Jump to content

Recommended Posts

Posted

Poljakinja se lozi na Aliciju Keys. Jos se i zove isto. Pesma je ocaj takodje ali je prosla jer je kraj bio efektan i ono penjanje.

• Like 1
Posted

To se lako reši, krupan kadar na Luku dok taj ne iznese jaknu, i ništa se ne vidi. Ali RTS je uvek voleo te krupne kadrove u kojima se ništa ne vidi osim propusta 🙂

Posted

Uhvatih sinoć deo nastupa na ORF televiziji i ono što me je šokiralo, ljudi su uredno pričali preko svakog nastupa, dakle dok ide pesma, oni u nekom momentu ubace komentar, a nekad i po 2-3 tokom jednog nastupa, ne pamtim kad sam nešto bizarnije video. Praktično obesmislili šou sasvim jer nijednu jedinu pesmu nisi mogao odslušati u celosti bez ometanja 🫨

Posted

Sve pesme su sranje, ova naša možda i najmanje.

Grčki gangam style je blamantni kupusarnik od pesme.

Italijan ukrao sekvencu od pesme iz Roki. Finska je klasikica, chhesy hvatanje na violina fore.

Apsolutno sranjište overal.

• Like 2
Posted (edited)

Evo i mojih utisaka od sinoć koje niko nije tražio:

Moldavija - jebiga neke predrasude o državama se ispostave tačne, a ovo jednostavno zvuči...moldavski, što će reći mnogo socijalno i sa zakašnjenjem od bar 10ak godina, kao i frizura ovog (t)repera

Švedska - u tankoj konkurenciji jedna od boljih, ja lično prezirem tehnozu ali mogu da zamislim ajs nigućija kako lajne kokaina razvlači po sisama uz ovo; bila bi fora da gospođica ispod maske krije zube kao Mileena iz mortal kombat, u tom je gasu

Hrvatska - nije loše, dosta epska produkcija i prezentacija što diže ocenu malo, naravno ništa što već nismo viđali godinama na ES al ajd da kažemo zasluženo u finalu, bravo komšije, stidite se, čestitke

Grčka - teško smeće i krindžerica, ali vizuelna prezentacija je dosta zanimljiva pa kapiram da za mongoloide ovo ide dosta dobro

Portugal - ja koji sam uvek za otmenu gospodu pre nego za klovnove kažem da je ovo nula nularica, nikakva pesma

Gruzija - najgora pesma uz retarda iz Grčke, s tim što on bar može da se svidi retardima, ovi ne mogu ni to

Italija - botoksirani talijanski Trent Reznor je taman neka zlatna sredina mediokritetstva na ovoj manifestaciji, nije blam ali nije ni pamtljivo

Finska - teška smećurina, lik loše peva, pesma je nikakva, ima klasik EV scenografiju i malo te jeftine violine i to je to, ako je ovo favorit mislim stvarno, dajte Grku, on je bar retard

Crna Gora - bledunjavo, refren bi mogao biti bolji da je bolje producirano i da grune ali ovako ostaj sve na istom atmosferskom nivou a i ova ženska nije neka pevačica realno, tamo ljubavi đe zvone zvona

Estonija - Avril Lavigne za moldavsko tržište otprilike, simpatičan pesmičurak koji bi pre pristajao devojčicama od 10 godina nego zrelijim damama

Nemačka - maštovito poput nemačkih gradova srednje veličine tipa Dortmunda, dakle potpuno generična stvar koja nit smrdi nit miriše

Belgija - čini mi se da mi je ovo bilo relativno ok al se ne sećam ničega, što je možda i kompliment

Litvanija - najbolji scenski nastup i mali dašak avangarde ali muzički tankoza jebiga

San Marino - jeftinije od Moldavije, Boy George se dobro drži na nogama

Poljska - uf što mrzim ovakve pesme, Aleksandra Kovač style daj odmah da overperformujem sve vokalne ukrase, nema veze što je pesma kurčina

