Jump to content

KK Crvena Zvezda 2023/24- Domaca osnova vs strani placenici


Čvarkov

Recommended Posts

Jel potrebno nabrajati sve mlade i zdrave igrače koji su na žalost doživeli teške povrede ...  igramo se baba Vange, ili šta?
Kidaju se ligamenti sa 17 godina, a neki igraju i u 40 i to sjajno ... nema tu pravila ni predviđanja.
Ok, ima takvih primera ali teško da su adekvatna komparacija sa Bjelicom.
Lazarević je u 25-oj godini pokidao ACL, Luka sa 30.
Jedna od najtežih povreda u sportu, nažalost i sve ùčestalija. Zahteva operacioni zahvat i dug oporavak uz mirovanje.
Bjelica nije imao taj problem. Njemu cele sezone nisu uspeli da ustanove razlog javljanja hroničnog otoka na listu koji je povredio na pripremama reprezentacije.
Nakon toga mu se pojavio problem i sa upalom ahilove tetive i sam je zbog bolova tražio izmenu par puta.
I sve to uz doziranu minutažu...pre samo par meseci...u 35-oj godini.
Tako da verovatno nije slučajno u startu iskočila informacija o "no-risk" otvorenom ugovoru i Feneru koji pokriva 80% od dva miliona i ne vidim jedan razlog da se ovaj potpis ne tretira kao "dža ili bu" plus što sada pada u vodu i ta kalkulacija od 400k, što je na kraju i najmanje bitno ali ne i zanemarljivo ako za par meseci Filip bude FA.
Ne tako davno imali smo iskustvo sa rovitim veteranom premijum klase na toj poziciji koji je došao nakon propuštene sezone u tada najskuplji roster kluba. Tačnije u isti roster smo tada vratili i Kuza nakon jedne i po propuštene sezone u Realu za tada famoznih 450k...a kasnije i zatvorili roster sa zadriglim Kolonom koji pola godine nije imao angažman i vozao nas još dva meseca u nadi da će ubosti bolju priliku.
Sve u svemu...been there, done that.














  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, madafaka73 said:

 

Da iskoristim post novog člana i poentu koju je istakao.

 

Prelazni rok je u KKCZ godinama krajnje fluidna, nedeterminisana i nekonzistentna stvar na koju je uticalo mnogo faktora, od kojih dosta njih i nema neke direktne veze sa košarkom. Bilo je tu prebijanja dugova, vraćanja usluga, nepotizma, uslovljavanja... Bilo je i pogrešnih procena, ali to je i najmanji problem, jer su greške kod skautinga svakodnevica svih EL timova, pa se ne može mnogo ni zameriti, uz poslovicu "ko radi, taj i greši". Nerešeno pitanje sportskog direktora. kao i nepostojanje trenera od integriteta i znanja svih ovih godina je dosta doprinelo haotičnim prelaznim rokovima kojima smo svedočili u poslednjih 10+ godina. Tu je i jako bitno pitanje obezbeđivanje novca, tj. budžeta za predstojeću sezonu, da ne idem tako daleko pa kažem i za nekoliko godina unapred.

 

U ovom prelaznom roku, rešili smo dve stavke - budžet i trenera. Duško Ivanović, da se ne osvrćem na debatu o njemu vođenu na prethodnim stranama, ima dovoljno i znanja i iskustva, a i karakter koji nam daju za pravo da verujemo u njegove odluke kada je dovođenje igrača u pitanju. Jedino bih mogao da stavim znak pitanja oko Tea, jer ne verujem da je Duško "grizao" da se on dovede, ali isto tako znam da nije toliko ni lud ni rigidan da a priori odbije takvog igrača. Za sve ostale sam siguran da ih je lično tražio, ili u najmanju ruku birao kao jednu od raspoloživih opcija.

 

Ako je sve ovo blisko istini, onda možemo da kažemo da je naša struka sastavljala roster, što nije bio slučaj prethodnih godina. Kakav je taj roster, koji kvalitet ima i za kakve rezultate je to dovoljno, za sada možemo samo da nagađamo. Može da se sumnja, da se kritikuje, može da se opravdava ili uzdiže u nebesa, ali će na kraju parket pokazati gde leži istina. Pošto nisam vidovit, ja ne znam gde ćemo tamo, početkom juna, biti - sa štitom u ruci ili na štitu. Tako da, umesto da kritikujem ili opravdavam sklapanje ovakvog rostera, mogu da pokušam da razumem šta Duško želi od njega i kakvu ćemo vrstu košarke igrati, jer su to dve stvari zbog kojih je ovakve igrače i dovodio.

