. Obično to bude 7+ domaćih...

 

Druge ekipe uporedo sa EL igraju domaća takmičenja u kojima postoje ograničenja broja stranaca, mi uporedo sa EL igramo ABA u kojoj takva ograničenja ne postoje. Znači 70-ak utakmica u tim takmičenjima koje igramo tokom 8 meseci vs 3 utakmice Kupa i 5-8 u našoj ligi (ako bude i toliko) koja se igra na samom kraju sezone... 

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Juan Pablo Montoya said:

Pa ništa onda. Bićemo 16. na tabeli. Ili možemo da pratimo svetli primer Žalgirisa i budemo mnogo bolji, na 15. mestu.

 

Kakav crni imperativ 5 domaćih, to je za naše uslove nemoguća misija, zašto se uopšte opterećivati time? Zbog KRK ili KLS? Da bismo se zvali srpski klub? Zašto?

 

Znači svi mogu da imaju imperativ 5 domaćih, samo mi ne smemo? 

 

Drugo, Žalgiris je u aktivnoj borbi za Plej-in, sa izuzetnom skromnim budžetom i "forsiranjem" domaće osnove. Ne bih se bunio da budemo oni svih ovih godina.

 

Treće, mi imamo 7, 8 domaćih, a tu neku cifru imaju i Real, Barsa, Monako, Pao, koji su u vrhu EL. 

 

Poenta je da uopšte ne bih pravio frku oko "imperativa 5 domaćih" jer je to očigledno prirodno, i svi koriste. Hteli - ne hteli. 

 

I da, logično da hoću i trofeje KRK i KLS. Ako napadaš 3 trofeja na početku svake sezone, zašto bi se odrekli 2 u startu? 

Edited by Troteri
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Troteri said:

I da, logično da hoću i trofeje KRK i KLS. Ako napadaš 3 trofeja na početku sezone, zašto bi se odrekli 2 u startu? 

Zato sto je vredniji TOP 8 10x od KRK i KLS-a. Toliko prosto.

 

A kontekst jos da mi imamo dosta tih trofeja pa nece nam kruna valjda pasti ako jedne sezone to zrtvujemo zbog borbe za TOP8 u EL.

  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Troteri said:

Znači svi mogu da imaju imperativ 5 domaćih, samo mi ne smemo? 

 

Koji svi? Tu priču o kupovanju domaćih forsiramo samo mi. Ok je da se ti trudiš da imaš što više domaćih, ali ti domaći prvenstveno treba da imaju kvalitet za takmičenje u kojem igraju. Od naših domaćih samo Teodosić i Nedović jesu evroligaški igrači. 

 

Mišljenja sam da nema potrebe da se ograničavamo u startu nečime što ti niko nije zacrtao kao obavezu. Ja prvi volim da vidim domaćeg igrača u klubu, posebno još ako je naš klinac, kao mali Top, ali mislim da to ne sme da bude imperativ u sklapanju rostera ekipe koja cilja neki rezultat.

 

7 minutes ago, Troteri said:

Poenta je da uopšte ne bih pravio frku oko "imperativa 5 domaćih" jer je to očigledno prirodno, i svi koriste. Hteli - ne hteli. 

 

To je tvoj lični stav, ne polemišem sa time.

 

7 minutes ago, Troteri said:

I da, logično da hoću i trofeje KRK i KLS. Ako napadaš 3 trofeja na početku svake sezone, zašto bi se odrekli 2 u startu? 

 

Pa ne da se odreknemo, ali svakako ne da se ravnamo prema tim takmičenjima jer su apsolutno degradirana, posebno KLS, Kup Koraća još uvek nešto vredi. Ovo je moje mišljenje.

 

Evo sad sam recimo pogledao roster Efesa. Oni imaju 7 domaćih i bukvalno ni jedan ne igra bitnu ulogu u tom timu. Možda u turskoj ligi.

 

Što se tiče tvog prethodnog upisa, da treba nam đavolski skauting. Aj da krenemo sa bilo kakvim skautingom za početak, ja ću biti zadovoljan.

