Jump to content

NBA 2022/23 b2b ili problemi u raju?


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

9 minutes ago, Miki28 said:

Kako se nipodostavaju Murray i MPJ. Kada ekipa 90% sezone igra kroz jednog igraca normalno je da zafali taj igrac u 1 ili 2 meca ali se ekipa prilagodi jer joj je potrebno prilagodjavanje.

Slažem se. Novi sistem se mora uhodati i treba mu se prilagoditi, ali (kako u svom postu reče @NikadProtivKaline) treba i malo (više) konstantnosti u igri, što nema mnogo veze sa sistemom... i sa i bez Jokića.

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Miki28 said:

@Milos 3.14 ne bih se slozio samo za Finiks. I GS ce ovo isto raditi opet a i Lejkersi. Lebron ce ga konstantno uvlaciti u pik. 

Kod Denvera treba zaustaviti ostale odnosno Jamala i MPJ i pustit da te Jokic sam dobije ali to je vec problematicno jer tesko Denver prolazi jaku seriju sa Nikolinih 40 poena a svega 4-5 asistencija jer bi znacilo da su saigraci zatvoreni. Problem su kad ima 25&12. 

Ne vjerujem Nuggetsima da dobiju 3 jake serije da bi izasli sa Zapada i onda u 4toj ove nemani sa istoka. 

GSW donekle, ne toliko kao Finiks i to su dva najgora mečapa za Denver u ligi uz Boston.

Ekipe koje nemaju 4-5 šutera poput Lejkersa nemaju šta da traže protiv Denvera jer Nagetsi igraju sa prilično dugačkom postavom i dosta skupljaju , rotiraju i sprečavaju prodore. Ta odbrana pali protiv ekipa koje ne igraju timski i gde ne kruži lopta i protiv ekipa koje imaju ispodprosečan šut za tri. Da bi radili prodori trebaš ih raširiti, a za to treba šut.

Lejkersi nisu ta ekipa i zato su najpoželjniji protivnik u prvoj rundi kao što je u eventualnom, malo verovatnom finalu najpoželjniji protivnik Milvoki.

 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, NikadProtivKaline said:

sta tacno mislis da je toliko lose u kompoziciji?

i sta bi ti npr sklopio drugacije?

 

meni se cini da (ove godine) nije problem kompozicija, ima tu (skoro) svega sto treba

vec nekonstantnost 2. i 3. opcije + jokiceva ranjivost u odbrani jbg

Sklopljeni su ko Zvezda, previše jednodimenzionalnih igrača, premalo bolhendlera. KCP , Gordon igraju samo odbranu. Udarna trojka samo napad. CB samo odbranu, jedino je BB donekle upotrebljiv u oba smera, ali osnovni problem je što samo BB i Marej znaju da tabaju loptu i što od spoljnih igrača jedino Marej može da kreira za sebe.

Njima treba još jedan do dva two way igrač ko leb nasušni.

Zato igraju loše bez Jokića, nema ko da taba , nema dovoljno plejmejkinga.

Videćemo da li će Redži doneti nešto u PO, umevao je da iznenadi, ne valja što je skroz ispao iz rotacije.

 

P.S. Šteta što je Gilespi slomio nogu, vrhunski igrač ako fizički može da isprati NBA, ako ne buduća zvezda EL

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, bodo said:

@Miki28važan meč za vas sutra na sabajle ako želite 8. ili čak 7. poziciju. Onda imate do nas( b2b prvo Denver ) Houston i b2b Utah i LAC. NOLA i Sotta igraju odličan basket u zadnje vrijeme. Bit će zanimljiva borba između te tri ekipe za 7. I 8. mjesto. 

Slazem se, naredna 3 meca Lejkersa su sezona. Sa Minesotom ce biti dobar duel, mislim da ce Lejkersi dobiti jer nema Reida a konacno su i Lejkersi kompletni. Jednostavno sa Lebronom i Russelom na terenu to je druga dimenzija, jer Russell moze da bzde i primarni ali i sekundardni kreator, odlicno se skontao sa AD.

