Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

5 hours ago, Cooper said:

Da je pogodio na vreme, vaša reakcija bi bila?

5c87688d8508209b86bfa2b106c30ef9.gif

Prvo flešbek na nekog lika poznatog pod imenom Nolan

a onda tradicionalni kikiriki katanom pred očima bolje polovine (deca u Areni)

 

5 hours ago, Cooper said:

Koja je psovka bila kod ovog koša?

6d7cb81de08d11e320f3ca8ad1f112c7.gif

aukuracdebiluodsledećih99nebipogodionijednu!!!

Edited by goofy
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Arsenije Pesic said:

 

Ne bih stavljao ruku u vatru da je Željko planirao da mu Kaboklo igra završnicu.

 

Naravno, kod onog "sačuva za završnicu" sam više mislio na PJa i Pantera.

 

 

19 minutes ago, Arsenije Pesic said:

Jer od kada ga je izveo u prvoj četvrtini više ga nije vraćao, sećamo se i prošle utakmice gde ga nije uvodio u 4/4 kad se utakmica rešavala. Rekao bih da je veća verovatnoća da je Kaboklo uveden zbog povrede Kaminskog. Baš sam razmišljao krajem treće i početkom četvrte, dok su pravili razliku i useravali nas pod košem, šta je Kaboklo skrivio Željku.

 

Drug i ja tim momentima bili u fazonu "ma daj Žoc, šta ti je, daj Bruna". Razumem da sam ja laik, ali gledaš Smajlija preko kogeg Lesor zakucava svako malo, a u napadu, 2 sranja, pa nešto uradi, pa 3 sranja. I rezultat samo ide u dublji minus. 

 

Kako god, Žoc očigledno sa određenom rezerve prihvata Bruna, ali mislim da bi ova tekma mogla biti prekretnica. Jasno da će uvek više minuta dobiti raspoloženiji igrač, ali očekujem u proseku podjednako minuta za njega i Frenka, čak i po recimo 5 min zajedno,

 

 

 

 

19 minutes ago, Arsenije Pesic said:

Takođe, vrlo zanimljiva startna petorka. Na žalost, ideja da Smajli pravi štetu sa niskog posta sa pozicije 3 nije prošla u praksi. Kad bolje razmislim, sinoć nijedna ideja sa Smajlijem nije prošla u praksi.

 

Da, taj "huge ball" se definitivno sviđa Žocu. Video je koliku štetu nam nanosi ofanzivni skok protivnika i sada ide na to da zatvori taj segment, po cenu koje primljene trojke više.

Ovako smo dobili: Bolji defanzivni skok, manji broj 2nd chance poena, veći pritisak na skok, koji otežava tranziciju protivnika. 

 

Ipak, više mi se sviđa postava sa Brunom na 4, a nekom "normalnom" trojkom i PJom na kecu. 

 

Smajli da ima mismeč protiv Filipa Čovića, on bi za završio sa fade away šutem sa 4 metra. 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, Arsenije Pesic said:

 

Ne bih stavljao ruku u vatru da je Željko planirao da mu Kaboklo igra završnicu. Jer od kada ga je izveo u prvoj četvrtini više ga nije vraćao, sećamo se i prošle utakmice gde ga nije uvodio u 4/4 kad se utakmica rešavala. Rekao bih da je veća verovatnoća da je Kaboklo uveden zbog povrede Kaminskog. Baš sam razmišljao krajem treće i početkom četvrte, dok su pravili razliku i useravali nas pod košem, šta je Kaboklo skrivio Željku.

 

Nijesam Zeljko ali je ovaj leash Brunu dosta kraci nego svim ostalim. Svi imaju neki "luksuz" (neko vise neko manje) na neke defanzivne propuste, greske, lose odluke u oba smjera, kad su van ritma ili jednostavno u stetocina modu, samo se na Bruna silji patka svaki put kad nesto zajebe popije klupu. Prije one zadnje sekvence odigrao je bio ukupno 7-8 min dok su ostatak vremena na terenu proveli Frank i Smailagic. Coek pravi razliku na dijelu terena koji je kritican citave sezone Partizanu a iz nekog razloga ga svi kuliraju od trenera do saigraca. Reci ce se sad tek je dosao, navikavaju se i on na ekipu i ekipa na njega, al za neke stvari jednostavnije ti i ne treba to, ili mozes ili ne mozes da radis. Zato mi cudno da nit se odigra kad nesto za njega u napadu, nit dobija previse minuta da se sa njim probaju neke stvari i u odbrani (garantujem da je bilo ljudi koji su se iznenadili kako je na switchu izgledao u zavrsnici), sve je neka improvizacija kad je on na terenu.  Umjesto toga igraju se centarsutevi za Franka i cekas sto ce on ili Smailagic na short rollu da urade iako imas potencijalni lob threat i dive mana koji moze da kreira taj vertikalni spejsing i olaksa i bekovima posao i otvori prostora za jos neka rjesenja iz pika a u odbrani moze i da preuzme i brani u dropu, zavisno od ekipe. Eto neki moj kratak rant povodom njegove uloge 😄

