Jump to content

Recommended Posts

Posted

Austriju su zaklali sa ovim redom. Očekivalo se da će biti u drugom delu pošto su u 1/2 bili u prvom. Austriji bi to mnogo više značilo jer su klimavi kod publike. Šveđani imaju veliku prednost kod publike sa ovim rasporedom. Još im ide na ruku što su im glavni konkurenti kod publike Izrael, Finska i Estonija takođe u prvoj polovini. Biće trka ko će bolje proći Austrijanac kod publike ili Šveđani kod žirija, pošto će verovatno na sličan način da izdominiraju u obrnutom duelu.

Posted

Šveđani će dobiti maksimalnu gurku od skandinavskih žirija i publike. Cela istočna Evropa će pogurati Estonca. Žiriji zapadne Evrope će pogurati Austrijanca, ali nešto ne verujem u njihovu publiku. A za koga će glasati Balkan i kao žiri i kao publika, nemam blagog pojma.

Gledam kladionicu, Šveđani su skočili na 41% šanse, sledeća Austrija  ima 21%. Francuska je skočila na treće mesto preko Holandije, a Finska je pretekla Izrael na petom mestu. Estonac je po šansama tek sedmi, ostali su daleko zaostali.

Posted (edited)

Baš loša evrovizija ove godine stvarno. Voleo bih Austrija da pobedi ako neko mora. Ja ne vidim ništa u Švedskoj pesmi, zvuči kao neka koja bi završila na 17. mesto tamo 2005. godine a ne nešto što treba da pobedi u 2025.

Edited by Nicklord
Posted

Zato što niko to nije tražio, drugo polufinale (koje mi je delovalo malo bolje nego prvo):

Australija - ovu pesmu nisam video a i ko ih jebe, oni su ionako tu preko stranačke linije

Crna Gora - just bland, mada mi se svidelo kako se gospoja držala u green roomu, jedna od retkih bez nekih majmunisanja

Irska - sram ih bilo za ovu pesmu, Irska je makar imala istorijat dobrih nastupa, jedni od najgorih overall ovog puta

Gruzija - ovo je meni bilo solidno + najlepša žena ovog izdanja manifestacije, šta nam rade

Češka - slična priča kao Belgija u prvom polufinalu, gej dana ne prolazi iako pesma nije bila skandal, weird

Srbija - objektivno je bilo daleko gorih pesama koje su prošle u finale ali nije da mi nije drago malo i zbog poraza Žeksovštine, dosta je bilo

Litvanija - moj favorit iako je vokal najslabiji deo nastupa, the kids are allright (na stranu što postoji samo jedan relevantan Catharsis i to ovaj: https://www.metal-archives.com/bands/Catharsis/3540479698, eventualno ovaj: https://www.metal-archives.com/bands/Katharsis/8411)

Izrael - kanta balada, neupečatljivo

Jermenija - jedan od sramotnika koji je prošao u finale, smeće i krindžeraj

Danska - težak krindž danske Zorane Pavić, gospodi pomiluj

Austrija - objekrivno jedan od favorita, svaka čast malom Filipincu kako je otpevao a da mu ne popuca skrotum, scenski nastup bio mogao biti bolji, a pesma orginalnija, ipak nemam problem ako ovaj pobedi

Luksemburg - simpatična limunadica, ok što je prošlo ali to je i kranji domet

Finska - wadafak izgoingon? Pustili malo finsku Maju Nikolić da se proveseli, nije baš sve za javnost

Letonija - zanimljivo, to ću priznati, jedan od boljih scenskih nastupa takmičenja

Malta - ajoj tuge ajoj sramote što je ovo sranje iz Paćevila prošlo, vašar u Brgulama 2001-e

Grčka - pandan našem princu pesma, s tim što ova mala ima harizmu prosečne radnice računovodstva milenijum tima

Francuska - o mama o mama je je jei je, ovo će dobro proći

Nemačka - ovo mi se svidelo za eurovision, tuc tuc sa pamtljivim debilastim linijama ali vozi

• Love 1
  • Thanks 4
  • Ha-ha 1
Posted

Mislim da će FRA flopnuti i da će biti negde od 6.-10. mesta. Meni taj nastup nije ništa specijalno, više sam gledao hoće li joj taj pesak ili šta li je upasti u usta nego što sam uživao u pesmi. Jedino ako za žiri otpeva kako treba može dobro proći kod žirija i da bude 2. ili 3. ali opet čak i sa dobrom pozicijom što nastupa na kraju mislim da ona kod publike ne može biti u top 5 i da će na kraju ispasti i iz ukupnog top 5. Kvota je verovatno posledica pozicije koju je dobila.