 

Steta pa nije neko ozb trenersko ime na klupi umesto sunke jer meni Lebron ne bi izlazio iz reketa i igre na postu, unistavao bih protivnike 90% vremena odatle kada je red na Lebrona da se koristi. To i p&r Russella/Lebrona sa AD bi mi bile 2 go to akcije konstantno. Iz toga se toliko dibrog Lejkersima otvori pa i sut za 3 poena u visokim %

Edited by Miki28
typo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, DameTime said:

 

Ne piše, pošto je Frensis izjavio da ne bi imao ništa protiv da probaju s Dejmom. Nešto se tu bodo bunio ali ne sumnjam da mogu i njemu da pitchiram ponudu... Oko Dejma je uvek borba, da li oko mene ili onog pravog ne pravi neku razliku 😄 

Bolje za Buckse da pitaš za ugovor, tu sam direktno s Janisom pregovarala...

Nemam telefonski broj od Janisa, morala bi da mi posaljes. Inace, sedis na dve stolice, sta ako zaigraju Baksi i Sansi, moraces jedan ugovor da pogazis i placati penale.

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Dracarys said:

Nemam telefonski broj od Janisa, morala bi da mi posaljes. Inace, sedis na dve stolice, sta ako zaigraju Baksi i Sansi, moraces jedan ugovor da pogazis i placati penale.

 

Ja sam Srpkinja, naravno da sedim na dve stolice, imam dva dogovora a samo je jedan ugovor na papiru. 😎 Za Janisov broj - DM.

Link to comment
Share on other sites

On 3/30/2023 at 9:54 AM, HAMMER said:

Sipa gore torton fakr ko melo iz najboljih dana. Kakav smo im biser dali majko moja...

 

Izmedju ostalih vesti delgi nam je fakovan i ne moze da se uloguje. U trenucima najveceg trijumfa posle prskanja sikagoua. Svi znamo iz cije kuhinje to dolazi...

 

Koliko te placaju @MetalHead???

 

On 3/30/2023 at 10:07 AM, DameTime said:

 

Bez brige, čeka ga poruka u inboxu u vezi toga. MetalHeada msm:)

@delgado cekaj mail nesto kasnije danas, setovacu ti privremeni pass. Nisam pri kompu trenutno, na kratko sam samo bacio pogled na forum 🙂

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, MetalHead said:

 

@delgado cekaj mail nesto kasnije danas, setovacu ti privremeni pass. Nisam pri kompu trenutno, na kratko sam samo bacio pogled na forum 🙂

Mozes slobodno meni pustiti mail, ja cu mu to odraditi. 

Delgi i ja smo stari prijatelji, evo 5ta godina saradnje ( vise neuspjesne nego uspjesne ali je saradnja ). Samo ti posalji a ja cu to da mu sredim, nista ne brini😀

Edited by Miki28
typo
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Milos 3.14 said:

@DameTime mislim da ove godine niko ne spori kvalitet Jokićevih saigrača. Prethodnih godina je to bilo jezivo.

Facu, Hauard, Šakil Harison, Sin Rivers, Barton, sramotno je od koga je Portland ispao, a ne što je Jokić počišćen o Finiksa, pa opet to niko ne spočitava Dejmu, ali zato je sporno što su Feničani u top formi razbili gomilu GLigaša.

Ove godine je druga priča, ima dobrih igrača, ali je kompozicija tima loša za najviše domete.

Ovo radi za Finiks, ostali će morati da imaju još poneku ideju.

 

Niko ne spočitava Dejmu, kao što ni ne treba, a ni Nikoli, ali isto tako niko ni ne ponižava Dejmov supporting cast (koji nije najsjajniji). Od mene prve ovde ima nula komentara na temu da li ga saigrači kanale i tome slično, a odigrao je ako ne najjaču sezonu u karijeri. Ok, nisu najbolji, kao ni igrači Denvera, ali to je što je. Nema potrebe praviti od njih nešto što nisu jer su igrali košarku i pre Jokića u svojim životima. 