 

Podela na pozicije po brojevima od 1 do 5 je meni smešna već skoro deceniju i smarao sam sa tom pričom i na ovom i na drugim mestima. Takođe mi je ireleventna podela na "visoke" i "niske" igrače i većina (kvazi)logičkih izvođenja iz ove podele. U savremenoj košarci, bilo koji broj od 1 do 5 može biti plej mejker. Slikovit primer je Jokić, plej sa pozicije C, LeBron sa bilo koje pozicije na kojoj igra, u evropskoj košarci Sikma sa pozicije 4 i gomila drugih SF ili PF igrača koji imaju mogućnost da iskreiraju i realizuju ofanzivne setova tima. Slično ovome, možemo imati bolje skakače na tzv. pozicijama 2 i 3, nego sa tzv. poziciji 5. Npr, ako ekipno branimo ofanzivni skok dobrim box out-om, onda će naši "niski" pokupiti mnogo skokova. Tu su i individualni kvaliteti igrača koji uključuju anticipaciju i predikciju gde će lopta da završi posle odbitka, što je nevezano za poziciju i visinu. Tek poeni mogu biti distribuirani na razne načine kroz roster, što zavisi od selekcije, kvaliteta igrača, taktike i protivnika protiv kojih se igra.

 

Iako bi treneri želeli da u što većoj meri iskontrolišu svaki meč, iskoriste skauting pred isti na najbolji način, da objasne i motivišu igrače da cene svaki posed, to u praksi vrlo često izgleda drugačije, jer "svaka utakmica je priča za sebe". Ohrabruje činjenica da ne postoji samo jedan način da se dođe do pobede, košarka pleni lepotom i zbog ove činjeice između ostalog, pa se treba potruditi da se nađu alternativni načini, kada projektovani zakažu. BBIQ, kvalitet i iskustvo igraju veliku ulogu u ovome, a ako ništa drugo, mi takvih igrača ove sezone imamo više nego svih prethodnih zajedno. Naravno, neki bazični okvir, startegija i filozofija igre mora da postoji i mislim da će KKCZ to imati u ovoj sezoni. Problem je, narvno, veliki broj novih igrača koje trebe uklopiti u tim, upoznati ih jedne sa drugima i utvediti ko sa kim najbolje funkcioniše na obe strane parketa. Komplementarne petorke su ono što će se tražiti u ovom pripremnom periodu, kao i u prvih mesec-dva takmičarske sezone i to je nešto na šta moramo da se spremimo i prihvatimo kao neminovnost. Brzina integrisanja pojedinaca u kolektiv koji zna šta igra u odbrani i napadu je relativna stvar i zavisi od mnogo faktora. Niko ne može da predvidi koliko dugo će stvaanje tima trajati. Možemo da se nadamo da to bude više pre nego kasnije, ali pritisak rezultata će pretiti da se u jednom momentu preseče pre vremena i igra sa onim igračima koji su trenutno najbolje opcije. Balansiranje između rezultatskog i strogo košarkaškog motiva kod selekcije rostera, raspodele minutaže i protagonizma će biti ključ u ovih nekoliko početnih meseci.

 

Šta će to Zvezda da igra?

 