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Ako najverniji ne naprave neku koreografiju sa Lazom Lazarevićem nisu ništa uradili. Svenućemo zbog Partizana.

 

Deluje mi da se Žoc i dalje kocka i pokušava da vrati neke igrače u život pa i po cenu poraza. Sa ove distance gledano, srećom su sinoć neki bili toliko loši da nije mogao da ih trpi predugo. Ako je meni laički izgledalo da neke petorke i igrači ostaju minut-dva duže od granice posle koje klizimo u propas' on je to sigurno video mnogo ranije. Jasno mi je šta radi ali prolupasmo zbog toga.

 

Isplatilo mu se sa Panterom (dao je 10 od naših poslednjih 21 poen) a ostale je, kako rekoh, na vreme limitirao. Ima on uticaja na celu odbranu protivnika ihahaj. Jure ga po terenu i ostavljaju 4 na 4, bila sue situacija kada se na vreme oslobodio lopte i dodao je Naneliju ali ovaj nije mogao da doda Kaboklu koji je sam blejao u reketu. Kukao sam za Doužerom tada.

 

Pi Džej i dalje ima periode kada se isključi sa terena, ali kada je u ful modu to je brutalno. Kad krene na onaj spor ulaz pa namešta odbrambenog i onda samo "izroni" iznad njega i završi od table tu odbrane nema. Izgleda kao će lopta da se odbije na pola terena a u stvari uđe bez problema.

 

Što se tiče Bruna, mislim da Željko em želi da udahne život i ostalima a ne da upadnu u depru što gule klupu em želi da ga dodatno obradi i smanji mu greške na minimum pa tek onda da ga pusti u fulu. Kako ih je poplašio na kraju, kao Mutombo.

 

Važna, mnogo važna pobeda, idemo dalje.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Ljudi, ako je nama jasno da je Bruno iz aviona kvalitetniji izbor od Smailage i Kaminskog zajedno, koliko je realno da to Željko ne vidi? 😁

 

Ono gdje ja vidim razlog zbog kog ne igra više je što nije još upoznat sa akcijama kako treba pa kad je on na terenu moraju da se igraju šablonske akcije zbog njega.

 

Željkova greška je ta što misli da neko ko vježba tri godine jedne te iste akcije mora da da veći doprinos na terenu bez obzira koliki retard je u pitanju. Da svaki broj pomnožen sa nulom daje nulu uči se u drugom razredu osnovne.

Link to comment
Share on other sites

Jedna situacija gde se Bruno izgubio u odbrani je trojka Nana u produžetku kada je Kep pokušao da rotira i pokrije pa je izgledalo kao da je on sjebao, a zapravo Bruno u toj situaciji ne čuva nikoga

 

Odigrao je fenomenalno završnicu i zaslužio da bude na terenu naravno, samo to su te situacije koje treba da se još ispeglaju i zbog kojih je možda malo pod ručnom, biće to sve top, još posle Fenera sam napisao kako će nam on biti ključan u ovakvim završnicama

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@Barkley#34& laza, ma vama je najteze, niko ne igra neizvesne tekme, svima po orden, navijacki 😛

edit, evo ti recs ali se takodje ne slazem ni sa tezom da zheljko ikoga razigrava po cenu poraza, to nije njegov modus operandi u euroleague, iako ce pustiti u igru neizvesnijeg igraca u smislu dobitka, ukoliko onaj bolji/izvesniji ne radi kako treba, sta mu je rekao

 

Edited by uini
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, uini said:

@Barkley#34& laza, ma vama je najteze, niko ne igra neizvesne tekme, svima po orden, navijacki 😛

 

6 od zadnjih 8 tekmi na jednu loptu.

7. je Bajern gde je završeno nešto većom razlikom, al je bilo nerešeno na minut i po do kraja. 

Na sve to dodati 3 poraza na jednu loptu u zadnjih 5 tekmi u ABA. 

