Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

6 minutes ago, djurava said:

Oko suta, mi smo timski za 3 bili na 50%, sto stvarno za ovaj tim i za selekciju suteva koja je sinoc uzeta i nije nesto totalno neocekivano. 

Sad pogledah Zalgiris je imao sinoc 58% za 3 a oni su generalno slabija suterska ekipa od nas

 

s'tim sto su oni uzeli 19 suteva a mi 34

ako nam off skok fercera protiv njih kao i juce, mi tih njihovih 58% na 19 suteva dobijamo, tj dobijamo tekmu 10ak+

Link to comment
Share on other sites

Zamišljam u Kaunasu, tri sekunde do kraja, 76-74 za nas. Ulanovas pogađa trojku i baca jinx sedmogodišnji na nas. Tajmaut Duško. Postavlja akciju, Izvodi Luka Mitrović, loptu za malo krade Lekavičijus, dolazi lopta do Luke, ovaj baca onaj pokrivljeni Sadako Yamamura šut sa 9 metara. Koš o tablu... histerija, proglašavaju nas za šampione univerzuma, nema više Evrolige, sve smo videli idite kući.

  • Like 1
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Wake in Fright said:

Teo je na ovu sliku stariji nego sad - The Curious Case of Miloš Teodosić. 

Znaci postaje sve mladji?! 😄 

 

Sa onom frizurom od sinoc, sto neko rece "prvi put da vidim Teove usi", stvarno izgleda mladje i neka ga samo zdravlje sluzi. 

 

 

2 hours ago, Bruda said:

Imam utisak da je Šabaz igrao sa pola snage, mada nije ni morao da forsira jer smo imali dosta raspoloženih igrača.

Biće utakmica gde ćemo se mučiti u napadu i baš tu očekujem da preuzme odgovornost i izdivlja.

Što se tiče Žalgirisa, ekipa kojoj je urezano u glavu da se nikad ne predaje i koju je mnogo teško slomiti, tako da očekujem egal i nerviranje tokom cele utakmice.

Ali o tom po tom prvo CedOli.

Cini ti se. Ocigledno je neko ko nema puno facijalnih ekspresija sto smo videli i na Media Day-u. Nema tu nekog smejanja, kao sto nema ni grimasa od bola. Ali trosi se, verujte, bio sam u hali i u jednom momentu je trazio izmenu od Duska, mislim cak i Gidra da je trazio. U par navrata su igraci trazili izmene. 

 

 

1 hour ago, Milos 3.14 said:

Iliću je u top 3 kvaliteta završavanje oko obruča, ne deluje da je mlitav. Njegov problem je šut koji je moranje za tu poziciju i naravno kilometraža.

Izgleda da on i Šabaz imaju neki vajb 

Ili u Top3 zavrsavanja oko obruca moze biti samo kad je sam pod kosem. Na stranu to sto je radio u Igokei, ali od kada je u Zvezdi, ovo mu je najveca mana koju je pokazao. 

Ipak, cenim da ima tu nekog napretka i da ima volje sa Iliceve strane da pokaze mnogo veci nivo. Telo ima, treba jos glavu da nastima i jos skila da unapredi. 

 

 

1 hour ago, NikolaTest said:

Ispravicu kolegu koji se zalio na petorku krajem 3/4. U jednom momentu su na parketu bili Kuz, Ilic, Lazarevic, Hanga i Neda. Pa je Kuz zamenjen Tobijem.

Stvarno mi nije jasna namera trenera sa tom petorkom, lepo su spustili bili prednost.

To je ta petorka na koju sam mislio, bila je prvo sa Kuzom pa sa Tobijem 🙂 Mozda je bila namera da se odmore nosioci pred 4/4 ali ne moraju svi u isto vreme da odmaraju.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Igor_ said:

Nedovic dosta lepo, nije imao one svoje ishitrene suteve. Nadam se da ce da nastavi ovako. 

