McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 29 minutes ago, Mina D. Harker said: Nema šta ja da "mislim", gledam i čitam svojim očima upoređivanje seksističkog ponašanja i njegovog uticaja na žene sa dedom i vakcinama. Inače dešava se, lično sam sjedjela sa dva para porodičnih ljudi gdje je jedan (kasne 30, rane 40) apsolutno odvratno i vulgarno pričao razna smatranja i anegdote pred svojom i drugim ženama i muškarcima i svi su se smijali. Osim mene. Ovaj zaključak o feministkinjama koje mrze muškarce je neki tvoj film koji ne proizilazi iz mojih komentara i ne služi ti na čast. @McLeod Ovo prvo je mnogo stetnije i cesce i deo je "folklora" kojem smo izlozeni. Ja apsolutno smatram da su uvredljivi vicevi glupavi i da treba da nestanu, kao sto i simpatisem sa sentimentom onih koji se uvrede ako se nadju u okruzenju dok se vic prica. Ali ova prenaduvana konstrukcija je stvarno nesto posebno. 1
rodriguez Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago da li je ovaj lik realan - "prenaduvana konstrukcija" srbin ko kuća, moj brat šumadinac. ja ovakve stvari i viceve slušam samo kad odem u natalince, van toga to je skoro pa izumrlo u mom okruženju 1
JPM Posted 43 minutes ago Posted 43 minutes ago Mek hoće da kaže da se ovakve stvari IRL skoro ne dešavaju. Ako sam ga dobro razumeo. Te da je, stoga, cela stvar naduvana više u fazonu kako neko zamišlja da se dešava, nego li kako se zaista dešava. Ja se s time ne slažem ali ne treba sad ni čoveka da pravimo na nešto što nije. Moje je iskustvo da i dan danas stalno slušam viceve sa uvredljivom konotacijom. Najčešće su mete žene i Romi. Takođe, doduše ne pred njima, učestalo je "ocenjivanje" izgleda žena koje uđu u kancelariju. A takođe učestalo je i ocenjivanje njihovog karaktera, bez da ih ocenjivači lično znaju. Valjda na prvi pogled. Tako, recimo, svaka koja uđe u suknji je jebačica, a svaka koja uđe profesionalno obučena je "suvopičasta", niko je ne jebe. Meni je sam taj proces odvratan, ali ti recimo to slušaš od ljudi koji imaju žene i porodice, mnogi od njih imaju ćerke. I kako to da shvatim? Kao mizoginiju ili kao jednostavno ljudsku glupost? Ja pre mislim da je ovo drugo. Nisu svesni šta pričaju. ALi ne sporim da postoje i otvoreni ženomrzci. 1
DameTime Posted 41 minutes ago Posted 41 minutes ago 1 hour ago, McLeod said: Evo onda mi reci kada si se poslednji put nasla u konkretno ovoj situaciji, ili ne moras ni ti, nego cula da se neko nasao u toj situaciji? Stavljaš me u neprijatan položaj - ako ne odgovorim na ovo (a ne želim, jer pitanje smatram bespotrebnim spuštanjem diskusije na nivo anegdotalnih argumenata), obznanićeš kako je to ultimativni pokazatelj da si u pravu. To što se nešto meni (ne) dešava, ne znači da (ni)je česta pojava u društvu. To što se nešto (ne) dešava osobi koju poznajem, ne znači da (ni)je česta pojava u društvu. A dešavalo nam se i te kako.
rodriguez Posted 40 minutes ago Posted 40 minutes ago 1 minute ago, JPM said: Tako, recimo, svaka koja uđe u suknji je jebačica, a svaka koja uđe profesionalno obučena je "suvopičasta", niko je ne jebe. kvalitetan kontent, svaka čast. ima nade za ovaj forum.....
JPM Posted 38 minutes ago Posted 38 minutes ago 1 minute ago, rodriguez said: kvalitetan kontent, svaka čast. ima nade za ovaj forum..... Meni to nije ni malo smešno.
McLeod Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago 21 minutes ago, JPM said: Mek hoće da kaže da se ovakve stvari IRL skoro ne dešavaju. Ako sam ga dobro razumeo. Te da je, stoga, cela stvar naduvana više u fazonu kako neko zamišlja da se dešava, nego li kako se zaista dešava. Ja se s time ne slažem ali ne treba sad ni čoveka da pravimo na nešto što nije. Moje je iskustvo da i dan danas stalno slušam viceve sa uvredljivom konotacijom. Najčešće su mete žene i Romi. Takođe, doduše ne pred njima, učestalo je "ocenjivanje" izgleda žena koje uđu u kancelariju. A takođe učestalo je i ocenjivanje njihovog karaktera, bez da ih ocenjivači lično znaju. Valjda na prvi pogled. Tako, recimo, svaka koja uđe u suknji je jebačica, a svaka koja uđe profesionalno obučena je "suvopičasta", niko je ne jebe. Meni je sam taj proces odvratan, ali ti recimo to slušaš od ljudi koji imaju žene i porodice, mnogi od njih imaju ćerke. I kako to da shvatim? Kao mizoginiju ili kao jednostavno ljudsku glupost? Ja pre mislim da je ovo drugo. Nisu svesni šta pričaju. ALi ne sporim da postoje i otvoreni ženomrzci. Tacno, kakvi su to ljudi. Ja se ne bih ni trudio da saznam kakvi su, da li su sovinisti, fasisti, ili "samo" seljoberi, ko ih jebe. Da reagujes na svaku glupost koju produkuju ne bi nista drugo radio ceo dan. 21 minutes ago, DameTime said: Stavljaš me u neprijatan položaj - ako ne odgovorim na ovo (a ne želim, jer pitanje smatram bespotrebnim spuštanjem diskusije na nivo anegdotalnih argumenata), obznanićeš kako je to ultimativni pokazatelj da si u pravu. To što se nešto meni (ne) dešava, ne znači da (ni)je česta pojava u društvu. To što se nešto (ne) dešava osobi koju poznajem, ne znači da (ni)je česta pojava u društvu. A dešavalo nam se i te kako. To nisu nikakvi anegdotalni dokazi, nego stavljanje problema na koji si ukazala u prave okvire. Posto je problem blown out of proportion, zakljucak je u skladu sa tim potpuno pogresan. Ako ces time da se vodis tvoja je stvar potpuno, ali ce to i dalje da bude prvobitni opis - ovo nema veze sa zivotom.
DameTime Posted 15 minutes ago Posted 15 minutes ago 3 minutes ago, McLeod said: To nisu nikakvi anegdotalni dokazi, nego stavljanje problema na koji si ukazala u prave okvire. Posto je problem blown out of proportion, zakljucak je u skladu sa tim potpuno pogresan. Ako ces time da se vodis tvoja je stvar potpuno, ali ce to i dalje da bude prvobitni opis - ovo nema veze sa zivotom. Kao i obično kada si suočen sa nedostatkom pravih argumenata u diskusiji, regresiraš na ponavljanje onog što si samouvereno istresao u prvom postu, a kasnije ni na koji način nisi dokazao.
Recommended Posts