Jump to content

Recommended Posts

Posted
  On 4/7/2025 at 3:09 PM, 𝓑π“ͺ𝓫𝔂 said:

Sama si navela kako Elon ne prica sa tatom zbog tatinog odnosa sa pocerkom, sto ti je glavni faktor odbrane... a ne vidis da isti taj Elon ide okolo i stancuje decu nesumicno. 

Expand  

To nije glavni faktor ali ajde da pogledamo u taj faktor. Elon stancuje decu, cesto preko IVF, ali nije, za sada, ni prisao blizu incesta. Sto je veoma blizu sta je njegov otac uradio. To sto zene pristaju da imaju njegovu decu, u razmenu za pare, nije isto.

Mislim nemam pojma sto se to racuna kao odbrana, ako kazem da nije moralno nekog optuzivati za to kakav mu je roditelj.

On 4/7/2025 at 3:03 PM, Beonegro said:

Morski lav mi je rekao

Expand  

A verujes morskom lavu? πŸ€£ Moram priznati da si zabavan u svom ocaju da projektujes.

Posted (edited)
  On 4/7/2025 at 4:54 PM, Angelia said:

Elon stancuje decu, cesto preko IVF, ali nije, za sada, ni prisao blizu incesta. 

Expand  

Da, po svemu sto znamo Elon nije ni prisao blizu incesta niti je kao predsjednik Sjedinjenih Drzava pominjao svoju kcerku u seksualnom kontekstu.

Edited by ters
Posted
  On 4/7/2025 at 4:54 PM, Angelia said:

To nije glavni faktor ali ajde da pogledamo u taj faktor. Elon stancuje decu, cesto preko IVF, ali nije, za sada, ni prisao blizu incesta. Sto je veoma blizu sta je njegov otac uradio. To sto zene pristaju da imaju njegovu decu, u razmenu za pare, nije isto.

Mislim nemam pojma sto se to racuna kao odbrana, ako kazem da nije moralno nekog optuzivati za to kakav mu je roditelj.

Expand  

Niko njega ne optuzuje zbog roditelja, nego zbog njega. Eto potrefilo se da su obojica vatreni ljubitelji tehnokratije, Putina... pa i Hitlera...

I molim te nemoj o moralu ovde nekog dok branis Elona, stvarno je ispod svake granice dobrog ukusa...

Posted
  On 4/7/2025 at 2:09 PM, Angelia said:

Zar oni nisu pod sankcijama?

Expand  

Sorry, mea culpa, mislio sam da znas o cemu pricamo.

Rusija u USA godiΕ‘nje izveze 3 milijarde dolara. Rusija nije dobila carine.

Lesoto u USA godiΕ‘nje izveze 250 milijuna dolara - 1/12 ruskog izvoza. Lesoto je dobio 50% carine.

Dakle, kako objasnjavas to da je stabilni uveo carine celom svetu, a russiji nije ?

• Like 1
Posted

Elon Ε‘tancuje (odvratan kontekst) decu.

Ali on se odriče "feleričnog" deteta, őto je neoprostivo.

Posted
  On 4/7/2025 at 11:14 PM, Helena said:

Elon Ε‘tancuje (odvratan kontekst) decu.

Ali on se odriče "feleričnog" deteta, őto je neoprostivo.

Expand  

Pa stancuje. Ni jednom ustvari nije otac, osim eventualno onom malom human shield sto ga vuce sa sobom... 

Naletim juce slucajno na sliku Amber Heard i pogledam kako se preselila sa detetom u Spaniju. Na instagramu i ona i dete, detetu uvek prekriveno lice... i procitam da je ponovo trudna. Nije ni za prvo dete htela da kaze ko je otac, pa sad spekulisu da je Elon. Tako da mozda ih ima 16 (tj 15 i jedno na putu), a ne 14... 

Posted
  On 4/7/2025 at 10:45 PM, ters said:

Vidim da je NYT objavio spisak DOGE tima. Da li imaju nesto zajednicko? Izuzev indoevropskog porijekla kod svih. NI JEDAN PRIPADNIK DRUGIH GRUPA! 

Who Is in DOGE? Tracking Its Staffers and Allies in the Federal Government - The New York Times

Expand  

Kako si zloban i verujeő lamestream medijima. Od ovih 56+7 uglavnom mladih osoba koji vole Ameriku, čak dvojica su indijskog porekla. I posle kao oni rasisti, pfff.

Posted
  On 4/7/2025 at 5:42 PM, ters said:

Da, po svemu sto znamo Elon nije ni prisao blizu incesta niti je kao predsjednik Sjedinjenih Drzava pominjao svoju kcerku u seksualnom kontekstu.

Expand  

Nije se tusirao sa niom, u pravu si.

On 4/7/2025 at 7:52 PM, Dragan said:

Sorry, mea culpa, mislio sam da znas o cemu pricamo.

Rusija u USA godiΕ‘nje izveze 3 milijarde dolara. Rusija nije dobila carine.