 

Sve u svemu, poprilično lud niz.

 

Vi gospodski, puknete 20 i nema nervoze 😛  Ili pobedite kao Fener.

Edited by realno *w
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Nisam druge spominjao ali što se tiče nas, od 11 dosadašnjih EL utakmica osam je moglo da ode na obe strane, uz mnogo preokreta i ludačkih situacija u skoro svakoj od njih. Na to dodaš Megu, Igokeu i Cedevitu i mislim da je previše za kraj novembra. Ko uz to prati i FKP ove sezone ima još koji bromazepam više u organizmu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, realno *w said:

Vi gospodski, puknete 20 i nema nervoze 😛  Ili pobedite kao Fener.

 

mi smo do tekme protiv armanija imali najbolju kos razliku u el, sa koliko, 3 pobede. toliko o tome ( :

 

ali eto, isto vece pre vas igrali fener i real, tekma k'o na filmu. svako kolo makar 2-3 takve tekme, malo ima blowouta ili vodjstva koje se suvereno brane od pocetka do kraja.

 

edit lupam da je bila najbolja ali sam procitao neki vrhunski podatak, sto je i normalno kada su sve tekme na par lopti, tj vecina

Edited by uini
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, odupri se ludilu said:

@uini vama je lako vi ste revidirali ambicije i relocirali ih na drugo takmičenje.

Mi se ložimo jbg 

 

pa to, vama je najteze

 

pri cemu se svaki put nakon tekme pitam ali mi je besmisleno da uzurpram slavlje: šta tačno ima partizanski u vašim pobedama i uspesima u aktuelne tri godine??

 

to je bukvalno željkov rukopis feat moderna košarka, nema tuničega što realno ima veze sa partizanom, pošto je A/ željko bio trener 90ih 2x sezone i B/ prerastao je značaj kluba još u drugoj polovini 90ih.

  • Like 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Barkley#34 said:

Zavisi od toga kako definišeš partizanski.

 

pa ono, krv, znoj i suze, eventualno džo stramer

 

nebitno, slušam rewatchables i to za film koji me nikada nije interesovao, pa ga nisamni gledao: mr and mrs smith 😐

---

daklem, ako je tema, "željko, naše dete" (što jeste, i dete i otac), onda je partizanski.

po stilu & tonu tekme, to je savremena košrka made by željko obradović, kao što je igra svaki klub koji željko vodi, u datom trenutku u vremenu.

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, uini said:

 

pa to, vama je najteze

 

pri cemu se svaki put nakon tekme pitam ali mi je besmisleno da uzurpram slavlje: šta tačno ima partizanski u vašim pobedama i uspesima u aktuelne tri godine??

 

to je bukvalno željkov rukopis feat moderna košarka, nema tuničega što realno ima veze sa partizanom, pošto je A/ željko bio trener 90ih 2x sezone i B/ prerastao je značaj kluba još u drugoj polovini 90ih.

Za pocetak to sto nas gledaju Kruno, Zoric i Perisic. Negujemo to bratstvo i jedinstvo. Navrate nam Dritan i Basti... Divac, Palja, Sale, Bogi... Shodno obavezama. Valjda nisu pogresili klub

  • Like 4
  • Love 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, jedibojan said:

Za pocetak to sto nas gledaju Kruno, Zoric i Perisic. Negujemo to bratstvo i jedinstvo. Navrate nam Dritan i Basti... Divac, Palja, Sale, Bogi... Shodno obavezama. Valjda nisu pogresili klub

 

ma to je super, zaista divno. ja sam pričao o stilu & tonu igre koji se vezuje za partizan ovih dve do tri decenije

 

drago mi je što ste inkluzivni, kao što bi svaka osoba na ovom svetu trebalo da bude. ako vam je to u "manifestu" partizanštine, kudos

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 
pa ono, krv, znoj i suze, eventualno džo stramer
 
nebitno, slušam rewatchables i to za film koji me nikada nije interesovao, pa ga nisamni gledao: mr and mrs smith [emoji52]
---
daklem, ako je tema, "željko, naše dete" (što jeste, i dete i otac), onda je partizanski.
po stilu & tonu tekme, to je savremena košrka made by željko obradović, kao što je igra svaki klub koji željko vodi, u datom trenutku u vremenu.
Cock Sparrer prešao sa West Hema na kkP pa nam i navijačku pesmu obradili i na njoj uzeli preterane pare - a pare ljude kvare





Po mural za gospodu

  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...