Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Eto, vidite da ima smisla razmišljati o prelasku u Arenu, jer smo izgubili 4 od 5 prethodnih mečeva u Pioniru. 

Mada, sad će pasti hajp i onda će i ovde biti komforno.

 

Iznervirao sam se manje nego protiv Žalgirisa i Barse. Nudili su nam se previše, a mi smo promašili sve što je trebalo za preokret ili izgubili loptu. Zaslužen poraz, daleko bolji smo od prikazanog večeras. 

Samo da smo poveli u drugom poluvremenu, otišlo bi ovo na našu stranu, ali pritisak je konstantno bio na nama i nismo se izborili. 

Teraj dalje.... U Italiju po dva brejka, da se vadimo. 

 

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Mene oduševljava u odbrani Lazarević. Ni Ledej ni Egzum mu ništa nisu mogli jedan na jedan. Petruševa je Ledej nadigrao ali ne bih mnogo zamerio ni Petruševu. Poslednje dve utakmice kasno ulazi u igru, kao da je to malo uticalo i da je izgubio malo samopouzdanje. Otvaramo utakmice sa Bentilom i opet to radimo loše. Ja sam večeras očekivao da krenemo sa Lazarevićem na 4 a Petruševim na 5. Petrušev je jedini koji može da parira Lesoru. Momak i dalje uči, krpi u toku utakmice i na 4 i na 5, nekad je dobro nekad loše. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Knipex said:

Duško Ivanović je jedini veliki car i svako ko imalo voli Zvezdu bi trebao da se ugleda na njega! :Hail:

Dusko jeste car, ali je veceras opet izgubio tekmu. Zoc je s druge strane skoro idealno vodio njih.

 

Ne mozes da dozvolis da ti i Vildoza i Nedovic istovremeno ne igraju duge periode utakmice, a pogotovo ne kad se utakmica lomi. I to u utakmici gde smo napadacki bili izuzetno impotentni. Uvodi Nedovica na 4 minuta pre kraja posle duze pauze i kada je s jedne strane verovatno nervozan jer ga ranije nije uveo, a s druge strane ohladjen. Oni su branili i sut za tri i pnr vrlo dobro. nase oruzje je trebao biti prodor u reket, ali to se malo radilo tj. oni koji su to znali i mogli (Vildoza i Nedovic) su igrali premalo. Za Nedovica mislim da je imao i nesto da desne strane ledja u visini rebara i mozda je i to razlog da je manje igrao. Ali, premalo je to minuta za nosioca i vodju tima.

 

Beside that, more gluposti, izgubljenih lopti, nesto i nesrecno (ali i olako) propustenih prilika okrenuti tekmu u 3. i 4. cetvrtini. Dodjes na -1 i onda pičiš gluposti i za tili cas je -5 ili -6. Ne razumem insistiranje na Dobricu, jos manje na uvodjenje Ivanovica koji po starom obicaju skakuce i tapka loptu na centru 15 sekundi. Bentil sumrak. Ponovo. Kuzmic nista posebno. Mitrovic skoro pa u nemoć (necu da kazem baba) modusu. Doturanje lopte Lazarevicu pod kosem (kad je ovaj ipak dao) mi je bio znak da se boji Lessorta kao Tavaresa (ok, malo malcice manje). Petrusev prosek, a to je za ovo veceras premalo. Moze biti i da ga je Ivanovic prebrzo spustio na zemlju.

 

I jos nesto: Imas Hollanda na klupi 40 minuta. Ako ga ne mislis uvoditi, stavi Ilica na tu istu klupu i daj mu minut-dva. To je smislenije nego ozivljavati Ivanovica iz povrede na vaznim utakmicama u EL i ABA.

 

Premalo raspolozenih igraca. KKP nas dobro ukocio. Mi smo mogli igrati do sutra, pobediti mogli nismo.

 

Sudije onako sa terena su srale u 1. i 4. cetvrtini. Zadnja 3 faula... mozda bio jedan, a druga dva ako jesu onda su to bili kontakti koji se nisu celu utakmicu svirali. Na kraju je KKP dobio utakmicu sa linije za slobodna bacanja. Ne znam kad smo mi imali takav tretman, pogotovo u gostima. Rhyzhik retko los, Latisevs sa dva od ta tri faula na kraju...Rocha onako jedini ok. Uz to su se neke odluke jako, jako kasno svirale, ali...

 

Ali, sve u svemu, KKP zasluzeno dobio.

  • Like 6
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Dzistrou said:

Ova ekipa neće postati velikom ako iznova i iznova dobija volšebno. Zato je ova serija poraza lekovita. 

