BattleBender Posted yesterday at 07:29 AM Posted yesterday at 07:29 AM Voleo bih da mi objasni neko kako su Češla, Italija i Moldavija ispred naših.
Klotzen Posted yesterday at 07:54 AM Posted yesterday at 07:54 AM Zašto ne bi bili ispred naših ? Nije jasno tvoje pitanje ? Mesta nastupanja određuje organizator na osnovu propova koje koriste i trebalo bi da razdvoji žanrove što više što ove godine nije ispoštovano. A ima i žreb u kom smo mi izvukli 1. polovinu. @all Ja sam zadovoljan sa pozicijom 9 kad smo već izvukli 1. polovinu. Australija pre nas nije dobra jer će ona da popali masu onim finišom a onda ide naša pesma koja je sporija od njene. Neće ni Malti biti prijatno da nastupaju posle onog našeg finiša 🙂 Rumunija dobro prošla, sada već vidim neki luđi scenario gde mogu da idu i na pobedu.
Chaos Is Me Posted yesterday at 08:11 AM Posted yesterday at 08:11 AM Idemo drugo polufinale, zaspao sam pred dodelu bodova: Bugarska - klasik Bugarska, verovatno najmanje artistična nacija u Evropi, pančevački buvljak Azerbejdžan - opšte mesto, teška midara, al ako ništa nije džiberluk Rumunija - Evanescence meets Nightwish, što će reći neka 2003a godina u vremenskoj kapsuli, u ovakvoj konkurenciji više nego korektno i glavni takmac Nišlijama iz ovog gasa i senzibiliteta Luksemburg - malo trying too hard grljenje drveća ali simpatična pesmica koja širi dobar vajb i ekološku osvešćenost, pevačica deluje kao da pije isključivo zeleni čaj Češka - više vokalna vežba nego pesma, kod mene uvek plus bodovi za odsustvo džiberluka al nije ovo za pobednika iako dečko odlično peva Francuska - vrhunski vokal (mada užasnog stila) i to je sve, pesma nije ni prazan burek nego masna folija od praznog bureka Jermenija - izvini Bugarko, sve ti je oprošteno, Desingerica naspram ovog jermenskog Đoganija deluje kao grof iz Burgundije Švajcarska - midara i to je to Kipar - Bugarka je sofisticirana gospođica naspram ovog đubreta koga bi bilo neprijatno da pusti i prodavac točenog sladoleda u Sutomoru van sezone Austrija - sasvim ok, solidno interesantno, solidno tripozno i dovoljno prijemčivo za ES, šteta što frajer nije bolji Letonija - vrlo dobro, neka letonska Ramonda koja ne udara tako jako ali ne bih imao ništa protiv da ovako nešto poslušam i redovnije Danska - zasluženo jedan od favorita, pesma jeste kompoziciono neka eurosong sigurica ali sve je na svom mestu, ništa wow ali dobar nastup, adekvatan glas, stas i es vibracija, mogu da vidim ovo kao pobednika iako bi to bio suviše siguran izbor Australija - only form no substance, sve kao uredno, a bukvalno ne izaziva ni jednu emociju, ni negativnu, kamoli pozitivnu Ukrajina - ovde već kreće da mi pada koncentracija, ovo je valjda bilo ok, prilagođeno ES templateu, malo operski vokal, malo engleski, malo lokalni jezik, iznad proseka, a ujedno i prosek Velika Britanija - najveće đubre ovog polufinala uz Jermeniju, Kipar i Bugarsku, samo na retard foru umesto na prčanj foru Albanija - patetična pljeskavica sa svim prilozima, sa mnogo svih priloga, prva dva zalogaja ok, posle ostatak baciš sa gađenjem Malta - ima potencijal ali nešto nedostaje, u svakom slučaju u ovoj konkurenciji sasvim korektno Norveška - isto jedan od favorita, pesma ima bukvalno jedan rif ali nekako je dobro spakovano za ovu prigodu, pevač je harizmatičan i baš prirodno deluje kao showman za razliku od mase ovde, naravno nije nikakvo čudo ili nešto što će se pamtiti ali gornji deo tabele svakako, neka aston vila 2 4
McLeod Posted yesterday at 08:16 AM Posted yesterday at 08:16 AM 18 minutes ago, BattleBender said: *Kako su ispred nas po odds Gledaj sanse za pobedu umesto pozicije. Izmedju 5% i 1% nema neke razlike iako tehnicki ovi prvi imaju 5x vecu sansu.
