Jump to content

Polufinala


Koje finale prizeljkujete?  

61 members have voted

  1. 1. Koje finale prizeljkujete?

    • Argentina - Maroko
      11
    • Hrvatska - Francuska
      8
    • Argentina - Francuska
      29
    • Hrvatska - Maroko
      13


Recommended Posts

Невјероватан фудбалски успјех ове генерације Хрвата... Може човјек само да им завиди.

 

С друге стране, антифудбал који су приказали, лише меча против Канаде, је дошао на наплату. Приде, изјава Далића о бранитељима ми није помогла да будем равнодушан у овом мечу.

 

Прича се о некој вау игри у првих пола сата, а апсолутно ништа направили нијесу. 

Врхунски постављена тактика Аргентинаца, феноменално вече Месија и изузетно ми је драго што иду у финале.

 

И да, требају бити поносни Хрвати. Имају одличан нараштај. Имају култ репрезентације и не мислим да ће то отићи са Модрићем. Спрдају се људи са Гвардиолом, а момак је невиђени потенцијал. Лош меч, али није га Абубакар правио будалом, него највећи свих времена. Сигуран сам да ће га ова партија само ојачати.

 

Онај народ који живи фудбал, али буквално живи фудбал је заслужио титулу. Надам се да ће је и добити у недељу.

Edited by Big Ticket
  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

Poenta cele price je da je Argentina jedna od 20-ak timova koji su mogli da igraju polufinale ovde. Kao recimo Maroko. Tuga je samo ta sto se fudbal retko gleda, nego se gledaju imena, pa ce recimo proci nezapazeno da je Maroko igrao bolji fudbal od Argentine ovde.

 

Ali to je Maroko, no nameri uz par solidnih igraca koje ima svaka reprezentacija, pa je senzacija sto su ovde, a vise su zasluzili od 3 od 4 polufinalista da budu tu.

 

Ovi turniri su uvek takvi kakvi jesu, male razlike odlucuju, Italija je mogla da bude eliminisana u osmini 2006. od Australije da ne bi nepostojeceg penala, pa osvoji titulu posle.

 

To sto se neko zove Argentina, Brazil, Francuska, ili mozda Saudijska Arabija mene bar ne sprecava da komentarisem ono sto vidim, ocinji vid sto bi se reklo me retko vara, a on kaze da ce Argentina biti najgori sampion u poslednjih 30 godina, bez obzira na to sto je vodi jedan od najvecih ikad i sto se zovu Argentina i osvajali su i ranije.

 

Igra kojom su dosli ovde je vrlo tanka i neinspirativna bez obzira na stil i ukuse.

Link to comment
Share on other sites

Очекивано, заслужено и због Месија би било пожељно и да узму богињу.

Хрватима свака част на озбиљном континуитету у фудбалу али иако на овим турнирима у једном мечу буде свашта било би превише да су опет прошли на неке пенале или продужетке. 
Осим Месија који нас је навикао на магију и други нападачи које су ЈАмерикамци увијек имали, мене фасцинирају одбрамбени играчи. Играју чврсто, боре се, крпе, близу играча, добри у скоку-а сви знају са лоптом!

Зна ли ико од ових наших билмеза од скаута да завири бар у њихову другу лигу?

Link to comment
Share on other sites

Hrvatska je trebalo da ispadne još u grupi, posle su im Španci namestili Japan za protivnika. Onda slučajan autogol Brazilu.

Mislim da su zalutali u 1/2 finale pukom srećom.

Navijao sam za njih, naši su jbg, ali Argentina ih je rastavila.

Ostali smo uskraćeni za ludilo Bra-Arg.

Inače svako ko potcenjuje ovu Agentinu, baš se ne razume u fuzbal previše. Treme i pritisak su ih okovali (kao i nas) ali su uspeli da se izvuku iz grupe i kako turnir odmiče, sve su sigurniji i mislim da će uzeti titulu.

Ne vidim kako Francuzi mogu da ih pobede, brutalni su defanzivno, a Mesi ne može da se čuva kada je na ovom nivou.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, dzoneee said:

Ko je Martinez? Jel to goman? Golman Argentine je najbolji igrač ove ekipe, da ne računamo Mesija? :classic_unsure:

 

Nego ko je? Onako, objektivno?

 

Da ne pricamo sto je i tog Mesija doneo do Kopa Amerike, bez njega je nikad ne bi osvojili. Covek je zasluzan za sve sto su osvojili i top 3 je golman turnira bio do sad generalno, a sad ce biti proglasen i za najboljeg, bez obzira na finale.

Link to comment
Share on other sites

Objektivno. Ne mogu golmana toliko da procenim kada nije imao posla previše. 

 

Svakako da je Livaković bitniji igrač za Hrvatsku na ovom SP-u nego što je to golman Argentine za Argentinu.