 

Možemo ti i ja da polemišemo ceo dan ovde, neće promeniti činjenicu da ovo ovako ne štima, i da mora da se menja razmišljanje u klubu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ma da mi nekako sklepamo jaku kvalitetnu petorku a ostalo neka krpi domaćica. Partizan je prošle godine sa 6 kvalitetnih igrača i domaćom pratnjom umalo na F4 otišao. Znači može. Da imamo 5, 6 kvalitetnih a ostalo možemo i mi sa foruma da pokrijemo. 

Ali mi ćemo opet da imamo 2,3 kvalitetna igrača a ostalo će biti prateća oprema (lanci, sajle, trougao i prva pomoć). Više ćemo imati teg oko vrata nego neko da povuče kada treba. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Kankkunen said:

Pet domaćih igrača ne može biti problem od 15-16 u rosteru, nismo rumunski klub ... drugi su problemi kod nas.

 

Da, ali onda moraš da dovedeš 5 stranaca mamojepca plus 5 top talenta ili tako nešto. A mi dovedemo matore istrošene strance i očekujemo da vuku ekipu. Onda kad vidimo da to ne ide, onda ekipu vuče domaća osnova i to se svede svake godine na prejaki za aba preslabi za evropu.

 

Meni to više nije interesantno.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nije samo Partizan, evo i PAO gura sezonu maltene sa 6 igrača, od domaćih samo Sloukas ima važnu ulogu ali on je klasan igrač svakako. Nije problem da domaći krpe, problem je ako imaju velike uloge koje ne mogu da iznesu a mi često sklapamo rostere upravo tako da neko slučajno ne uzme minute Mitroviću, Dedi ili Laziću npr.

 

Pardon, i Mitoglu kida za PAO.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

@Guru

Pa da, u sezoni sa Obradovićem smo bili loši u EL, a u ABA ligi na drugom mestu, što je značilo da nećemo imati prednost domaćeg terena. Onda je došao Radonjić, raščistio strance, žrtvovao EL (u kojoj smo onda bili još gori), ali doneo prvo mesto u regularnom delu sezone ABA lige (onim zajebanim gostovanjem u Ljubljani Cedeviti), prednost domaćeg terena, što se možda ispostavilo presudnim za osvajanje ABA titule i novo učešće u Evroligi, umesto u Evrokupu. I tada su priče o značaju domaćih igrača postale još glasnije... 

 

@Don Dusko

A ko garantuje da bi nam roster stranaca doneo top 8? Jer, kao što napisah na prethodnoj strani, primeri iz prošlosti kada je u pitanju naša uspešnost u Evroligi u sezonama sa više domaćih ili više stranaca, itekako ide u prilog onih sa domaćim igračima.

 

 @Juan Pablo Montoya

Razumem ja i tebe, i slažem se sa tom poslednjom rečenicom, da možemo da polemišemo ceo dan i da očigledno ne štima nešto, ali mislim da su naši problemi mnogo veći, brojniji i složeniji od priče o domaćim igračima.

I kao što si rekao za Efes, imaju 7 domaćih gde većina u EL ima otprilike ulogu i minutažu koju kod nas imaju Lazarević, Ilić, Lazić. Samo što se mi hvatamo za ovu dvojicu, dok u Efesu niko ni ne primećuje Gazija, Jilmaza, Osmanija... Ako Efes igra loše, prvo se mere igre Larkina, Klajburna, Tompsona i upire prstom u njih. Kod nas je problem Mitrovića, Lazića, Ilića, Lazarevića bio podjednako istican koliko problem Nejpir, Tobi, pandan gore pomenutim kapitalcima Efesa. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Svi evroligaški timovi, moooožda osim tog pomenutog Žalgirisa, ima 6-7 glavnih STRANACA koji igraju evroligu sa ogromnim minutažama. Domaći igrači rudare po domaćim ligama gde stranci malte ne nisu preterano zainteresovani da zapinju, a to pre svega važi za ove sa A licencama.

