Jump to content

Oskara dobija...And The Oscar Goes To...

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Eddard said:

Why the fuck je La la Land imao 14 nominacija je isto takva sramota. Mislim, ok filmić, meni je prijao, ali 14?! 

Inicijalno sam htela da napišem kako se bar donekle slažem sa ovim, ali sam onda proverila nominacije i shvatila da se ipak ne slažem 😄 

2017 Academy Awards 
14 nominations, 6 winners

Original song

Music: Justin Hurwitz. Lyrics:

"City Of Stars"

Winner

Production design

Sandy Reynolds-Wasco and David Wasco

Winner

Directing

Damien Chazelle

Winner

Cinematography

Linus Sandgren

Winner

Original score

Justin Hurwitz

Winner

Actress in a leading role

Emma Stone

Winner

Original screenplay

Damien Chazelle

Nominee

Actor in a leading role

Ryan Gosling

Nominee

Best picture

"La La Land"

Nominee

Costume design

Mary Zophres

Nominee

Film editing

Tom Cross

Nominee

Original song

Music: Justin Hurwitz. Lyrics:

"Audition (the Fools Who Dream)"

Nominee

Sound editing

Mildred Iatrou Morgan and Ai-Ling Lee

Nominee

Sound mixing

Ai-Ling Lee, Andy Nelson and Steve A. Morrow

Nominee

Za ove more technical nagrade (sound editing, mixing, film editing, costume design itd) ne znam, a prilično sam sigurna da je u glavnim kategorijama sve bilo zasluženo.

La La Land je film koji prija i ujedno nosi snažnu poruku. Jbt kad se setim kako sam plakala na poslednju scenu, kada se pogledaju i Sebastian joj suptilno klimne glavom, kao da joj govori da razume njen postupak. A Mia se nasmeši suznih očiju i odlazi, dok on nastavlja da svira. Znači ridala sam, mrzela i obožavala Damiena istovremeno, dok nisam shvatila da je to jedan od najboljih završetaka nekog filma, like, ever. ❤️

Eto, uporedi samo taj mjuzikl sa ovim danas koji ima 13 nominacija.

Plus za La La Land, mislim dodatni, je taj što je vratio mjuzikle na veliku scenu značajnih nagrada.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted

Sto se mene tice, La La Land najmanje sporan od ta tri. Film dobro vozi + lajtmotiv je kompromis zbog cega i dosta je odstupao od klasicne forme mjuzikla. Napravljen je dobar balans, sadrzaj je pitak. Izasao sam iz bioskopa odusevljen. Jedina mrlja mi je bila samo jedna scena na kraju koja je predugo trajala, ali to je do Sazela. Babilon je tako upropastio drugu polovinu filma i sam kraj. Tu je tek bio bez osecaja da efektno isporuci.

Samo i od La La Landa ima barem 50ak nominovanih filmova koji su vidno bolji. Nikad nisam cimao koliko ko ima nominacija, ali uvek odredjena grupa ljudi jedva doceka da takvi filmovi zesce fejluju na dodeli.

Nakon sto nisu dobili nagradu za najbolji film, moje interesovanje za Oskarom je splasnulo, samo beleska i upisivanje filmova.

• Like 1
Posted

Meni je definitivno naj wtf detalj to što za najboljeg reditelja nije nominovan Jon Chu,režiser Wicked. Ispada da je film dobar uprkos,a ne zahvaljujući njemu što ne može biti dalje od istine.
Chu je odlično odradio posao i zaslužuje sve pohvale,a i nominaciju.

Ni Denis Villeneuve nije nominovan za Dinu 2. Mislim da nije bio ni za prvi deo? Neverovatno..nije mi baš shvatljivo.

Konačno,očekivao sam da Maragret Qualley bude nominovana za najbolju sporednu žensku ulogu. Iako Demi briljira u filmu i Margaret je bila vrlo dobra.

• Like 2
Posted
2 hours ago, Drug Crni said:

...očekivao sam da Maragret Qualley bude nominovana za najbolju sporednu žensku ulogu. Iako Demi briljira u filmu i Margaret je bila vrlo dobra.

Vrlo, vrlo dobra.

Čak odlična :classic_love:.

Spoiler

3612ce4f534945c14c3213fc7aebb62380446957

Ostatak nominacija ne bih komentarisao.

Nema svrhe.:classic_happy:

• Ha-ha 1
  • 1 month later...
Posted
2 hours ago, Stiletto said:

Odgledao sve glavne kandidate za Oskara ove godine i moram da kažem da in my humble opinion Konklava šije sve ostale filmove za tri koplja.

Konklavu sam odmah pogledala, čim se pojavio u internet prodavnicama. Sa onakvom glumačkom ekipom nema greške, a i priča je intrigantna (i relevantna).