BattleBender Posted yesterday at 08:35 AM Posted yesterday at 08:35 AM Bugari su stvarno baaaaš talentovani za neukus. To im je možda najveći talenat koji poseduju. Sve je kod njih čubra, svuda je ima.
fillam Posted yesterday at 09:08 AM Posted yesterday at 09:08 AM (edited) Sad sam skontao da Francuskinja ima 17 godina, što mi ceo vokalni performans čini još impresivnijim, bravo devojko! Edited yesterday at 09:09 AM by fillam 2
Mina D. Harker Posted yesterday at 09:10 AM Posted yesterday at 09:10 AM Danska je prošla na ljepotu i ghejstvo pjevača, isto norveški Keiser Chiefs, isto malteški kauboj. Mene je benelux jako iznenadio ove godine, obično muzički neinteresantni, podigli su ulog. Ne veruem kako zemlja sa jakom muzičkom tradicijom i kulturom poput Britanije nikad ne pošalje normalnu pjesmu na ES.
Stiletto Posted yesterday at 09:24 AM Posted yesterday at 09:24 AM 7 minutes ago, Mina D. Harker said: Ne veruem kako zemlja sa jakom muzičkom tradicijom i kulturom poput Britanije nikad ne pošalje normalnu pjesmu na ES. Kad su slali svetske zvezde su uglavnom izvisili, UK ima pet pobeda i čak šesnaest drugih mesta. Od pobednika svetski poznati su Katrina and the Waves i hajde de Sandie Shaw, ali ko je još u životu van te pobede na Evroviziji čuo za neku pesmu Lulu, Brotherhood of Man ili Bucks Fizz? A za UK su nastupali i Cliff Richard i to dvaput, pa Olivia Newton-John, Michael Ball, Bonnie Tyler, Olly Alexander, Engelbert Humperdinck... sve svetski poznate face. 1
Mina D. Harker Posted yesterday at 09:30 AM Posted yesterday at 09:30 AM Rispek, to je izgleda bilo "before the war my time, koliko pamtim nisu briljirali.
BattleBender Posted yesterday at 09:34 AM Posted yesterday at 09:34 AM Ja sam poprilicno ubedjen da namerno salju nebitne izvodjace i lose pesme, jer kao da se jjasnije da do znanja da ne fermaju ES. Jer verovatno ocekuju da pobedjuju svake godine, nedo bog da nisu najbolji u necemu takvom.To je ono klasicno izmotovanje, kad neki klinac izgubi od nekog u 1v1, nakon sto si nabije pritisak da mora da pobedi, pa onda na 19-13 za protivnika krene da baca kerefeke neke da ispadne da se sve vreme kao zajebavao. Englezi su to, i njihova gordost...