 

Evo sad pogledah i Baskonijin roster, takođe gomila stranaca, doduše Baskoniji svaka čast za skauting. Može da se desi da rade kao i Valensija, da navlače dobre igrače za nominalno manju platu ali za druge pogodnosti. Mislim da je Dubljević u Valensiji imao takvu neku mutljavinu gde je plata zvanično neka osrednja a dobija pare na ruke.

 

Jednostavno, ekipa gde ozbiljne minute gule Mitrović, Lazić, Davidovac...ne može imati rezultate u evroligi, posebno ne ako na pozicijama stranaca dovodiš Gilespija.

2 minutes ago, Troteri said:

ali mislim da su naši problemi mnogo veći

 

Svakako se slažem da nije samo to problem.

2 minutes ago, Troteri said:

Ako Efes igra loše, prvo se mere igre Larkina, Klajburna, Tompsona

 

E pa jeste, ali mi nemamo takve strance, a ako hoćemo da furamo tu priču sa domaćima onda stranci moraju biti vrhunski. Nosioci u svakom smislu te reči.

34 minutes ago, Guru said:

Sledeće sezone smo od stranaca imali Voltersa, Holinsa, Vajta (koji je propustio prvih par meseci zbog povrede) i odomaćenog Cirbesa kao 3. ili 4. opciju na centru (pošto je i Davidovac pre igrao na 5 nego on).

 

41f-X7CnU1L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Don Dusko said:

Zato sto je vredniji TOP 8 10x od KRK i KLS-a. Toliko prosto.

 

A kontekst jos da mi imamo dosta tih trofeja pa nece nam kruna valjda pasti ako jedne sezone to zrtvujemo zbog borbe za TOP8 u EL.

Sa čim bi bio zadovoljniji?Prvim mjestom u aba (prednost domaćeg terena koja se do sada pokazala presudnom,moguće ako ne osvojiš da igraš uleb kup sledeće godine i da te godinama vjerovatno nigdje nema),osvojenim kupom gdje dobiješ Partizan u finalu u onakvoj atmosferi ili da se boriš sad za 10 mjesto,izgubio si kup i boriš se za drugo mjesto u abi,velike šanse da i u polufinalu nemaš prednost domaćeg terena?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Sinisa85 said:

Sa čim bi bio zadovoljniji?Prvim mjestom u aba (prednost domaćeg terena koja se do sada pokazala presudnom,moguće ako ne osvojiš da igraš uleb kup sledeće godine i da te godinama vjerovatno nigdje nema),osvojenim kupom gdje dobiješ Partizan u finalu u onakvoj atmosferi ili da se boriš sad za 10 mjesto,izgubio si kup i boriš se za drugo mjesto u abi,velike šanse da i u polufinalu nemaš prednost domaćeg terena?

Pricamo na kraju sezone. Svakako bih uzeo da se jos borimo i za to 10 mesto umesto sto mi zadnjih 3-4 kola igramo vec recreativo a ima jos 3 kola do kraja...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Juan Pablo Montoya said:

ali da moramo 5 domaćih da imamo mi nije jasno. Nikakvo MORANJE mi nije jasno uopšte.

 

Kako objasnjavas to da Zeljko Obradovic, kome se niko ne mesa u sastavljanje rostera je u 1. sezoni imao 8 domacih+Pantera sa pasosem, u narednoj sezoni je imao 6 domacih+Pantera i u ovoj ima 6 domacih igraca+Pantera?

 

Cuh da pokusavaju da dovedu jos jednog domaceg igraca za narednu sezonu, s obzirom da je Vukcevic otisao. 

 

Suvise bi bilo neozbiljno neigrati i kup i kls, to ne radi nijedan klub u Evroligi. Svi klubovi iz Evrolige ce igrati i kupove i domaca takmicenja ove sezone. Pogotovo mi moramo to da igramo kao drzavni klub.