 

 

Jedna od reakcija juniora posle izvesnog vremena, citiram: Otac, sta je Nedovicu,  sto ovako igra odbranu i ne sutira samo za 3 😄

 

Samo da nastavi u istom ritmu 

2 hours ago, Milos 3.14 said:

Nismo u mnogo sezona bili u situaciji da je očekivanje da rutiniramo bilo koji EL tim . Otvoriće ova šuterska rapsodija dosta opcija i centrima, pogotovo ako se nastavi.

Žalgiris sam gledao protiv Virtusa. Bukvalno ne odustaju ni sekunde, sve preuzimaju, hasluju , biju i Evans sa slobodom, a bogami i znanjem da zatrpa bukvalno svakog. 

Pobeda u Litvaniji ovako rano u sezoni bi bila baš dobar pokazatelj uzevši u obzir uigranost obe ekipe.

Bolombaj je na kraju utakmice vukao nogu, nije normalno koračao, deluje mi da je povreda razlog izostanka.

 

Ja sam nekih sat vremena pre utakmice procitao negde/cuo od nekog da je povredjen i da zbog toga nije u 12.

 

2 hours ago, Losmi17 said:

Ja sam prilicno siguran da ce nas Zalgiris dobiti. Ono malo sto sam gledao sinoc mi kaze da ce nas defanzivni rejting biti grozan.

Plus ce nam uci u dres i standardno ce Ulanovas i Lekavicijus da ispogadjaju.

 

Naravno, ova ideja da svaki mec druga 3 igraca masu peskirom je revolucionarna i tako ce svi igraci sjajno uci u stos i u svoj ritam.

Bice tu dosta utakmica s velikim brojem poena i leprsavosti, ali...

 

Za utakmice u EL rotirate se igraci sa manjom minutazom i ulogom (Kuz, Ilic,Lazarevic) a ne Sabaz, Hanga,Gedraitis, tako da tu ne vidim problem oko hvatanja ritma i forme za nosice.

Naravno, u zavisnosti od jačine protivnika, bice utakmica u ABA kada ce svoju šansu dobiti Yago, Kuz... itd i na tim utakmicama se uigravati,  hvatati ritam i sl.

 

Sezona je duga, zgusnut raspored, biće minuta za sve.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Par mojih crtica, praštajte ako je bilo, nisam sve čitao, nervirate me u ovom pozitivnom modu 🤪

 

- Arena je adekvatna godini u kojoj se nalazimo a to je 2023, sve na pristojnom/visokom nivou, ušao sam čak i na parking ispod juga. Jedina mini zamerka (radi uroka): mnogo se čekalo na prilazu stepenicama, mogao je da se otvori još neki prolaz za nivo 200 jer gore na ulazu u halu uopšte nije bilo gužve za taj nivo. Čim smo prošli stepenice veoma brzo i lako smo došli do svog mesta.

- Shabaz je fantastican (ovo sam video naravno da su svi pisali), ali nemojmo preterivati posle 1 odigrane tekme (najbolji stranac ikad, top 3 igrac EL itd itd), da se ne bismo razocarali kao što umemo. On ima potencijal da bude sve navedeno, ali sačekajmo da prirodno dodje do toga. Juče vrhunski.

- Super je GSW mode kada trojke ulaze, imamo puno napadačkog potencijala, ali kao što Duško reče - neće uvek šut ići ovako, nema opuštanja

- Simonović me je pozitivno iznenadio, iako je imao loših odbrambenih sekvenci, odličan u napadu, i dalje mislim da će mu trebati vremena, ali držim palčeve da me demantuje za sve navedeno o njemu

- Ne brinu me Teovi promašaji od sinoć, kao što drugi neće uvek pogadjati, tako će on krenuti da pogadja, ali iskreno ne svidja mi se da na prvoj tekmi u EL on ima neki problem (problemčić) na klupi i da se nešto ljuti i duri. Jbga daj malo se prilagodi situaciji, pa iako si ti u pravu, prva je tekma, u novoj si ekipi. Ajde gledamo pozitivno, pa je sve to rešeno već na samoj tekmi i nadam se zaboravljeno.