Nastup Holandije je takođe prosečan, velika greška što je izbacio onaj ples iz spota, meni je to uz njegovo pevanje bilo nešto najbolje u pesmi. Razumem da on ne može da igra ali mogao je sa 4 igrača da nadomesti to na bini. Tako da će verovatno i on da flopne u odnosu na kladionicu i u top 5 će da uđu Finska, Izrael i Estonija. Ne bih otpisao ni Švicu i Albaniju, imaju dobre nastupe i pesme i mogu da iznenade i uđu u top 5.

Meni se UK svideo, i zvučale su odlično, mada ona plava je baš slab vokal, ali refreni su zvučali odlično. No bilo je žestoke pomoći pratećih vokala tako da će to žiri kazniti. U top 10 bi mogao da se na iznenađenje probije San Marino, nekako mi imaju vajb onih Moldavaca što razvališe televote kad je Konstra bila. Žurka pesma koja zvuči odlično, nastup nije nešto ali nije bio ni od ih Moldavaca pa ih je publika nagradila.

Što se tiče za koga će Srbija glasati to sad sve zavisi od zainteresovanosti ljudi obzirom na situaciju. Ako bude mala moglo bi naših 12 da ide za Albaniju ako se ekipa sa juga otvori za kartice. Ako se proširi priča oko Austrijske pesme i Teodore Špirić to bi mogao biti boost da se glasa za njih a tu je i Grčka "za našu dušu" 🙂 . Klinci u mom okruženju su ludi za Švedskom tako da će oni sigurno nešto dobiti od nas, možda i 12 ako svi ostali podbace sa glasanjem.

Što se tiče PZE B&D su definitivno kupili glasove publike ali je to u manjem obimu radio i Princ. Princ je i kupovao preglede, odnosno ili on ili RTS što bi bio još veći skandal prema drugim takmičarima.

Evo još par trivia za Vas koji ne pratite detaljno :

Irska - Ona je Norvežanka koja nije prošla na njihovo takmičenje pa se sa istom pesmom javila u Irskoj i pobedila, nažalost po Irce i bila je najzanimljivija 🙂

Malta - Originalni tekst referena je bio "Serving Kant" gde je kant na intalijansom pesma ali je jasno da je to stavila zato što je na engleskom prilično vulgarno i to je fora cele pesme. EBU ju je naterao da to promeni pa je morala da izbaci i sada je pesma prilično blend, no dosta ljudi zna celu priču pa je verovatno prošla na stari tekst refrena.

Gruzija - lepa dama ali je bila deo kampanje te proruske stranke na zadnjim izborima. Bilo je dosta pljuvačine po njoj ali mislim da to nije uticalo toliko jer se o tome uglavnom pisalo na forumima koji nemaju veze sa ESC.

Posted

E da, zaboravih da dodam, onaj lik što je pevao na francuskom u revijalnom delu programa, sa klavirom i onim nekim vatrenim efektima na rukavima (valjda pesme koje nisu mogle da se prezentuju 2020e zbog kovida) je baš pokidao, to bi bila daleko najbolja pesma ove godine da učestvuje.

Posted
5 minutes ago, Chaos Is Me said:

E da, zaboravih da dodam, onaj lik što je pevao na francuskom u revijalnom delu programa, sa klavirom i onim nekim vatrenim efektima na rukavima (valjda pesme koje nisu mogle da se prezentuju 2020e zbog kovida) je baš pokidao, to bi bila daleko najbolja pesma ove godine da učestvuje.

On je imao odličnu pesmu i 2021. kad je Maneskin pobedio. Generalno 2020/2021 su peak Evrovizije iako se ova prva nije održala, mogu se čuti manje više sve pesme.

