Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Još je samo ovu vest trebalo da pročitam za kraj dana. Zamislite vi te petorke sa našom "prvom četvorkom" Mitrovićem i Gilespijem, obojica mogu da daju koš samo unutar isprekidane linije. Povratak korenima u eri šuterske košarke. Tobey je loš za sada ali makar se konceptualno uklapa u ovaj roster i može da donese taj stretch element u igri s obzirom na profil igre naše "prve četvorke". Gillespie je iskoristiv igrač da nam je drugačija selekcija, Radonjićev tip igrača ali je u napadu gotovo neupotrebljiv. Meni nije jasno zašto mi isključivo ciljamo one way igrače.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Mislim da svi gresimo na prvu jer analiziramo Gilespija kao "pojacanje" a ne kao mogucu zamenu za Tobija. Pravo pitanje sta mi dobijamo sa njim u odnosu na Tobija?!

99% nas ovde se slaze da smo suvise mekani i da nam fali atletike narucito u odbrani. Velika vecina nas se vise nervirala Tobjevom igrom u odbrani nego u napadu i njegovom "softy" igrom a upravo suprotno dobijamo sa ovim Gilespijem.

Bolomboj i Gilespi na 5 ne zvuci lose narucito u odbrani i na skoku. Naravno opet ostaje hronican problem na cetvorci i tu bi nam trebala suprotnost od Mitra ,znaci igrac koji moze pretiti sutem bar toliko da ne skupljaju sa njega i naravno ds ima skok odnosno malo atletike da ga ne unose u kos.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Sta sve nisam procitao ovde na leto, produzili ste Mitra penzionera, Teo kancer ekipe, Bolomboj najveca greska prelaznog roka. 
Danas su njih trojica najbolji igraci Crvene Zvezde. Ovog igraca je ocito izabrao Sferopulos. Svasta smo preziveli u poslednje vreme ali dajte mu malo sanse covece…

  • Like 8
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Tobiju ne fali atletika, može on da igra "iznad obruča" plus je pretnja u šutu spolja (manja nego što on misli, s obzirom da je zaljubljen u svoj katapult ali ipak ga moraš respektovati). Njemu fali čvrstina. Gilespi ima atletiku i čvrstinu ali nije baš neki snagator, a košarkaški skill mu je mizeran. To je baš radikalna promena u pristupu. S obzirom da nemamo nikakvu streč opciju sa visokih pozicija (imamo startnu četvorku koja ni ne šutira van reketa i jednu mekanu antiatletičnu četvorku koja šutira sa zemlje i ima spor izbačaj) ovo je kurac od selekcije. Simonovića i Ilića nisam računao u ozbiljne opcije. Tobey jeste bio vrlo loš ali po meni nije bio ni u top 5 problema koje imamo na rosteru. Posebno što imam osećaj da će i Bolomboy malo da padne u formi, za sada je odličan ali ako dođe Gillespie onda nam on postaje bukvalno top 3 najvažniji igrač a ipak je limitiran košarkaš.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Ja stvarno ne vidim opciju koja bi ispunila sve ono sto nama treba na 4. , kad se setim samo pominjanja Sengelije, a dosli smo do toga da Davidovac igra 20 minuta.

Nadam se da ce pojacanje doci, kog god tipa da je. U Evropi koliko vidim nema opcija, Derik Vilijams je slobodan jos uvek, ali verovatno sa razlogom.

I inace, trener Zalgirisa je rekao da nema informaciju da Evans ima bilo kakvu izlaznu klauzulu u ugovoru i da nema smisla da odlazi sada.

Link to comment
Share on other sites

Pa da, sad mi je jasno. Nema veze što Gillespie ima mizernu minutažu u Bajernu manje od 10min, što daje 2p po meču, što ima 3 skoka a centar je, što šutira oko 50% za 2 a za 3 i ne šutira i što su mu slobodna bacanja ispod 50%. Bitno je a sad vidim, da je od 13 utakmica ove sezone imao,, najbolju" partiju protiv Partizana. Crkuzanija našeg,, sportskog" sektora aka Čović se nastavlja. Sad verujem da i oni sami veruju kad kažu da je slabo tržište. Pa naravno da je slabo kad blenete samo u EL tržište kao da igrači postoje i igraju samo u EL. Princip dovođenja igrača bez obzira na milione koji se daju, mi i dalje ne znamo igrača da dovedemo nego se opet svodi na,, bio najbolji protiv Partizana" i,, igrao je nekad negde u EL". Kakav pucanj u glavu ove sezone. Ako se sve ovo obistini i ne dovede se krilni centar, poslednji metak se ispaljuje u sve ambicije ove sezone. 

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, John Terry said:

Ako bi se neko otpustao da bi se potpisao Gilespi, to treba da bude Simonovic. Niti je nesto pokazao niti je domaci, a Tobi je daleko korisniji ofanzivno cak i sa ovom trenutnom formom.

 

Vjerovatno su finansije u pitanju. Pretpostavljam da su našli nekoga da preuzme Tobijevu platu.

Simonović koliko god da je beskoristan, nije skup, plus je Miškov projekat. Mislim da tako Čović rezonuje.

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, quentin said:

Vjerovatno su finansije u pitanju. Pretpostavljam da su našli nekoga da preuzme Tobijevu platu.

Simonović koliko god da je beskoristan, nije skup, plus je Miškov projekat. Mislim da tako Čović rezonuje.

 

Simonovic jeste skup, jer ne pokazuje nista. A s obzirom da je tu samo jednu sezonu, zaista ne vidim razlog da se ovoliko uvlacimo u dupe Misku. Koju pa korist imamo od toga?

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Simonović je najbesmisleniji igrač u ovom sastavu, ako sns kombinaciju Kuzmića ne računamo kao igrača.

 

Jedina prednost kod njega je što igra u rasponu od malo do ni malo, za razliku od Tobija i Pradedovca koji nam kidaju živce svaki meč. 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...