- Billioners club nek nas se plaši, Bolomboy, Yago, Deki van 12 (dobro Deki je poštedjen po planu valjda). Ne vidim smisao Lazarevića u 12 osim u specijalnom slučaju: pojesti Klajburna i Mirotića. Ilić ima smisla jer nije bilo Davidovca.

- Asvel je bezvezna ekipa. Niti ima kvaliteta, niti su dobro vodjeni. Čist primer je u prvom poluvremenu kada ide povratna iz reketa ka Daliboru u cosak, a igrač Asvela sa Nedovića trči kao da mu život zaivisi ka njemu i naravno ide pas Nedoviću na 45 koji ostaje sam ko duh na trojci. Ima valjda neka priprema utakmice, i računam da u njoj ostavljaš Dalibora da šutira pre nego Nemanju (Dalibor se ne slaže sa ovim pa zato ide trojka iz ćoška u II poluvremenu, ali mnogo takvih sitnih detallja pokazuje da je TJ simboličan trener).

- Ulazi debeli rekreativac Jackson u igru i ja kažem drugovima: evo ga leš Edwina Jacksona jbt kako je propao, bio je praćka dok je igrao za Barsu i reprezentaciju, pa Budućnost. Smešno gubi 2 lopte, ne liči ni na šta, ali gledam kako se ovo čudno kreće nešto. Dolazi poluvreme i vidim poznatu facu kako priča sa nekim i šutira neobavezno (i izgleda zategnuto i spremno), kad ono Edwin Jackson jbttttt. Ja saberem 2 i 2 i zahvalim bogu što Bagzi i Dozet nemaju domet preko Atlantika, pa nismo ugrabili jbnog Franka Jacksona. Šta je ono, na šta čovek liči, ja nemam reči.

- Kuzmić i Ilić nisu u FMP. I dobro je što nisu izgleda.

Edited by bosMan_jr
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bogoljub Gagic said:

Синоћ су Лазић, Симоновић и Илић шутнули тројке 5-6, а Шабаз и Гедраитис 9-15 што није за очекивати да ће се све заједно дешавати толико често, али имамо и резерве у шуту у виду Теа, Тобија и Ханге који су јуче били на 2-11 као и у Јагу који није играо. 

Шабаз ми је јуче потврдио мишљење од раније да је бољи играч од Кампаца. Недовић једна од најпаметнијих његових партија у Звезди чак је и у одбрани био одличан.

 

To bi i trebalo da bude glavna prednost ovog itima, pored manjkavosti sa kojima smo svi upoznati. Imamo zaista mnogo opcija/igraca koji mogu da produciraju poene sa cim smo se patili toliko godina i crnih rupa gde cesto nismo videli kos po pet minuta.

 

45 minutes ago, Dobar Los Milos said:

Napravili smo ekipu, u kojoj jedino Kuzmic, Bolomboj i cistacice ne mogu da pogode trojku.

Mada za cistacice nisam bas siguran.

 

 

Bolomdečko moze da pogodi trojku, nije mu to strano.

 

13 hours ago, uini said:

 

to je radio obilato i prošle sezone. generalno, ako jednom igraču ne ide, ima na klupi kvaliteta da dobije šansu drugi. ako jedan igrač oseti umor i izgubi na intenzitetu, eto drugog

 

meni je to okej, sve dok su navedeni razlozi tema

 

To jeste okeT ali Dusko cesto ima rotacije da se zavrti u glavi, kao sto je i sinoc uspeo da izbaci tim iz ritma.

Ja imam nesto "konzervativniji" pristup. Vise sam jasnije definisane uloge u timu, nije problem klupirari nekog kome ne ide, pogotovu ne izvuci nekog koji se umori ali vise bih voleo da imamo nesto suzeniju varijantu rostera u bitnijim utakmicama. To doprinosi da se nosioci bolje uigraju/upoznaju/skapiraju ... kako god.

Ilic, Lazarevic, Lazic + jos napr. "dva madjionicara" u petorci nema nikakvog smisla, zatvoris dva madjionicara i staje napad, nema tu pomoci jer ova trojica ne mogu nista sami sebi da iskreiraju pa se nadam da ce kada bude bitno izbegavati takve vrste egzibicija ali nesto nisam ubedjen poznavajuci Duska da ce to biti slucaj.

