Jump to content

Feminizam & renesansa: Žene će roditi revoluciju

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Malkolm Brogdon said:

Ma sve nam je to doneo prokleti feminizam. Ranije se znalo, imas posao i emocionalnu zrelost dvanaestogodisnjaka, odmah dobijes zenu i dvoje dece od drzave na poklon.

I znao se red.

Posted
7 minutes ago, DameTime said:

Pisala sam o nečemu drugom -  sposobnosti i snazi, da joj taj muškarac bude partnerska podrška. 

Ne mora nužno da ima definisanu poziciju u društvu i bogznakakvu materijalnu prednost. Evo osoba koja je sticajem okolnosti predsednik Srbije ispunjava obe stavke, pa sumnjam da ga mnogo žena vidi kao materijal za partnera.

Postoji element da što su žene finansijski nezavisnije i uspešnije, sve više u partneru traže emocionalnu zrelost i podršku, što se kod dečaka nažalost slabo podstiče. Zbog toga sam u svojoj definiciji pobede nad patrijarhatom pisala upravo o odgajanju generacija dečaka kod kojih se emocionalna zrelost podstiče koliko i kod devojčica.

Jedna poznanica je izjavila nešto sa čim se veoma slažem, parafraziram: ja sam toliko sposobna i samostalna da sam sama na 100%. Meni treba muškarac koji će da me digne na 105%, ne da me spusti na 90%. Pa čak i za onog koji me drži na 100%, nisam sigurna da to želim.

Ma nisam ni ja tvoje "uspešno " povezao isključivo sa materijalnim i društvenim statusom kao takvim, već to može biti bilo šta što je nekoj ženi važno.

Za mene u zajednici važi da smo MI na maximumu naših potreba i mogućnosti, a dolaskom podmladka, sve će se u manjoj ili većoj meri promeniti i traži kompromise i korekcije.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Smrtokapa said:

Zaboravljaš da postoji i opcija "it's complicated".

Ljudi su savršena bića da sami sebi useru život do krajnjih granica.

Preporučujem pesmu Sloboda od Azre. To je svojevrstan recept za sreću.

Posted
13 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

Ma sve nam je to doneo prokleti feminizam. Ranije se znalo, imas posao i emocionalnu zrelost dvanaestogodisnjaka, odmah dobijes zenu i dvoje dece od drzave na poklon.

Ispada da ovako nekako razmišljaju i gen Z muškarci.

Posted
4 minutes ago, Mina D. Harker said:

Vidiš, po ko zna koji put se pokazuje da je ekstremizam u stvari dve strani iste gluposti.

BBB i Delije su jednake budale, mantra im je ista, samo su jednima krivci Srbi a drugima Hrvati.

Posted

Dobro je pjevao Offspring, "the Kids aren't alright" - a to je bilo u doba povoja interneta bez društvenih mreža. 

Naravno da se fenomen ovakve regresije fino uvezuje i sa problematikom o kojoj ste sad diskutovali. 

Roditelji nemaju vremena (kapitalizam) - kapaciteta - svijesti da kontrolišu ono što omladina upija po internetu, a nažalost upija kriminalne griftere.

The rest is India & slična kulturološka podneblja, probably).

Serija Adolescence je dobar uvod u temu.

• Like 1
Posted
50 minutes ago, JPM said:

Preporučujem pesmu Sloboda od Azre

Pa gde bas tu pesmu nadje da preporucis na temi o Feminizmu sa sve stihom:

"Sloboda je žena, uuuuzmi je". 

😀

Posted
Just now, Amigdala said:

Pa gde bas tu pesmu nadje da preporucis na temi o Feminizmu sa sve stihom:

"Sloboda je žena, uuuuzmi je". 

😀

Pa ako samo to izdvojiš, u pravu si 🤣

Ali zato tekst u celini je zivotna mudrost.

Posted
55 minutes ago, Mina D. Harker said:

Pa solidnim delom da.

S obzirom da su prakticno svi krugovi u kojima se krecem sazdani od ljudi koji su na granici izmedju milenijalaca i gen Z, vrlo je lako primetiti koliko je casual postojanje blage diskriminacije. Cesto se pred zenama pazi sta se prica, kako se prica, dosta stvari se zadrzava za kasnije kad budu prisutni samo muskarci, iako nisu u pitanju neke kriticne stvari pa da mora da se radi to.

Imao sam vise situacija gde mi se likovi koje bas slabo poznajem zale na svoje partnerke, do nekih suludih nivoa, gde je potpuno nejasno zasto bi o takvim privatnim stvarima kukao nekome koga jedva znas i cesto omalovazavao svog partnera.

Zene na kraju ni ne mogu da budu svesne toga da stalno interaguju sa alternativnim verzijama likova koji su prilagodili svoje ponasanje datoj situaciji.

I onda kad finansijska stabilnost vise nije nesto sto je zenama neophodno od svojih partnera nastaje problem, jer gomila muskaraca nema da ponudi mnogo van toga pa se onda kuka na epidemiju usamljenosti i krivi se feminizam. Zanemaruje se da gomila muskaraca oseca vecu povezanost sa random likovima sa posla nego sa zenom koja mu kuci cuva dete, ako je uopste uspeo da se nasminka dovoljno da dodje do toga.

• Like 1