Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Diskusija na NBA topicu me je podsetila na vrv poslednju utakmicu regularne sezone koju sam odgledao od početka do kraja, pa reko da je podelim ovde

Kao finale da se igralo to veče

• Don Dusko locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
13 minutes ago, kendrick duckworth said:

Da, i dodatno:

Poslednji trijumf u gostima se dogodio u sezoni 1987/88.

E pa nije lepo da pomeneš utakmicu kad pola Foruma nije bilo ni rođeno, a da im ne daš priliku da vide kako je to izgledalo. Srećom po tebe, tu sam ja :classic_biggrin:

• Like 1
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Don Dusko locked this topic
  • uvrnuto unlocked this topic
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Na današnji dan 1991. godine postali smo šampioni Evrope, osvojivši zlato bez poraza na turniru. Manifestujem u septembru 🧚‍♀️

• Like 2
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Naleteh na ovo u trenucima potpunog umora i rekoh hajde da pregledam malo. Gledao sam tu seriju kao klinac, celu i navijao za Portland. Koliko je ovo sa ove distance rudimentarna košarka, to je strašno...

Dreksler je tada realno i objektivno bio drugi najbolji igrač lige - iza Džordana. Šut mu je bacanje lopte sa ramena u vazduh pa gde uleti, samo da ide ka košu. Zaletanje na obruč pa će nešto da se smisli. Porter je bio bek šuter bodibilder na poziciji pleja, čovek je pripaljivao trojke iz trka sa potpuno ravnom putanjom šuta i nije koristio snagu. Plejmejking, 2/10. Pokojni Kersi je bio trkač i kucač sa povremenim skok šutevima, dobar u odbrani. Pokojni Klif Robinson jedan od najboljih igrača, streč/, preteča Rašida Valasa, nije dovoljno igrao. Adelmanova postavk igre je pretpostavljam bila da se igra neki presing u odbrani, a u napadu šta bude. Današnji napadi, a pogotovo odbrane su eonima daleko od ovoga, a ovo je ipak 1992, nisu šezdesete.

Čikago, osim Džordana koji je toliko superioran u svemu da deluje kao da igra protiv koledž ekipe, isto nije mnogo bolji, ali ima moćni trougao koji daje smisao igračima i koji realno stvara jednu fleksibilnu strukturu koju Portland, a ni većina ekipa tog doba nije imala. Pipen je u ovim serijama fizički frik, kao neka mešavina Janisa i prajm Vestbruka, šut mu je upitan, ali je u odbrani mašina - sve stiže. Osim šuta, u ovoj fazi rekao bih brži, opasniji, kreativniji od prajm Kavaja. Grant čvrst, rudimentarne tehnike, stari Bil Kartrajt i Deni Ejndž iz nekog drugog doba, iz 80tih, i igra im je ostala tamo. Odbrana Portlanda iz današnje perspektive izgleda smešno, ali je bila u top 4 odbrana te sezone. Puštao se šut spolja sistematično, išlo se ispod bloka rutinski a savremene odbrambene šeme nisu postojale ni u tragovima.

Poente priče:

1) baš baš baš sam ostario

2) današnji NBA je neverovatno napredovao

3) današnji random učesnik NBA plejofa bi ondašnje Bullse ili Portland po ondašnjim pravilima omlatio 20-40 razlike