Jump to content

FK Crvena zvezda 2023/2024 - Slavni dani nase buducnosti?🏆

Kooineeperk

Recommended Posts

Ne može da igra igrač samo eto sto je mlad. Mora I da zna nešto. Takmičarske utakmice su jedno, pogotovo Evropa gde pobedama možeš da uzmeš ozbiljan novac.

Nas problem je što mi preko mladih prvenstveno gledamo da ih stavimo u izlog, dok je manje važno uspeh tima i šta će taj mlad igrač postići u timu.

Stanković je došao i gurnuo Nikolica. Eto on je mlad? I šta smo mi dobili sa tim,  osim što smo pokušali na tu foru "mlad" da ga prodamo. I gde je on sad? Odmah se videlo da nema kvalitet. Opet kažem, igrač mora posedovati neki kvalitet da bi igrao. Kakav kvalitet imaju Mituljikici? 22 g, talenat...Sljivić? 

Koliko smo zadržali Nedeljkovića i Mijatovica ? Čitavu polusezonu. Pa nije zvezda mega vizura, da se kale i prodaju na prvu.

Da su sposobni kao menadžeri ,I sigurni u sebe,  oni bi ostali ovde i igrali sad ponovo u kvalifikacijama i evropi, ali jok prodaj na prvu ponudu.

Takvu smo reputaciju izgradili u evropi da klubovi znaju da kod nas nema cenkanja i da smo uvek za dogovor i prodaju na prvu ponudu.

• Like 1

Meni su tu Danci skrivena mina ...

Sa Bodo/Glimtom bi trebalo da imamo najmanji problem, Sparta onako, bili bi prilični favoriti ... Ali da sačekamo da vidimo kakav će nam tim Madjija skockati ...

Znam da smo igrali, prvo protiv Kopenhagena u kvalifikacijama ,onda kasnije protiv Midtyllanda (jebo ih kum koji im dade ime 😄 ) u grupama LE ...

Ovi prvi su mi izgledali baš jalovo, drugi onako, tamo X ovde zasrao Degenek sa crvenim na početku utakmice pa izgubišmo, mada oni sa igračem više neke velike šanse nisu stvarali ...

Generalno,ne volim kada izvučemo te Danske timove, trče ko da imaju motor u dupetu, a naše su i ovi iz TSC par puta pretrčavali ko čunjeve ...

Nekada velika nada Filip Janković je završio karijeru u 29-oj godini.

Šta ti alavi roditelj uradi,iako ni on nije bio cvećka,ali to pripisujem tada njegovim mladim godinama.

Ozbiljna škola za sve roditelje,da ne guraju svoju decu radi ostvarivanja svojih ličnih ambicija,odnosno novca.

• Like 1

Otkud ti to da je Janković bio mlada nada? Bio je mlada nada, ali za medije. U realnosti ni u svojoj generaciji se nije isticao, nego su ga gurali dok je bio klinac. Ni drugi roditelji nisu posebno bolji, nego dečko jednostavno nije bio ni blizu potencijala koji mu je pripisivan po medijima.

Verovatno je zbog "lepih očiju " i šarma debitovao kod Robija sa 16god i nešto meseci.

27 minutes ago, Polivalentni Stevica said:

Nekada velika nada Filip Janković je završio karijeru u 29-oj godini.

Šta ti alavi roditelj uradi,iako ni on nije bio cvećka,ali to pripisujem tada njegovim mladim godinama.

Ozbiljna škola za sve roditelje,da ne guraju svoju decu radi ostvarivanja svojih ličnih ambicija,odnosno novca.

Kod njega je zasluga roditelja&menadžera, ali prelazak iz juniorskog u seniorski fudbal je jako težak, fizicki i takticki mnogoooo zahtevniji + veliki broj dece ne može psihički da podnese zahteve koje nosi igranje i treninge u seniorskom fudbalu.

• Like 4

Janković je posle pojavljivanja u prvom timu i jurcanja njegove majke oko svih mogućih menadžera počeo da se ponaša kao da je superzvezda.

Pričao mi je momak koji je bio cimer sa njim u kadetskoj reprezentaciji da je Filip bio miran i pristojan dečko,ali posle te euforije oko njega da se potpuno promenio.

Redovno bežao iz karantina u Kovilovu,nije zarezivao nikog ni 2%,počeo sa bolom u onoj stvari da trenira i dovidjenja,prijatno,propala karijera koja nije ni počela.