McLeod Posted yesterday at 09:43 AM Posted yesterday at 09:43 AM (edited) Oni se stalno sprdaju sa ESC (a najvece pare daju za njega), Grejem Norton je po otrovu Duska puta deset, pricaju da ih ne vole jer su najbolji, svi mrze Engleze jelte, a zapravo svaki put kad su poslali iole ok pesmu bili su dobri. Na primer, Sem Rajder im je tehnicki doneo pobedu 2022, jer je bio drugi iza Ukrajine koja nije organizovala zbog rata. Bila je i Dzejd Juen peta 2009, ona je bivsa clanica Sugababes. Ali generalno od tad jedina dobra pesma koja je ipak lose prosla je Surie - Storm, imala je stage invadera. Cak i poslednjih nekoliko godina kad se kao potrude, evo sad su se potrudili da imaju retard pesmu i bar neki nastup, uvek nesto fali, da li vokal, da li je pesma lose isproducirana, sto mi je neverovatno za njihovu muzicku industriju. Isto, ako hoces da saljes neki lajt popic letnji hitic sto su pokusavali prethodnih godina, daj neku devojku koja peva vrh i igra dobro, sigurno ce dobro proci. Edited yesterday at 09:48 AM by McLeod
Stiletto Posted yesterday at 09:48 AM Posted yesterday at 09:48 AM (edited) 21 minutes ago, Mina D. Harker said: Rispek, to je izgleda bilo "before the war my time, koliko pamtim nisu briljirali. Eh, during the war, kad se pevalo uživo uz prateći orkestar. Evo ovo je takođe bilo u Beču, izašla na scenu malecka cura u kratkoj haljinici i bosonoga, još joj crkao mikrofon na početku pesme pa je zvučala ko pod svadbarskom šatrom, ali opet pobedila: A da, sixseven 17 minutes ago, BattleBender said: Ja sam poprilicno ubedjen da namerno salju nebitne izvodjace i lose pesme, jer kao da se jjasnije da do znanja da ne fermaju ES. Od 1957. pa sve negde do dvehiljaditih UK je imala uspeha na Eurosongu, retko kad su bili ispod petog mesta, od 43 godine 20 put prvi ili drugi. Od dvehiljadite su digli ruke i zaređali 10+ i 20+ mesto, dva-tri izuzetka kad kad su bili uspešni. Edited yesterday at 09:52 AM by Stiletto
Stiletto Posted yesterday at 11:01 AM Posted yesterday at 11:01 AM Sad ste me gurnuli u trip down the memory lane da listam britanske pesme na Eurosongu. Kolika je ovo bila hitčina polovinom sedamdesetih, to nije bilo normalno. A tema pesme? Tata se pozdravlja sa trogodišnjim detetom pre nego što krene na posao (to se doduše otkriva tek u poslednjem stihu ). Sasvim zaslužena pobeda. Kad krenu u ovaj "ples" tokom refrena suze mi krenu na oči... koliko je to nekako srećnije vreme bilo. U sedamdeset godina karijere Klifa Ričarda ovo mu je u top pet hitova. A nije pobedio na Evroviziji i to na domaćem terenu, godinu dana posle pobede Sendi Šo. Zli jezici su posle pričali da je Franko potplatio sve žirije Evrope da i Španija jednom pobedi na Evroviziji. Vi mlađi se pesme sećate kao "Congwatulations", pevanom zajedno sa "Cwying" i "Gween gween gwass of home" A još mlađi po Squid Game. Primetite i kako su se Britanci klinčili sa prvim prenosom Pesme Evrovizije u koloru 2
Marko Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 16 hours ago, BattleBender said: Englezi su to, i njihova gordost... Nego, si ti probao nekad u nekom postu da ne pomeneš gordost 😄 On 5/14/2026 at 11:41 AM, McLeod said: Evrovizija odavno nije mesto gde ces cuti ne znam kakav pop hit, mada se i to desava s vremena na vreme, niti trendseter u modernoj muzici, ali je kao sou zabavan (kome nije ne mora da gleda) i sluzi tome da priblizi zemlje i organizuje prijateljsko takmicenje. Sa druge strane, na sta lici trenutni top 100 pesama, nisam siguran da je Evrovizija bas toliki festival sunda i kica u ovom trenutku. Moguće je, meni je npr zabavniji kad stavim mute 😁 Šalu na stranu, i dalje ne uspevam da razumem da ovo bude nekom izbor zabave od tolikih drugih stvari. Na tv-u samo, evrovizija konkretno mi ne bi bila u top100 šta gledati tokom večernjih