Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

7 hours ago, alpaka Bereta Sida said:

Meni je Punter vala veceras izvukao zivce za 5 zivota. Klasa je i sve al njegovo forsiranje je veceras bilo bas pretjerano. U nekim situacijama su ga sudije izvukle faulovima, da toga nije bilo vrlo lako je mogao biti tragicar.

Ovo sam i ja mislio tokom meča a onda sam shvatio da sve vreme igramo sa ukupno tri spoljna igrača (uz odsutnog Zeka i Kabokla isečenog fsulovims) i da hteo to ili ne on mora da solira više nego što bi bilo normalno.

 

Jedino što sam mu zaista zamerio je bilo pred kraj regularnog dela kad mu se otvorilo za prodor do obruča ili makar bliže košu a on je šutnuo nešto bože sačuvaj. Posle razmišljam, možda je izgubio snagu, ipak je do tada odigrao 30+ minuta.

 

Ona trojka na kraju je trebalo da ide Naneliju ali PJ ponekad premudruje ili je bilo obavezno da se ispoštuje dogovor, ko će ga znati.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Velika pobeda. Ne možda toliko zbog bodova, koliko je čitava utakmica bila edukativnog karaktera, prvenstveno za igrače tek pristigle u KKP.Ono, kada saznaš da utakmicu možeš da dobiješ i kada je više od pola tima na nekoj psihološkoj nizbrdici ,kada igraš protiv jednog od najboljih timova u EL, kada sudije jedu gomna u oba pravca, kada se Arena pretvori u prljavo kazalište, kada ne ide šut,kada ne ide ISO, kada oni ubacuju kao u bazen...

Bilo bi dobro,barem što se mene tiče, da jednu utakmicu dobijemo/izgubimo kao sav normalan svet, ovo u bukvalnom smislu predstavlja opasnost po zdravlje. 

Isus sa neba ne zna kako smo ovo dobili.

Smailagićev pokušaj masovnog ubistva grobarskog pučanstva nije zabeležen u skorijoj istoriji KKPa.

 Da se nekako izmrestimo sutra, pa posle možemo kako hoćemo.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jbt ja i dalje u momentima ne verujem da smo pobedili vec kao ono kad zavrsis fax pa sanjas da ti je ostao jos jedan ispit… e tako i ja… sve mislom da smo primili trojku sa pola i onda izgubili dobijenu utakmicu…

 

meni je ipqk jedan od utisaka Bruno i sta smo dobili njegovim dolaskom… koji je to broj varijacija na pozicijama 4-5 sa Ledejem, Smajlijem, Vukcevicem, Brunom, Kaminskim i Balsom.

 

jbg udje Balsa sinoc da pokrije malo Bruna zbog faulova… jeste to lose, al jebat ga na par min moze da posluzi…

 

Aleksa je bas y kanalu, jos ova maska… ali verujem da ce i on malo da dodje sebi.. veliki je broj utakmica

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

svaka cast; vrhunska tekma za gledanje, vi ste generalno skoro perfektno odigrali zavrsnicu pre produzetka, onda majk dzejms ja jednom od ludjih trica u njegovom bogatom portfoliju ludih clutch pogodaka. i tu se pokazuje zeljkov kvalitet, ne narocito u nekim odlukama koje donosi u trenutku, to je za njega rutina, vec kako je mentalno spremio ekipu da ne poklekne, iako bi momentum trebalo da je na strani monaka.

 

kao sto rekoh pre sezone, dozier je drugaciji igrac od exuma ali mu je uticaj u napadu prilicno slican, dok ona odbrana na dzejmsu koja je dovela do kontre puntera, je za mene taj kvalitet koji ukupno ide na stranu pja.

 

rutinski uzima suteve u clutchu i pogadja, takve stvari nisu slucajne, iako je ogromna razlika izmedju pogotka i promasaja, sve je to stvar i vezbe i poverenja koje proizilazi iz toga.

  • Like 12
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, mfmilan said:

Kad smo kod pametnih igrača, šta je sa Ponitkom? Da li je na pomolu treći igrač na poziciji tri u tri Željkove godine od kojeg se očekivalo mnogo a dobilo malo?

 

Baš ovo sinoć prevrćem po glavi... Kuruc, Papa, Ponitka.

Svi kao znamo da je dobar i čekamo da zablista i... blesne jednu od 6-7 utakmica i nazad u sivilo.

Link to comment
Share on other sites

Ostoja čuj me... banjski grobarski turizam bi mogao biti hit ove zime!

 

Obožavam ovakve pobede, imam osećaj da smo je mi ukrali pošto igrom nismo baš zaslužili. Ali doduše nisu ni oni, a neko je morao da dobije utakmicu. 

 

Nemam šta da zamerim našima u rotaciji kakvu su imali, ali pitanje je ko će sutra i koliko da igra? PJ Naneli Panter 35+ minuta, to još nisam video ove sezone, a dobili smo utakmicu i bez Ledejevog učinka, što je retkost. 