Pogledaću još možda Brutalistu, Anoru već jesam, ostali me ne zanimaju.

Timote Šalame je počeo toliko da me nervira, više ne mogu da gledam filmove s njim. Oće to kad jednog glumca toliko forsiraju, da iz frižidera izlazi. Kao da u onolikom Holivudu nema ko drugi da glumi.

Mada, generalno gledano, poslednjih godina slabo pratim kandidate za Oskara.

• Like 2
Posted
7 hours ago, Stiletto said:

Odgledao sve glavne kandidate za Oskara ove godine i moram da kažem da in my humble opinion Konklava šije sve ostale filmove za tri koplja.

:classic_blink: ... Živ bio.

Brz oporavak ti želim :heart:

...

Ovo stvarno mislim - svaka čast - treba imati i živaca i muda i želuca za takav poduhvat...
Verovatno ni ostali ni ostali organi nisu pošteđeni .

...

Ja to više ne mogu.

Nekada sam bio redovan konzument - čak i karte plaćao...
Jurio kandidate po pretpremijerama :cry:

Vreme me je pregazilo a da nisam ni primetio.

...

Nadam se samo da će ona klinka da pokupi nagradu.
Simpa je.

Posted

Jedna jako čudna godina, isrekno što se tiče same ceremonije biće zanimljiva, pošto je Openhajmer prošle godine bio apsoultni favorit, a sada je tesna trka u većini kategorija. Nije moglo ni bez skandala i nameštanja i svega i svačega, ali je moj utisak da je godina ipak bila tanka sa filmovima. Neki filmovi su iskreno podcenjeni, neki su dobiili i više nego što su trebali. Ne računajući ove filmove koji su dobili nominaciju za najbolji film, ja bih samo pomenuo još tri koja su verovatno i zaslužila nominaciju za najbolji film. Prvi je letonski animirani film Flow, koji je sjajno osveženje, jeste u nominaciji za najbolji strani film, ali mislim da je mogao i u glavnu konkurenciju. Drugi je A Real Pain, mislim da je svakako i ovaj film zaslužio nominaciu, a treći je film koji po meni ne samo da je zaslužio novinaciju za najbolji film (a ne samo nominaciju za najbolji strani film), nego je možda među najboljim filmovima prošle godine, a  to je Seme svete smokve. Jedan dosta hrabar, rekao bih pre svega iranski film, ali zbog nemačke produkcije, kao nemački kandidat za oskara. Režiser Muhamed Rasulof, tri puta hapšen zato što su filmovi kršili pravila cenzure, ove godine je osuđen na 8 godina zatvora, neposredno pošto je film ušao u selekciju za Kan, ali je uspeo da pobegne, bukvalno pešice. Posle 28 dana bekstva je uspeo da se domogne Evrope.  Glavnoj glumici Soheila Golestani je suđeno zbog uloge u ovom filmu i vrlo lako može da dobije godinu dana zatvora i bičevanje. Ako ništa drugo možda bi i ljudi na ovim prostorima mogli da ukapiraju kako je skupa cena kojom se plaća sloboda.

Elem moje prognoze:

- Najbolji film - Anora. Jako je blizu Konklava, posebno posle Bafte, ali mislim da je to to. Zanimljivo je ovde da je Emilija Perez dugo bila prvi favorit, pa je onda izbio skandal oko starih rasističkih tvitova glavne glumice, pa je zamenio Brutalista, pa je i tu izbio mini skandal kada je otkriveno da su koristili veštačku inteligenciju u kreaciji filma. Tako da Anora ili Konklava.

- Režiser - Brady Corbet – The Brutalist, mada vodi Baker za Anoru po kladionicama.

- Glavni glumac - Timothée Chalamet (A Complete Unknown), mada vodi Brody za Brutalistu u kladionicama.

- Glavna glumica - Mikey Madison (Anora), mada u kladionicama vodio Demi Mur za Suspstance

- Sporedni glumac - Kieran Culkin (A Real Pain)

- Sporedna glumica  - Zoe Saldaña  (Emilia Pérez)

- Originalni scenario - Anora

- Adaptirani scenario - Konklava

- Najbolji animirani film - ja bih voleo da bude Flow, ali The Wild Robot će verovatno pobediti.

- Najbolji međunarodni film - I`m still here (Brazil) će verovatno dobiti i neće biti nezasluženo, pošto je odličan film, ali Seme svete smokve me je zaista dirnuo tako da ću navijati za njih, ali male su šanse. (Inače Seme svete smokve je bio juče na RTS 2, tako da vratite i pogledajte).