 

Dakle hteo ne hteo, moracemo da imamo minimum 6 domacih, ali to je bas minimum minimuma. Jer sta ako ti se povrede dvojica ostajes sa 8 igraca u rosteru da igras recimo finale Kls-a recimo seriju od 3 utakmice protiv Partizana ili 3 utakmice u kupu, kako god. Rekao bih da moramo da imamo 7 domacih, posto nemamo pasos stranca. Ako su kod nas ludi zbog toga, Zeljko nije jel tako i njemu se niko ne mesa u sastvaljanje rostera niti je trener koji je voljan da forsira domacu osnovu ocigledno.

 

Osim u Spaniji, uglavnom postoji pravilo od 4 do 6 stranaca u domacim ligama koje igraju Evroligasi, zato i imaju broj domacih igraca kao i mi ili za igraca ili dva manje, posto najcesce imaju pravilo 6 stranaca a ne 4.

 

Monako: 6 domacih igraca

Asvel: 6 

Virtus: 6

Armani: 7

Panatinaikos: 8

Olimpijakos: 7

Makabi: 7

Efes: 8

Fenerbahce: 7

Bajern: 7

Alba: 9

Zalgiris: 9

 

i Zvezda: 8  i Partizan: 7 (bez Vukcevica koji je bio tu do juce)

 

Dakle nema tu nikakve razlike a predstavlja se kao da Zvezda ne znam koliko odudara od drugih.

 

Cak i u Spaniji da nemaju nikakvo pravilo domacih igraca koliko znam, Real ima 7 domacih igraca, Barselona 6 i Valensija 6.

 

Ima tu negde po neki junior ali su ih skidali za domaca prvenstva na primer i svakako su legitimni deo rostera jer su registrovani i za Evroligu cak.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Don Dusko said:

Pricamo na kraju sezone. Svakako bih uzeo da se jos borimo i za to 10 mesto umesto sto mi zadnjih 3-4 kola igramo vec recreativo a ima jos 3 kola do kraja...

Ne znam,i meni je ta evroliga najbitnija da se bude u igri do kraja..na primer više sam se nervirao prošle godine jer sam imao osjećaj da je ona ekipa mogla otići do kraja,niko se nije isticao pretjerano,po meni dosta lošije ekipe nego ove godine.

A sad kad malo razmislim bitnije mi je ovo nego da smo 10ti jer i da prodjemo ta dva gostovanja u play inu ne bi Reala sigurno.

Što se tiče ove zezone nama je najveći problem što nismo odma zatvorili roster sa dvojkom defanzivnijom i četvorkom pa bi ove promašaje Nejpjer Tobi lakše prebrodili..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

da skratimo priču. Od stranaca koji su ove sezone igrali kod nas ili još igraju prolaznu ocenu  zaslužeju samo Bolomboy i Yago. za Thompkinsa ostaje tek se vidi ako uopšte i zaigra za nas. realno, sa čime smo i mogli postići više (u EL) kad je ovo otužna istina.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Don Dusko said:

Zato sto je vredniji TOP 8 10x od KRK i KLS-a. Toliko prosto.

 

Mislim da bi trebalo da napises "meni vredniji". Meni nije na primer i zasigurno nisam jedini iako sam ovde medju retkima da tako misli verovatno. To svakako ne opravdava sve greske a pogotovo ne 16. mesto da se mi razumemo.

 

Ipak trofej mi je realna i opipljiva stvar i slavi se kad se osvoji kao sto je velika radost bila na posle kupa od skoro priznao to ili ne (3-0 od Reala ne bi niko slavio), a top8 mi je nista ako ne odes na f4. Daj Boze da udjemo u top8 sledece sezone pa da ti to i potvrdim. Top8 iz 15/16 sezone mi je vec izbledeo i to nisu stvari koje se toliko pamte u istoriji i za 50 godina toga se niko nece secati a mladji nece ni znati kao sto pola Zvezdasa ne zna da smo igrali polufinale Evrolige pre tacno 50 godina ali se tada nije racunao kao f4 sto je dogadjaj i uspeh za sebe, vec polufinale. Kada se gleda cv kluba odnosno meri velicina tamo pise 1 trofej Evrokupa, 23 nacionalna prvenstva , 6 Aba liga, 13 kupova. Ne mozes da upises top8 ili ondasnje polufinale Evrolige. Ipak sadasnji f4 bi mogao js mislim jer je to dogadjaj za sebe fakticki i tako se i zove.

