Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Posted (edited)
5 minutes ago, atmsfr lnČ said:

Jedan od smejurija faula koji su svirani Treju

 

spacer.png

 

 

 

Zek ovo konstantno radi. Ovo se nekada pre sviralo kap faul u napadu. Zbog cega se se više ne svira, ili retko svira, jbem li ga? 

Ima pametnijih od mene, pa neka odgovore @Sharp 

Edited by Fat Zadd
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Evo i crtica iz hale 😉 malo je duze ispalo... 

 

Ovoga puta sam mnogo bolje prosao u jos gorem Beogradskom spicu, parkiranju i ulasku u halu 😄 iskusno smo se podelili na cuvanje mesta u redu i parkiranje... Iako smo dosli ranije nego u ponedeljak deluje mi da je bila veca guzva. Na kraju se napunilo, rekao bih i vise nego u ponedeljak, na primer stepenice na prolazima su ovaj put bile bas pune, nije bilo tako u ponedeljak. Nagurao nas doktor samo tako. Samo smo sada zauzeli bolja mesta pa se disalo lakse. Nazalost opet jedan problem sa guzvom - cini se da je jedan decko uspeo da padne sa tribine kod tunela gde izlaze sudije - ne znam samo da li je bas pao dole ili je pao sa stolica na ogradu. OK je bio, izasao je drzeci se za kuk. 

 

Standardni "folklor" uvredljivih pesama i skandiranja kako ko izadje od komsijskih igraca i iz strucnog staba 😕 primetna je bila i ekipica koja se iz loze spustila do reklama kad su se igraci Partizana zagrevali. Zapravo od cele ekipice uglavnom sredovecnih kratko osisanih debeljuca, samo jedan suvonjavi nosonja je sisao dole i nesto dobacivao i gestikulirao i to najvise Andjusicu, dok jedan od likova koji ga je ispratio, cas mu se pridruzi a cas ga kao smiruje kad i obezbedjenje reaguje. Andjusic u cudu. 🙂 zao mi je sto nije policija reagovala vec samo obezbedjenje koje ga je par puta gurnulo nazad kad se previse nagnuo na reklame, pa se na kraju debilana odlucila da se vrati u lozu sav srecan jer mu je to valjda uspeh u zivotu. Kretenizam. Nisam ih primetio u ponedeljak ali sam tada bio skroz gore, ne bih rekao da je neka organizovana ekipica, amaterski su delovali u odnosu na one kretene ranije. 

 

Srecom to je bilo sve od spornih stvari na tribinama. Ovog puta bukvalno nista nije poletelo sa tribina. Doduse, tome je verovatno kumovalo to sto smo vecinom vodili. 

 

Od faca koje su dosle, opet je tu bio Plavsic, imao sam transfer blama kad mu je krenulo skandiranje. Ako i dodje, mnogo ce morati da se dokazuje pre nego sto zasluzi da mu se ime pominje. Nasa publika se olako popali... Bio je jos i Borisa tu, tamo gde sede funkcioneri, dobio aplauze, a bio je i Pjanovic opet a pojavio se i Pantela. Njih dvojica propraceni prilicno tiho, po nekim aplauzom. 

 

Kad sam vec kod funkcionera, Drcelic i Vasic su dosli i napravili defile do Partizanove klupe pozdravivsi se i razmenivsi par reci sa svima koga su zatekli (mislim sam da Zoc jos nije izasao). Lep gest svakako, nisam video da je Ostoja bio kod klupe ali jeste Savic. Bilo bi lepo da to predstavlja neko ozdravljenje odnosa i bilo bi dobro kad bi bilo jos nekoga sa Partizanove strane ko bi tako nesto pokazivao. 

 

Nazalost, ne vidim to. Na primer Zoc i ostali iz kluba bi mogli malo da opvedu racuna na taj disrespekt koji pokazuju Panter, Ledej, Naneli i PJ kad ne zele da se pozdrave sa igracima kad se svi pozdravljaju. 

 

Sfer je opet gospodski odradio sta je do njega, svima je prisao i pozdravio se i opet sa Zocom kad se pojavio na klupi. Kao i sami igraci, koji su opet na kraju utakmice ispratili komsijske igrace do njhovog tunela da ne bi bilo nekih problema, ali sve je samo ispraceno aplauzima. 