Fokus će, bez obzira na evidentni individualni ofanzivni potencijal, po meni, biti na odbrani, defanzivnom skoku i tranzicionoj igri. Išao bih toliko daleko i rekao da uspeh Zvezde zavisi od nivoa odbrane na kojoj će ovaj roster biti obučen da igra. Kod branjenja centralnog pika, vidim da smo sa prošlogodišnjeg switcha, počeli da praktikujemo hedge & recover, a biće tu još opcija koje se isprobavaju na treninzima. Pik na strani smo prošle sezone relativno dobro branili ice odbranom, nema razloga da se to ne nastavi. Duško u principu traži od SVIH igrača da budu spremni da brane SVE protivničke igrače u svim pozicijama. To je ideal koji je nemoguće dostići, ali će se od igrača tražiti da pruže svoj maksimum. Zbog specifičnih fizičkih karakteristika naša dva ball handlera, treba videti kako ćemo braniti sistemske mismečeve i postovanje istih. Tražiće se svakako čitanje igre u odbrani i dobra strana pomoći, gde bi Bjelica (ako bude u stanju da igra), Hanga, DeDa, Giedraitis, pa i Bolomboy mogli biti solidna rešenja. Imamo i manje solidne opcije u vidu nekoliko igrača koji ne prate dobro ofanzivne kretnje protivnika i na tome će se raditi u predstojećem periodu. Ni na jednoj od ove 4 utakmice nismo videli našeg projektovanog prvog centra, tj. kako se snalazi u odbrambenom sistemu Duška Ivanovića, a mora se reći da je to i najveća nepoznanica od koje će zavisiti mnogo stvari. Šta Tobey može u napadu otprilike svi znamo, a šta može u odbrani ćemo videti. No, svakako ćemo se truditi da igramo timsku odbranu, jer imamo nekoliko upitnih odbrambenih individualaca, pa će uigravanje i vreme potrebno za to biti jako bitno. Na žalost, toga nemamo na pretek, pa će se korekcije vršiti u hodu, kad se stigne, davajući prioritet rezultatu pre svega. Nije idealno, daleko od toga, ali tako je kako je. Za kraj, čekam da vidim kako ćemo i koliko uspešno braniti tranziciju protivnika, jer mislim da smo tu trenutno najtanji, baš zbog činjenice da imamo toliko novih igrača koji prvi put igraju zajedno.

 

U napadu, moj je osećaj da će nam Shabazz biti prva opcija. Ja sam prijatno iznenađen njegovom igrom u ovih par mečeva. Nisam ga pažljivije pratio još od koledž dana, pa nisam mogao ni da znam kakve su njegove fizikalije i rešenja u napadu u ovoj 2023. godini. Sve što može Shabazz, može i Teo, ali sa manje minuta u igri. To bi trebala da budu naša dva primarna kreatora u napadu. Luka "short roll" Mitrović i DeDa imaju svoje mogućnosti kao sekundarni kreatori, a Hanga je verovatno definicija pojma glue guy u košarci. Jako bitan, ali ipak ne bih rekao ključan igrač u ovom rosteru Zvezde. Veliko pitanje stoji oko Nemanje Bjelice. Ako od njega budemo mogli da dobijemo makar 50% onoga što je nekada radio, to će biti nemerljiv doprinos našem timu. On bi dao jednu dodatnu dimenziju našoj igri, podigao kvalitet za makar jedan nivo iznad na obe strane parketa. Slab sam na Bjelicu, moje najdraže (potencijalno) pojačanje ovog leta. Otud i nerealna očekivanje od njega. Mislim, u najmanju ruku je suludo od igrača u tim godinama, sa povredom koju je vukao skoro cele prošle sezone, koji igra praktično na otvoreni ugovor očekivati bilo šta, a kamo li da bude ključ našeg uspeha, ali to smo mi - Cigani ludaci.

 

Nedović bi trebao da bude lider 2nd unit-a, uloga koja mu je poznata od prošle sezone i koju bi mogao da iznese na pravi način. Simon i Yago su dva igrača kojima će verovatno trebati najviše vremena da se uklope u roster, ali kvalitet, želja i motivacija ne bi trebali da budu upitni. Ne znam u kakvim ulogama će biti Kuz i Dalibor, verovatno će mahom imati minute u ABA, pre nego u EL, ali i to je neka uloga u timu. Nije mi jasno ništa oko kapitena, ni koliko on može u ovoj sezoni da doprinese, ni kakav je njgov status po pitanju startne postave i minuta. Nadam se da tu nećemo omašiti i dati mu više protagonizma nego što on realno zaslužuje. Ostaje žal za malim Topom, rado bih ga gledao ove sezone u ABA, ali u našem dresu i na po nekoj EL utakmici, ali da se nadamo da je prelazak u Megu najbolje rešenje za njega u ovom momentu. Čekam da vidim kako ćemo u fullu iskoristiti Rokasa, ovo što za sada igra mi nije neki pokazatelj da će biti jedan od lidera. Po ulozi, rskao bih da je trenutno najbliži Hangi minus kreacija, jedan all around igrač koji neprimetno dolazi do svojih poena, skokova... Lično mislim da bi on mogao biti jako dobra opcija ako mu se da više protagonizma u napadu i očekujem da to vidim kako sezona bude odmicala.

