RatzenStadt Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 16 hours ago, JPM said: Međutim, kada čujem pojedine sulude ideja nekih ekstrema, malo se povučem, svakako ne želim sebi da kopam jamu. Pa skoro sve denominacije feminizma neguju ekstremizam, ne? xD Pobogu, Germain Greer, bespogovorno top5 najuticajnija i najistaknutija feministkinja proslog, a i ovog veka, izjavi mrtva ladna u BBC studiju da je tradicionalni poljubac oca i cerke zapravo flertovanje i seksualizacija zena/devojcica od malih nogu, ahaha. Dakle, nije u pitanju neki twitter feminazi nalog, nego nesluzbena glasnogovornica fem. pokreta sveta. 16 hours ago, JPM said: Mislim da se tako oseća većina onih koji de facto podržavaju jednakost polova, a pripadnici su muške populacije. Istorija velikog broja pokreta koji su se nacelno zalagali za tzv. jednakost je jeziva 😄 Body count visestruko veci od Lilly Phillips 😄 , doduse u drugom kontekstu 😄 Krajnji cilj feministkinja, nije nista drugo do porobljavanje, potcinjavanje i eksploatacija muskaraca. Nema potrebe seceriti pricu samo zato sto nastupaju pod parolom jednakosti. ove bi ti jaja odsekle na keca da znaju da nece snositi posledice xD
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago @RatzenStadt Ne znam, ne bavim se konkretno ovom tematikom previse u smislu ko je sta izjavljivao od zvanicnih ljudi vec samo pisem onako kako ponekad osecam, a to je da se napravi malo i distanca u odnosu na nesto ako deluje previse radikalno. Istina, nisam video pokret ili grupaciju koja se po bilo kom pitanju zalagala za ravnopravnost na bilo kom nivou. Vidjao sam pokrete i grupacije koje se zalazu za unapredjenje svog statusa po nekoj osnovi (sto je normalno) ali takodje i stavove koji nagovestavaju da nazovi ravnopravnost nije krajnji cilj. I onda ponekad nemam potrebu da previse podrzavam takve neke tendencije jer pod 1 vec i sam smatram zensku populaciju ravnopravnom, a pod 2 jer ne zelim da zarad nekih jeftinih drustvenih poena zastupam stavove koji su sve samo ne ekvalisticki.
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 7 hours ago, RatzenStadt said: Krajnji cilj feministkinja, nije nista drugo do porobljavanje, potcinjavanje i eksploatacija muskaraca. Nema potrebe seceriti pricu samo zato sto nastupaju pod parolom jednakosti. Klasična incel/manosphere culture formulacija. 1
fancy Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Mene ipak brinu neke stvari iz Ratzenovog posta, npr. teze koje fura pomenuta izvesna 8 hours ago, RatzenStadt said: Germain Greer "da je tradicionalni poljubac oca i cerke zapravo flertovanje i seksualizacija zena/devojcica od malih nogu, " kao i ekipica iz klipa koji je poslao, a pogotovo ono s jajima na kraju Da nisu možda to te radikalne feministkinje koje se provlače ovde kroz postove, ili je sve pod kontrolom, samo su žene malo besne?
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 4 minutes ago, fancy said: Mene ipak brinu neke stvari iz Ratzenovog posta, Imamo nešto zajedničko - mene takođe zabrinjava njegov post. 1
fancy Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago To ti pričam Imamo mi više toga zajedničkog, da se razvodimo bilo bi tu zajedničke imovine da se deli
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ja poljubim svoju ćerkicu barem jedno 30 puta dnevno. I supruga takođe. Ne vidim kako je mi to seksualizujemo od malih nogu. To vam je ono o čemu govorim kada kažem da treba biti oprezan. Treba razumeti cilj i nameru govornika. Naravno da postoje pedofili na svetu kojima su seksualno zanimljiva deca od 5 godina, ali stavljati to u generalni kontekst odnosa oca sa detetom je ništa drugo nego maliciozno, sa ko zna kakvim, odvratnim ciljem. Naravno, to je pak samo izjava jedne osobe, ali smo i o "reachu" govorili na prethodnim stranama. Ako je to zaista jedna od najuvaženijih feministkinja na svetu, onda je njega poruka čak i opasnija od one koju šalje jedan Tejt.