Srbija - realno estetski krindžfest, al realno i među najboljima u ovakvoj konkurenciji, loše otpevao momak one jecajuće strofe, pokušao je previše, odlična produkcija i def okupira pažnju posebno kad uleti onaj djenty brejk kad se zemlja trese

Izrael - realno odlična pesma za ovaj fazon, imaju rašta jevreji i da nameštaju

Edited by Chaos Is Me
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
  • Pumpaj! 1
Posted

E bravo, baš sam se pitala na koga me podseća Italijan. Posle dosta godina je Italija očajna, ne znam na koju foru se ovo kotira prilično visoko. Mada nisam ispratila ni ovogodišnji Sanremo.

Društvo i ja smo organizovali naše bodovanje, tako da evo mojih poena, koga zanima 😂

Spoiler

spacer.png

Bodovala sam baš evrovizijski, tako da imamo i 5 pesama bez poena. Sad što se tiče kombinacije bodovanja i samih predikcija za finale: 

Srbija, Hrvatska i Finska - sigurno top 3 nastupa večeri, visoko kvalitetna po svim parametrima. Finska je prototip evrovizijskog pobednika, mi smo klasičan dark horse takmičenja dok je Hrvatska uspela da podigne nastup nivo iznad u odnosu na Doru, deluju zaista moćno.

Grčka - Kaarija sa Temua, pesma je objektivno nikakva i on nema dovoljan stage presence da iznese to sam na sceni. Povadio ga je drugi deo nastupa gde je imao još aktera, multimedijalni efekti su moćni i pesma ima ritam. Dala sam mu visoku ocenu za outfit jer je ovo kič po mom ukusu. Bilo je očekivano da prođe.

Litvanija - Pozitivno iznenađenje večeri, mračno, pomalo konceptualno, pored nas ovo je jedini nastup koji pravi jak kontrast u odnosu na ostale sa gomilom šljokica. Meni se dopalo overall i videla sam da može proći u ovom polufinalu.

Izrael - Iako ih namerno nisam ocenila - što je moj lični bunt, znala sam da prolaze u finale. "Najneizraelskiji" nastup ikada, u smislu da čujem pesmu a ne znam čiji je predstavnik, nikad ne bih pogodila da je Izrael u pitanju. Možda su se namerno distancirali na ovaj način, ko će ga znati.

Poljska - Ima neki vibe Euphoria soundtrack-a. Meni se dopao ceo nastup, a nije imala ni neku konkurenciju u grupi moćnih ženskih vokala. 

Švedska - Nisam ocenila jer mi je ovo klasična generic pop pesmičica iz švedske kuhinje, od čega mi je odavno muka na ESC. Ali sam znala da prolaze dalje, naravno. Ukratko - bezveze.

Belgija - Zanimljiv performans i ona ima interesantnu boju glasa. Pesma u jednom trenutku postaje toliko repetitivna da se samo moliš da što pre završi, ali nije jedina. Dovoljno da se umuvaju u finale u ovoj konkurenciji.

Moldavija - Težak krindž, mada Moldavija je simpa jer uvek ima svoj melos i igra na tu kartu. Na tu foru se uvek nekako i nađu u finalu. 

Neocenjeni a koji nisu prošli: Portugal - šta god, Estonija - Avril Lavigne od pre 20 godina, Gruzija - lepo je što se oni porodično druže (u pitanju su brat i sestre), ali je nastup niđe veze.

Crna Gora - bolja nego što sam očekivala, San Marino - ova ženska uvek dovede nekog poznatijeg izvođača od sebe, bezvezno.

Posted
15 minutes ago, Chaos Is Me said:

Litvanija - najbolji scenski nastup i mali dašak avangarde ali muzički tankoza jebiga

Jedna nijansa mu je falila da ispadne black face, riskantno 😬

Crnogorka ne pjeva dobro, isforsirano agresivan nastup plesačica mi nije legao, ali realno je CG najmanje muzikalna nacija od svih ex ju zemalja. Da, računajući i Bosnu.