 

Versatilnost tima je naš veliki plus. Trčanje takođe, BBIQ, iskustvo, kvalitet u vrhu EL. Šut bi morao biti bolji nego bilo koje druge sezone. Ostaje problem uigravanja, usvajanja postulata timske odbrane i kristalizovanje uloga u timu. Nadam se da će to biti jedan prijatan proces koji ćemo pratiti sledećih meseci i gledati kako rastemo kao tim. U idealnim uslovima, KKCZ je jedan ozbiljan EL tim. Ne vrhunski, ali ozbiljan. Pošto idealno ne postoji, ostaje da se nadamo da će biti što manje povreda, makar onih ozbiljnijih i da će dubina rostera moći da kompenzuje manje probleme ovog tipa. Zato, da poželim pre svega dobro zdravlje svim našim igračima, za ostalo ipak manje brinem.

Hvala na ovome. Konacno neko nesto smisleno da napise. Uglavnom preskacem preduge upise, ali tvoj sam sa zadovoljstvom procitao.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Chaos Is Me said:

 

To da je podela na striktne pozicije danas prevaziđena je tačno ali ne sasvim. I dalje ne postoji ta magija i mogućnost percepcije gde će lopta pasti koja će igrača ispod 2 metra staviti u bolju poziciju za skok od centra mrge ako je ovaj drugi iole fokusiran na utakmicu. Krilne pozicije dozvoljavaju najviše fluidnosti i improvizacije, posebno ako imaš glavu (plejmejkera) i rep (centra). Nama u ovom timu neće nedostajati kreacije, a videćemo da li će nedostajati čvrstine, fizikalnosti i atleticizma za prilično ludački intenzitet koji nameću evroligaške utakmice. Na perimetru definitivno imamo redom igrače koji teško da mogu da ostanu ispred svog čoveka tako da ozbiljan posao čeka defanzivne korektore i igrače koji preuzimaju protivničkog ballhandlera nakon rotacija. Još više se plašim odbrane protiv ekipa kod kojih se lopte brzo i smisleno kreće i koje nisu zavisne o dominantnom dribleru, naši visoki su sa izuzetkom Bolomboya veoma tromi i teški na nogama. Meni je takođe veliki upitnik nad tim kako će pojedini igrači, usled glomaznosti rostera, prihvatiti svoje uloge i da li će Duško imati dovoljno osećaja da na parketu ostavi nekog i 35 minuta ako tako kontekst zahteva. I da, Teodosić danas ne može isto što i Shabazz jer više nema ni približno potrebnu brzinu da bude triple threat, dakle samo dodavanje i šut su opcija kod njega, na prodor možemo da zaboravimo. Ostaje da se uzdamo u Duška i sreća je da imamo iskusnog i autoritativnog trenera jer bi se neki mlad lik bez obzira na potencijal ovde vrlo lako pogubio. 

Normalno da je veća šansa da neko od 212cm uhvati skok pre nego neko od 180cm. Ali taj od 212 mora da zna da se postavi pre skoka, da zagradi svog igrača, pa i da skoči i na kraju uhvati skok. Pada mi na pamet moj školski Tomašević koji je sa minimalnim odrazom kupio 10+ skokova po meču, na dobro postavljanje, tj. anticipaciju. A igrao je PF, ne na centru. Nisam siguran da naši centri (osim Tobija koga moram da pogledam detaljnije u nekoliko mečeva) mogu sve ovo da odrade i budu defanzivno dominantni ribaunderi. Svakome fali po nešto, zato će biti jako bitna pomoć krilnih igrača, gde me ne bi začudilo da DeDa bude jedan od prvih skakača tima, pod uslovom da ima dobru minutažu. Očekujem skokove i od Hange i Rokasa, Mij još uvek ne znamo koliko bi npr. Simon ili Bolomboy mogli biti dobri na def skoku, kada se bude uspostavio sistem odbrane i raspodela defanzivnih uloga. Mogu biti jako prijatno iznenađenje. Ne znam koliko Simon može objektivno na krilnog centra, posebno ako mu je match-up strech 4 koji može da napada licem. Ili bilo koji niži u small ball postavkama protivnika. Slažem se sa većinom ovde da bi on morao da bude rim protector pre nekog korektora, ali da sačekamo šta će nam sezona doneti.