 

Na zagrevanju nasih igraca istakao bih 2 stvari - TT koji je bio baaaaaaaaaas precizan, ima ruku covek svaka mu cast. S druge strane Smart, kao da su ga naterali da dodje. Kao ja ispred zgrade kad se smaram pa onako po malo ubacujem na 2m od kosa - a ni to nije uspeo da ubaci u pristojnom procentu. A kad je poceo sutersko zagrevanje, za 3p, bukvalno tolika mrzovolja da mu je vise od pola suteva zavrsavalo na prvom obrucu. Uzasno. Doduse ni Lazic nije bio bolji 🙂 kad pokusava nesto sto nije njegov forte, neku poludistancu sa strane, sa step back-om, prilicno je smesno bilo 😄 Kod Nedovica se recimo na zagrevanju videlo koliko je fokusiran (zato nije mogao bolje da odigra i drugo poluvreme, istrosio se i na zagrevanju). 

 

Sto se same utakmice tice, da li zato sto sam bio blize terenu pa sam bolje video, ali delovalo mi je da je vecerasnja utakmica bila fizickija. Uostalom i neki ukupan broj faulova negde govori tome u prilog iako ne vidim da je kriterijum sudjenja bio drugaciji nego pre 2 dana). Kad sam vec kod sudija, dobro hendlovanje situacija. Kriterijum, sta znam, evo sad gledam tekmu i potvrdjujem neke stvari koje sam video... neverovatno mi je da Javor dopusta Panteru da vuce Bolomboja za dres onoliko, pred njegovim ocima, citavu vecnost mi je to trajalo a onda nakon sto je to pustio sudi korake Bolomboju. A onda potom kad je Mitrovic vukao PJa za dres u napadu, dobio je odmah licnu, isto Javor. Smesna je i ona situacija sa namernom Ponitke nad Bolombojem, cak se i sa tribina videlo da je tu bilo nesto "neobicno" a te posle na snimku sam video da mu je skoro spustio sorts - eto na tu temu povlacenja za dres jos nesto sto nismo do sada videli. Bilo je tu i tamo nekih sitnica - na primer smetalo mi je sto su sudije u 2 navrata menjale odluke nakon primedbi (da to tako fino nazovem) sa klupe Partizana, a onda se pokaze da je prvobitna odluka ipak bila ispravna. I generalno, kad sudije idu da gledaju snimak, sledi silno objasnjavanje nakon toga, posebno Zeljku. Razumem sve to, titule, uspehe koje je imao kao trener, ali prvo ih iznapusava a onda kao da mu se jos izvinjavaju. Uz to dodati i Savica. Iako je i on navijao za nas, nekako mi drago da nije kod nas u klubu. Dosta nam je jedan klovn u vidu Nese Ilica. Kad sam vec kod KKP klupe, precesto, bas precesto ima situacija kad pored Zoca stoje jos neki pomocni treneri, Karaicic najvise, i ne samo da stoji, nego cas vodi ekipu, cas prigovara nesto sudijama, cas nesto individualno govori nekom igracu... timeout-i prete da postanu kao u NBA. Par puta je Teodosic trazio da sudija pusti loptu uz aut liniju i da pocne da broji jer sve to predugo traje kod njih. A jednom je Teo trazio i da mu se da lopta kad smo je mi izvodili ali je sudija cekao da se Smith polako doseta do mesta izvodjenja i zauzme stav. Ponavljam se - ali je vazno - nije da toga nema kod nas, ali ne ovako, ne u tolikoj meri. Pomocni treneri iskljucivo prenose instrukcije igracima individualno, nemaju prigovore sudijama, tu jedino Nesa Ilic glumi nekog klovna. 