Pokušao je Veljko Paunović da ga vrati u život,vodio ga na Novi Zeland,ali već je bilo kasno za njega.

Posted (edited)
1 hour ago, Fat Zadd said:

Verovatno je zbog "lepih očiju " i šarma debitovao kod Robija sa 16god i nešto meseci.

Kod njega je zasluga roditelja&menadžera, ali prelazak iz juniorskog u seniorski fudbal je jako težak, fizicki i takticki mnogoooo zahtevniji + veliki broj dece ne može psihički da podnese zahteve koje nosi igranje i treninge u seniorskom fudbalu.

Ma da, verovatno njegov rođak Milan Janković alias Filip Cepter koji se u to vreme muvao oko Crvene Zvezde niji imao nikakav uticaj što je mali postao prvotimac. 

Sve oko njega u to vreme je bila prenaduvana priča do krajnjih granica. Taj dečko čak ni stasom nije ličio na fudbalera, ni na sportistu uopšte.

To što ga je Prosinečki ubacivao kao klinca tu i tamo ništa posebno ne govori.

Suština je da to nije propala karijera nego ta karijera ni po jednom parametru nije trebalo ni da se desi.

Edited by pentatonika

Janković je očito dokaz da se ne može gurati neko u tim samo zato što je mlad. Mora I da zna nesto ili bar da liči na fudbalera. On stasom nije ličio na to. 

Ima još takvih pojava koje su se gurale , a kvaliteta nigde. Samo je razlika jer nije medijski toliko ispraceno.

Recimo veljko Nikolić. Klasični nemač pojma, koji je guran u tim. Ovi Mituljikici takodje. To je ta kombinacija ...ubaci 20 mladih pa ćeš sa jednim  pogoditi, zato  što nisu sposobni da pogode sa dva tri igrača, i da ih guraju uz starije iskusnije.

Posle Krusevca ide priča , kako smo zavrsili meč sa 9 bonus igraca, a to sto od njih 9 sigurno 6 nema kvalitet to je druga priča.

Mituljikici obojica, Sljivic,Lučić,Kabic...po kom kvalitetu i znanju oni igraju u zvezdi? Koji je to kvalitet osim naravno da su mladi, oni poseduju da bi igrali u zvezdi..Odgovorno tvrdim ni jedan. Bas kao i ranije razni Petrovici,Nikolici,Radulovic , Hajdin, I drugi koji su gurani iz nekog razloga a kvaliteta i potencijala nigde.

Koliko se ja secam, Jankovic je obarao neke rekorde u omladinskom fudbalu sto se tice golova, tj. tako se tada pisalo, nije nemoguce da su to bile novinarske patke.

Secam se zato sto sam bio ubedjen da pricaju o Filipu Stojkovicu, pa mi nije bilo jasno kakvo je to cudo od desnog beka koje daje tolike golove, posle sam pohvatao da ih je dvojica 😁

• Ha-ha 1

1 hour ago, No name said:

Janković je očito dokaz da se ne može gurati neko u tim samo zato što je mlad. Mora I da zna nesto ili bar da liči na fudbalera. On stasom nije ličio na to. 

Ima još takvih pojava koje su se gurale , a kvaliteta nigde. Samo je razlika jer nije medijski toliko ispraceno.

Recimo veljko Nikolić. Klasični nemač pojma, koji je guran u tim. Ovi Mituljikici takodje. To je ta kombinacija ...ubaci 20 mladih pa ćeš sa jednim  pogoditi, zato  što nisu sposobni da pogode sa dva tri igrača, i da ih guraju uz starije iskusnije.

Posle Krusevca ide priča , kako smo zavrsili meč sa 9 bonus igraca, a to sto od njih 9 sigurno 6 nema kvalitet to je druga priča.

Mituljikici obojica, Sljivic,Lučić,Kabic...po kom kvalitetu i znanju oni igraju u zvezdi? Koji je to kvalitet osim naravno da su mladi, oni poseduju da bi igrali u zvezdi..Odgovorno tvrdim ni jedan. Bas kao i ra nije razni Petrovici,Nikolici,Radulovic , Hajdin, I drugi koji su gurani iz nekog razloga a kvaliteta i potencijala nigde.