Ova ekipa je na okupu još 4-5 meseci.

Svaka pobeda joj je potrebna.

Složi bih se sa tobom da igra sledeće 3 godine zajedno.

Link to comment
Share on other sites

Nema Zvezda guns da pobedi protiv ovoliko fizicki mocnijeg tima, u mecu gde napravi toliko gresaka.
Toliki broj gluposti, mora da se plati cena.

Kontre i neka brza igra se zrtvuju zbog skoka. Evidentno je da mi mozemo da kontrolisemo skok samo ukoliko previse pranimo Partizanov ofanzivni skok, sto utice na nesposnost da se odigra kontra.

U svakom slucaju, Zvezda znatno kosarkaskiji tim. Steta sto ovaj tim, i ovaj trener nema samo par, bukvalno 1 ili 2 komplementarna igraca zao vaj tim. Ne mora to da budu nekakvi vanserijski kapitalci. Samo jedan centar, koji je drugaciji od Luke i jos jedno krilo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, John Terry said:

 

Vec neko vreme Dusko ovo potencira. Cak i kad pobedimo, vec neko vreme igramo divlje. Koncepcija mora da postoji, davace koseve oni koji treba, ali mora da se zna red i tempo napada. Da lopta ima protok. Ovo veceras je bilo mnogo lose. Poraz od poen razlike je cudo.

Njegov je posao da to ne potencira nama nego da to igracima utuvi u glavu. Trener je on, dizgine u rukama ima, neka ih ukroti.

20 minutes ago, ZiS said:

Kakva konferencija 👏

Sta je rekao?

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, K.Dot said:

Udarne igle partizana bez nekog učinka veceras, jedino je Ledej iskočio. Da spomenemo i to kada pričamo o sreći, promašivali su iz izglednih pozicija. Mi smo i prvi derbi jedva iscupali, partizan je za klasu napadački jači od nas. Ako uspeju da podignu i odbranu, ne verujem da ćemo se mnogo pitati u narednim duelima.

 

Udarne igle Partizana su Exum i Lessort. Oni su odigrali dobar meč. Leday ne da je iskočio, već je svojim izolacijama rešio pobednika.

 

Panter jeste najopasniji strelac, ali kako vreme odmiče, on mi je sve više nebitan igrač. Čak je KKP bolji kad on nije u prvom planu. Uz to, odlično je čuvan.

 

Papapetru i Nunnally nisu imali ni priliku da poentiraju, takođe dobro čuvani.

 

Na kraju, poprilično je banalno ovakvo rezonovanje.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, srlepajce said:

Nema veze sa skidanjem

 

Treniras sa njim a ne mozes da racunas na njega

Ovo ponavljam vec 10 dana i da ce doci na naplatu.

 2 tima sa razlicitim vodjama vs Bd, Zalgiris, Olimpija, KKP...Bd pokidali, jer je Faku pokidao, onda krenuo pad.

Objektivna okolnost je sto moras da uigravas Ivanovica u hodu za EL.

 

Nimalo laka situacija, predvidiva, ocekivana, ali bice teska sve do sredine marta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, drakon1 said:

Njegov je posao da to ne potencira nama nego da to igracima utuvi u glavu. Trener je on, dizgine u rukama ima, neka ih ukroti.

 

Ne mogu ti opisati koliko se slažem ali to je očito nekad mnogo lakše reći nego učiniti. Nije Duško zelen ali nešto trenutno ne štima.

 

@Miki28 šalio sam se malo, ne mogu ja bez Zvezde. Ali sad je baš onako grozan osećaj.

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, medobrundo said:

Udarne igle Partizana su Exum i Lessort


Znaci samo njih dvojica postižu poene kod partizana, nisam ih pratio ove sezone, zato pitam? Naneli, Papapetru, Ledej, Panter, Avramovic mu onda dodju pomoćno osoblje ili kako da rezonujem to?

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Filbi said:

Seća li se neko na prvu podatka iz čuvene sezone 2014/15, bez koje ne bi ništa od nas bilo, odnos utakmica sa kkp

Meni u glavi 9:1 za nas

 

I ako neko zna koliku platu ima Raduljica

 

Tada su nas dobili u ligaškom delu ABA lige na njihovom terenu, u ligaškom delu naše lige isto na njihovom terenu i jednom u polufinalu plej-ofa ABA lige. 9:3.

Edit . Uglavnom smo izgubili nebitne derbije. :classic_biggrin:

Edited by Volter
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da izjavim i ja nesto za dnevnik, bicu kratak.