 

 

Sto se samih igraca tice - Neda je leteo prvo poluvreme, ali bukvalno. I u odbrani ga je bilo, bacao se za loptu (posle toga je valjda TT pogodio jednu trojku). TT me je obradovao, jos od zagrevanja a onda dobio i dosta minuta i vratio to trojkama a i paljevina je, prija mu ova atmosfera i trazio je od publike jos 🙂 deluje da smo malo nervoznije usli, a to onda znaci manje fokusa, a onda to znaci promasaji otvorenih suteva, losa koncentracija na skoku (mislim da je u jednom momentu bilo 7:7 pod nasim kosem kad sam gledao statse). Kako smo mi zavrsili poluvreme u egalu, ne znam bas, i oni su bili losi a nas je drzao Neda. 

 

E onda posle smo poslozili malo stvari, primetno je bilo da smo popravili skok, ali se njima pojavio Smith. Generalno, on (trojkama) i Ponitka (skokom), odradili su vazan posao u G2, da nije bilo njih, pa i Kabokla kad se malo razmahao, ovo bi bilo odavno resena utakmica. A to su Partizanova tri pojacanja (od toga dva su mid-season). A onda pogledam koga smo mi doveli... 😕 

 

Ne bih nesto isticao jos nekog posebno, rekli ste vec neke stvari, ali Gidra => odlicna odbrana, Teo => prebitan za protok lopte po cenu da nekad pretera ili pozuri, Jago => energija i tranzicija, Laza= u G2 vise primetan u napadu nego u odbrani 😄 Bolomboj => dosta je nosio na svojim ledjima, morao je ipak malo prisutniji na skoku da bude... 

 

I Sfer je dobro rotirao, dosta je korigovao u hodu, svaki trenutak, pauzica, davao je neke instrukcije i uz Tea koji cesto prenosi saigracima sta treba da se radi, kormilario ovu nasu matoru ladju 🙂 Doduse imao je ono "branjenje rezultata" koje mi se nije posebno svidelo, trosenje vremena bez neke ideje koje je rezultovalo u faulovima u napadu ali smo barem potrosili vreme a komsije nista s druge strane nisu uradile tada. 

 

Partizan generalno los. Da, istina je, nismo mi bili bas toliko dobri koliko su oni losi. Naravno, zasluge za to su i nase, igra se dobra odbrana, ali bas tanak ucinak mnogih njihovih igraca - pocevsi od Pantera, preko Ledeja, PJ-a, i Kaminskog a u G2 je i Naneli podbacio (ispucao sve u G1). To je cela petorka. Prva petorka, a zamene osim eto Smita i Ponitke, niko se nije nesto vise iscimao. 

 

 

 

G3... nista nije govoto. Lepo je 2:0 ali stvarno ne treba "ludovati" 🙂 samo da zadrzimo fokus i energiju iz ove dve utakmice. A imamo i mi neke rezerve - i Gidra u napadu, i Bolomboja malo vise na obe strane terena, DeDa da opet odigra kao u G1, Neda barem priblizno kao u G2, Jago opet da se pojavi kao u G1. Teodosic da se pre svega odmori dobro 🙂 a jos dosta ocekujem i od TTa. 

 

 

Ne verujem da cemo gledati neku lepu kosarku u G3 ali meni je i sama borba lepa kad je trofej u pitanju. Idemo dalje! 

  • Like 43
  • Love 2
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Šta reći mudro i koncizno. Nismo baš uvjerljivi ali imamo vodstvo i obranili smo domaći teren. Čini se da je sve na našoj strani ali opet nije još ništa rješeno. Svakako imamo mir pred odlazak u Arenu za razliku od njih. Šansu za konačni trijumf treba tražiti odmah u trećoj utakmici jer četvrta je po meni upitna ako izgubimo treću. Tako smo blizu a opet prisutan neki strah da ne prokockamo ovo. 

Di nam je @Miki28 Teoljub

Link to comment
Share on other sites

A šta tek reći za činjenicu da se ne zna da li samo pobjednik ili oba finalista ili pak nijedan imaju osigurano mjesto u narednoj sezoni El. Diletantski, totalno od El. A žele ustroj poput NBA.:ajme:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, atmsfr lnČ said:

Jedan od smejurija faula koji su svirani Treju

 

spacer.png

 

 

 

6 hours ago, Fat Zadd said:

 

Zek ovo konstantno radi. Ovo se nekada pre sviralo kap faul u napadu. Zbog cega se se više ne svira, ili retko svira, jbem li ga? 