 

5 hours ago, Barkley#34 said:

Samo da te podsetim, pre dve godine su Baksi u finalu zapada dobili dve odlučujuće utakmice bez Janisa. Jeste protivnik bila Atlanta, ali opet je finale zapada u pitanju. Da li misliš da bi ovaj Denver bez Jokića mogao da dobije bilo koga od PO timova u finalu zapada?

 

Naravno da će Jokić da preuzme lavovski deo zasluga za svaku pobedu, ali da bi se ista uopšte dogodila, ipak je potrebno da i ostali odigraju na nekom nivou.

 

Što kaže Miki, prilagodi se tim. Čuj, u finalu Zapada da dobije nekog ekipa koja maltene nikad nije igrala bez Jokića. Naravno da ne mogu. Svi znaju da svi zavise od Jokića, takav tim naravno da ne može mnogo bez njega.

Link to comment
Share on other sites

Deluje mi ocigledno na osnovu komentara, da posmatras ovu situaciju iz pogresnog ugla.
Sto se tice pomenutih igraca, dakle: Marej, Porter, Gordon, Poup, mislim da je njih Miki valjda pomenuo. Ne verujem da bilo ko, mada ne mogu da garantujem, jer ne citam svaki dan, njih ponizava i umanjuje im kvalitet koji poseduju vezano za trenutne utakmice. Uostalom njihovi nastupi, statistika i na kraju novac koji zaradjuju svedoce o tome da su to kvalitetni NBA igraci. Stvar je u tome sto se cele ove sezone i na internetu generalno, a narocito ovde, Denver gleda kroz prizmu kontendera, ako ne i favorita. Dakle ekipa koja cilja titulu, u najmanju ruku finale. Na stranu sto smatram da u ovakvom odnosu snaga, to jos uvek ne deluje kao realno ocekivanje, ali drugi put o tome.
Te iz toga i proizilaze neke ostrije kritike, jer je jasno da Nikola nece moci sam, tacnije bez ozbiljnog doprinosa pomenutih, da izvuce neko cudo. Narocito ne na ovako nakrcanom Zapadu. To ne moze nijedan aktivan igrac.

A sto se ranijih sezona tice, tj konkretno prethodne, lepo je sve napisano u onom komentaru - pogledati sastav koji je Jokara predvodio prosle sezone do onakvog skora, i kako se suprotstavio Ratnicima, koji su zavrsili kao sampioni. Sve ce se samo kasti

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Moj ugao se razlikuje u odnosu na tvoj, pa ti zato deluje pogrešan. Denver ni u bablu niko nije projektovao za WCF ali su stigli dotle, a da li se sećamo ko je u tom PO davao 50 pts kao da je Jordan? Da li se sećamo kako se čemerna bekovska linija održala protiv Portlanda koji je na papiru bio jači? I kada je Denver pravio timske rezultate, Nikolini saigrači su i te kako imali ulogu u tome. I važan aspekt koji svi zaboravljaju, Jamal i MPJ su do svoje 26. tj. 23. godine imali neke od najtežih povreda u karijeri. Takvi igrači ne mogu danas-sutra da uhvate kontinuitet i budu All-Star igrači.

Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Урош19 said:

 

Po sto pedeseti put.

8 hours ago, DameTime said:

 

Širom cele NBA lige, pošto ima cca 700 igrača, imaš primere da kad lik ode iz nekog tima promeni mu se performans drastično. Moj problem nije s tim da je Nikola de facto najbolji igrač lige, ili barem konstantno u top 3 unazad 3 sezone, problem je što se njegovi saigrači do te mere unižavaju kako bi se on istakao, da je to odavno već postalo degute. Očekujem uskoro tipičan Instagram komentar kako MPJ i Jamal ne bi nikad zaboli ove ugovore i da treba da mu daju % od istih. Do sada je Barton bio dežurni villain u PO, a videćemo ko će to biti sad ako se desi da Denver podbaci u PO. 

Njegovi saigraci su realno neizivljena divljina, ne bi ni svom najvecem neprijatelju pozeleo Gordona i MPJ. Cela ekipa ima problem sa kosarkaskom inteligencijom, u deficitu su kao kolektiv. 

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...