Malkolm Brogdon Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Sad cemo da poredimo jedan citat i klip od pre 15 godina sa Tejtom.
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 7 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Sad cemo da poredimo jedan citat i klip od pre 15 godina sa Tejtom. Drugarsko pitanje. Jel čitaš napisano ili samo hoćeš da kontriraš da bi dobio neke lajkove? Jel vidiš da sam napisao da je to samo jedna izjava, ali da ako takvi postoje i cenjeni su u toj društvenoj grupaciji, to jest imaju domet, onda nisu ništa manje opasni.
Malkolm Brogdon Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, JPM said: Drugarsko pitanje. Jel čitaš napisano ili samo hoćeš da kontriraš da bi dobio neke lajkove? Jel vidiš da sam napisao da je to samo jedna izjava, ali da ako takvi postoje i cenjeni su u toj društvenoj grupaciji, to jest imaju domet, onda nisu ništa manje opasni. Pa gde imaju domet, jel imate vi ljudi internet? Jel zabranjeno da se malo progugla da se vidi ko je u pitanju i kakav domet i koju popularnost ima? Ili cemo konstantno da diskutujemo o hipotetickim scenarijima. Ako je moja baba ima reach kao Tejt mozda je i ona opasnija od njega. Korak po korak zavrsicete svi zajedno na nekom incel subredditu.
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pa šta sam ja napisao? Da ne znam tu osobu, ali AKO jeste tačno onda je opasno. Šta je tu neispravno. Ne interesuje me da guglam ni nju ni incele, zaista. Imam pametnija posla u životu. Ja sam sebi dozvolio da pratim šta pišete ovde upravo zato što je prežvakano, jer stvarno ne želim da se upuštam u ratove polova, nisam toliko zgubidan i lud. Meni je svaka individua jednaka, nebitan mi je pol. Nisu to hipotetički scenariji, mnogi ti takvi ljudi utiču prevashodno na mlade ljude, sad da li žene ili muškarce nije važno, cilj je odvratan. Cilj je okoristiti se o naivnu osobu. Ti i ja to možda razumemo ali mnogi mlađi ne razumeju. Tako se prodaju i najgore fašističke ideje, mladom nesnađenom tinejdžeru, poturiš priču zašto je on nesrećan.
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Evo, sa wikija. Quote Greer is a liberation (or radical) rather than equality feminist.[a] Her goal is not equality with men, which she sees as assimilation and "agreeing to live the lives of unfree men". "Women's liberation", she wrote in The Whole Woman (1999), "did not see the female's potential in terms of the male's actual." She argues instead that liberation is about asserting difference and "insisting on it as a condition of self-definition and self-determination". It is a struggle for the freedom of women to "define their own values, order their own priorities and decide their own fate". Ako ignorišemo ovo sa početka, da joj cilj nije jednakost, ovo ostalo čak deluje i ok... u teoriji... u praksi apsolutno ne možeš imati svet u kojem dva tako povezana entiteta žive i koegzistiraju na temeljima različitih sistema vrednosti. To prosto nije izvodljivo. Izvodljiv je samo dogovor, tolerancija. Kada svako vuče na svoju stranu bez kompromisa dobiješ samo rat. Edited 3 hours ago by JPM ne znam što je ispalo boldovano...
fillam Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Mene recimo intrigira momenat da se poprilično lagodno ispaljuje terminologija poput Incel (involuntary celibacy) kada treba okarakterisati neke frustrirane likove i ekstreme. Ispravite me ako grešim , pandan tome je karakterisanje osobe ženskog roda nedojebanom, a nekako mi se čini da je skandalozno da se tako nešto istakne. Edited 3 hours ago by fillam 2
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, fillam said: Mene recimo intrigira momenat da se poprilično lagodno ispaljuje terminologija poput Incel (involuntary celibacy) kada treba okarakterisati neke frustrirane likove i ekstreme. Ispravite me ako grešim , pandan tome je karakterisanje osobe ženskog roda nedojebanom, a nekako mi se čini da je skandalozno da se tako nešto istakne. Pa...da. Involuntary celabate, ili incel. Dakle, u pitanju su muškarci koji ne da ne žele, nego ne mogu da ostvare dovoljno prisan kontakt sa ženama da bi stupili u seksualni odnos. I to se onda eksploatiše kroz razne tiktok influensere. Parazitira se na frustraciji tužnih ljudi, neshvaćenih, reklo bi se i besnih.