Lesoto u USA godiΕ‘nje izveze 250 milijuna dolara - 1/12 ruskog izvoza. Lesoto je dobio 50% carine.

Dakle, kako objasnjavas to da je stabilni uveo carine celom svetu, a russiji nije ?

Expand  

Prenesi pricu na US topik, mislim da joj nije mesto ovde

Posted
  On 4/7/2025 at 10:45 PM, ters said:

Vidim da je NYT objavio spisak DOGE tima. Da li imaju nesto zajednicko? Izuzev indoevropskog porijekla kod svih. NI JEDAN PRIPADNIK DRUGIH GRUPA! 

Who Is in DOGE? Tracking Its Staffers and Allies in the Federal Government - The New York Times

Expand  

Kojih grupa? Sta znaci indoevropskog porekla? Nije dovoljno da su ljudi, nego moraju da budu iz nekih grupa. Ja videla onog Spanca. Posao je volonterski, ko se prijavio I imao kvalifikacije...

• Ha-ha 1
Posted
  On 4/7/2025 at 11:18 PM, 𝓑π“ͺ𝓫𝔂 said:

Pa stancuje. Ni jednom ustvari nije otac, osim eventualno onom malom human shield sto ga vuce sa sobom... 

Naletim juce slucajno na sliku Amber Heard i pogledam kako se preselila sa detetom u Spaniju. Na instagramu i ona i dete, detetu uvek prekriveno lice... i procitam da je ponovo trudna. Nije ni za prvo dete htela da kaze ko je otac, pa sad spekulisu da je Elon. Tako da mozda ih ima 16 (tj 15 i jedno na putu), a ne 14... 

Expand  

Jel mozete da se dogovorite sta mu zamerate? Sto ima 13 dece, izdrzava ih sve, nije prisutan otac...zasto se uopste bavite njegovim privatnim stvarima. Ko od nas nema neki mess u porodici? 

Tako besmislena tema, tip je bilioner, javna licnost, ali ovoliko gluposti samo govori o zavisti. Jel ima Bezos I njegova porodicna prica, ili Soros I njegova, Gejtz I njego razvod oko Epstain skandala...ko su niihovi roditelji, jer im neko dete smrce kokain I sta to znaci....Hunter anyone?

• Ha-ha 1
Posted
  On 4/8/2025 at 12:51 AM, Angelia said:

Jel mozete da se dogovorite sta mu zamerate? Sto ima 13 dece, izdrzava ih sve, nije prisutan otac...zasto se uopste bavite njegovim privatnim stvarima. Ko od nas nema neki mess u porodici? 

Tako besmislena tema, tip je bilioner, javna licnost, ali ovoliko gluposti samo govori o zavisti. Jel ima Bezos I njegova porodicna prica, ili Soros I njegova, Gejtz I njego razvod oko Epstain skandala...ko su niihovi roditelji, jer im neko dete smrce kokain I sta to znaci....Hunter anyone?

Expand  

Sto se ti toliko cimas oko zamerke Masku? Jel ti brat, otac, sin, muz, prijatelj...? Jbt kako ti to sve licno primas, malo frikicno.

Ja sam ovde ispisala poprilican broj strana da bi ti sazvakavala u neki post kako bi ti opet oporekla i krenula ponovo da vrtis u krug... cak sam i temu pokrenula.  Malo bezveze da to radim. 

Znas, bogatstvo, pamet, uspeh nisu zarazni, nece preci na tebe ma koga god branila. 

Posted

Dakle, i Angelia smatra da se "feleričnog" odrekao.

Očekivano.

Eto, ja mu konkretno zameram to i prilično sam sigurna da mu svoje dete ne bih pustila da ga on čuva.

Posted
  On 4/8/2025 at 1:05 AM, 𝓑π“ͺ𝓫𝔂 said:

Sto se ti toliko cimas oko zamerke Masku? Jel ti brat, otac, sin, muz, prijatelj...? Jbt kako ti to sve licno primas, malo frikicno.

Ja sam ovde ispisala poprilican broj strana da bi ti sazvakavala u neki post kako bi ti opet oporekla i krenula ponovo da vrtis u krug... cak sam i temu pokrenula.  Malo bezveze da to radim. 

Znas, bogatstvo, pamet, uspeh nisu zarazni, nece preci na tebe ma koga god branila. 

Expand  

Ma jok, ne cimam se, samo mi smesno kako se zavist I ogorcenost prema nekom uspesnijem, pretvorio u moralnu dubiozu.

Sad decu ocenjujemo na osnovu roditelja, sutra cemo da ih ocenjujemo na osnovu etnicke, ili religijske ili rasne propadnosti...jer iver ne pada daleko od klade πŸ™„

Ma ispisali si ti strane, a da nikad nisi srela coveka usred tvoje teme. 

Da zivi pored tebe, i da nije bilioner, ne bi zasluzio jednu recenicu od tebe. Da je ilegalni imigrant, slavila bi ga kako eto doprinosi americi.