Novinari su najveca g***a i oni koji pale vatru. Svaka cast Zeljku i Dusku na odgovorima!

 

ps. Cestitke komsijama na pobedi, bili su bolji.

Edited by Dzonii
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

KKP zasluzeno dobio. Vodili prakticno celu utakmicu, mi i kada smo imali napade da preokrenemo i preuzmemo kontrolu nad mecom, obicno smo na najgluplje moguce nacine to cinili.

 

Jednostavno moraju i ostali da se prikljuce Nedovicu i Vildozi. U prvom poluvremenu, bukvalno su svi ostali delovali kao da drze vruc krompir u rukama, a ne loptu. Domaca osovina solidno podbacila, pre svega defanzivno, gde se kasnilo i na preuzimanjima, i na sutu itd.

 

Ivanovic je definicija besmislenog igraca. Ne danas, nego generalno. Natrpace neki MZT u Aba Ligi, popalicemo se "e evo ga Dzoni, evooo ga, sad ce da proigra", ali protiv bilo kog protivnika koji igra odbranu, on se ne vidi. Danas je imao onu otvorenu trojku sto bi Raduljica ubacio, imao je svo vreme ovog sveta da se namesti, trojka za izjednacenje il vodjstvo nmg da se setim, i brat masi. Protiv Cedevite isto, i ono bilo kad kad je trebalo - isto. Ne secam se bukvalno neke njegove bitne sekvence na nekoj vaznijoj utakmici za ovih godinu i po dana. Sve sto je dobro odigravao, bilo je protiv Aba ligasa, i to uglavnom donjeg doma.

 

Petrusev je danas bio ubedljivo najgori, ne znam sto ga je Dusko uopste tolko drzao. Prvo stav gde mu Lesor kuca u facu, pa mu u sledecem napadu uzima zivu loptu iz ruke, potom stav, samo na drugu stranu, gde potcenjivacki brani sut igracima, ne izlazi, kasni, mrzi ga da digne ruku itd. Ledej je danas imao pet zicera, jer ovaj nije ni podigao ruku, ne znam stvarno, al neko treba da mu objasni da su ono sto je Ledej ubacio ziceri, bez obzira sto su sutevi iz okreta, al su na metar i po od kosa i to daje svaki iole krsten igrac. 

 

Bentil isto, covek na 4 sekunde cuva Eksuma na metar, a lik najefikasniji igrac KKP do tad, i vec je ubacio trojku. Tolko pocinje da frustrira ta njegova ogranicenost, al opet ima neke karakteristike koje nam znace. 

 

Svako ko bilo sta prikenja Nedovicu ili Vildozi bas nije realan, jer su izmislili 95 posto poena, uz to su odigrali dobre utakmice i to sto se Nedovic okliznuo je nebitno. Da Fici NBA Petrusevu nije ispod casti da igra odbranu u momentu kad ne omze da lupi bananu, nego racuna da ce ovaj da promasi, pa da ce malo da uhvati skok i digne stats, mi bi ovo preokrenuli mnogo ranije. I da nije bilo praznih minuta sa Ivanovicem, koji je sad kad malo bolje razmisljim bio jos gori od Petruseva. Kao juniora da si ubacio medju odrasle, jos onako neuroticno gricka nokte, tacno vidis da da ima 20 knedli u grlu. 

 

U svakom slucaju, mi smo dobar tim, igramo dobru kosarku, nekad cemo da pobedimo, nekad cemo da izgubimo. Ne znam sto se toliko opterecujete kalkulacijama, kad smo dosta puta izgubili utakmice koje smo trebali da dobijemo i obrnuto. Uzivajte u kosarci malo, nije sve statistika i matematika. 

  • Like 19
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, K.Dot said:


Znaci samo njih dvojica postižu poene kod partizana, nisam ih pratio ove sezone, zato pitam? Naneli, Papapetru, Ledej, Panter, Avramovic mu onda dodju pomoćno osoblje ili kako da rezonujem to?

 

Nunally je u par prethodnih utakmica bio klupiran, igrao malo i nije ni uzimao šuteve. Daleko od koje role u drugim klubovima.

 

Panter je igrač koji kada trpa, uopšte ne mora da znači da njegovim timu ide dobro. Uglavnom i nije tako.

 

Da ih Željko nije izveo u kompletu u trećoj, mi bi ih napenalili. Ja čak mogu da zamislim Partizan kao bolji tim bez njih dvojice, a sa pojačanjima drugačijeg profila.

 

Papapetru je cele sezone neefikasan i više je neki glueguy. Često ostane na par poena.