sati koji god dan bio... Par puta kad je to treštalo u sobi, da mi nije smetalo u razgovoru sa drugima, ne bi ni znao da se dešava On 5/14/2026 at 4:51 PM, Klotzen said: Ako vam je ESC gomila parade i kiča pa što ste potrošili 3 sata da preslušate 35 pesama ? I što ćete da gledate polufinala i finala i ulupate još 10h. Ja recimo nikad ne bih trošio toliko vremena na nešto što mi je sranje. Čak nisam ni svih 35 pesama preslušao od početak do kraja(Azerku sam ugasio posle 30 sekundi). ESC ima visoko kvalitetne pesme, recimo pobednici od prošle i pretprošle godine možete gledati reakcije operskih pevača koji im skidaju kapu. Pre njih je pobedila Loreen koja je ekstra popularna u Evropi, pre nje Maneskin koji je sada već svetski poznat bend. Na ESC su pobeđivali Abba i Ceilne Dion učestvovao je i H. Iglesias i još mnogi koji su u svojim zemljama bili top tako da je to daleko od tamo nekog ispraznog šoua. Nisam potrošio 3 min a ne 3 sata, par puta sam se zajebao tako, ne više. Za neki argument o sadašnjoj, skorašnjoj ESC, složićeš se da uopšte ne obećava pominjanje Abbe, Celin i Julia Iglesiasa jer mu dođe kao podsećanje na staru slavu ili današnju bedu. Ovo što kažeš visoko kvalitetne pesme, bi mogao to malo podrobnije? Ako misliš na neke tehničke elemente pesama, ne znam otkad se to važi osim kao kuriozitet. Ja npr sutra da uzmem manijački da pravim kompilacije najboljih pesama ikad iz svih iole mainstream žanrova na ko zna koliko jezika, ne znam da li bi bila jedna sa evrovizije od lupam 20 000 (Možda neke iz prošlog veka doduše) Čini mi se da se, kad se govori pozitivno o evroviziji, baš prećutkuje kako svi ti nemuzički faktori su sve i svja, a sa druge strane ni više galame ni manje muzike... On 5/14/2026 at 11:04 AM, MilošVB said: Fakat izgleda zapravo ozbiljnije shvataju ESC oni koji bacaju toliki hejt Ljudima je pun kurac svakodnevice i traže ventil, pa i taj WWE koji sam poslednji put gledao sa tipa 12 godina. Onima kojima to ne utiče na neku percepciju o društvenim/polotičkim pitanjima, u smislu da ih ta zabava ne pretvara u zombije, nemam šta da zamerim. Retardi zbog toga sigurno nisu, al jbg lako je razmetati se tim izrazima i kurčiti preko tastature. Nekima sva umetnost ovog sveta izgleda ne pomaže. Evo ja hejtujem povremeno, bez i da pogledam/preslušam. Samo stvarno ne znam 17 hours ago, BattleBender said: Bugari su stvarno baaaaš talentovani za neukus. To im je možda najveći talenat koji poseduju. Sve je kod njih čubra, svuda je ima. Mislim, sav skoriji/noviji treš na stranu, zar nisu jedino tamo Brena i Čola (van SFRJ) napunili neke hale/stadione? Pametnom dosta
Klotzen Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Quote Nisam potrošio 3 min a ne 3 sata, par puta sam se zajebao tako, ne više. Za neki argument o sadašnjoj, skorašnjoj ESC, složićeš se da uopšte ne obećava pominjanje Abbe, Celin i Julia Iglesiasa jer mu dođe kao podsećanje na staru slavu ili današnju bedu. Ovo što kažeš visoko kvalitetne pesme, bi mogao to malo podrobnije? Ako misliš na neke tehničke elemente pesama, ne znam otkad se to važi osim kao kuriozitet. Ja npr sutra da uzmem manijački da pravim kompilacije najboljih pesama ikad iz svih iole mainstream žanrova na ko zna koliko jezika, ne znam da li bi bila jedna sa evrovizije od lupam 20 000 (Možda neke iz prošlog veka doduše) Čini mi se da se, kad se govori pozitivno o evroviziji, baš prećutkuje kako svi ti nemuzički faktori su sve i svja, a sa druge strane ni više galame ni manje muzike... To je i problem, ti kritikuješ ESC a potrošio si manje od 3 minuta na pesme. Kako onda znaš da ne valja ? Na stranu što ja mislim da je ove godine jedan od lošijih ESC-a ali opet imaš tu i kvalitetne pesme, i hitove i svašta po nešto. Recimo ove godine imaš Francusku pesmu, kada posle ESC krenu