- Originalna muzika - Brutalista

- Najbolja pesma - El Mai - Emilija Perez

- Zvuk - Dina 2

- Produkcijski dizajn - Wicked

- Cimetografija - Brutalista

- Šminka i frizura - Wicked

- Kostim - Konklava (Wicked je favorit)

- Montaža - Brutalista

- Specijalni efekti - Dina 2

I za kraj navijam večeras i da oskar za najboji kratki film dobije Nebojša Slijepčević za film - Čovek koji nije mogao ćutati. Ako niste znali, a malo ko je mogao pošto naši mediji naravno uglavnom ćute o tome,  film je o Beograđaninu Tomi Buzovu koji je žrtovao sebe da bi spasao jedan mladi život. Na zgradi u kojoj je živeo na Novom Beogradu postoji spomen tabla. Film je hrvatski.

• Like 3
Posted
On 2/28/2025 at 1:41 PM, Mina D. Harker said:

Timote Šalame je počeo toliko da me nervira, više ne mogu da gledam filmove s njim. Oće to kad jednog glumca toliko forsiraju, da iz frižidera izlazi. Kao da u onolikom Holivudu nema ko drugi da glumi.

Ja ga baš gotivim, odličan je mladi glumac koji će sigurno biti među velikanima. Realno i nema ko da glumi, mislim od toliko glumaca - ko je zapravo kvalitetan? xD

Meni se dopada i njegova iskrenost, zero bullshit dečko, zna koliko vredi i ima zdravo samopouzdanje.

Posted
On 2/28/2025 at 1:41 PM, Mina D. Harker said:

...Timote Šalame je počeo toliko da me nervira, više ne mogu da gledam filmove s njim. Oće to kad jednog glumca toliko forsiraju, da iz frižidera izlazi.

Hej Mina :ss:

Nisam ni primetio da nisam jedini - dok @DameTime nije citirala tvoj post :classic_happy:

On mi dođe nešto ko muška Zendaja - toliko je nametnut/forced da nema dalje :classic_happy:

Za mene će zauvek ostati dečkić iz Call me by your name :heart:
Ili kako bi klinci danas rekli - femboy :classic_happy:

...
Usput da li još neko prati dodelu?
...
Odlučio sam da ispratim i toalete :heart:

Gorepomenuti Timi C. je došao u limun-žutoj Živenšijevoj kreaciji :classic_love: ... ako mu daju oskara tako obučenom - onda stvarno ... :57:

....

Voditeljka - primaljka deluje kao voštana figura Merilin Monro ... Poluotopljena ... deluje jezivo.

Posted

...
Ariana G. - jebeni kostur :classic_blink:

U bre... Samo joj oči deluju žive :classic_ninja:
Kreacija na njoj je - interesantna - deluje kao da je pridržava da ne padne... Nisam ispratio ko je kreator.

...
Moj favorit je klinka iz Anore ... Možda i pogledam zbog nje ... Možda.
Miki Medison - preslatka mi je.
Osećam da će ispušiti ali nema veze....

...
Ako još neko hoće da gleda - POTOK .

Posted

...
Peva Ariana. Somewhere over the rainbow.

Dobra je.

Deluje živo dok peva :cry:

Just now, Drug Crni said:

Ariana Grande otvorila sa Over the Rainbow iz Čarobnjaka iz Oza :Hail:

Kao da sam ja poručio pesmu

Hej Crni :classic_happy:

...
Evo joj je i drugarica iz Vicked -a
Nju baš nešto i ne...
Nije važno.

...
:classic_mellow::roflmao::roflmao: ... mnogo sam glup.
Pa ovo je iz jebenog mjuzikla.
Lepo je :ss:
Nije za mene ali poštujem. :classic_happy:

• Like 1
Posted

...
Odisej :classic_happy:

Mogao bi on za Konklavu da pokupi.
Ne znam kakav je film ali on je uvek dobar.
Svakako bolja opcija od Timija :classic_happy:

...

Sve bi bilo bolja opcija od timija :default_coffee:

giphy.gif

Ne ljutite se - morao sam :59:

...
Jbg - Pola mu svakako neću oprostiti.

Posted

Joj - evo ga i Sendler ...:heart:

Elita.

Jebena Elita večeras. :classic_happy:

Just now, Drug Crni said:

Dobar je Konan..dobar je i uvod. Timoti Šalame posebno zanimljiv za zbijanje šala. 

Poštujem. :classic_happy:
Ne mislim tako doduše.
Prilično bezopasno i bljutavo.
Uplašeno.

Posted

U nedostatku ičega, da ogovaram :wicked:

Koji kritični momenat sam ja propustila da je ženama imperativ da izgledaju kako izgledaju-Demo neprepoznatljiva, Goldi takođe...kao ono plastično voće, ružno i neprirodno.

I 90% ostalih.

• Ha-ha 1