Posted (edited)

Mila nema nikakve veze sa Zeljkom Joksimovicem, osim sto mu je stavljeno ime na aranzman na ime starih zasluga. I melodiju i tekst je napisao Dusan Bacic. A znajuci ko je Princ tj. Stefan Zdravkovic sigurno mu je i drago sto se videlo "Ruke su vam krvave" u prenosu, i nema nikakve veze sa Joksimovicem i Cacijima. Greska je sto se Joksimovic upleo u to kad nema nikakve veze sa pesmom.

Edited by diego
Posted

Chaos vec formatira svoj model analize, tako da mozemo za ubuduce uvesti sledece nagrade:

- Starac dana

- Gej dana

- Riba dana

- Sramotnik dana

- Krindž dana

• Thanks 2
Posted
2 hours ago, Chaos Is Me said:

To je trebalo da bude 2020. 2021. je imao bolju pesmu i za malo pobedio. Ova pesma mozda ni u finale ne bi prosla, 2020. je zapravo bila jaka godina.

To bi bilo izmedju Efendi i Roupa (nastupili i jedni i drugi) i ovoga, koji Svajcarac.

Pogotovo sto je prosle godine pobedio Holandjanin, kojeg je Gjon totalno iskopirao.

Zaboravih i ovo.

Kakav Gjon, bukvalno ne bi usao u finale sa onim sranjem.

Sto se tice prognoza, Albanci upadaju u top 10 sto posto sa ovakvim running orderom, preporucio bih vam da to iskoristite.

Posted

Nisam Chaos, ali...

Nakon oba polufinala, pesme koje su ostavile najjači utisak na mene:

1. Albania - Ubedljivi favorit još otkako je pesma izašla, a nastupom su to samo potvrdili.

2. Estonia - Tommy užasno peva uživo, ali je pesma jednostavno zarazna i luda, pravi Eurovision banger.

3. Norway - Neočekivani banger, i to jedan od retkih, dobar ritam i odličan scenski nastup.

4. Austria - Peva lik ubija, u ovom slučaju je to dovoljno (možda i zbog slabe konkurencije).

5. Malta - Klasična ESC kičerica, ovo se traži!

6. Švedska - Zanimljiviji od svih smaračkih AI balada koje su mogli da pošalju, mada ne vidim zašto su ovako izraziti favoriti.

7. Spain - Ne zvuči baš nešto uživo, ali mi se sviđa pesma, prava je ženska (female empowering).

8. Izrael - Meni pesma nije nešto (kada ne bismo obraćali pažnju na značenje teksta), ali nemoguće je ostati ravnodušan zbog lične priče Yuvan Raphael, tako da se zbog toga nalazi ovde.

Generalno, ovo je jedna od najslabijih ESC koje pamtim, po kvalitetu pesama. Jedino što je iznad proseka su kadriranje nastupa, stage i multimedija, bukvalno svaki učesnik/ca ima veoma kvalitetan nastup, koji bi 'ladno mogao da prođe i kao video spot. Po tome su prevazišli čak i Šveđane.

• Like 1
Posted
6 hours ago, diego said:

Mila nema nikakve veze sa Zeljkom Joksimovicem, osim sto mu je stavljeno ime na aranzman na ime starih zasluga. I melodiju i tekst je napisao Dusan Bacic. A znajuci ko je Princ tj. Stefan Zdravkovic sigurno mu je i drago sto se videlo "Ruke su vam krvave" u prenosu, i nema nikakve veze sa Joksimovicem i Cacijima. Greska je sto se Joksimovic upleo u to kad nema nikakve veze sa pesmom.

Željko je uradio revamp pesme posle PZE. Zato je njegovo ime dodano.

Posted

Željko je obojio pesmu i to se čuje.

Elem, generalno mi se dopada ESC ove godine, Švajcarci su sveli sve to na razumnu meru euforije i spektakla i da, debelo su prešišali Šveđane.

Dopada mi se Grčka, Albanija, Izrael, Makijato, Finskai ima ih još.

Ne dopada mi se Austrija, ne dopada mi se Švedska.

Ginko ja do pobede 🇫🇮 😁💪

*Finska 

• Thanks 1