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, fillam said: Mene recimo intrigira momenat da se poprilično lagodno ispaljuje terminologija poput Incel (involuntary celibacy) kada treba okarakterisati neke frustrirane likove i ekstreme. Ispravite me ako grešim , pandan tome je karakterisanje osobe ženskog roda nedojebanom, a nekako mi se čini da je skandalozno da se tako nešto istakne. Ne znam odakle ova potreba da se u svemu traže pandani. Problem incela nije što ne mogu ili ne žele da ostvare seksualne veze sa ženama, već što, frustrirani time, traže "rešenje" u (online) zajednicama u kojima međusobno podržavaju jedni druge u mržnji prema ženama. Meanwhile se pridev nedojebana koristi da se uvredi žena čiji stavovi se nekom ne dopadaju (da ne kažem da feministkinje često čuju takav opis). 1
Malkolm Brogdon Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 8 minutes ago, fillam said: Mene recimo intrigira momenat da se poprilično lagodno ispaljuje terminologija poput Incel (involuntary celibacy) kada treba okarakterisati neke frustrirane likove i ekstreme. Ispravite me ako grešim , pandan tome je karakterisanje osobe ženskog roda nedojebanom, a nekako mi se čini da je skandalozno da se tako nešto istakne. Davno je taj termin prerastao svoje bukvalno znacenje tako da vise predstavlja mindset te grupe ljudi nego sam celibat. Nije nuzno biti u celibatu da bi bio incel, iako zvuci bizarno. 2
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Dejm, ovo za nedojebana si u pravu. Ali si prethodno zanemarila frustraciju druge strane koja je itekako realna. Što nije korektno. A svako traži rešenje ili utehu u nečemu. Neko u religiji, neko u manosphere bablu, neko u feminističkom bablu. Sa ciljem da nađu sebi utehu i krivca u drugome umesto da sami izgrade sebe unutar postojećeg društva. Dakle, bes je realan na obe strane. Ignorisanjem istog jednostrano ne dobija se ništa.
Smrtokapa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Meanwhile se imenica incel koristi da se uvredi muškarac čiji stavovi se nekom ne dopadaju, bio on nedojeban ili ne. 1 minute ago, Malkolm Brogdon said: Davno je taj termin prerastao svoje bukvalno znacenje tako da vise predstavlja mindset te grupe ljudi nego sam celibat. Nije nuzno biti u celibatu da bi bio incel, iako zvuci bizarno. Zapravo i ovo je istina. Edited 3 hours ago by Smrtokapa
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 5 minutes ago, Smrtokapa said: Meanwhile se imenica incel koristi da se uvredi muškarac čiji stavovi se nekom ne dopadaju, bio on nedojeban ili ne. Ne, koristi se da se opiše razmišljanje grupe muškaraca koji mrze žene. I da li ovim insinuiraš kako bih recimo ja ovde okarakterisala kao incela svakog muškarca čiji mi se stavovi ne dopadaju? Edited 3 hours ago by DameTime
Malkolm Brogdon Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 17 minutes ago, JPM said: Pa šta sam ja napisao? Da ne znam tu osobu, ali AKO jeste tačno onda je opasno. Šta je tu neispravno. Ne interesuje me da guglam ni nju ni incele, zaista. Imam pametnija posla u životu. Ja sam sebi dozvolio da pratim šta pišete ovde upravo zato što je prežvakano, jer stvarno ne želim da se upuštam u ratove polova, nisam toliko zgubidan i lud. Meni je svaka individua jednaka, nebitan mi je pol. Nisu to hipotetički scenariji, mnogi ti takvi ljudi utiču prevashodno na mlade ljude, sad da li žene ili muškarce nije važno, cilj je odvratan. Cilj je okoristiti se o naivnu osobu. Ti i ja to možda razumemo ali mnogi mlađi ne razumeju. Tako se prodaju i najgore fašističke ideje, mladom nesnađenom tinejdžeru, poturiš priču zašto je on nesrećan. Koju sustinu onda ima ta poruka? Da, milioni ljudi bi bili isto opasni kao neko ko ima moc (reach) u situacijama da i oni imaju moc). Knjiga koju si naveo u postu ispod ima ~1000 reviews na goodreads, a napisana je pre vise od 25 godina. Ni ostale knjige nisu mnogo bolje, gde je izgleda najcitanija ona napisana 1970.