Ja odgovorno tvrdim da ti nisi pogledao niti jednu utakmicu nabrojanih u mladjim selekcijama i da nemaš pojma o ovome o cemu si pisao, kao i da ne razumes "u čemu je problem". 

Naravno,  ima tu i kombinacija i guranja od strane menadžera, tata&mama... itd

• Like 2

Posted (edited)

Jankovic je bio odlican u pionirima, isto kao i Bacanin recimo, i tu je bukvalno ista fudbalska prica, s tim da ovaj drugi nije debitovao za prvi tim, a verovatno bi da je 2011. godine bio kadet.

Pricam dakle cisto fudbalski, Jankovic je vec u kadetima usporio, i to u doslovnom motorickom smislu. Prvo, on je igrao spica, pa su ga vratili na 10, verovatno zbog krhke gradje, iako je u tim pionirima bio bas brz, vec u kadetima nije delovao brze od bilo koga na terenu. Nije on bio nesto preterano ni kreativan, vise je bio second striker nego neki plemejker, a u modernom fudbalu i ne postoji toliko takvih igraca, mada i kad postoje, moraju da imaju izrazene neke vrline koje Jankovic nije ni blizu imao. Dakle, nije bio ni jak, ni brz, ni kreativan, niti se nesto posebno dobro kretao, a vec i tehnicki su ga drugi polako stizali. On je u toj generaciji 95 uz Simica odskakao najvise, jer su obojica igrali spiceve tad u pionirima i na konto brzine koju su tad obojica imali, davali xy golova. Fudbalski ih nista ucili nisu, kao ni bilo koga drugog u skoli tad, jer krstenog igraca deceniju tipa nismo izbacili.

Jankovic je dobro dete, kulturno, ali ocigledno je i on, kao i taj Bacanin tada jednostavno precenjivao svoje kvalitete, a znam da su obojica mentalno vrlo krhki i da se desavalo da placu na terenu ako ne ide po njihovom. Na kraju su dobrano i drkali decka, setali ga iz prvog tima u kadete, jednostavno se pogubio, a sam po sebi nije bio toliki kvalitet, niti je imao posebnu radnu etiku, ni stabilnost da izadje iz toga. 

E da, i mama mu je opasna lujka. Mene bi bas bilo sramota na njegovom mestu, ali doslovno na svakoj utakmici je zena psovala sudije, raspravljala se s trenerima, pravila cirkus po tribinama. 

Tako da, Jankovic nije bio nikakva kombina, vec u bednoj konkurenciji OS Zvezde gde je glavni igrac omladinaca bio Ozegovic, jednostavno nije bilo ni boljih da dobiju sansu, a Jankovic je zbog ranijih dana, imao odredjenu reputaciju i stavljan je kao prvi ispred ostalih. 

Edited by Markoss
  • Like 5

Posted (edited)
51 minutes ago, Fat Zadd said:

Ja odgovorno tvrdim da ti nisi pogledao niti jednu utakmicu nabrojanih u mladjim selekcijama i da nemaš pojma o ovome o cemu si pisao, kao i da ne razumes "u čemu je problem". 

Naravno,  ima tu i kombinacija i guranja od strane menadžera, tata&mama... itd

U čemu je problem? 

Ajde prosvetli me...sta ti vidiš kod Lučica npr, a ja ne vidim? Ili Mituljikica? Zadnju utakmicu koju sam gledao Mituljikice uživo je protiv Zenita prijateljska. 

Naravno da sam gledao,skoro svaku utakmicu ispratim preko klupske televizije mladje kategorije, I naravno uživo prvi tim. Pošto si se složio samnom da ima guranja od strane menadžera, šta još treba da znam?

Edited by No name

Jedno je fudbal sa svojom generacijom ,omladinac,kadeti,pionir, a nešto sasvim drugo seniorski fudbal. Zato sam se nagledao iks talenata u svom uzrastu, koji su se potom izgubili u seniorima. 

Druga stvar , apsolutno nije potrebno da igrač odigra 200 utakmica da bi nešto "pokazao"..već se to na prvu vidi da li ima to nešto u sebi ili nema.

Ovaj mali Knežević odmah se vidi da mali ima to nešto u sebi. Ulazak u šanse, golovi, kretanja, stav na terenu...Nedeljković takodje. Na pripremama mu Barak daje šansu, odmah se vidi da će je iskoristiti. Ima još slučajeva. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...