Edited by nunilo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nego, jel video ko da li su bili Bjelica, Bolomboj, Jago, DeDa u civilu? Video sam DeDu na terenu na kraju cini mi se, a neko rece da je bio i Bolomboj. A Bjelkan i Jago? 

 

 

Ma sad sam vratio snimak utakmice i nema samo Bjelice 😕 bas bezveze trosimo neke legende kluba. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Kooineeperk said:

Nego, jel video ko da li su bili Bjelica, Bolomboj, Jago, DeDa u civilu? Video sam DeDu na terenu na kraju cini mi se, a neko rece da je bio i Bolomboj. A Bjelkan i Jago? 

 

 

Ma sad sam vratio snimak utakmice i nema samo Bjelice 😕 bas bezveze trosimo neke legende kluba. 

Nije bio Bjelica, bar ga ja nisam vidio. 

Ova 3 su bili tu, posle su sa igracima isli do publike da ih pozdrave.

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, Chaos Is Me said:

Teo ako krene nešto da se kurobeca, marš napolje, Yago unutra i vozi. 

 

iskreno nisam video konkretnu scenu ali valjda znamo da je teodosić uvek bio igrač koji žustro raspravlja i sa saigračima i sa trenerom, i kada je u pravu i kada nije.

hoću reći, znaju svi da do sada to nikada nije imalo neko dublje značenje do odigrane / neodigrane akcije u datoj sekundi, tako da bih sačekao sa osvetničkim porivima 🙃

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ne mislim ni ja da je u konkretnom slučaju došlo do nekog većeg problema ali ne bih nikako isključio tu opciju sa Teom tokom sezone i dobro je što imamo opciju B ako sa njim bude nekih problema. Nije mi se sinoć svidela njegova igra nikako ali naravno da sve to ide u rok službe.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, uini said:

 

iskreno nisam video konkretnu scenu ali valjda znamo da je teodosić uvek bio igrač koji žustro raspravlja i sa saigračima i sa trenerom, i kada je u pravu i kada nije.

hoću reći, znaju svi da do sada to nikada nije imalo neko dublje značenje do odigrane / neodigrane akcije u datoj sekundi, tako da bih sačekao sa osvetničkim porivima 🙃

Kad ga je izveo polovinom 3/4 nakon greske u napadu ali tu je i Dusko zabriljirao. Napad iz tog tajmauta se zavrsi sa spustanjem lopte na Kuzmica koji ima 2 sekunde do kraja napada a onda najveca bravura veceri,petorka Hanga, Neda, Lazarevic, Ilic i Kuzmic zajedno na terenu.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Smrtokapa said:

OK, lepo, poprilično sam zadovoljan.

 

Šuterska rapsodija u prvom, u drugom je stalo malo zato što se Duško zajebavao, a malo zato što ipak mora da dođe do nekog pada. Sviđa mi se što smo na kraju našli i rešenja koja nisu šut za tri, uglavnom preko Mitrovića i njegove kreacije iznutra, voleo bih da je bilo i više.

 

Šabac je klasa, Gedraitis sjajan iako ga nije hteo šut u nastavku, Mitrović i dalje jako koristan. Teo pokazao mađiju na momente ali treba da pusti bradu malo.

 

Na kraju i loše stvari da pomenem, komentator na SK je večeras bio grozomoran, a Novak treba da se vrati na tenis :classic_biggrin:

Komentator sa Sk-a je neiskusan, upao je kao dupla zamena za Plavsica- Kovacica.

Zvezdas je, ovo mu je sefte i videlo se da je pun treme sto je i normalno.

I takav je bio bolji od vecine kolega sa arene.

Sa druge strane Aleksic je bas prijatno osvezenje i Sk je tu uradio dobar posao.

Sto se Noleta tice, kad ti najbolji dolazi u halu to moze da bude samo talija, Srdjan je vec druga prica.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...