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, Malkolm Brogdon said: Nije nuzno biti u celibatu da bi bio incel, iako zvuci bizarno. I ovo je tačno. Recimo, ti neki likovi iz dokumentarca koji sam gledao su okruženi ženama, i u njihovom prisustvu promovišu mržnju (scratch that...nije mržnja bukvalno), to jest neku samoproklamovanu nadmoć muškaraca. Mislim, čak je i teoretski to nebuloza ali eto, prolazi. Neverovatno mi je da takvi ljudi imaju fanove, ali avaj, to sam već pisao. 3 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Koju sustinu onda ima ta poruka? Da, milioni ljudi bi bili isto opasni kao neko ko ima moc (reach) u situacijama da i oni imaju moc). Knjiga koju si naveo u postu ispod ima ~1000 reviews na goodreads, a napisana je pre vise od 25 godina. Ni ostale knjige nisu mnogo bolje, gde je izgleda najcitanija ona napisana 1970. Nije merilo broj reviewa bilo gde. Znaš i sam da će neko pre da napiše komentar da hejtuje nego li da pohvali. Uostalom, tako funkcioniše FB algoritam, izbacuje ti stvari ne koje voliš nego koje te trigeruju. Ponoviču ti, napisao sam AKO je tačno.
Smrtokapa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Možemo da razrešimo ovu terminološku zavrzlamu tako što ćemo reći da se termin incel koristi u pežorativnom smislu akko nije bukvalan. Nije baš tačno 100%, but I'll take it. 1
Malkolm Brogdon Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 5 minutes ago, JPM said: I ovo je tačno. Recimo, ti neki likovi iz dokumentarca koji sam gledao su okruženi ženama, i u njihovom prisustvu promovišu mržnju (scratch that...nije mržnja bukvalno), to jest neku samoproklamovanu nadmoć muškaraca. Mislim, čak je i teoretski to nebuloza ali eto, prolazi. Neverovatno mi je da takvi ljudi imaju fanove, ali avaj, to sam već pisao. Nije merilo broj reviewa bilo gde. Znaš i sam da će neko pre da napiše komentar da hejtuje nego li da pohvali. Uostalom, tako funkcioniše FB algoritam, izbacuje ti stvari ne koje voliš nego koje te trigeruju. Ponoviču ti, napisao sam AKO je tačno. Kad kazem review mislim na zvezdice, ne na komentare. Sumnjam da trenutno imamo bolji nacin da uporedimo popularnost knjiga, a u manosferi imamo knjige koje su i preko 1000x citanije od ove. Svakako, cak i da se dogovorimo oko definicije ekstremnog feminizma, evidentno je da je zenama ta opcija daleko manje privlacna nego sto je manosfera muskarcima.
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, Smrtokapa said: Možemo da razrešimo ovu terminološku zavrzlamu tako što ćemo reći da se termin incel koristi u pežorativnom smislu akko nije bukvalan. Nije baš tačno 100%, but I'll take it. Itekako. Sigurno si gledao seriju adolescence. Dakle, frustracija introvertnog lika se kroz uvrede pretvara u otvorenu mržnju koja se pretvara u tragediju (ubistvo). To je spirala lešinara koji se hrane na tuđoj nesigurnosti umesto da pomognu. incel se koristi kao sprdnja. Kao lejbelovanje nepopularnih momaka. To hvala bogu nije postojalo kad sam ja bio u skoli, ali je bilo 2-3 popularna decaka, da ga jebem zašto, i svi mi ostali koji eto ni tamo ni ovamo. Hvala bogu pa niko nije lešinario na našoj nesigurnosti.
Mina D. Harker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Malo shitpostinga i muške negative danas. Dobro, podnećemo mi i to. 😒
Recommended Posts