 

Naši spoljni će perimetar braniti slično kao i prošle godine. Radićemo pritisak na loptu, tj. izlaziti visoko na ball handlera, nekada i po celom terenu. Neće se ići da Teo ili Shabazz uzimaju žive lopte kao što je to radio Stef Jović ili Zo, već na usmeravanje igrala sa loptom tamo gde ga želimo, sa udvajanjima ako je neophodno, gde je strana pomoći spremna da sve ispreuzima. Ako ball handler napada iz pika, imamo načina kako to da branimo, pisao sam u postu iznad. Protiv Albe kao ekipe kojoj je zaštitni znak brz protok lopte u napadu, bez mnogo driblinga, naša odbrana je delovala skroz ok za presezonski meč. Naravno, ostajali su povremeno njihovi igrači sa pogledom na koš iza linije za 3, ne može se ni očekivati da ćemo baš sve pokrpiti posle par zajedničkih treninga, ali mi je generalni utisak da to nije izgledalo loše. Druga je priča koliko je Alba reprezent onoga što nas čeka u EL, svakako ne spada u gornji dom po kvlaitetu, ali koncepcijski gledano, pokazali smo da u tom meču možemo parirati njihovoj motion offense igri.

 

Daleko od toga da smo atletski ili defanzivno potentna ekipa, ali možemo da krpimo na iskustvo i utreniranu odbranu bar u toj meri da naš napad odradi svoj deo posla. Drugim rečima, ne očekujem da ćemo biti kanta za napucavanje po broju primljenih poena po meču, ali ni da budemo Radonjina Zvezda ili Oly iz najboljih dana. Zato je tranziciona igra jako bitna, što više laganih poena će biti ključ dobrih rezultata. Olakšavajuća okolnost je što za razliku od prethodnih sezona imamo više potencijala u napadu na postavljenu odbranu, posebno iz pika i šuta za 3. Kombinacijom organizovanog napada 5 na 5 i tranzicione igre, u zavisnosti od petorke koja je na terenu, trebali bi da tražimo balans u našoj ofanzivnoj igri.

 

Kada uđemo u taj lud ritam, postaviće se pitanje energije naših starijih igrača. Želja da se igra odbrana će postojati, znaće oni i gde ide lopta i koji napad protivnik igra, ali ne znam koliko će to telo ispratiti. Zato je bitno pametno rotirati roster i iskoristiti svakog od ovih igrača koji su trenutno tu, bez ikakvih otkaza ili pozajmica.

 

Mnogo je reči "ako" vezano za ovogodišnji roster. I u odbrani i u napadu. Treba sačekati mesec, dva i videti kakav će nam biti početak sezone i gde škripi. Imamo i kvantiteta i kvaliteta, a i struku koja će pokušati da te nedostatke ispravi. Pa za koliko to bude dovoljno, videćemo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Pero_Cameron said:

Prerano je usao u formu. 

Ide na full, nema sta.

 

Ovo oko tuzakanja se ponavlja vec godinu dana. Je li neko pitao Savica da li je to tacno ili ne? Ako jeste, Covic treba i moze da kaze sta god hoce, necu da mu zameram nista, a ponajmanje stil i recnik.

 

A ako nije istina, onda treba da zatvori front na tu temu u roku odmah.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, drakon1 said:

Ide na full, nema sta.

 

Ovo oko tuzakanja se ponavlja vec godinu dana. Je li neko pitao Savica da li je to tacno ili ne? Ako jeste, Covic treba i moze da kaze sta god hoce, necu da mu zameram nista, a ponajmanje stil i recnik.

 

A ako nije istina, onda treba da zatvori front na tu temu u roku odmah.

O Savicu dovoljno govori i ova danasnja izjava Miska Raznatovica, a da je neistina davno bi stigao demant sa druge strane, tako da ne znam sta se zamjera Covicu na ovakvoj izjavi.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Wingwalker said:

Bjelica je tokom cele karijere samo u GSW igrao na petici. Iskreno i nije mogao ništa drugo gledajući ga kako se sporo kreće u tom okruženju.
U EL uz top BBIQ i range koji poseduje i visoki izbačaj može pakao da istovari sa te pozicije... iskreira po potrebi i uz Tobijevo gradjenje pokupi dosta odbrambenih skokova koji su mu uvek bili forte.
Ovde je neko objavio da mu ipak ugovor nije otvoren, nije pozajmica i sa Fenerom je raščistio. Ako je to tačno onda je sav rizik samo naš.
Sa druge strane, ni jedan medicinski pregled ne može da garantuje da mu se neće opet pojaviti misteriozni otok na listu zbog kojeg je odigrao samo 7 tekmi u EL.