reakcije rado ću ti dati da poslušaš operske pevače koji svršavaju na njeno pevanje. Zatim imaš ovu Finsku pesmu koja je neki presek kvalitetne i popularne kompozicije a ima i Grčka pesma koja je kič i šund ali on upravo o tome i peva u pesmi tako da joj to savršeno stoji. Za kvalitetne pesme sam ti već dao primere u tom postu prethodna dva pobednika su odlične pesme, stvar je ukusa da li nam se sviđaju ili ne. Naravno da ako bi svi nastupili iz pozicije naših ukusa onda bi nam 90% pesama bilo sranje što daje zaključak i da je ESC sranje. Preteruješ oko spiska 20k pesama, evo ti pesma "Volare" koja je bila na ESC kada verovatno niko od nas nije ni rođen. Tu pesmu zna jedno 90% svetske populacije iako se retko kada emituje u medijima ovih dana. Iz ovog veka imaš Rybak-a, Loreen, onaj holanđanin sa Arcade pa i naša Molitva koje su ekstra popularne i mnogima bi definitivno bile u "20000 pesama". Jedino što ESC nema je jak marketing pa da se pobednik vrti po celom svetu i da svi čuju za njega. To se doduše unazad 10 godina menja tako da kada gledam kada neko reaguje na pobednike zadnjih 10 godina dosta često kažu da su već čuli pesmu. Evo da ne idemo mnogo naokolo kaži žanr ja ću ti izvući kvaltetnu i popularnu verziju sa ESC. Evo za početak rok pesme pošto mi ove godine šaljemo takvu : Ovo je pesma koja je pokupila gomile pohvala od samih muzičara a pride i zvuči ok za moj ukus. Maneskin sa njihovom pobedničkom pesmom verujem da svi znaju to ti je primer popularne pesme. I imaš ove koji su takođe dobro prošli ali njih kačim kao moj najbolji pik rok pesme kao neko ko je odrastao na Punk i Hard Core muzici.
Stiletto Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 6 hours ago, Marko said: Ja npr sutra da uzmem manijački da pravim kompilacije najboljih pesama ikad iz svih iole mainstream žanrova na ko zna koliko jezika, ne znam da li bi bila jedna sa evrovizije od lupam 20 000 (Možda neke iz prošlog veka doduše) "Neke iz prošlog veka" bi bile i u top 1000, a ne 20000. A Waterloo i Nel Blu Dipinto Di Blu možda čak i prvih 100. Congratulations i Save Your Kisses for Me su takođe bili mega hitovi u svoje vreme a i danas su jako popularne pesme. Za mnoge pesme ljudi ni ne znaju da potiču sa Pesme Evrovizije. Ova pesma ima jedno deset jako popularnih obrada:
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Imamo pomeranje. Australija u poslednja dana dobila 15% i ubrzano smanjuje razliku do Finske.
Mina D. Harker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Šta je meni ostalo u sjećanju od starijih pjesama, na prvu loptu: Molitva i Lane Moje, ofkors Lena - Satelite Rybak - Fairytale Buranovskiye babushki - Party for everybody Rusi su izgleda over-reprezentovani 🤔 iako ne slušam nikakvu rusku muziku, osim Pelagijine pjesme o ptičici. Sigurno tu ima još poneka, al' pamćenje me izdaje.
40Wins Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ne bih da zvučim kao četnik, ali brt kako Hrvatska ispred nas na kladži.
Nicklord Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Biće naši tamo 12. recimo - 40 poena od žirija i 100 od publike. Ne može više od toga, nije dovoljno pop metal kao Blind Channel koji su okačeni ranije danas ili tako neki Edited 3 hours ago by Nicklord
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, 40Wins said: Ne bih da zvučim kao četnik, ali brt kako Hrvatska ispred nas na kladži. Mislim Hrist i te stvari... to je sad u "modi". Plus dobro harmonijsko pevanje. Mada sam slušala Zorju u 4 glasa, pojela je pesmu. I Hrt radi promociju na tome, premda i neke druge potpuno debilne pesme su ispred. I ne smeta mi, momci su ekstra i obožavam niški dijalekt
Helena Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago Ovo će mi biti hajlajt na Eurosong 2026 Autorka Corrine Cumming, EBU
Recommended Posts