 

CV jednog kluba su upravo trofeji. Pre svega naravno evroligaski i tako bi se trebalo vrednovati klubovi po velicini a zatim domaci trofeji ili Evrokupa na primer, nije bas da nemamo cime da se pohvalimo.

 

Top8 bi bio za nas uspeh svakako jer je jaka konkurencija i jer smo ga igrali samo 1 i defitinitivno bi bio iskorak al kad bi igrali top8 par godina za redom i ispadali shvatio bi da je to nista u odnosu na f4 i nema neku sustinsku vrednost osim neke navijacke euforije od dodatnih 10 dana i to je sve, napunice se hala jos jednom u sezoni (ko protiv Cska) i cao djaci. Pod uslovom kad bi isli na Real sada dajem primer.

 

Ponavljam, sve ovo sto pisem ne sme nikako biti izgovor za sve greske i lose rezultate, samo skrecem paznju da je subjektivni osecaj sta je zaista vrednije i sta se kome vise svidja i to je sve ok.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

8 minutes ago, Juan Pablo Montoya said:

E pa jeste, ali mi nemamo takve strance, a ako hoćemo da furamo tu priču sa domaćima onda stranci moraju biti vrhunski. Nosioci u svakom smislu te reči.

 

Pa, tome se ja nadam. Recimo dovođenje oko 5 kapitalaca stranaca na svakoj poziciji (ili ako uspeš nekog od domaćih poput Kaline), dobro iskautiranih, poželjno u nekom naletu karijere, a ne Šabaz "ulazim u 33. godinu i odigrao sam 20ak takmičarskih utakmica u poslednje 3 godine" Nejpira za 2 miliona, ili Majk "nežan sam i mekan" Tobija na već solidno mekanu centarsku liniju. Tu bi nam komšije i njihovo dovođenje nosioca mogli biti primer, pogotovo od prošle sezone, i pogotovo svojom sposobnošću da te nosioce zadržavaju više godina. Pa onda da domaći poput Nedovića, Teodosića (prva dvojica su na granici nosioca, ali im svakako treba kvalitetan parnjak na poziciji), Mitrovića, Dobrića, Petruševa, Jovića, Davidovca (ne svi, već neki od njih, koji se koncepcijski uklapaju) budu rezerve i ispomoć ovim nosiocima, odnosno svako u skladu sa svojom ulogom. To što kod komšija, kad ih već pominjemo, rade Avramović, Smailagić, Trifunović, Anđušić, koji sigurno nisu kvalitetniji igrači od gore pomenutih naših... I da taj kraj rostera gde su Lazić, Ilić, Lazarević, osvežiš sa nekim Đurišićem, Miljenovićem, ili drugim našim mlađim igračem.

Uvek ima prostora i za neku jeftiniju mačku u džaku, iz neke niže lige, poput Jaga. Naravno, ako imaš dobar skauting. 

 

Sve ukupno da roster čini nekih 14,15 igrača, a ne da ekipom prodefiluje 20 igrača, kao u našem slučaju ove sezone. Što znači da bi roster i budžet bez Gilespija, Simonovića, Tompkinsa, Bjelice, produžetka Kuzmića u centarskoj liniji koja već broji 4 igrača, finansijski mogao da podnese Teodosića, Nedovića, Petruševa kao "bekape". Koliko god reč "budžet" kod nas bila relativizovana.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Juan Pablo Montoya said:

@Brat od Korneta Ti si u pravu, ja nisam, matirao si me. 

 

Nastavite dalje bez mene ovu diskusiju, očigledno ljudi ne umeju ili da čitaju ili da tumače napisano.