Ima pametnijih od mene, pa neka odgovore @Sharp 


Mislim da je bio faul Treja pre ovog momenta, dok se Zek dizao na šut.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Prelepo prohladno prolećno jutro uz kapućino i rekapitulaciju..

Uvek je lepo pobediti Partizan, peti put zaredom još lepše, a najlepše što je to najskuplji Partizan u istoriji, sa najtrofejnijim trenerom i sportsmenima poput Ledeja..

Još jedna i lepše će da se živi u Srbiji.

Edited by mister-no
  • Like 27
  • Love 2
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Kooineeperk said:

Nazalost, ne vidim to. Na primer Zoc i ostali iz kluba bi mogli malo da opvedu racuna na taj disrespekt koji pokazuju Panter, Ledej, Naneli i PJ kad ne zele da se pozdrave sa igracima kad se svi pozdravljaju. 

 

Dozier je popio disciplinsku kad se pozdravljao sa igračima Zvezde nakon prve naše pobede ove sezone. Budi bog s nama. Primetio sam i da u jednoj situaciji Bolomboy neće da mu Kaminski pomogne da ustane, u prvoj utakmici. To je nešto što ti Ameri furaju kao opsadno, ratno stanje u plej ofu. Meni to smešno, možeš da budeš nabrijan i da budeš ok sa protivnicima u isto vreme.

 

Što se Karaičića tiče, kompleksaš čovek, izduvao kod nas pa se sad nešto dokazuje.

 

Hvala za crtice, kao i uvek.

  • Like 6
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, goldberg said:

S tim u vezi, samo premestanje u "Pionir" moze da znaci dve stvari, ili je stigao mig da samo pobednik serije ide u EL sledece sezone ili da je KKP siguran, a KKCZ je tu ako osvoji ABA ligu. Naravno, ova prva varijanta je mnogo bolja, kako zbog takmicarske kosarke u finalu, tako i zbog toga sto ce i uspeh da znaci nesto vise od trofeja (pogotovo ako je i rival motivisan da se bori do poslednjeg daha za taj trofej).

 

Napisah nešto slično pre koju nedelju, kao nešto što se šuška po kafićima. E sad, znamo iz čije kuhinje bla bla ali je evidentno da Partizan hoće trofej ali ako dođe, super, ako ne dođe, jebiga, nije smak sveta. Plus Željkov novi ugovor, 2 i 2 uglavnom budu 4 pa je jasno da ih čeka EL sledeće sezone. 


Ako uzmemo ABA, mislim da smo i mi sigurni i mirni.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Oko EL, ja sam skoro siguran da ce oba kluba igrati EL sledece godine, ovo finale mozda napravi razliku u tome ko ce platiti pozivnicu, sto je u nasem slucaju nebitno jel pare i za jedne i za druge idu sa iste gomile. Ovako ce biti sve dok drzava bude davala ozbiljne pare a ne pojavi se neko ozbiljan iz drugih zemalja, ili se Rusi vrate.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Ne igramo leprsavo. Imamo sistemski problem nedostatka Topica i Hange. To je ogroman nedostatak koji mnogi u analizi zanemaruju. Uprkos tome, uprkos svemu zivi smo u seriji i nekako mrdamo.  Nekompletni uzeti Aba ligu je podvig. Tom podvigu se nadamo, taj podvig sanjamo. 

Edited by suptil
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Прво полувреме Недовића је једно од најбољих полувремена неког играча у дербијима у претходних 10 година. И то није само поентерски 21 поен уз 7-7 за 2. Већ је ту било и одбране у неколико поседа је сачувао Пантера, имао украдену лопту, изнуђен фаул у нападу Понитке, па онда оно бацање за лопту након чега Треј погађа тројку, не може се боље од таквог полувремена заиста. У наставку је био доста пасивнији само 2 покушаја из игре, али има нешто и до противника ваљда. 

И поред таквог полувремена ми још имамо резерве у њему јер тројке у ове две утакмице шутира 1-10.

Такође имамо резерве и у Гедраитису који је на 1-9.