 

Ledej je tu, po mom mišljenju, treći stub, ali danas je baš odigrao odlično u napadu.

 

Sve u svemu, daleko od toga da su oni igrali nešto lošu utakmicu.

 

Mi smo igrali loše, i držali se u igri zahvaljujući individualnim rešenjima i bili inferiorni kroz utakmicu.

 

Imali smo sreće da je na poluvremenu bilo samo -8, bilo je to zrelo i za više.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

U padu smo forme, a statistika je ipak pokazala da ne mozes sa dve udarne igle uvek i stalno, a da ostatak tima budu statisti.

Nije da nam se nisu nudili, ali tokom citavog meca smo ih jurili i u napadu donosili lose odluke kad je moglo da se okrene.

Dusko je izmenio ekipu, dao pecat, ali nije samo do njega, El je zajebana svaki mec i ne idu nam u prilog povrede, povratci iz istih i pad forme.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, djurava said:

Mislim da smo promasili 6-7 napada za izjednacenje ili vodstvo, jbg nije se dalo

 

znaci neverovatno, bukvalno jedan od 10 da smo iskoristili da se jos vise podigne pritisak i slomili bi lagano, ono vec toliko puta vidjeno + su oni vec imali lesora i pantera sa po 3 prekrsaja.

ljudi su za 5 min u trecoj dali 3 poena, trojku exuma koga smo preterano bezobrazno pustali da sutira. 

redom vildoza promasu trojku, pa dzoni sam kao duh, pa nemanja ulaz, pa luki izlazi iz obruca. 6 poena su nam dali za 9 minuta. trebali smo biti na bar +5 lagano.

u 4/4 jos cetiri napada za izjednacenje, pa vildozi posle promasaja izlazi zicer za -1. dobricu ne ulazi fluoter za 2+1 i nereseno na minut do kraja.

73-75 i luka pravi prekrsaj u 19 sec napada.

 

u poslednja 4 minuta oni su nam dali samo 7 bacanja, nista iz igre i sve smo im poklonili. laza prekrsaj nad panterom bez lopte, luka na isteku kad je exum u losoj poziciji, jedino nad lesorom je bio dobar prekrsaj.

idiotski ispustena pobeda, a ako imamo u vidu i slicno preglup poraz u litvaniji i losiji h2h sa njima bice veoma tesko u 8.

slede tri gostovanja za redom, 2/3 je must i to da dobijemo makabi.

evo bajern ako dobije veceras ima samo pobedu manje od nas i komsija a dolazimo im i jedni i drugi tamo sa ne bas ubedljivim pobedama.

oly, real, barca, fener, monaco, zalgiris svi nam beze 3 i vise. 

to je 6 ekipa, sreca da imamo bolji h2h sa valensijom i partizanom.

 

jedna od ove dve je bila must win, a kad se vec izgubilo dobijeno u litvaniji ovo smo morali dobiti i izbaciti bar partizan iz trke.

ovako bice ekstremno tesko, iz izuzetno povoljne pozicije dosli smo u izuzetno nepovoljnu. 

 

neigranje fakua i martina jeste donekle opravdanje, ali ovo su bile vrlo lako pobedive tekme.

pogtovo ovo veceras, ovde bi jedna serija zatvorila tekmu. 

ja sam razocaran nasom igrom veceras, 16 izgubljenih govori koliko smo bili dekoncentrisani i cudne izmene ivanovica gde recimo nemanja igra prvi napad u 4/4 pa ga vraca tek dva minuta pre kraja, znaci 7 min nije igrao. i vildoza nije bio zadovoljan kad ga je izveo u 4/4.

 

preglup poraz. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bilo bi lepo da u budućnosti izbegnemo ove petorke u kojima nisu ni Vildoza ni Nedović, kao i da ne pokušavamo na važnim utakmicama na silu da razigravamo prilično skromnog igrača kakav je Nikola Ivanović. Takođe, da se u završnici utakmica ne insistira po svaku cenu na ovim odbrana-napad izmenama, jer sve i da se na -2 i 36 sekundi pre kraja petorka Dobrić-Lazić-Lazarević-Petrušev-Mitrović odbrani i uhvati defanzivni skok, kako tačno ta petorka treba da postigne koš na drugoj strani? Nadam se da će Martin brzo da se vrati i da će biti u dobrom stanju, jer je baš zajebano igrati košarku bez centra. Petrušev malo da zaigra odbranu na perimetru, jer ovo je ispod svakog nivoa.

 

  • Like 10
  • Thanks 8
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...