 

Nije mi cilj da ikoga ikada matiram nego si napisao konkretno da ti nije jasno zasto moramo i pokusao sam da pojasnim detaljno i da to ne radimo samo mi vec svi klubovi u Evroligi izuzev Baskonije.

 

Bilo je sezona gde se vise forsirala domaca osnova bilo je gde manje, slicno smo prolazili manje vise, mislim da to nije sustinski razlog.

 

Kada bi imali para da imamo i Teodosica, Nedovica, Gudurica, Kalinica, Mitrovica uz jedno 5 two way proverenih stranaca od cega bi barem trojica bili starteri tu i da ti to cini nekih 10ak igraca koji treba da iznesu El sezonu da vidis kako domaca osnova ne bi bila problem. Ovako ni sledece sezone ne verujem da je to realan scenario nego bude ispunjen mozda 3/4. Sustinski problem je bio budzet, zatim nemanje visegodisnje licence gde iako imas neke pare nece da potpisu dok nema potvrde da igramo Evroligu, pa tek onda greske u selekciji, skauting, povrede itd.

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Sad je top8 vredniji od svega jer ga nismo igrali skoro 10 godina. A kad bi ga igrali svake sezone dok iste zavrsavamo sa 0 trofeja pitanje sta bi u tom slucaju bilo vrednije. Meni top8 kao top8 ne znaci previse ako ne vidim potencijal da nesto vise napravimo od samog ucesca u njemu. Ove sezone recimo ko bude osmi tesko se ima cemu nadati protiv Reala. Po meni je bitnija cinjenica da smo do samog kraja u borbi za plej-of (ili plej-in od ove sezone), sto sada nije slucaj. Mi poslednjih 5-6 utakmica igramo rekreativno, zna se odavno da ne mozemo u narednu fazu takmicenja i za mene je to veliki neuspeh. A sam top8 kao top8 niti donosi trofej, niti neku bitnu novcanu nagradu pa da bi se tek tako odricali ostalih trofeja zarad njega.

 

53 minutes ago, Chaos Is Me said:

Nije samo Partizan, evo i PAO gura sezonu maltene sa 6 igrača, od domaćih samo Sloukas ima važnu ulogu ali on je klasan igrač svakako. Nije problem da domaći krpe, problem je ako imaju velike uloge koje ne mogu da iznesu a mi često sklapamo rostere upravo tako da neko slučajno ne uzme minute Mitroviću, Dedi ili Laziću npr.

Mitroviceva minutaza je u proseku 19 minuta i sigurno bi bila manja da je Tobi tokom sezone na nesto licio, ili kasnije Gilespi. Lazic je na 14 minuta sto bi takodje bilo manje da smo na vecini utakmica bili kompletni. Cesto je falio Teo/Nedovic/Hanga sto je otvaralo vise prostora za Lazica. Takodje, mi gotovo celu sezonu igramo bez projektovanog prvog pleja (Nejpir, pa kasnije Topic), sto znaci da se nekih 25 minuta moralo rasporediti na ostale spoljne igrace. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Još jednom: drugi Evroligaši uporedo sa EL igraju domaća takmičenja u kojima postoje ograničenja broja stranaca, mi uporedo sa EL igramo ABA u kojoj to ograničenje ne postoji. To su nam dva ubedljivo najvažnija takmičenja koja igramo od kraja septembra/početka oktobra do kraja maja/početka juna, imamo u njima garantovanih 60 utakmica regularne sezone + za nas izvestan plejof ABA. Kup su 3 utakmice u februaru, a naša liga je isto svedena na polufinalnu i finalnu seriju na samom kraju sezone.

 

Pritom, u svim iole jačim nacionalnim ligama je dozvoljeno 6 stranaca, sem u Turskoj i Izraelu gde je ograničenje na 5, nama bi bilo pametnije da se (zajedno sa Partizanom) zalažemo da se i u našoj ligi/Kupu taj broj poveća, nego što koristimo to pravilo da opravdamo gomilanje domaćih mediokriteta.

Edited by Guru
  • Like 2
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...