Pored Nedare, Tea i Šabaza zatvorili smo poziciju krilnog centra sa nosiocem kojeg nakon ugovora od 4M u Feneru nije poželeo niko sem nas.

Neki bi to nazvali impulsivnom kupovinom B-stack robe uz dža ili bu skauting.
 

Jos jedno opazanje oko nasih pojacanja tj. price koja se pusta u opticaj i realnosti.

 

Kao i svake sezone trazi/ceka se neka bomba, govori se nezvancno o nekom pojacanju i onda dodje neko ko ima zvucno ima, ali nije ono sto se ceka. I sad je bila rec o NBA pojacanju koje smo kontaktirali i koje bi doslo kod nas ako ne dobije ugovor u NBA. Kad vidi cuda, dodje Bjelica i o NBA pojacanju se i zvanicno vise ne govori.

 

Meanwhile, KKP dovodi NBA pojacanja na traci. I ove godine ne treba niko da me tesi najvecim budzetom kkcz u istoriji, ako njima drzava placa i porez i namesta sponzore (nama samo namesta sponzore).

 

Da se razumemo, dosli su dobri igraci i meni je Bjelica sasvim ok, ali kad imas naduvan balon i kad se govori o najvecem pojacanju u istoriji onda je razocaranje ipak tu. Ove sezone su dosli dobri i (pre)iskusni igraci. Bolje je da se ne radi o nekima kao u proslosti koji su dooobrano prosli zenit i dosli samo na ime.

 

Videcemo sta ce biti, optimista da budemo broj 1 u gradu nisam.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Chaos Is Me said:

Meni je takođe veliki upitnik nad tim kako će pojedini igrači, usled glomaznosti rostera, prihvatiti svoje uloge i da li će Duško imati dovoljno osećaja da na parketu ostavi nekog i 35 minuta ako tako kontekst zahteva

 

Uloge se dodeljuju jos pre nego sto neki igrac potpise u razgovoru sa trenerom, otprilike i okvirno, a onda u zavisnosti od forme igraju manje ili vise od toga. Isti je slucaj i sa igracima koji su ostali tu. Logicno da treneri obavljaju razgovore sa igracima pred pocetak sezone o njihovoj ulozi, barem okvirno, pa se kasnije koriguje u zavisnosti od situacije. Nema ljutnje tu. Eventualno neko moze da se pozali u medijima kao Raduljica ovako perfidno kad ode iz Zvezde.

 

Trenutno imamo 16 igraca. Kuzmic, Lazarevic i Ilic sigurno nece praviti probleme jer su verovatno svesni da nije Zvezde ne bi ni bil u El rosteru a verovatno ih niko drugi ne bi platio ovoliko. Ostaje ti jos 13 igraca. Racunaj da ce jedan prosecno biti povredjen, znaci ostali sa verovatno vecim planiranim ulogama ce biti u 12 manje vise a znas da Dusko voli da koristi svih 12 igraca tokom utakmice. Da ne kazem da je realan scenario da nam se desavaju i po 2-3 povredjena igraca u isto vreme, pa cak i 4 i to nam se i desavalo i prosle sezone i kod Radonje sezonu pre i to sve kad smo imali manje godina u rosteru i kad smo imali manje igraca koji se potencijalno povredjuju. Bio bi najludji potez ikada jos u ovakvoj konstalaciji rostera uci sa 13 ili 14 igraca u sezonu. Zamisli imas 13 igraca povredi ti se 4 a ti arcis 9 igraca duplo kolo sreda-petak gostovanja i onda ti zapadne za vikend Buducnost ili Cedevita (kamoli derbi) gde moras da pruzis kvalitetnu partiju da bi dobio. Dovoljno da ti igraju tu neki igraci 30+ minuta (jer nema ko drugi) koji nemaju kapacitet za to da im se kasnije u nekom trenutku odrazi na umor/formu. Ja sam mnogo lakse podneo neodlazak u top8 prosle sezone kada smo imali isti broj igraca ko sto cemo imati sada pa znam barem da to nije razlog nego da sam ziveo u zabludi u sezoni 21/22 gde smo svi bili ubedjeni (a vrlo verovatno da je to i istina) da smo imali duzu klupu da bi usli u top8 s obzirom na broj povreda koji se izdesavao.