 

Puk'o sam kad je Smailagić propustio da šutne onu trojku kad je bio sam, bukvalno sam bio u mode-u privremene neuračunljivosti, šutni je sve mu jebem, igraš bez mozga celu svoju karijeru, nastavi tako, ne razmišljaj jer ti to ne ide od ruke, samo igraj dok ne proradi glava, aman!!! 

 

Što se mene tiče, 3/3 u EL u Smajlijevom dresu. 

 

Alo @uvrnuto šta je pokazao holter? 😄 

  • Like 7
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Sjajna utakmica, pravi fajt dve dobre ekipe. Možda će sad da izgleda da kenjam, ali stvarno sam u toku utakmice pomislio jbt koliko je ovo dobro, čak i da izgubimo pošibali smo se muški i idemo dalje. Ovogodišnja Evroliga je generalno brutalna, puna sjajnih i neizvesnih utakmica, nije slučajan ni ovako enorman broj povreda.

 

Sada već mogu da kažem bez ustezanja, odbrano i skoče dobrodošli i ostajte nam dugo u zdravlju i veselju. Nije samo do Kabokla, cela ekipa se podigla defanzivno, u 3/4 nije igrao a primili smo 16 poena. Smajli je imao one odlične reakcije i ukradene lopte, Anđušić iznudio faul u napadu, ona odbrana PJ-a na Džejmsu je trebala da bude highight utakmice i da ne nabrajam dalje, mnogo dobrih stvari. Zahvaljujući dobroj odbrani bili smo stalno u meču i pored velikih problema u napadu. Naravno da tu postoji uzročno - posledična veza tj. da je normalno da napad trpi zbog velikog trošenja u odbrani, ali mislim da imamo potencijal da igramo bolji napad i kada ovako odigramo odbranu. Ima tu nekoliko igrača koji napadački u kanalčićima, ima još i do uigranosti i sitnica koje će vremenom nadam se da dođu na svoje.

 

Nije bre u redu da posle ovakve utakmice ide sledeća za dva dana. Kad će igrači da se odmore, navijači da izgustiraju. Nervira me što ovakve utakmice i pobede brzo budu zatrpane novim.

  • Like 20
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, ChrisJudd said:

Defanzivna klinika PJ-a bez faula 

Oduševilo me je što konačno vidim odbranu nogama i bez ulaska u dres (kao što su bili sve vreme na Panteru) i to ne u nekim iso situacijama nego i kad preuzme igrača pa ovaj proba da prođe i naleti na zid i tera dalje napad. Kad na to dodaš duge ruke i dobro pozicioniranje, dobiješ to da zasmeta pri svakom šutu protivnika.

 

Za razliku od njega, Poniku su prolazili kao pored stolice, nikakav uticaj nije imao.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Prvi utisak:

 

PJ i njegova odbrana na loptu, nešto što nismo videli od Saše Pavlovića. Njegove oči su u svakom trenutku na lopti, bilo kakvo "neštićenje" lopte od strane napadača je već pola izbijine. 

Na drugoj strani organizacija svakim danom sve bolja. Poslednjih 6 mečeva prosek okruglo 5 asistencija, doduše praćeno sa povećanjem broj izgubljenih, ali  razumljivo. Ipak je on krilo koje radi kompletnu organizaciju, uz strašan pritisak na svaki dribling.

 

Drugi utisak:

Kontrola reketa i skoka sa Brunom na parketu. Većina naših problema je počinjala kada on izadje, a imao sam utisak da su ga sudije "jurile" od prvog minuta i samo gledali šta će da mu sviraju. Bio sam u hali i nisam video snimak, ali ona 5. lična... pa ne znam gde je tu tačno bio faul, delovalo mi je da ako su uopšte morali da sviraju nešto, to bio kao neki faul Pantera. Bruno bio šokiran.

Uglavnom čovek igra odbranu, napad, pokupio neke ničije lopte... Da nije imao problem sa ličnim i da je bio recimo 27-28 minuta na terenu, mi bi ovo rutinski rešili.

 

Džejms imao onu jednu situaciju gde je tražio blok, pa video Bruna ispred sebe, pa opet zvao blok da se vrati na beka 😄

 

_____

 

Naravno, pokidali Panter i Naneli, ali kod njih znamo šta i koliko mogu.

 

 

 

 

Edited by realno *w
  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Ali stvarno, potrebno je imati kvalitet da uz kerov falus igru i nekoliko igraca totalno u kanalu, dobijamo kandidate za F4 i imati 6-6, a ne 4-9.

 

Arena nije toliki faktor trenutno da nekog mozemo da sameljemo, ali ni u gostima ne gubimo rutinski. U sustini nam je domaci teren razlika izmedju tesne pobede i tesnog poraza, sto je za sada nephodno. 

 

Mada meni deluje da ce ovog puta biti teze dovesti mogucnosti ovog tima na gornji nivo, narocito na gornji nivo i serije pobeda od prosle sezone. Pobede u gostima su nas lane izdvojile, mozda i vise nego pobede kuci.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...