 

Mesi, odbrana Argentine je vrlo dobra, Mek Alister me je iznenadio malo, De Pol razočarao, mada iskreno nisam ga gledao toliko u Atletiku ali znam da je bio tamo neko vreme, možda je i dalje. Za Paredesa znam da je izvikan, ali Alvarez i ovaj mali drugi Enco su zato preorali teren na svakoj utakmici. Nije loš goša ali baš najbolji, možda ali nije imao toliko posla da bi se pokazao na taj način 

13 minutes ago, DameTime said:

Maroko je prikazao bolji fudbal od Argentine samo ako navijate za anti-fudbal koji se fura na ovom SP.

A inače u LŠ se fura totalni fudbal. :classic_biggrin: 

 

Naročito kada se sastanu Liverpul i Real ili Real i Siti. Sve pršti od dinamike, akcija, magije na terenu. Još malo pa niko neće znati šutnuti loptu sa distance kako sve ide. Eventualno će se ubosti po neki gol iz slobodnjaka :classic_laugh: 

Edited by dzoneee
Link to comment
Share on other sites

Martinez je definitivno u nokaut fazi za Argentinu bio podjednako važan kao Livaković za Hrvatsku. Nemojte to zaboravljati jer Argentina ima Mesija u redovima. Generalno golmani su baš zasijali na ovom SP što mi je i drago jer je to i dalje najnepoželjnija pozicija u fudbalu. Sad će neki klinci koji su njih gledali možda želeti da postanu golmani.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, dzoneee said:

 A inače u LŠ se fura totalni fudbal. :classic_biggrin: 

 

Naročito kada se sastanu Liverpul i Real ili Real i Siti. Sve pršti od dinamike, akcija, magije na terenu. Još malo pa niko neće znati šutnuti loptu sa distance kako sve ide. Eventualno će se ubosti po neki gol iz slobodnjaka :classic_laugh: 

 

U LŠ realno ima svega. Ali to je takmičenje koje traje mesecima, dok ovaj turnirski sistem favorizuje bunker i te kalkulacije. Za koje se slažem da su nekad potrebne (taktički), ali sve ima svoje granice.

 

Kad bismo gledali finale HRV-MAR zaista bi bio onaj mim kako čekaju da istekne 120 min pa da šutiraju penale. Neka, hvala.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

Ja se samo nadam da Maroko nece sutra proci. Finale Argentina-Maroko bi bila tragedija za fudbal koliko god ovi drugi bili borbeni i ostale stvari. Daj Francuze u finalu pa da vidimo koliko je Argentina ustvari jaka. Nijedna od ekipa s kojima su se susreli do finala nije sam vrh kvaliteta. 

 

Kako, a Hrvati?

Link to comment
Share on other sites

Ne razumem kuknjavu da smo zakinuti za klasik Bra-Arg. Ovaj današnji Brazil je privatizovan od strane Nejmara i saigrača mu, kojima je dotični, sudeći po člancima i privatnim prepiskama koje se pojavljuju ovih dana u medijima, idol. Sve dok je on glavni igrač Brazila tu nema leba, to je splavarska reprezentacija čijim glavnim zvezdama je bitno da se istetoviraju i oblajhaju kose, a kad treba pokazati muda, nema ih nigde.

 

Nisam neki fan Mesija i mislim da tvrdnje da je on GOAT (samo da osvoji ovo SP) nemaju veze sa mozgom, ali ipak je daleko ozbiljniji igrač od Nejmara - drago mi je što ćemo gledati Arg u finalu sa (najverovatnije) Francuskom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Slažem se u LŠ ima svega ali nažalost malo zanimljivog fudbala.

 

U poslednjih 5 godina što mogu da se setim najbolji mi je bio jedan meč između PSŽ-a i Bajerna a nije finale, ono je bilo bezveze. Naravno mislim na knock out fazu. Obe ekipe solidno držale defanzivne linije ali ako hoćeš da napadaš konkretno jbg moraš i da rizikuješ i tako su igrale obe. 

Inače ovako sve utakmice knock out faze LŠ maltene pa preslikane ovima na SP-u po samom stilu fudbala jedino zbog skupa igrača to može da deluje ili kvalitetnije ili da se čini tako zbog samih imena.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Da bi se govorilo o igračima Brazila, treba da se zna nešto o tim momcima - Neymar, Richarlison, Antony, verujte da su to mnogo manji splavari nego neki fudbaleri koji se ovde kuju u zvezde. Neymar koji je svakom od njih poslao (podugačku) poruku ohrabrenja nakon poraza. Nema govora da je Mesijeva karijera veća od Neymarove i uvek će to biti, uostalom Neymar ističe da mu je Mesi idol, ali i on je majstor fudbala i veliki igrač. I nemojte to umanjivati jer je oblajhao kosu, nek radi šta hoće dok ima talenat u nogama.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...