Пантера, да ли га је видео неко у ове 2 утакмице? -20 са њим у две утакмице, 3 изгубљене лопте и шут из игре 6-17. Какав посао пре свега Лазића, али и у неколико наврата Гедраитиса, Јага и Недовића.

Деда још једна корисна партија. 

  • Like 20
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Partizan sigurno igra EL šta god da se desi i to je Željkov produžetak ugovora jasno stavio do znanja.

 

Ja bih rekao da su 50% šanse da bismo i mi igrali sve i da izgubimo finale, a ako ga dobijemo te šanse se povećavaju na nekih 90%.

 

Sa EL se nikad ne zna, smeće od organizacije al bolje nema u Evropi za sada.

  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Chaos Is Me said:

Partizan sigurno igra EL šta god da se desi i to je Željkov produžetak ugovora jasno stavio do znanja.

 

Ja bih rekao da su 50% šanse da bismo i mi igrali sve i da izgubimo finale, a ako ga dobijemo te šanse se povećavaju na nekih 90%.

 

Sa EL se nikad ne zna, smeće od organizacije al bolje nema u Evropi za sada.

Mi smo 100% sigurni ucesnici ako osvojimo Aba ligu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Yago ❤️

Daje 10x vise nego sto je bilo ko ocekivao(prvi sam ja hejtovao njega)

Svaka nicija lopta ako je on tu to je sigurno njegova

 

Edited by magiko
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Problem sa Yago-om je sto ljudi od njega ocekuju vise nego sto on moze da pruzi, a u poziciji je sticajem nesrecnih okolnosti.

On je dosao kao treci play i da lagano ulazi u ritam (3 ili 4 godine ugovor).
Desilo se sta se desio sa Sabazom, Teo se povredio i on odjednom prvi play.

 

Igra momak odlično i srčano i iznad mogućnost a nekad želi još više. Fali mu taktičke obučenosti da prepozna momenta kada da baci ulazni pas na centre, tu mnogo kasni i nema sigurnosti. I da smiri kada treba. Juče je grunuo dve bespotrebne trojke... Biće on super sa iskustvom.

  • Like 1
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Simpatično mi je kad neki naši navijači kažu kako ovo nisu očekivali, a ono u ABA finalu nije bilo pobjede gostiju x godina (posebno između Zvezde i Partizana).

 

Tako da... u ove predstojeće dvije možemo samo da se nadamo nekom baš čudu. Možda u ovoj trećoj, ako se kockice baaaaš poklope (njima se opet jedno četiri igrača ne pojave na utakmici, a kod nas Teo zaboravi koliko mu je godina).

 

Realnije je ipak da pazimo da se sačuvamo od nekih povreda pred petu utakmicu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa nije Yago baš pao sa Marsa, bio je startni plej šampiona Nemačke i igrao odlično niža evropska takmičenja od evrolige, startni je plej solidne reprezentacije Brazila...nije neki Langston Hall đe me nađe nivo. Taktički nije na sjajnom nivou ali njemu se zaista malo šta ima prigovoriti, svaku utakmicu igra kao da sutra ne postoji. 

  • Like 22
Link to comment
Share on other sites

Gulimo na iskustvo , igramo u granicama mogućnosti, pozrtvovano, imamo neke akcije, više asistencija, I to je dovoljno. 

Opet podsećam da mi igramo bez prve violine, bez prvog plejmejker koji je trebalo da bude Nejpir. Sa njim  bi ovo bilo podignuto na viši nivo, da je sve bilo po očekivanju . Dosta se ulozilo u njega.

Dalje, nema Hange. Vrlo iskusan, namazan igrač koji bi mnogo značio. Mali Top takodje.

 

I dalje je KKP po meni jači, gledajuci imena, kontinuitet nekih igrača, fizikalije, ali teren pokazuje suprotno. Da su samo fizičke predispozicije u pitanju Jokic ne bi bio ono što je sad.

 

Koliko smo mi zapravo dobri ove godine u derbiju govori činjenica da smo komotno mogli imati i 6/1, gde smo jedan derbi izgubili sa 88-86..

Nikako im ne lezimo. 

I prošle godine kad su bili u naponu forme bilo je na kraju 5/5 .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...