Nemoj da se pravimo blesavi, Elon je bio heroj levicara, dok nije promenio tim. Sad je inkarnacija djavola, spalicemo sve ... nebitno koliko je doprineo napretku.

kako vas samo malo, negde duboko u dusi, nije sramota? Mene bi bilo. Ne mislim da je on super divna osoba, ne znam ga. Mozda je uzasan. Ali da koristite ovakve argumente...

Posted
  On 4/7/2025 at 2:24 PM, Angelia said:

Moralna. Da cesto deca preuzimaju dosta od roditelja, ali ne cenimo decu na osnovu roditelja nego na osnovu individual ih postupaka.

Expand  

Ne govorim o moralu, niti smatram da deci treba suditi na osnovu postupaka roditelja. Ono o čemu govorim je da smo, hteli to ili ne, oblikovani postupcima svojih roditelja.

Skoro sve se slazem, samo je netacno da je Elon osudjivao oca kao adolescent, nego to radi I dan danas. Psiholoski si u pravu da deca cesto ponavljaju neko ponasanje roditelja, ali moralno gresis. Znaci moguce je da je majka imala veci uticaj. Ili njegova licna iskustva.

Expand  

Na koji način moralno greΕ‘im? 

Mi imamo uvid u ponaΕ‘anje njegovog oca i njega, takoΔ‘e znamo da deca često mirroruju ponaΕ‘anje roditelja istog pola - to moΕΎemo objasniti učenjem po modelu iz oblasti razvojne psihologije, odnosno činjenicom da je otac/majka prvi uzor za ponaΕ‘anje muΕ‘karca/ΕΎene, a moΕΎemo se backupovati i Frojdovom teorijom... 

Naravno da je i majka imala uticaj, kao i odnos izmeΔ‘u roditelja.

Gledala sam dokumentarac o sinu Rudolfa Hesse-a, jer treba da zakljucimo da je on genocidni manijak? Ili da su deca serijskog ubice, potencijalne ubice?

Expand  

Ovo o čemu ti piΕ‘eΕ‘ bi bilo zaključivanje unapred, Ε‘to ne bi trebalo, no ne treba ni isključiti rizike u ponaΕ‘anju. Koji čak nisu ni genetski, veΔ‡ viΕ‘e situacioni i oblikovani okolinom. Dok mi piΕ‘emo o Elonu, gde njegovo ponaΕ‘anje danas atribuiramo faktorima iz detinjstva. To su dve različite stvari.

Posted (edited)

Nije bitan privatni zivot Svemirske Karen (jer on sigurno nema uticaja na njegove poslovne i politicke odluke)

Bitno je da je napravio ogromnu ustedu US, otpustajuci masu radnika (doduse neke su opet morali zaposliti, jer su vazni i zbog haosa koji je nastao) i otkrivanjem velikih pronevera (koje su se nazalost pokazale izmisljenima).

Osim toga, time sto je hteo da kupi izbore u Wisconsinu (i nije uspeo) samo je ojacao demokratiju u US.

Zar nije onda pravedno da bude i nagradjen ?

Na pr. sa 6 milijardi $ za njegovu firmu (poreznih para od hardworking radnika poput @Angelia) i besplatnu reklamu auta u dvoristu WH.

Btw

US nacionalni dug

20.01.2025. - 36,372,000,000,000 $

08.04.2025. - 36,702,000,000,000 $

Edited by Dragan
  • Like 4
Posted (edited)

Mislim da je potezanje morala u odbranu nemoralnog sina od bagaža joő nemoralnijeg oca prilično promaőena taktika. To je tako neőto vague i neuhvatljivo, a bogami i subjektivno.

Ko kaΕΎe da je sin nemoralan? Evo, ja. Da li mu je to najveΔ‡i greh iz mladosti? Ne, ne bi me bilo briga da komentariΕ‘em njegove izbore da se nije uhvatio u kolo sa najgorim ljudima u Americi i Evropi. 

Inače mi nikad nije bio simpatičan, ni kad je to bilo kul reΔ‡i.

Sad je laka meta, ali sam se namjestio.

Edited by Mina D. Harker
  • Like 3
Posted
  On 4/8/2025 at 4:42 AM, Angelia said:

Ma jok, ne cimam se, samo mi smesno kako se zavist I ogorcenost prema nekom uspesnijem, pretvorio u moralnu dubiozu.

Expand  

Ovo je, AnΔ‘o, glup ad hominem argument, nema veze sa ΕΎivotom. 

Btw, @DameTime nature vs. nurture, negde sam čitao, ne znam koliko je aktuelno, da je nurture generalno nebitan, nature uvek pobedi?

Posted
  On 4/8/2025 at 6:52 PM, Eddard said:

nature vs. nurture, negde sam čitao, ne znam koliko je aktuelno, da je nurture generalno nebitan, nature uvek pobedi?

Expand  

vidim tjeraju vas da učite napamet Mein Kampf za njemačko drΕΎavljanstvo πŸ˜œ

• Like 1
  • Ha-ha 3