 

Slusao sam Kuzmanovica kad je pricao o Kuzmicu kada ga je sreo na kkcz koktel veceri i naglasio kako je bio odusevljen Kuzmicevom reakcijom kada ga je pitao kako podnosi sto ne igra. Kuzmic mu je odgovorio otprilike: "Ne razmisljam o tome, radim, vredno treniram, cekam sanse. Ako dobijem sansu super ako ne i dalje podjednako vredno radim". Zamisli tek da se Lazarevic ili Ilic nesto bune Dusku. Pritom 80 utakmica i povrede, odigrace svi oni deo utakmica, barem u Aba. Niko nece ovde imati ulogu Raduljice.

 

Sto se tice hemije u svlacionici sa Teom, Lazicem, Bjelicom, Hangom, Mitrovicem tu zasigurno nece biti problema. Ostali su porodicni ljudi ili bas normalci a Jago koji nije ni jedno ni drugo deluje kao ful pozitivac poput Holanda. Nema losih momaka u ovom rosteru. Zapravo rekao bih da su svi jako dobri i da je Dusko vodio racuna i o tome pri izboru pojacanja. Dakle unapred smo resili pitanje hemije (sad do koje mere ce to da klikne to cemo da vidimo) i pitanje uloge za sve. Dusku moze da ima fokus iskljucivo na kosarku, za razliku od prosle sezone.

Link to comment
Share on other sites

@Brat od Korneta Довешћемо и двојку. Биће 14 играча а не 13. Дакле двојца ће бити ван 12. Ако имамо Хангу дефанзивну машину на 3 и јуримо дефанзивно орјентисану двојку, намеће се да Лаза буде ван 12 у Евролиги. Наравно Аба лига је природно станиште домаће основе тако да ће свакако за све бити места у мањем или већем обиму. 

Edited by suptil
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, drakon1 said:

Da se razumemo, dosli su dobri igraci i meni je Bjelica sasvim ok, ali kad imas naduvan balon i kad se govori o najvecem pojacanju u istoriji onda je razocaranje ipak tu.

 

ja pratim samo nesto od vesti sto se pejstuje ovde, gde si to cuo ili procitao?

 

mislim, jasno, chovic, ne bi me cudilo ali nisam cuo.

 

a gledajuci ukupno prelazni rok, mislim da je napier ubedljivo najvece ime [u prajmu] koje je doslo u zvezdu ili partizan ..generalno u el.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, suptil said:

@Brat od Korneta Довешћемо и двојку.

 

Ako dovedemo dvojku i ako odu i Kuzmic i Ilic, mada tu je vec 2 odnosno 3 ako... U tom slucaju cemo imati 15 igraca. Mislim da cemo u svakom slucaju imati najmanje 15 seniorskih igraca, kao sto ce imati gotovo svi El timovi. S tim da je kod nas to najlogocnije da imamo zbog vise injury prone igraca kao i igraca u godinama.

 

Mi ako udjemo u takmicenje sa skorom tipa 4-1 tipujem da beka necemo ni dovoditi sem u slucaju, daleko bilo, da se neko povredi na duze.

 

Sumnjam u ovo da Kuzmic i Ilic idu na pozajmicu i Fmp iako generalno mislim da je Markos dobro obavesten odnosno inace mu verujem, pa i sad delimicno, samo sumnjam. Pa sto nisu poslati do sad? Nisu nam trebali na ovom turniru u Nemackoj. Fmp-u su trebali za super kup. Tipujem da ce samo Ilic tamo.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, uini said:

 

ja pratim samo nesto od vesti sto se pejstuje ovde, gde si to cuo ili procitao?

 

mislim, jasno, chovic, ne bi me cudilo ali nisam cuo.

 

a gledajuci ukupno prelazni rok, mislim da je napier ubedljivo najvece ime [u prajmu] koje je doslo u zvezdu ili partizan ..generalno u el.

Nije covic i nije niko iz kluba. Ove godine su zatvorili slavinu sa leakovima. Ovda na forumu se pisalo i na twitteru gde su pisali ljudi koji su imali informacije i bili u pravu sto se tice pojacanja. Pre nekoliko dana je Covic onda spustio nadanja na TV-u, a danas ih je pokopao.

 

Napier jeste odlicno pojacanje, bez dileme. Ali, govorilo se jos o aktivnom NBA pojacanju.

 

Nas sastav u zadnjih 10 godina na papiru nikad nije bio jaci kao ovaj sada. Kako ce izaci, videcemo. Drugi (citaj KKP) takodje ne spavaju.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...